|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chyba forum padło, bo nie ma możliwości edycji?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|||||||
|
Jaroo1 - ale spokojnie, bo Ci się styki poprzegrzewają. Czy ja Cie przekonuje do tego, żebyś głosował na PO? Nie. To moje prywatne zdanie, uważam że PO robiła mniejszy wstyd i cyrk niż aktualnie PiS i tyle w temacie - możesz mnie nazwać w związku z tym lewakiem ( swoją drogą i naprawdę bez żadnych złośliwości - co to tak naprawdę w obecnych czasach oznacza?).
Cytat:
Cytat:
Więcej w kwestii manifestacji się nie wypowiadam - bo powaga, nie mam o tym bladego pojęcia. Cytat:
![]() Jak na okres, w którym przypadała jego prezydentura naprawdę uważam, ze wszystkich możliwości Kwachu ze wszystkimi swoimi przywarami był odpowiednią osobą na prezydenta. Cytat:
Jeżeli gość, który dostał wyrok bezwzględnego wiezienia i 10 letni zakaz sprawowania jakiegokolwiek urzędu zostaje ot tak uniewinniony i wrzucony do zagadnień służb - to chyba coś więcej niż "prezydent mógł, to zrobił". Reforma edukacji - ok, nawet niech zrobią system 12 letni w jednej szkole. Ale nie w pół roku, bez żadnego przygotowania, bez żadnego planu, co spowoduje ogromne straty w budżecie, zrzucając cała odpowiedzialność na samorządy. Chcą przeprowadzić reformę - ok, ale nie ....a w rok. Cytat:
Cytat:
Nie odbieram nikomu prawa do wiary w boga i duchowości - to indywidualna sprawa. W obecnych czasach i dostępie do informacji każdy ma takie same warunki, żeby się nad cała kwestią zastanowić. Nic wspólnego z tym, przynajmniej w moim przypadku nie ma lewacka propaganda. Natomiast bardzo mi nie pasuje to, że kościół i Państwo aktualnie jest tak mocno przemieszane. Nie podoba mi się mizianie ojca dyrektora przez Jarosława po jajkach tylko po to, żeby utrzymać potężny elektorat. Nie podobają mi się dotacje, które lądują w Toruniu. Nie podoba mi się obecność Prezydenta RP na mianowaniu jezusa Królem Polski. Nie podoba mi się również wspólna manipulacja, którą uskutecznia Jarek z Tadziem na łatwej do kontrolowania grupie odbiorców. Cytat:
"o samobójstwach" - tak, tego Ci nie napisze, bo nie mam o tym pojęcia i mogę sobie gdzieś w domowym zaciszu domniemać jak było naprawdę. Rozumiem, że Ty masz taką wiedzę. A skąd ta wiedza? Z mediów, prasy, książek? A jaką masz pewność, że te informacje nie są tendencyjne? "o pałowaniu" - proszę Cię, nie upraszczaj. Nigdzie nie powiedziałem, że to nie ważne. Powiedziałem jedynie, że globalnie są istotniejsze kwestie, po których ocenia się rządzących. |
|||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No tak - nie może być członkiem partii, automatycznie zmienia to jego nastawienie do tejże i jej programu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
I dlatego ma glosowac przeciwko partii, w ktorej byl i i dzieki ktorej kandydowal itp itd? Problemem w Polsce sa wlasnie te zjebane partie. Nic poza tym.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli w sumie sam przyznałeś, że Duda spełnia rolę dobrze świecącego żyrandola. Gratuluję jeśli jesteś zadowolony z takiego prezydenta
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty tak piszesz, a nie ja.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokladnie jak pisze Kocur. Kolo sie zamyka. Glowny winny i tak bedzie Kaczynski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat Kaczyński odpowiada za całe zło, które obecnie się dzieje. On i jego kot z zaświatów
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A jakie zło się dzieje?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Poki bedzie taki system jaki jest to zawsze odpowiadac bedzie "pierwsza twarz" partii i za zlo i za dobro. Nic w tym dziwnego i nic w tym nowego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żadne zło. Polska rozkwita przecież.
500+ uber alles ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie korzystam, swoje zdanie o programie mam.
A Polska jaka była taka jest, ocenę wydam podczas kolejnych wyborów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jest taka jak było, bo nie dość, że się stacza politycznie, ale też gospodarczo (największe zadłużenie roczne w historii Polski, a także duży spadek PKB względem prognoz) to jeszcze dotyka obywateli.
Nie dość, że wali po kieszeni kapiszonami takimi jak zmniejszenie kwoty wolnej od podatku, czy opłata audiowizualna płacona od domu/mieszkania (taka wersja przeszła) to jeszcze znacząco uderza w prawo własności i przyczynia się do realnego obniżenia majątku (ustawa bankowa przez którą spadło oprocentowania lokat, a także jest problem z dywersyfikacją instrumentów finansowych, ale przede wszystkim przez ustawę o zakazie sprzedaży gruntów traci się realne duże pieniądze). Wiadomo, że czekam z utęsknieniem na odejście obecnej ekipy w niebyt. Oczywiście wolałbym żeby to była opcja liberalna, ale nie obrażę się na taką, która te kilka szkodliwych ustaw odwoła. PS. Żeby nie było ja do Dudy nie mam pretensji. Wiadomo, że każdy wolałby być marionetką niż szeregowym posłem. System jest jednak chory i patologiczny w obecnym wydaniu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.12.2016 o godz. 11:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Fajnie by było, gdyby Prezydent klepał te ustawy, które faktycznie są w ogólnym rozumowaniu dobre - niezależnie od tego, która partia je zaproponowała.
A to, że jego mniemaniu(bądź wedle zaleceń) wszystko co zgłasza PiS jest dobre, to już zupełnie inny problem. |
|
|