The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2016, 11:05
Byli mocniejsi od Ciebie, a na stare lata się nawracali i prosili o wybaczenie
Także pożyjemy, zobaczymy...

Jeszcze żona Cię zmusi do ochrzczenia dzieci i pośle na religię i się na to zgodzisz. Wtedy wspomnisz moje słowa jeszcze
Taki będzie z Ciebie wojujący ateista
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.12.2016 o godz. 11:27.
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.12.2016, 11:40
z tym się zgodzę - kobiety są silniejsze nawet od boga
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.12.2016, 11:49
Kocur napisał(a):Wyświetl post
- walczy z Kościołem ale jak ktoś bliski ciężko chory czy ranny to każdy w klęczki i do Boga
-
Kiszczak z Jaruzelskim w ostatniej fazie życia też chcieli pojednać sie z Bogiem i prosili o księdza.
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.12.2016, 12:43
Katopatrioci w natarciu. Krucjata trwa ...

Wesolych swiat
Wściekły byk!
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 24.12.2016, 13:44
Wesołych Byku.. Ty obchodzisz Święta Bożego Narodzenia?

Na Zachodzie krucjat już nie ma i widać tego efekty...
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.12.2016, 21:45
Ciekawe ile w tym prawdy?

https://twitter.com/Wroc_law/status/813146377349951488
Ostatnio edytowane przez leszekm : 27.12.2016 o godz. 21:48.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.12.2016, 09:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To tak jakby osadzić Hitlera, że robił źle a jak umrze to mu pogrzeb z honorami wyprawić.
I gdyby Niemcy wojny nie przegrali to pewnie by tak było. Dobrym przykładem jest Stalin czy z nowszych - Castro. I Lech Kaczyński też - gdyby nie jego brat, nie byłby pochowany na równi z Piłsudskim. Gdzie Rzym a gdzie Krym.

I dalej, moim zdaniem tak jak z Kaczyńskim się przesadziło w jedną stronę, tak w drugą się przesadza z Jaruzelskim i jest to ewidentne granie na podział przez JK.

Tylko dla mnie już samo to, że ktoś kto stoi tam gdzie stało ZOMO - jakby to powiedział mój wielki imiennik (ironia) dyskredytuje go jeśli chodzi o prawo do dyskusji.
O ironio Piotrowicz a Jarosław palcem wskazuje kto jest 'puczysta'. Kaczyński dzieli i rządzi.
Prywatnie zapytam - nie czujesz że dajesz się wciągać w tą grę? Ze odbieranie prawa do dyskusji dla tych z ZOMO jest na rękę jedynie rządzacym?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.12.2016 o godz. 15:27.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.12.2016, 10:01
Nie wiem kto to był Piłsudzki
Co do Jaruzelskiego to jest on gębą tamtego systemu. Nie nazwanie go ....ą w wolnej Polsce to jest ogromny błąd, który zaprocentuje na przyszłość. Trzeba znać historie i nazywać rzeczy po imieniu. Inaczej całe życie będzie babrali się w gównie i spierali o rzeczy, które powinny nie mieć miejsca. Bo np gdybyśmy się rozliczyli z PRLem to nie byłoby problemu w postaci Piotrowicza, nie byłoby profesora Bartoszewskiego, nie byłoby Michnika itp I już te 3 nazwiska tworzą w wolnej Polsce masę podziałów, sporów i problemów.
Aha, żeby mi ktoś zaraz nie powiedział, że twierdzę, że Michnik i Bartoszewski byli w PZPRze czy coś. Kiedyś byli po właściwiej stronie barykady ale przeszli na tę złą. Zdradzili Polaków. Gdyby z kolei całą tę jawnię złą stronę wymazać (Jaruzelski, Kiszczak, Urban) to ich lizodupom w postaci Michnika po prostu zabrakłoby tematów zastępczych i pola do ogłupiania ludzi. Bo gdyby po 89 roku ktoś zechciał bratać się z komunistami to sam by został nazwany komuchem i zdrajcą. A nie powiedzieliśmy sobie prawdy i zaczęły powstawać nowe, chore mutacje tego raka.
Także to Ty robisz problem imputując Kaczyńskiemu podziały w kwestii Jaruzelskiego. Akurat tutaj wszystko idzie w dobrą stronę i po latach kłamstw i propagandy śmieci zaczyna się w Polsce nazywać śmieciami.

Cytat:
Prywatnie zapytam - nie czujesz że dajesz się wciągać w tą grę? Ze odbieranie prawa do dyskusji dla tych z ZOMO jest na rękę jedynie rządzacym?
Nie uważam, że daję się w coś wciągać, ponieważ nigdy nie byłem i nie będę czyimś żołnierzem. Zawsze mam głowę otwartą i dziś mogę dostrzegać pozytywy w PiSie czy Kukizie a jutro nie. Nie podobał mi się cały pomysł z Kukizem, jego przeszłość, nie podobał mi się Liroy ale z tego co robią od roku zmieniłem zdanie i na dzisiaj popieram czy "popieram" ich. Ale jutro już może być inaczej bo np ciekawe czy to co wkleił leszekm 2 posty wyżej to jest prawda.

Natomiast nie danie dojść do głosu ....om pro komunistycznym, lewackim to nie jest nic złego. Są to jawni zdrajcy Polski więc nie powinni mieć prawa głosu. Przecież to jest środowisko GW, Lisów, Kraśków, tych całych zlewaczałych aktorzyn od aborcji i ochrony karpii, męża stanu nie płacącego alimentów, który ostatnio powiedział, że się utrzymuje z pomocy rodziny (ciekawe co to za rodzina go utrzymuje, bo chyba nie żona z alimentów?), to są skompromitowani ludzie z PO i Nowoczesnej, środowiska LGBT. Czyli jednym słowem cały syf, cały ściek, który się przewinął przez Polskę po 89 roku, a i jeszcze wcześniej bo sa tam też przecież jawni komuniści, UBecy itp.
Dlatego też pozwalam sobie używać zwrotów, że w uproszczeniu PiS to patrioci dawni a KOD i reszta to komuniści.
Jak Ty chcesz z takimi szmatami dyskutować to gratuluję.
Zresztą widać co się dzieje. Chwytają się każdego tematu, ba sami tworzą tematy zastępcze okupowanie sejmu itp) i jak na razie to bodajże w 2 tematach im wyszły protesty. Mianowicie wyprowadzili na ulicę dziesiątki czy setki tys ludzi w sprawie Trybunału i aborcji. Z czego ta sprawa trybunału to myślę jeszcze była taka mobilizacja wszystkich ludzi związanych z PO i Nowoczesną oraz SLD (a przecież oni razem mają kilkaset tysięcy CZŁONKÓW, nie mówiąc o sympatykach), dowożenie na manifestacje, rozkazy stawienia się w Warszawie itp Taki zryw na gorąco po przegranych wyborach i wtedy im się udało dużo ludzi zmobilizować.
A tak to kto w ogóle chodzi na te spendy śmieci komuszych? Kilka tysięcy osób? I to jest rewolucja? Głos ludu? Zwykła pokazówka dla świata, że w Polsce jest niby źle za PiSu bo ludzie ciągle wychodzą na ulicę. Tylko jak się popatrzy na to ilu ludzi ma powiązania z PO, Nowoczesną, SLD, PSLem to ten tysiąc czy 5 tys ludzi na manifestacji to jest śmiech na sali. Ale pianę cały czas biją i za to trzeba ich jebać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Lukasz
Senior Member

Stary 28.12.2016, 11:19
Bo gdyby po 89 roku ktoś zechciał bratać się z komunistami to sam by został nazwany komuchem i zdrajcą.
Całkowita racja.
Dlatego aby wtedy osiągnąć to co chcieli, musieli przekupić SB (emerytury i przywileje) dogadać się z wojskiem (Jaruzelski) służbą bezpieczeństwa (Kiszczak) a ze swoich szeregów opcje niezdolne do jakiegokolwiek porozumienia odsunąc na bok.

Idę o zakład że jakby tego nie zrobili, mielibysmy dalej główną granicę na Odrze a nie na Bugu. Gospodarczo już nie wspomnę.

Nie uważam, że daję się w coś wciągać, ponieważ nigdy nie byłem i nie będę czyimś żołnierzem.
Własnie o to chodzi że nie ważne co Ty czujesz, ważne co o Tobie mowią.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.12.2016 o godz. 11:21.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.12.2016, 11:38
Cytat:
Własnie o to chodzi że nie ważne co Ty czujesz, ważne co o Tobie mowią.
Zależy jeszcze kto mówi...
Dzisiaj PZPRowcy najgłośniej bronią demokracji, konstytucji i ogólnie prawa. I może ja mam się przejmować zdaniem takich ludzi bo mnie by chcieli zaszufladkować?
Dla mnie całe to towarzystwo PZPR, UB, SB, ZOMO i ich koledzy z PO, Nowoczesnej, SLD, PSLu to są śmiecie, które zawsze mówią na odwrót. Także z ich zdaniem nie można się przejmować.
Cytat:
Ze odbieranie prawa do dyskusji dla tych z ZOMO jest na rękę jedynie rządzacym?
Ty tak napisałeś i z tym się nie zgadzam. Dla mnie jako Polaka jednym z priorytetów jest zamknięcie mordy tym komuszym i postkomuszym śmieciom, a później się można między sobą spierać czy PiS, Kukiz czy jacyś normalni liberałowie a nawet lewacy ale polscy (chociaż takich raczej nie ma bo zawsze mają zabarwienie postkomusze i/albo antyeuropejskie czyli za odrzuceniem naszej tożsamości)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.12.2016, 12:07
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Piłsudzkim
Poprawiłbyś to...
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.12.2016, 12:13
Kaczyńskiemu jeszcze daleko do Piłsudskiego. Mam nadzieję, że nigdy nie zachce mu się równać do JP, mam na myśli takie czarne karty w historii jak procesy brzeskie czy Bereza Kartuska.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.12.2016, 14:08
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile w tym prawdy?

https://twitter.com/Wroc_law/status/813146377349951488
Dzisiaj zaprzeczyl i zglosil sprawe do prokuratury.
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.12.2016, 14:43
Cytat:
Tusk?

10 znaków
drozd:
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.12.2016, 15:59
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
się w.......e

twitter napisał(a):
Tusk, Zdrojewski, Ujazdowski, Kukiz i jeszcze kilku liderów. Spotkanie w nocy z piątek/sobotę pod Wrocławiem. Niedawno.
kukiz napisał(a):
Ostatnio pojawiła sie plotka jakobym miał spotkać sie z Tuskiem we Wrocławiu . Oczywiscie autorami plotki jest środowisko pisowskie i ich poplecznicy. Na tweeterze "Bat na Świat" rzucil odpowiednie "info" a wątek pociągnęła Iwona Krystyna Michałek z domu Pychyńska (ur. 13 marca 1956 w Szczecinie) – polska nauczycielka i polityk, posłanka na Sejm VIII kadencji.
Sprawa idzie do prokuratury. A ja powstrzymam się od komentowania metod walki politycznej koalicji PiS-SP-PR, bo sam nie chcę do prokuratury trafić
Gdzie Kukiz zaprzeczyl i dlaczego w poscie pisze o Wrocławiu a nie "pod Wrocławiem" jak mówił tweet.
Nie tacy ludzie nie takie rzeczy zaprzeczali
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2016, 17:34
Spoko. Lekko rozjasnie.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Plotka

Cytowal dokladnie ten sam wpis, ktory Ty zacytowales i do niego sie odniosl wiec chyba latwo wydedukowac o co mu chodzilo.
Do samego faktu( pardon, plotki) czy sie spotykal czy nie spotykal to mi to wisi bo samo domniemanie spotkania nie ma zadnego znaczenia tak samo ewentualna propozycja objecia fotelu premiera etc etc Beda fakty, bedziemy oceniac.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.12.2016 o godz. 17:36.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.12.2016, 18:05
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie no brawa za zdecydowane kroki prawne. Biurokratyczna machina ruszyła...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2016, 18:16
Oczekiwales, ze wezmie fiskarsa w dlon i u.......i leb temu internetowemu szczurowi?
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.12.2016, 20:26
JA ?

Czego ja moge oczekiwac od polityków? W sumie to chyba niewiele - dystansu i powagi.

Najsmieszniejsze jest to, ze mimo iż upłyneło ponad 27 lat od zmian ustrojowych to sposoby zalatwiania problemow pozostaly niezmienne - Donosy!
Smiechu warte, jakies trawienie tych cennych godzin nierobow za prokuratorskiego biurka. I beda sie .......ic z takimi bzdurami kilka miesiecy, wywalajac w bloto nascie tysiecy złotych od polskiego podatnika.

Tak nawiasem i idac takim tokiem rozumowania...Knura powinien juz jebac dozywocie za "pewne" informacje i swiadome manipulacje
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.12.2016, 23:45
http://kulisy24.com/polska/minister-...rmaceutycznych

Skandal korupcyjny vice-ministra z PO
TomaszWik
Junior Member

Od: 11.2016

Stary 29.12.2016, 15:24
Z tego co wiem to akurat on nie jest z PO. Zresztą został powołany na stanowisko w listopadzie 2015 r - to przecież już rząd PiS
Lukasz
Senior Member

Stary 29.12.2016, 16:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Poprawiłbyś to...
Oczywiscie.

Zależy jeszcze kto mówi...
Dla mnie całe to towarzystwo PZPR, UB, SB, ZOMO i ich koledzy z PO, Nowoczesnej, SLD, PSLu to są śmiecie, które zawsze mówią na odwrót. Także z ich zdaniem nie można się przejmować.
Oczywiście, ocena zależy od tego kto i ile. i nigdy rozłącznie.
Masz jednak dobry przykład że wcale PiS lepszego wzorca nie tworzy niż PO:

Cytat:
Według obrońców wiceministra doniesienia prasowe to zbyt mało, aby poważnie traktować zarzuty pod adresem Krzysztofa Łandy.
Smieszne.
Za ręke (być może) dziennikarze złodzieja złapali, ale koledzy chórem twierdzą ze to nie jego ręka. Olać że tak faktycznie (może) jest, ważniejsze że to jest podłość, cyniczny atak i próba oczernienia bardo dobrego rządu. To że tak (być może) zrobił, jest mało istotnym faktem, ważne kto ten fakt wyciąga i kiedy. A ja jeszcze być moze muszę pisać bo łaskawie panowie rzadzacy nie chca tematu 'powaznie potraktowac' i mnie oskarzą o pomówienie (bądz nie).

Cytat:
Dzisiaj PZPRowcy najgłośniej bronią demokracji, konstytucji i ogólnie prawa.
Dlaczego się temu dziwisz?

Ty tak napisałeś i z tym się nie zgadzam. Dla mnie jako Polaka jednym z priorytetów jest zamknięcie mordy tym komuszym i postkomuszym śmieciom, a później się można między sobą spierać czy PiS, Kukiz czy jacyś normalni liberałowie a nawet lewacy ale polscy (chociaż takich raczej nie ma bo zawsze mają zabarwienie postkomusze i/albo antyeuropejskie czyli za odrzuceniem naszej tożsamości)
Tylko kto ma na wyłączność prawo mówić kto i dlaczeogo jest śmieciem a kto nie? Macierewicz? Ziobro? Misiewicz? Julia Przyłębska która kazała sciągnąć tytuły naukowe ze strony TK? A może Minister Łanda wzbudza zaufanie i jest jakimś autorytetem skoro koledzy go tak bronią?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.12.2016 o godz. 16:11.
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.12.2016, 17:15
Cytat:
Tylko kto ma na wyłączność prawo mówić kto i dlaczeogo jest śmieciem a kto nie? Macierewicz? Ziobro? Misiewicz?
Historia ma mówić. Chyba widać kto stoi dzisiaj z komuchami w jednym rzędzie? Widać co robią resortowe dzieci, widać kto nigdy Kiszczakowi i Jaruzelskiemu nie zaszkodził. I nie mówię, że PiS jest święty bo mają swoich Piotrowiczów, mają swój udział przy Okrągłym Stole itp ale reszta ścieku w postaci PO, N, KOD, SLD zawsze stała i stoi po stronie zdrajców pokroju Wałęsy, Bartoszewskiego i oczywiście Jaruzelskiego i Kiszczaka.

Mnie w tej kwestii jakiś PiS nie obchodzi bo mam swój rozum, mam swoje autorytety i ludzi, których szanuję, którzy cierpieli i oddali życie za Polskę i widzę na przestrzeni lat kto się okazał ....ą a kto człowiekiem.
I jeśli morduje się w PRLu Popiełuszkę, innych księży, Przemyka, górników, rozbija się strajki, wprowadza stan wojenny to jest jasne, że Kiszczak i Jaruzelski to zwykłe ....y. Jeśli 10-25 lat później dla ludzi pokroju Tuska, Komorowskiego, Petru, Millera ci ludzie - tzn Popiełuszko, Przemyk i reszta ofiar - są nic nie warci, za to cedzą miłe słówka na temat zdrajcy Bartoszewskiego, Wałęsy, Jaruzelskiego i Kiszczaka to chyba jest jasne kto tu jest ....ą a kto nie?
A, że PiS jest w tym układzie to ok, święty nie jest ale często stoi naprzeciwko tego kurestwa choć przez lata sam w pewnych miejscach ugrzązł w tym bagnie (Piotrowicz itp)
Ale tu nie trzeba być filozofem żeby wiedzieć kto by dzisiaj nosił mundur Armii Czerwonej i flagi z sierpem i młotem.
Jeśli ktoś tego nie widzi to jest ślepy. Ale nie ma się co gniewać bo zawsze sa poplecznicy nawet najgorszych zbrodni (ludobójstwa, UPA, nazizm, komunizm)także tym bardziej w Polsce gdzie to wszystko już przybrało kolejną mutację, jest ugrzecznione, wytłumaczone sto razy na 100 innych sposobów (całe to dogadywanie się, gruba kreska, zgoda, pojednanie itp) to ciężko się mniej rozgarniętym połapać kto jest kto.
drozd:
Lukasz
Senior Member

Stary 29.12.2016, 18:14
Historia ma mówić.
(..)
Jeśli ktoś tego nie widzi to jest ślepy. Ale nie ma się co gniewać bo zawsze sa poplecznicy nawet najgorszych zbrodni (ludobójstwa, UPA, nazizm, komunizm)także tym bardziej w Polsce gdzie to wszystko już przybrało kolejną mutację, jest ugrzecznione, wytłumaczone sto razy na 100 innych sposobów (całe to dogadywanie się, gruba kreska, zgoda, pojednanie itp) to ciężko się mniej rozgarniętym połapać kto jest kto.
Moim zdainem tu masz sprzeczność.
Nie można oczekiwać ze historia ma sama ''mówić w własnej obronie i jednocześnie twierdzić że się nie broni bez uświadamiania.

Ja nie widzę obecnie osoby która byłaby w stanie pogodzić naród ktory tak jest podzielony.
Nie widzę mozliwości aby autorytety z obu stron mogły się spotkać i bez emocji napisać historię swoich ojców i dziadków. Nie przy obecnym podejsciu władzy do poprzedniego okresu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.12.2016 o godz. 18:20.
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.12.2016, 18:52
Cytat:
Moim zdainem tu masz sprzeczność.
Nie można oczekiwać ze historia ma sama ''mówić w własnej obronie i jednocześnie twierdzić że się nie broni bez uświadamiania.
Jasne. Dlatego osądzać powinni ludzie, którzy się czują Polakami i się wyrzekli komunizmu, PZPRu itp rzeczy.
Cytat:
Ja nie widzę obecnie osoby która byłaby w stanie pogodzić naród ktory tak jest podzielony.
Nie widzę mozliwości aby autorytety z obu stron mogły się spotkać i bez emocji napisać historię swoich ojców i dziadków. Nie przy obecnym podejsciu władzy do poprzedniego okresu.
I dobrze, że nie widzisz bo to tak jakby chcieć pogodzić ogień z wodą. Są w Polsce Polacy, którzy kochają ten kraj, jego historię i są postkomuniści, komuniści i lewacy, którzy się wstydzą za Polskę, którzy mają sentyment do tamtego systemu a nie do Polski.
I tu się nie ma co godzić tylko trzeba się pozbyć jednej ze stron. Skoro jedni Polskę szanują a drudzy się jej wstydzą, jedni gardzą komunistami a drudzy się z nimi bratają to jak tu się dogadać?
Ja piszę cały czas w takim uproszczeniu wielkim ale do tego się wszystko sprowadza.
I tak samo jak Wałęsa się nie mógł dogadać z Jaruzelskim a pogodzili się jedynie dlatego, że Bolek sprzedał wszystko co mógł, wyrzekł się wszystkiego a komuniści dalej sobie dobrze żyli w Polsce. Tak samo się dzisiaj nie dogadasz bo najogólniej mówiąc jest jedna opcja prawicowa, pro polska a druga lewicowa antypolska. I ciężko aby dwa różne o 180 stopni światy się dogadały.
Albo będzie Polska prawicowa, albo lewicowa. Dopóki to się nie rozwiąże to zawsze będą mocne podziały. Dlatego mam nadzieję, że to całe towarzystwo KOD-PO-SLD-N zostanie wy.......one w kosmos razem z komuchami i zaczniemy budowac normalną Polskę za ileś lat.
drozd:
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2016, 20:27
https://dorzeczy.pl/kraj/18120/25-ro...sluchowej.html

Takze ten...
azor
Senior Member

Stary 30.12.2016, 09:31
To jest kabaret dopiero - posądzić podsłuchującego, zapominając o tym, co na podsłuchach było
Lukasz
Senior Member

Stary 30.12.2016, 11:54
(..)I dobrze, że nie widzisz bo to tak jakby chcieć pogodzić ogień z wodą.(..) Tak samo się dzisiaj nie dogadasz bo najogólniej mówiąc jest jedna opcja prawicowa, pro polska a druga lewicowa antypolska. I ciężko aby dwa różne o 180 stopni światy się dogadały.
Albo będzie Polska prawicowa, albo lewicowa. Dopóki to się nie rozwiąże to zawsze będą mocne podziały.
Widzisz ja sie z tym nie zgadzam. Są tacy którzy umieli się dogadać, to ze PiS/JK nie potrafi to problem PiS i nas Polaków, że mamy taką władzę.

Co więcej, prywatnie mam inną wizję tej historii. Ona pokazuje że da się dogadać, zrobić nowe otwarcie i drugą kolejkę pewnej rozgrywki To czy potem wykorzystasz szansę czy nie, to już inna sprawa. Czy Solidarność wykorzystała? Nie jest żle. Jesteśmy w Nato, w UE. Do Białorusi czy Ukrainy nie mamy sie co porównywać. Natomiast na pewno patrząc na marazm PO potrzebne było nowe rozdanie. Tyle że moim zdaniem PiS mając szansę nie wykorzysta jej. Nie ma kadr do tego. Niestety za to ma ludzi przystosowanych do kurczowego trzymania się władzy. Misiewicze, Piotrowicze - wymieniać można, lista bedzie długa.

I nie zgodzę się że nie może być Polski lewicowej i prawicowej jednocześnie. W USA jest partia demokratyczna i są republikanie. W Anglii sa torysi i oraz są wigowie. Demokracja w naszym kraju dorosła w końcu do spolaryzowania na dwie opcje a nie na nascie róznych partii. Ty uważasz że jest to niedopuszczalne a dla mnie to objaw pewnej dorosłości systemu. Mamy w końcu podział na prawicowych socjalistów i tych lewicowych liberałów.

Dlatego mam nadzieję, że to całe towarzystwo KOD-PO-SLD-N zostanie wy.......one w kosmos razem z komuchami i zaczniemy budowac normalną Polskę za ileś lat.
Tak szczerze, co zamierzasz zrobic? Odebrać majątki? Upokorzyć odbierając tytuły? Wtrącić do wiezienia? Zmusić do emigracji? Wyciąć w pień tak jak UPA? co znaczy dla Ciebie 'wy.......one' w kosmos?

Na tym forum uczono mnie ze 'tylko szmata bije 'brata'. Odstawiamy zasady na bok?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.12.2016 o godz. 11:57.
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.12.2016, 12:47
W Polsce problem na podział prawicowy i lewicowy jest taki, że ci z lewa - znowu przypominam, że pisze w uproszczeniu - stoją reka w rękę z totalitarnym systemem, który Polskę niszczył. Także u nas się gorzej dogadać niż na zachodzie bo tu oprócz sporów ideologicznych, gospodarczych dochodzi jeszcze spór o historię i elity.
Także tak jak napisałem, dopóki tamci nie wyrzekną się swoich komunistycznych i postkomunistycznych ideałów dopóty zawsze będą grube awantury, których podłożem będzie przeszłość. No bo skoro mamy Polskę liberalną czy lewicową i taki Michnik ma byc w niej autorytetem i będzie opluwał nacjonalistów, nazywał ich nazistami, będą chcieli legalnie działający ONR lub znak falangi wymazać z przestrzeni publicznej, będa płakali ciągle jacy to źli Polacy byli podczas II wś. to o czym my w ogóle mamy gadać? Jak autorytetem ma być Bartoszewski, który zablokował przyznanie orderu Pileckiemu, Wałęsa konfident, który zdradził opozycję i ułożył się z komunistami, morderca Bauman czy inny żyd Gross, który mówi, że Polacy zamordowali podczas II wś więcej Żydów niż Niemców to z kim tu rozmawiać i się jednać? Z takim bydłem antypolskim?

Poza tym na zachodzie to wygląda z goła inaczej. Polska prawica to jest ideologicznie prawica, konserwatyści, narodowcy, a tam masz prawicę, która np popiera śluby pedałów itp Także tam podział na prawy/lewy już tak się rozmył i zanikł, że spory między nimi są prowadzone na mniejszej linii - łatwiej się dogadać. U nas masz całą ideologię, gospodarkę i podejście do Polski, historii. Także nas z lewakami dzieli wszystko.

Ale trzeba też napisać, że na zachodzie nie jest też tak kolorowo jak piszesz. Skoro Trump wygrywa wybory i ludzie tam robią protesty jak u nas KOD to czym się niby różni ta nasza demokracja od ich?
I to też nie jest tak, że tam jest fajnie bo jeśli lewactwo cały czas uparcie chce tam sprowadzać imigrantów to prawica czy odłamy narodowe w końcu nie wytrzymają i rozpęta się wojna domowa. I tak się skończy demokratyczna Europa, która w sumie demokratyczna jest tylko na papierku. Te wszystkie podziały na prawy, lewy, demokrację itp to można sobie w dupę wsadzić.
Prawda jest taka, że nie da się sztywno wytyczyć kto jest prawy a kto lewy. Ktoś może być prawicowcem a mieć część poglądów lewicowych itd Wolności słowa czy demokracji nie ma bo zawsze zwycięska partia i rządzący ludzie naginają prawo pod swoje potrzeby i poglądy.

To jest taka wojna czy może "wojna" i albo my albo oni. Albo wygrają ci co bardziej myślą prawo albo ci co na lewo.

Wałęsa się nikim nie dogadał tylko się sprzedał. Skoro w Polsce obalono komunizm w 89 roku i od razu po tym rządzi Kiszczak z Jaruzelskim to gdzie tu się ktoś ....a dogadał i doszedł do kompromisu? Po prostu komuniści byli i są nietykalni, zmieniono nazwę państwa z PRL na III RP, zmieniono godło, ustrój na demokratyczny i tyle. Do tego jakieś tam zasady zmienili a dalej masz wszystko to samo czyli rządzili w polityce, sądach i policji ci sami ludzie + zdrajcy, którzy poszli na układ i dostali kilka stołków. Można powiedzieć, że po 89 roku mamy dalej rządy komunistów i część świeżej krwi u władzy.
Jak to jest dogadanie się to ja pierdzielę.
A, że jesteśmy w NATO, UE itd to normalne. Skoro przestała nas obejmować sowiecka strefa wpływów to komuniści i zdrajcy musieli sobie szukać nowych układów. Bogatsi od wschodu jesteśmy dlatego, że jesteśmy zaradni i komuniści musieli oddać trochę władzy, stołków, uwolniliśmy się od Sowietów i naturalne, że gospodarka ruszyła.

Z KODami i innymi gównami moim zdaniem należałoby zrobić tak, że najgorsze szmaty od nich powinny dostać karę więzienia za działalność na niekorzyść Polski a reszta pasożytów powinna zostać odsunięta od sprawowania funkcji publicznych - czyli identyczne rozwiązanie jakie powinno być zastosowane po 89 roku (tam jeszcze jedynie powinna być kara śmierci dla morderców i osób skazujących patriotów na kary więzienia czy śmierci).
drozd:
azor
Senior Member

Stary 30.12.2016, 14:02
1. Andrzej Lepper- Wicepremier Rządu IV RP - wieloletni członek i działacz PZPR. Skazany prawomocnymi wyrokami za przestępstwa pospolite.
2. Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości IVRP- członek PZPR do jej końca. Skazywał w stanie wojennym. Skazał między innymi Bronisława Komorowskiego z PO za udział w manifestacji na warszawskim Placu Zwycięstwa w rocznicę odzyskania niepodległości. W uzasadnieniu wyroku pan Kryże napisał m.in., że `demonstracyjnie okazywali lekceważenie dla narodu polskiego, twierdząc m.in., że nie jest on narodem wolnym i niepodległym'. Kryże jako przewodniczący Wydziału IV Sądu Okręgowego w Warszawie organizował też usuwanie sędziów wydających łagodne wyroki wobec działaczy podziemnej opozycji.
3. Zbigniew Wasserman - Minister koordynator ds. służb specjalnych IV RP. PRL-owski prokurator od lat 70-tych.W krakowskiej prokuraturze prowadził kilka śledztw przeciwko działaczom Niezależnego Zrzeszenia Studentów.
4. Wojciech Jasiński- Minister Skarbu IV RP- członek PZPR w latach 1976 - 1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki SB. w czasie debaty sejmowej, indagowany na okoliczność przynależności do PZPR Jasiński nie przyznał się do tego, a w jego życiorysie zaprezentowanym posłom nie było na ten temat ani słowa.
5. Andrzej Aumiller- Minister Budownictwa IV RP- zasłużony komunista, wieloletni członek PZPR, a następnie i Unii Pracy.
6. Anna Kalata - Minister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Członek PZPR jak i SLD.
7. Zbigniew Graczyk- Wiceminister Gospodarki Morskiej IV RP - przez 20 lat należał do PZPR, będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego.
8. Marek Grabowski - Wiceminister Zdrowia IV RP(członek PZPR i SLD) dzięki rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka Millera i Marka Belki.
9. Ewa Sowińska- Rzecznik Praw Dziecka IV RP. W latach 1977-1980 należała do PZPR.
10. Krzysztof Zaręba - Wiceminister Środowiska IV RP, były członek PZPR, a w rządzie Leszka Millera główny inspektor ochrony danych osobowych.
11. Bogusław Kowalski Wiceminister Transportu IV RP. W latach 80 członek PRON. Figuruje w materiałach służb specjalnych PRL jako tajny współpracownik o kryptonimach `Mieczysław' i `Przemek'. Z dokumentów SB znajdujących się w IPN wynika, że w styczniu 1988 roku Kowalski został zarejestrowany w dzienniku rejestracyjnym jako TW `Mieczysław' pod numerem 54803.
12. Bogdan Socha -Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP - był do samego końca członkiem PZPR. Pracował w Komitecie ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej, kierowanym przez Aleksandra Kwaśniewskiego. Był organizatorem kampanii prezydenckiej Kwaśniewskiego - został wtedy szefem słynnego autobusu `Kwach'. Po udanej kampanii Socha przez dwa lata pracował w pałacu prezydenckim.
13. Romuald Poliński- kolejny Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Przez wiele lat członek PZPR, a w rządach SLD doradcą ministrów Kołodki i Belki.
14. Maciej Łopiński - Rzecznik Prezydenta IV RP - w okresie 1975 - grudzień 1981 należał do PZPR i pracował na nomenklaturowym stanowisku sekretarza redakcji gdańskiego tygodnika `Czas', klasycznego pisma partyjnego `po linii i na bazie' (szefostwo z PZPR-owskiej nomenklatury, cenzura, wytyczne z KW itd.).
15. Krzysztof Śniegocki, Sędzia Trybunału Stanu IV RP wybrany jako kandydat PiS i LPR. W latach 80. jako radca ministerstwa rolnictwa aktywnie występował w sądzie pracy przeciwko wyrzuconemu z pracy za działalność związkową działaczowi `Solidarności'.
16. Ryszard Siewierski- Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP- członek PZPR do końca (1990). W latach 1987-1990 był zastępcą szefa Rejonowego Urzędu Spraw Wewnętrznych w Jeleniej Górze ds. polityczno-wychowawczych, był klasycznym oficerem politycznym, krzewiącym socjalizm wśród milicjantów i sprawdzającym czy nie chodzą do kościoła lub nie mają kumpli w opozycji.
17. Karol Karski (PiS) obecnie radykalny przewodniczący komisji IV RP ds. zmian w ustawie lustracyjnej. Aparatczyk władz centralnych socjalistycznego ZSP na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych. Wtedy kiedy wszyscy przyzwoici ludzie wybory bojkotowali. Był jednym z tych ludzi którzy tworzyli ówczesny PRL i ochoczo opluwał na uczelni solidarnościowy NZS.
18. Stanisław Kostrzewski, od 25.02.2006 skarbnik PiS - był aktywnym członkiem PZPR do końca jej działalności. Żeby było ciekawiej - od 31.12.2005 jest wiceprezesem Banku Ochrony Środowiska i nie ma tu żadnego konfliktu interesów lub niejasności.
19. Henryk Biegalski, nominowany i odwołany z funkcji szefa Centralnego Zarządu Służby Więziennej IV RP, od 1969 r. do końca lat 80. był członkiem PZPR. Od marca 1982 r. należał do Komisji Bezpieczeństwa i Ładu Publicznego KW PZPR w Gdańsku.
20. Jerzy Bahr, 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie - w latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie (sekretarz ds. prasowych). Do stanu wojennego był członkiem PZPR. Za prezydentury Kwaśniewskiego był po Siwcu (od marca 2005) szefem BBN i członkiem RBN.
21. Krzysztof Czabański, mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. `Sztandaru Młodych' i `Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR.
22. Stanisław Podlewski, mianowany 17.07.2006 dyrektorem departamentu rybołówstwa w ministerstwie rolnictwa - należał do PZPR do końca jej istnienia.
23. Marcin Wolski, 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od 1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR.
24. Tomasz Gąska, mianowany 25.07.2006 nowym wiceprezesem Radia PiK z nadania PiS - były PZPR-owski aparatczyk, który strzegł linii partii i bronił stanu wojennego. Był członkiem PZPR, sekretarzem Podstawowej Organizacji Partyjnej w tygodniku `Fakty' i zastępcą redaktora naczelnego tej gazety od 1979 roku, przez stan wojenny, aż do upadku komunizmu, odznaczony medalem im. Janka Krasickiego. Używając pseudonimu Tomasz Hellen pisał m.in. peany na temat WRON, a w tekście `Jaka może być partia' nawoływał do odrodzenia w PZPR `ducha leninowskich zasad'.
25. Jan Sulmicki, kandydat na prezesa Narodowego Banku Polskiego, zgłoszony 11.12.2006 przez Kaczyńskiego - były aktywista PZPR w SGPiS (obecnie SGH), także w stanie wojennym. 14.12.2006 zrezygnował z kandydowania z "powodów rodzinnych".
26. Maciej Giertych były członek PRON i Rady Konsultacyjnej przy gen Jaruzelskim poparł dekret o wprowadzeniu stanu wojennego i delegalizację Solidarności. Wiosną 1989 roku brał udział w obradach "Okrągłego Stołu" jako doradca Gen. Jaruzelskiego.
Nigdy nie został zarejestrowany jako Tajny Współpracownik, ponieważ SB uznała, że jest wystarczająco przydatny jako współpracownik zupełnie jawny. Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego (PRON) - organizacja polityczna utworzona w okresie stanu wojennego przez PZPR i podporządkowane jej stronnictwa polityczne oraz organizacje katolickie w celu propagandowego wykazania poparcia społeczeństwa dla polityki partii, a w szczególności wprowadzenia stanu wojennego.
27. Ryszard Bender także członek PRON i poseł na Sejm PRL. Vice-prezes PZKS, które oficjalnie poparło wprowadzenie stanu wojennego w 1981.Obecnie senator LPR. W wyborach 2007 r. startuje z list PiS.
28. Janusz Maksymiuk z Samoobrony, negocjował z PiSem jak mówi J. Kaczyński `najlepszą od 17 lat koalicję rządową' .W PZPR od 1975 do końca. Umieszczony na liście krajowej PZPR w wyborach '89 obok takich tuzów jak Kiszczak, Kania, Florian Siwicki, Rakowski. TW "Roman". Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. zarejestrowany pod nr 46734 dnia 15.07.83 przez Pion VI RUSW Oleśnica. Nr archiwalny 60430/I, nr mikrofilmu 60430/1. Miejsce archiwizacji WEiA del. UOP we Wrocławiu. Data zaprzestania kontaktów 27.09.89.
29. Stanisław Łyżwiński, wiceprzewodniczący Samoobrony. W czasach PRL był członkiem ZSL, w III RP zaangażował się w działalność powiatowej organizacji SLD. Świadomy i tajny współpracownik SB.
30. Bolesław Borysiuk wybrany do KRRiT za zgodą Kaczyńskich. Był strażnikiem "jedynie słusznej linii Roberta Kwiatkowskiego", przez lata prezesa TVP z ramienia SLD i jednego z czarnych bohaterów afery Rywina . Do PZPR należał od 1971 r. `Bolek nie jest lubiany, silne poparcie ma tylko wśród byłych aktywistów PZPR i SLD, szczególnie tych z frakcji Millera'
31. Irena Okrągła, powołana 01.12.2005 przez ministra Ziobro na stanowisko zastępcy prokuratora generalnego. W 1985 r., pełniąc funkcję wiceszefowej Prokuratury Rejonowej w Sopocie, podjęła decyzję o aresztowaniu Jarosława Malca, działacza opozycji, zatrzymanego przez milicję w czasie rozlepiania plakatów nawołujących do bojkotu wyborów do Sejmu.
32. Wiesław Jan Kurowski, członek Rady Politycznej PiS - tajny współpracownik `Sławek', `Radosław', `Jacek'. Na stronie PiS pan Kurowski nie figuruje na liście członków Rady, ale - co ciekawe - w wersji angielskiej strony dalej jest jej członkiem.
33. Jarosław Netzel - szef PZU, z ramienia PiS, podejrzewany o malwersacje, będący w kręgu podejrzeń w sprawie przecieku, zatrzymany przez ABW pod zarzutem mataczenia.
34. Konrad Kornatowski - szef Policji, prokurator z ramienia PiS, zatrzymany przez ABW pod zarzutem mataczenia. Jego nazwisko pojawia się w "raporcie Rokity" z 1991 r. opisującym nadużycia MSW w latach rządów Wojciecha Jaruzelskiego (tajemnicza śmierć Tadeusza Wądołowskiego na komisariacie kolejowym MO w 1986 r.).
35. Janusz Kaczmarek - szef MSWiA, prokurator krajowy z ramienia PiS - oskarżony o spowodowanie przecieku, zatrzymany przez ABW pod zarzutem mataczenia. Członek PZPR od 1986 r.
36. Piotr Ryba - kandydat do Rady Nadzorczej TVP, współpracownik wicepremiera RP, oskarżony o korupcję, zatrzymany przez CBA
37. Andrzej Kryszyński - pracownik ratusza kierowanego przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego, rekomendowany przez Andrzeja Urbańskiego - szefa kancelarii prezydenta RP i prezesa TVP z ramienia PiS, oskarżony o korupcję, zatrzymany przez CBA.
38. Artur Piłka - doradca Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego, oskarżony o handel narkotykami, zatrzymany przez Policję.
39. Stefan Meller - Minister Spraw Zagranicznych w rządzie Kazimierza Marcinkiewicza. Do 1968 r. członek PZPR.
40. Jan Kobylański - sponsor Radia Maryja, biznesmen mieszkający w Urugwaju. Oskarżany o kolaborację z hitlerowcami w czasie II wojny światowej. Słynny z wielu antysemickich wypowiedzi.
41. Wojciech Dąbrowski - wojewoda mazowiecki z nadania PiS. Usiłował pozbawić mandatu Prezydenta Hannę Gronkiewicz-Waltz. W 1996 roku policja zabrała mu prawo jazdy na ponad rok za przekroczenie liczby dozwolonych punktów karnych. W 2006 roku został zatrzymany za jazdę po pijanemu na rowerze i ukarany zakazem prowadzenia pojazdów na 2 lata. Ponadto okazało się, że Dąbrowskiemu nie odebrano wtedy prawa jazdy ze względu na wcześniejszą sprawę.
42. Piotr Cybulski - poseł na Sejm RP z listy PO. W styczniu 2006 r. odszedł do PiS. Okazało się, że był członkiem ZSMP i PZPR, co wcześniej zataił. PiSowi to nie przeszkadzało i do dziś jest członkiem KP PiS.
43. Jan Robert Nowak - główny propagandysta Radia Maryja, wspierającego PiS. Kontakt operacyjny SB o pseudonimie `Tadeusz'.
44. Aleksander Chłopek - poseł z Gliwic. Członek PZPR od roku 1978. W 1980 r. wstąpił do Solidarności, lecz jak podaje Wikipedia, w latach 80. był członkiem egzekutywy Komitetu Miejskiego PZPR.
45. Halina Molka - posłanka na Sejm RP V kadencji. Wybrana liczbą 3706 głosów z okręgu piotrkowskiego. Były członek Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, później Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej. 21 września 2006 roku, opuściła klub parlamentarny Samoobrony, przechodząc do nowo powstałego Ruchu Ludowo-Narodowego. od 26 kwietnia 2007 do 23 sierpnia 2007 członkini Koła Posłów Bezpartyjnych.

Rozumiem, ze to jest odcięcie się od czerwonej hołoty?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów