The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2017, 00:43
Dobrze, żeby nie było tak pesymistycznie (mimo, że sam mam takie odczucia), napiszę coś pozytywnego o naszym nowym szkoleniowcu.

Widać na Twitterze, że Ramirez w trakcie bezrobocia nie próżnuje i jeździ na mecze różnych lig uczyć się fachu trenera. Oprócz tego można dostrzec, że to facet o całkiem niezłej prezencji w stylu Probierza, a może nawet Nawałki, czyli nie mamy do czynienia ze Staszkiem Levym, ani Smudą pod tym względem. Nie jest to też ktoś w stylu Pereza Garcii. Nie wygląda na to, żeby swoim zachowaniem mógł potencjalnie zrobić z siebie pośmiewisko. Kibice jego byłych klubów całkiem nieźle się o nim wypowiadają. Nawet znalazłem filmik, gdzie skandują jego nazwisko ( pod koniec https://twitter.com/FFAndrea7/status/754409396055240705 ). Nasz nowy entrenador lubi sport - jeździ na rowerze aby zadbać o swoją kondycję fizyczną.

Cieszmy się z małych rzeczy.

Jest też dużo śmiesznych wątków. Np.

Cytat:
W trakcie sezonu musieliśmy zmagać się z licznymi problemami, piłkarze nie dostawali wypłat na czas, a jednak do końca walczyliśmy o awans -€“ mówił w lipcu zaraz po zwolnieniu, podczas swoistej konferencji prasowej, która odbyła się na ulicy.
To prawda! Jak zobaczyłem tę konferencje prasową to mało co nie spadłem z krzesła

https://www.youtube.com/watch?v=Pi_y6KQrcAA&t
https://twitter.com/copecastellon/st...54341292437504

Może to nowy pomysł na konferencje w czwartek?

Oby taka sytuacja nie miała miejsca u nas w czerwcu:
https://youtu.be/Bf9LQpsfMnE?t=1m30s

A i dodam jeszcze. Dzisiaj TVP Sport podało informację (edytowali już artykuł), że trenerem Wisły ma zostać Ignacio Rojo Palacio. Trzeba, więc docenić że mamy prawdziwego trenera (ktoś taki jak Ignacio Rojo Palacio nie istnieje).
Powód: +
Ostatnio edytowane przez Virusman : 04.01.2017 o godz. 00:58.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.01.2017, 00:53
Ciezko cos napisac. Jedyne co mi sie kojarzy z taka decyzja to dokladnie to samo co napisal konrad. Junco jakiegos tam znajomego znajomego zalatwia za pol darmo i jeszcze jakichs hiszpanskich ogorkow nasprowadza. Nie wiem. Naprawde ciezko to jakos logicznie wytlumaczyc.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.01.2017, 01:01
Czemu sobol nie zostaje z kmiecikiem? Jestem załamany...
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 04.01.2017, 01:04
Ja już nawet nie jestem zdziwiony widocznie kompromitowanie sie to jakaś tradycja wśród włodarzy Wisły, co roku jest gorzej ale od jakichś 2 lat już mnie to nie rusza i czekam na kolejne hiobowe wieści z niecierpliwością Tadziu-->kiko Ramirez---> może za rok zalapie się mój trener z czasów grania w trampkarzach clepardii

PS: https://youtu.be/VeAEeoMLRk0 taka smutna prawda
Ostatnio edytowane przez Stelio : 04.01.2017 o godz. 01:09.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.01.2017, 01:15
Dziwią mnie użytkownicy, którzy już wydali wyrok, a nawet zaczęli ubliżać nowemu trenerowi. Mądrych ludzi poznają się po tym że potrafią wstrzymać się z osądem.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 04.01.2017, 01:26
wester napisał(a):Wyświetl post
Dziwią mnie użytkownicy, którzy już wydali wyrok, a nawet zaczęli ubliżać nowemu trenerowi. Mądrych ludzi poznają się po tym że potrafią wstrzymać się z osądem.
Sprawa Tadzia Pawłowskiego chyba dobitnie pokazała że z trenerami nie ma co eksperymentować, Jakub M. też według niektórych powinien dostać kredyt zaufania, a jednak w obu przypadkach rację mieli Ci co wydali wyrok od razu...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.01.2017, 01:27
Takiego trenera jeszcze tu nie było. Ciekawe, czym Junco skłonił Ramireza do objęcia sterów w dziesiątej drużynie Ekstraklasy? Chyba szykują się jakieś wzmocnienia.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 04.01.2017 o godz. 01:29.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.01.2017, 01:32
Gdzie tu ktoś kogoś osądza? Jest ogórkiem z czwartej czy tam trzeciej hiszpańskiej? Jest. Po angielsku czy polsku nich verstehen? Nicht. Same fakty, żadne osądy. Sądzić trenera to po wynikach będziemy

speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Takiego trenera jeszcze tu nie było. Ciekawe, czym Junco skłonił Ramireza do objęcia sterów w dziesiątej drużynie Ekstraklasy? Chyba szykują się jakieś wzmocnienia.
Mnie bardziej ciekawi, czym Junco sklonil reszte zarzadu ( no chyba, ze ma absolutnie wolna reke w co nie wierze ) do zaakceptowania takiej decyzji.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 04.01.2017 o godz. 01:34.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.01.2017, 01:52
Jak my ku..wa pokazujemy sygnał dla kibiców, sponsorów i ogólnie w piłkarski świat sprowadzając do jednego z najbardziej utytuowanych klubów w tym kraju takiego trenera? Chyba tylko uśmiech politowania.
Ja absolutnie go nie chce krytykować bo gościa nie znam, ale coś tu jest nie tak. Nie wiem skąd Junco go wynalazł ale to chyba łatwe nie było, jeżeli szukał w czwartej lidze hiszpańskiej. Gość z konferecji udzielanych na ulicy trafia do nas, niektórzy to naprawdę mają szczęście.
Żeby nie było tak pesymistycznie to napiszę, że chyba nie wyskoczyliśmy z całej kasy na niego więc może coś na transfery zosatało, chociaż słyszałem, że trzeba mu tłumacza załatwić.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.01.2017, 02:01
Ja wam nie bronie niczego pisać, po to jest ta cała piłka nożna aby się emocjonować, osądzać, typować. Nie przeszkadza mi to, że każdy ma jakieś tam swoje przemyślanina i może ja na tym forum napisać.
Koniec końców i tak o wszystkim zadecyduje zielone boisko, na którym w naszych ekstraklasowych warunkach w dużej mierze ślepy los pisze wyniki. Chciałem pogratulować zarządowi odważnej decyzji, nie jesteśmy wstanie sobie kupić wyniku natomiast kombinowaniem i cwaniactwem, ryzykiem można próbować pójść na przód.
Ostatnio edytowane przez wester : 04.01.2017 o godz. 02:25.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.01.2017, 03:14
Warto tez zobaczyc,ze my jestesmy w grupie spadkowej a zatrudniamy goscia ktory o lidze nie wie nic,i nawet nie zna angielskiego.Jak zacznie sie palić,to ciekawe jak to bedzie wygladało.A eksperyment z Pawłowskim chyba kazdemu poakzał ze NIE WARTO brac trenerów z łapanki.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 04.01.2017, 03:15
tak wogule sobol ma pozostac jako asystent i nabierc z nowym ternerem doswiadczenie wiec duzej zmiany wsumie niema zacznijmy sie martwic jak dopiero bedzie zle
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.01.2017, 04:18
Jak przeczytałem że Ramirez to do smiechu mi nie było.Na szczęście Kiko a nie Richard.To już coś
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.01.2017, 04:37
Był student, więc pora na wuefistę . Właśnie, żeby zaraz się nie okazało, że facet trenerem jest tylko dorywczo, a treningi prowadzi po pracy(bo wiadomo, że pracował na poziomie amatorskim - 4 liga). Zaraz polscy dziennikarze zajmujący się hiszpańską piłką ujawnią że to bankier/piekarz/nauczyciel/listonosz. Jakie kwalifikacje ma ten człowiek? Czy to już w Polsce nie ma trenerów w Iszej, II i III lidze? Niezbyt ładnie, to pachnie, bo pewnie za 1000 euro tu nie będzie pracował(chyba najlepiej opłacany trener amator).

Mam nadzieję, że wypuścili to info wcześniej, żeby zobaczyć reakcje opinii publicznej. Inaczej, to naprawdę... Kompromitacja. Facet mógłby trenować Pierdziszów Dolny w II lidze polskiej... a tutaj dostaje klub z ekstraklasy . W dodatku ani me, ani be po angielsku(a wiadomo, że taki no name, to asystentów nie dostanie). Aż tak źle z tymi finansami(co nie ma sensu, skoro gość przyjeżdża tu z Hiszpanii, to pensja pewnie 8000-10000)?
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.01.2017, 05:57
Ludzie, nie rozumiem dlaczego jesteście w szoku. Jak tylko było info o Hiszpanie, jasne było że będzie to leszcz, znajacy wielka piłkę (o zgrozo, ekstraklasa to w jego przypadku wielka piłka) z telewizji. Sobol pewnie więcej zarabiał niż ten Hiszpan dostanie. Jedyny plus tej decyzji jest taki, że kontrakt podpisał na pół roku i trzeba liczyć że się utrzymamy. A co do Junco, albo zostanie bohaterem, albo wyje.bany z klubu....
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.01.2017, 06:05
Młody, zdolny, ambitny a do tego opalony. Czego chcieć więcej?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.01.2017, 08:04
Nie ma co płakać. Ocenimy trenera po zakończeniu sezonu - a właściwie po każdym meczu Nie mamy wiele do stracenia, raczej nie spadniemy (mam nadzieję).

Z drugiej strony popatrzcie na Bakero i jak jemu poszło. Nazwisko nie jest gwarantem sukcesu.

Obawiam się najbardziej jego doświadczenia nie tyle z zagadnieniem czysto trenerskim ale motywacji i dotarcia (z pomocą tłumacza) do naszych "gwiazd".
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 04.01.2017, 08:08
Jakiego mocnego strzała w pysk dostał każdy kibic Wisły od zarządu, to chyba nie da się opisać. W czym ten gościu jest lepszy od Sobolewskiego?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2017, 08:30
Rozumiecie ze sobol nie ma nawet licencji zeby trenowac Wisla? Mourinho byscie chcieli, a do akcji 12bohater przylaczylo sie 1800 osob. Chcecie .... wie co a od siebie cos dac to juz bieda
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.01.2017, 08:39
Brakiem znajomosci ligi bym sie w ogóle nie przejmował. To nie fizyka kwantowa. Będzie siedział wieczorami na zgrupowaniu i oglądał mecze do znudzenia. Umówmy sie, ze ESA to tez nie sa jakies wyżyny taktyki, które ciężko byłoby rozgryźć. Piłka jest uniwersalna.

Problemem największym jest dla mnie komunikacja. Serio, ale teraz juz od sprzedawców na kasie wymagają angielskiego. Odprawy, uwagi w przerwie itp. to wszystko będzie bardzo utrudnione. On będzie krzyczał przy lini, a Feio będzie krzyczał po nim..? A wiadomo jacy sa polscy grajkowie, ze musisz ich specjalnie przed każdym meczem motywować. Nawet Sobolowi sie nie udało i dlatego tez poleciał po Ruchu.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.01.2017, 09:28
Mocno popili w zarządzie.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.01.2017, 09:31
Jakiś koleżka Junco? Przypomina mi ta sytuację, gdy Valcxs zatrudniał swoich przepłaconych znajomych jak Branco czy Jaliens. W zeszłym sezonie również końcówka rundy jesiennej była fatalna, przyszedł ogór i było jeszcze gorzej. W razie niepowodzenia teraz Junco może wyjeżdżać gdzie raki zimują. Na razie potwierdziło się co prorokował Wiktor, zobaczymy co przyniesie przyszłość. Oczywiście wolałbym żeby okazał się dobrym trenerem i dobrze prowadził drużynę, ale mam złe przeczucia.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.01.2017, 09:42
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Rozumiecie ze sobol nie ma nawet licencji zeby trenowac Wisla? Mourinho byscie chcieli, a do akcji 12bohater przylaczylo sie 1800 osob. Chcecie .... wie co a od siebie cos dac to juz bieda
Racja panie i bardzo to przykre.. Wisłę de facto przejęli kibice, a fans4club pokazuje, że jest nas tylko garstka.. Dużych sponsorów też nima

Ps. Sobol dużą, please!
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.01.2017, 09:59
Wielkiego zaskoczenia nie powiinno być, bo podrzędny skaut Junco robi w zarządzie Wisły za piłkarską alfę & omegę. Reszta tam siedząca nie ma o tym zielonego pojęcia, więc hiszpańskie dziwne opowieści mogą trafiać na podatny grunt. Zarząd pewnie uwierzyłby również bajeczkom Don Kichota, bo to też Hiszpan. .
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2017, 10:07
Dla mnie sprawa jest prosta... z polecenia Junco zatrudnili tego ziomka , który nigdy nie wyściubił nosa spoza 3-4 ligi, gdzie zarobki są dużo niższe od tych w Polsce mimo wszystko, ale poziom piłkarski zbliżony... tutaj sobie nieźle zarobi (chociaż i tak nie będą to pewnie porażające pieniądze), pozna trochę 3 świata piłkarskiego i będzie poklepywany przez Junco w razie niepowodzenia

Boje się, że bariera językowa może być dużą przeszkodą w aklimatyzacji z drużyną, angielski pewnie zna tylko czy na tyle dobrze by dotrzeć do naszych kopaczy i porozumieć się ze sztabem?

po prostu zatrudniliśmy kogoś na miarę naszych możliwości, a nuż się uda...

dobrze, że przynajmniej kontrakt ma krótki....
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 04.01.2017, 10:14
Ciekawy jestem czy jutro na konferencji będzie lizanie się po fiutach z krakowskimi dziennikarzami czy też będą tam jacyś przedstawiciele mediów z prawdziwego zdarzenia, którzy zadadzą też trudne pytania.. Czekam niecierpliwie.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.01.2017, 10:29
^^
pytania nie muszą być trudne.
Wystarczy że będa po polsku albo angielsku
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.01.2017, 10:32
co tu sie odjebao !!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.01.2017, 10:33
najpierw poniewierali Kazkiem Moskalem, zatrudniali, zwalniali, potem znowu zatrudniali itd, teraz zaczynają to robić z Sobolem. Nosz qrwa mać zamiast dać swojemu popracować w spokoju to wynaleźli "prawie" Guardiole
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 04.01.2017, 10:35
Pero napisał(a):Wyświetl post
^^
pytania nie muszą być trudne.
Wystarczy że będa po polsku albo angielsku
Mam na myśli pytania do zarządu. Akurat sam trener nic tu nie zawinił.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów