The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2016, 16:47
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie...

Juz nie manipuluj. Bo ja zamiast Błaszczykowskiego moge wsadzic kilka innych nazwisk, ktore pokażą ze Kort będzie gównianym ruchem?
jaka manipulacja? przeczytaj dokładnie to co napisałem i postaraj sie zrozumiec :
Cytat:
a kimjest Kort przekonamy sie jeżeli zagra u nas.może jest nikim a może okazac sie calkeim dobrym pilkarzem.najpierw niech kopnie pare razy pilke u nas.
nie ma co oceniać gościa tylko dlatego,ze sie w Pogoni np nie sprawdził.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.12.2016, 17:14
sebanop napisał(a):Wyświetl post
A może polecimy dalej i skoro Junco pracował w Liverpool i Columbus to może jakieś kontakty powinniśmy zawierać z tymi zaespołami
no moze i powinnismy
tylko po co?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2016, 17:19
A może po to aby był dodatkowy zastrzyk gotówki
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2016, 17:34
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A może po to aby był dodatkowy zastrzyk gotówki

Witaj.
To ja Manuel Junco Twój były pracownik.
Dorzuciłbyś się na transfery?

Czy w jakiej formie ta gotówka od klubu ? Chyba nie oprzesz swej teorii na football managerze i klubie patronackim, więc oświeć mnie żebym nie szydził.

E: By załatwić staz nie potrzeba takich podchodów. Ale ok. Kiedy ten staz niby Sobol miałby odbyc? A wymieniłeś tez Columbus. Czyli na wakacje do USA ? przypomnij mi kto tam jest trenerem bo mi jakos krwa wypadło

e2: Tylko Ma_niek ma rozsadne argumenty...Pochwalam
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.12.2016 o godz. 17:42.

Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 29.12.2016, 17:37
Bardziej mi chodziło na przykład choćby o staż Sobolewskiego u Kloppa...
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.12.2016, 17:38
Liverpool kupi od nas Alana za 5 mln funtów.
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 29.12.2016, 17:52
Wiem wiem Szprotson... jak sie nie chce to sie znajdzie powod a jak sie chce to sie znajdzie sposob...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.12.2016, 18:05
Junko zamiast tam jezdzic po paprykarza to niech czasem do biedniejszych przyjaciół wpadnie. Ruch własnie czeka na przelew 500 tys euro z Interu Mediolan za 16 letniego Przemka Bargiela Kluby sie dogadaly. Dzieki temu splacaja 600 tys zaleglosci,licencyjnych ratujac odjecie 4 punktow.

No i teraz chwilka chlodnej kalkulacji. Czy to Junko chcial wyjebac Inter? A moze to Inter wyjebal jednak Junko?

Płacą za mlodego 500tys euro, ktory nawet chlopakom pilek nie moze nosic? I my tak po prostu udanie ukrywamy polskiego diamenta? Tego...Korta - syna Deyny i Lubanskiego, nasza nadzieje na łątwo złupione zachodnie miliony? Czy Makaroniarze wiedzą, co się stanie jak on odpali ogien z dupy i zaskoczy na boiskach ekstraklasy? No najwidoczniej chyba nie! Taka okazja za smieszne 100 tys koło nosa im przeleciala.

Dobrze ze nasz sztab to rozkminil . Za tego Szczecińskiego Maradone to mozemy teraz nawet i 200tys dac. Obijemy sobie to z nawiązką,
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.12.2016 o godz. 18:47.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.12.2016, 18:41
Prezes jest wolny.
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ym-zawodnikiem
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 29.12.2016, 18:45
I chce zarabiać miesięcznie około 250 tys. euro.

Dziękuję, dobranoc.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2016, 18:54
myslalem ze juz go klepnęła Lechia...

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 29.12.2016, 19:05
Z takimi wymaganiami to nawet Legia nie jest w stanie.
Myślę, że możemy całkowicie zamieść ten temat pod szafę, najwyżej wyciągniemy jak pojawi się sponsor
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2016, 19:33
Taaa nas stać na 250 tys euro pensji miesięcznie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.12.2016, 19:35
250tys to chyba z kosmosu wzial
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.12.2016, 19:50
Odnośnie Stilicia jeszcze, jeśli faktycznie trafi(ł) do Pogoni (nie jestem na biężąco z niusami) to nie jest to jakaś wielka strata.

Semir jest świetny w ofensywie, ale w obronie to jakby nie było gościa na boisku. Nawet taki Brożek robi 5x tyle roboty co on w destrukcji i pressingu. Pewnie z Semirem nasza gra z przodu by wyglądała ładnie, za to z tyłu cały zespół na gościa by musiał znowu pracować.

Jeśli Stilić chciałby u nas grać za rozsądne pieniądze to jestem na tak, jeśli nie to nie ma co płakać.

Na pewno na rynku jest wielu graczy, którzy mogą okazać się o wiele lepszymi transferami niż on. Wystarczy dobrze poszukać. Mamy od tego ludzi, trzeba im dać czas.

Piłka nożna jest tak nieprzewidywalna, że gość który jest beznadziejny w klubie A może zostać gwiazdą w klubie B i odwrotnie. Tak samo jest z rozwojem młodych piłkarzy. Nasi włodarze przez dobry scouting mogą conajwyżej minimalizować ryzyko. Ja liczę na podtrzymanie polityki rozsądnych transferów, bo nie licząc letniego okienka nasze ruchy ostatnimi czasy były dość fajne i sprawiały wrażenie przemyślanych (zważywszy na nasze ograniczone możliwości finansowe). Tylko z drugiej strony nie ma już Kapki Więc nie do końca wiadomo, czego można się spodziewać.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.12.2016 o godz. 20:15.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.12.2016, 20:01
Nakoulma spokojnie zarobi 250K rocznie za granicą, a Stilić dostanie 15K miesięcznie. Nie odkryję Ameryki jeśli powiem, że jak ktoś potrafi dwa razy prosto kopnąć piłkę pod rząd, to umie też liczyć pieniądze. Są jeszcze tylko "nieodkryci" jak kiedyś był np. Guerrier, ale do tego trzeba mieć szerokie horyzonty i szczęście. Ja bym wziął Semira nawet, jeśli w obronie musiałby grać Kujawa i Żemło.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2016, 10:12
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Nakoulma spokojnie zarobi 250K rocznie za granicą, a Stilić dostanie 15K miesięcznie. Nie odkryję Ameryki jeśli powiem, że jak ktoś potrafi dwa razy prosto kopnąć piłkę pod rząd, to umie też liczyć pieniądze. Są jeszcze tylko "nieodkryci" jak kiedyś był np. Guerrier, ale do tego trzeba mieć szerokie horyzonty i szczęście. Ja bym wziął Semira nawet, jeśli w obronie musiałby grać Kujawa i Żemło.
Ja równiez bym go brał w ciemno, no ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz.

No ale rozumiem, bieda itd. Pal licho Semira, niech wiąże swoją lewą nogą krawaty w Pogoni, ale my, musimy jakies transfery zrobic. Jak się nie wzmocnimy teraz, to obawiam sie letniej prowizorki.

Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.12.2016, 12:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Taaa nas stać na 250 tys euro pensji miesięcznie
rocznie, nie miesiecznie
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.12.2016, 22:03
Rocznie też nas nie stac
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2017, 17:16
(..) jak ktoś potrafi dwa razy prosto kopnąć piłkę pod rząd, to umie też liczyć pieniądze. (..)
Ładne.
10 znaków.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.01.2017, 23:54
Nie wiem, dlaczego jest takie parcie na Stilica? Akurat pozycja srodkowego pomocnika bylaby moze nie ostatnia, ale na pewno jedna z ostatnich pozycji, na ktora wedlug mnie potrzebujemy wzmocnien.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.01.2017, 01:11
Ja bym wziął Semira nawet, jeśli w obronie musiałby grać Kujawa i Żemło.
Na szczęście w klubie są bardziej rozgarnięci ludzie (mam nadzieję). Dziwnym trafem z tym geniuszem wyniki i tak były do dupy, a z nowego klubu pogoniono go błyskawicznie.

Jasne, Semir ma świetną technikę i potrafi strzelać piękne gole. Poza tym jednak jest wrzodem w każdej drużynie w której gra z uwagi na wrodzone lenistwo. Ot, gwiazdka okręgowej ligi. Jego młodszą wersją jest Wolski.

WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, dlaczego jest takie parcie na Stilica? Akurat pozycja srodkowego pomocnika bylaby moze nie ostatnia, ale na pewno jedna z ostatnich pozycji, na ktora wedlug mnie potrzebujemy wzmocnien.
Ponieważ ludzie pamiętają tylko ładne gole i sztuczki techniczne, a w dupie mają ciężką pracę w obronie. Dlatego była szydera z Popovicia jako następcy Stilicia - którym nigdy nie miał być, ponieważ nie potrzebowaliśmy kolejnego bumelanta.
Koleś już tylko odcina kupony, będzie grał jak mu się będzie chciało. Ale jasne, po co komu stoperzy czy defensywni pomocnicy, Stilić nam sam mecze będzie wygrywał!

Z perspektywy czasu jakoś po nim nie płaczę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.01.2017 o godz. 01:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.01.2017, 01:53
Przede wszystkim Stilić jest piłkarzem, który swój "top" ma już za sobą. Oni już nie będzie lepszy, droższy, nie sprzeda się go za dobre pieniążki. Wisła potrzebuje ludzi perspektywicznych takich którzy rozwiną się w naszym klubie, osiągną tu poziom, który sprawi że będą oni mogli zostać sprzedani. Stilić zająłby pozycje numer 10 w naszym klubie, czyli byłby odpowiedzialny za dobywanie goli asystowanie itd, od piłkarzy na tej pozycji wymaga się aby ich talent świecił najmocniej dlatego chciałbym widzieć na tej pozycji młodego zawodnika.

Chociażby ciekawy pomysł z tym zawodnikiem ze Szczecina.
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 03.01.2017, 07:50
Stilić nigdy nie należał do dobrych zawodników pod względem fizycznym, a do tego był leniem i nie chciało mu się nad tym pracować na treningach. Trzeba więc sobie zadać dwa pytania :
1) co w momencie kiedy Sobol (albo inny trener który go zastąpi) będzie przeprowadzał zimą czy latem mocne treningi kondycyjne (a takie na 100% są potrzebne i przydatne) ? Co z jego lenistwem? Brakiem chęci do ciężkiej pracy? Czy nie zacznie się buntować? Podburzać innych?
2) jest słaby fizycznie więc co w momencie kiedy jakiś przeciętny grajek z np. łęcznej wjedzie w niego barkiem z dość dużą siłą? Bark w bark - więc faulu nie ma!
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.01.2017, 08:58
Tym, którzy uważają że musimy pozyskać Stilica za wszelką cenę, nawet jeśli mielibyśmy grać juniorkami w obronie przypominam mecz:

Legia Warszawa 5-0 Wisła Kraków 9 maja 2014, 20:30 (26 442)
Michał Żyro 20, Michał Kucharczyk 36, Tomasz Jodłowiec 44, Dossa Júnior 59, Marek Saganowski 79

http://www.dailymotion.com/video/x1tvvu7_warkra_sport

Legia: 12. Dušan Kuciak - 19. Bartosz Bereszyński, 25. Jakub Rzeźniczak, 2. Dossa Júnior, 17. Tomasz Brzyski - 33. Michał Żyro (70, 23. Hélio Pinto), 21. Ivica Vrdoljak, 3. Tomasz Jodłowiec, 8. Ondrej Duda (76, 9. Marek Saganowski), 18. Michał Kucharczyk (73, 7. Henrik Ojamaa) - 32. Miroslav Radović.

Wisła: 1. Michał Miśkiewicz - 21. Łukasz Burliga, 33. Michał Czekaj, 27. Michał Nalepa (58, 8. Piotr Brożek), 5. Dariusz Dudka - 15. Emmanuel Sarki (63, 42. Michał Szewczyk), 20. Michał Chrapek, 17. Ostoja Stjepanović (72, 34. Alan Uryga), 18. Semir Štilić, 77. Wilde-Donald Guerrier - 11. Paweł Brożek.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.01.2017, 11:10
Virusman napisał(a):Wyświetl post
Tym, którzy uważają że musimy pozyskać Stilica za wszelką cenę, nawet jeśli mielibyśmy grać juniorkami w obronie przypominam mecz:

Legia Warszawa 5-0 Wisła Kraków 9 maja 2014, 20:30 (26 442)
Michał Żyro 20, Michał Kucharczyk 36, Tomasz Jodłowiec 44, Dossa Júnior 59, Marek Saganowski 79

http://www.dailymotion.com/video/x1tvvu7_warkra_sport

Legia: 12. Dušan Kuciak - 19. Bartosz Bereszyński, 25. Jakub Rzeźniczak, 2. Dossa Júnior, 17. Tomasz Brzyski - 33. Michał Żyro (70, 23. Hélio Pinto), 21. Ivica Vrdoljak, 3. Tomasz Jodłowiec, 8. Ondrej Duda (76, 9. Marek Saganowski), 18. Michał Kucharczyk (73, 7. Henrik Ojamaa) - 32. Miroslav Radović.

Wisła: 1. Michał Miśkiewicz - 21. Łukasz Burliga, 33. Michał Czekaj, 27. Michał Nalepa (58, 8. Piotr Brożek), 5. Dariusz Dudka - 15. Emmanuel Sarki (63, 42. Michał Szewczyk), 20. Michał Chrapek, 17. Ostoja Stjepanović (72, 34. Alan Uryga), 18. Semir Štilić, 77. Wilde-Donald Guerrier - 11. Paweł Brożek.
Juniorzy mogą być . Ważne, żeby nie byli, jak Czekaj i Nalepa.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2017, 11:11
Wilusz to plotka, pierwsze oficjalne informacje być może już jutro

http://www.wislaportal.pl/32067,Prze...le_Krakow.html
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.01.2017, 12:50
Będę pod bardzo wielkim wrażeniem jeśli przy obecnej nędzy i beznadziei finansowej uda nam się pozyskać jakiegokolwiek przyzwoitego zawodnika o wzmocnieniach nie wspominając. Obawiam się jednak, że nie ma co wstrzymywać oddechu czekając na jakieś znaczące ruchy transferowe. Tym bardziej dziwi mnie zatrudnianie zagranicznego trenera, który do tej bidy nijak nie pasuje.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2017, 12:54
po TT lata info od wczoraj o jakimś chorwackim stoperze.
Tak jak informacja o tym ze duet ma otrzymac propozycje zostania asystentami nowego nikomu nie znanego trenera z dupy

Odpowiedz cytując
Nowicjusz
Junior Member

Od: 12.2016

Stary 03.01.2017, 12:58
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...i-wisly-krakow

Wygląda na to, że wątpliwości rozwiane.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź