The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2016, 10:19
Czemu po chuju? Znajdź jakiś argument za tym, że to nie jest marionetka, która chowa się pod miotłą, gdy jest jakaś sytuacja kryzysowa, podpisuje ustawy na telefon w minutę po uchwaleniu, a do tego jest kompletnie bierna jeśli chodzi o swoje prerogatywy ustawodawcze (nie licząc na szczęście uwalonego projektu dotyczącego frankowiczów to cała reszta to są i tak projekty rządowe).
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 10:20
Niestety nie mamy szczęścia do prezydentów. Co jeden to gorszy. Wychodzi na to, że jednak Lech Kaczyński prezentował najbardziej przyzwoity poziom.
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 10:21
Chyba forum padło, bo nie ma możliwości edycji?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.12.2016, 10:28
"Podpisuje ustawy minutę po uchwaleniu" - to trzeba mu podpowiedzieć, żeby się wstrzymywał ze 24h, bo dobrze to będzie wyglądało (co z tego, że On te ustawy dobrze zna) i lud będzie zadowolony...

Dla mnie oczywistym jest, że każdy prezydent wystawiony przez partię będzie z nią działał ramię w ramię. Wręcz śmieszne wydają mi się zarzuty, że podpisuje wszystko jak leci. Zgadza się z tymi ustawami to je podpisuje, a że je zna podpisuje "po minucie".

Chowa się pod miotłą? Nie zauważyłem - w każdej sprawie zabiera głos (zgodny z linią partii - tylko dalej pytam, co w tym dziwnego?).
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.12.2016, 10:30
Jaroo1 - ale spokojnie, bo Ci się styki poprzegrzewają. Czy ja Cie przekonuje do tego, żebyś głosował na PO? Nie. To moje prywatne zdanie, uważam że PO robiła mniejszy wstyd i cyrk niż aktualnie PiS i tyle w temacie - możesz mnie nazwać w związku z tym lewakiem ( swoją drogą i naprawdę bez żadnych złośliwości - co to tak naprawdę w obecnych czasach oznacza?).

Cytat:
Jeśli dla Ciebie normalne jest to, że ludzie z pierwszych stron gazet, ludzie znani tak często popełniają samobójstwa to gratuluję. Przykro mi, że ktoś taki jak Ty może kreować się na osobę obiektywną a jednocześnie wypinasz się na prawdę.
Nie jest normalne, oczywiście. Jedyne co tak naprawdę można w związku z tym domniemać, to że maczali w tych sprawach palce ludzie, o których nigdy nie będzie głośno i którzy tak naprawdę całą polityką sterują. Powiedz mi tylko, czy uważasz, że PO działało na ich zlecenie, czy na odwrót? i Pytanie nr. 2 czy naprawdę wierzysz, że obecna władza jest w stanie być niezależna od tzw. "służb"?
Cytat:
Nie mówię o marginalnych wydarzeniach bo mam na myśli np marsz Niepodległości, który dotyczy 100 tys osób. I to jest bardzo ważna sprawa bo pokazuje stosunek polityków i policji do obywateli.
Nie wiem, dla mnie swój stosunek do obywateli politycy powinni przede wszystkim przedstawiać przez rozsądne ustawy, rozsądne reformy etc.

Więcej w kwestii manifestacji się nie wypowiadam - bo powaga, nie mam o tym bladego pojęcia.

Cytat:
Nie ma sensu żebym wybuchał. Jest mi jedynie przykro, że ktoś może tak napisać o jakimś .......onym PZPRowcu, alkoholiku, który kołysze się na grobach czy podczas przemówień. Kwaśniewski to niewątpliwie mądry, inteligentny i zaradny człowiek ale jego przeszłość plus jego nałóg to jest jedna z większych tragedii dla Polaków, którzy musieli mieć taką ....ę za prezydenta. Aha, przypomnę, że rozmawiamy o "wyjściowym" człowieku
https://www.youtube.com/watch?v=AFCGEYuBv00
Jeśli to jest wyjściowy i reprezentatywny człowiek to ja .......ę.
Jakieś 80% obecnych elit ma korzenie w PZPR - mega chujowe jest to, że nikt nie był w stanie się z nimi odpowiednio rozliczyć - począwszy od Okrągłego Stołu, Magdalenek itp itd. ale to temat na dłuższą rozmowę. Panowie Kaczyńscy brali udział w OK, prawda? Z tym że, zapewne byli jedynymi sprawiedliwymi, którzy od początku wiedzieli że to wielka mistyfikacja

Jak na okres, w którym przypadała jego prezydentura naprawdę uważam, ze wszystkich możliwości Kwachu ze wszystkimi swoimi przywarami był odpowiednią osobą na prezydenta.

Cytat:
Co Kamiński? Może prezydent ułaskawiać to ułaskawił. To jest wielki problem?

Reforma edukacji? To jest ten wałek wielki? Bo mają zdanie, że gimnazjum jest niepotrzebne i wracają do starego systemu? Beka. Wałek tysiąclecia.
Każdy ma swoją optykę.

Jeżeli gość, który dostał wyrok bezwzględnego wiezienia i 10 letni zakaz sprawowania jakiegokolwiek urzędu zostaje ot tak uniewinniony i wrzucony do zagadnień służb - to chyba coś więcej niż "prezydent mógł, to zrobił".

Reforma edukacji - ok, nawet niech zrobią system 12 letni w jednej szkole. Ale nie w pół roku, bez żadnego przygotowania, bez żadnego planu, co spowoduje ogromne straty w budżecie, zrzucając cała odpowiedzialność na samorządy. Chcą przeprowadzić reformę - ok, ale nie ....a w rok.

Cytat:
A jeśli chodzi o lizanie się po jajach z kościołem. Powiem Ci tak. Widać jak masz glowę spraną propaganda lewackich kurew. Wybacz ale jeśli ktoś ma w sobie taki jad, że o mało co nie zesra się o myśli na kościół to widać, że coś jest nie tak. Twoje pierwsze zdanie
Cytat:
Tu potwierdzenie bólu dupy.
Twoja cała teoria na temat chujowego PiSu opiera się na nienawiści do kościoła i to już jest pierwszy problem, który nie pozwala Ci realnie ocenić sytuacji, a drugi to uleganiu propagandzie lewackiej, że niby jest tak źle, tak chujowo ale nie potrafisz nawet napisać dlaczego. A jak pytam dlaczego to rzucisz jakieś ogólniki typu trawa, słońce, wojsko, aborcja, kościół, reforma szkolna. Sam nie wiesz dlaczego jest źle ale tak napierdalają z każdej strony w Ciebie tym jadem KODowsko POwskim, że powtarzasz za nimi.
Nie, nie mam głowy spranej propaganda lewackich kurew. W dupie mam również co robi KOD, PO - bo doskonale rozumiem dlaczego działają jak działają. Opozycja, bo chyba można tak o nich mówić jest jaka jest, natomiast w żaden sposób się z nimi nie identyfikuje. Wyobraź sobie, że zdanie na temat kościoła mam wyrobione od nastu lat i raczej nie wiele jest w stanie na nie wpłynąć. Nigdy natomiast władza kościoła nie miała takiego wpływu na władzę Państwa. I to jest coś, o co tak jak mówisz mam realny ból dupy.

Nie odbieram nikomu prawa do wiary w boga i duchowości - to indywidualna sprawa. W obecnych czasach i dostępie do informacji każdy ma takie same warunki, żeby się nad cała kwestią zastanowić. Nic wspólnego z tym, przynajmniej w moim przypadku nie ma lewacka propaganda. Natomiast bardzo mi nie pasuje to, że kościół i Państwo aktualnie jest tak mocno przemieszane. Nie podoba mi się mizianie ojca dyrektora przez Jarosława po jajkach tylko po to, żeby utrzymać potężny elektorat. Nie podobają mi się dotacje, które lądują w Toruniu. Nie podoba mi się obecność Prezydenta RP na mianowaniu jezusa Królem Polski. Nie podoba mi się również wspólna manipulacja, którą uskutecznia Jarek z Tadziem na łatwej do kontrolowania grupie odbiorców.

Cytat:
Takich ludzi jak Ty jest wielu. Ale nie ma się co dziwić, skoro wszędzie w mediach .......ą, że jest tak źle to ci mniej kumaci ulegają. Ja wiem, że socjaliści, że kwota wolna od podatku, że budżet z mega minusem (a za taki deficyt to powinno być więzienie) ale widzisz, jest taki jeden problem. Każdy kto świadomie .......ił PO potrafi wymieniać afery i problemy w setkach. Ty i Tobie podobni potraficie jedynie napisać "tego Ci nie napiszę" (o samobójstwach) "to nieważne" (o pałowaniu ludzi na MN), a później to już cała góra wielkich wałów typu reforma szkolna i odrzucenie prawa o zaostrzeniu aborcji. Tragedia kolego, tragedia.
Rozumiem, że jedyny sposób na wyrobienie własnego zdania jest na bazie tego co pokazują w mediach? I oczywiście cały światopogląd zależy od tego czy oglądasz Fakty czy Wiadomości?

"o samobójstwach" - tak, tego Ci nie napisze, bo nie mam o tym pojęcia i mogę sobie gdzieś w domowym zaciszu domniemać jak było naprawdę. Rozumiem, że Ty masz taką wiedzę. A skąd ta wiedza? Z mediów, prasy, książek? A jaką masz pewność, że te informacje nie są tendencyjne?

"o pałowaniu" - proszę Cię, nie upraszczaj. Nigdzie nie powiedziałem, że to nie ważne. Powiedziałem jedynie, że globalnie są istotniejsze kwestie, po których ocenia się rządzących.
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 10:32
Chyba zapominasz, że prezydent nie jest związany z partią, gdyż nie może być jej członkiem. Ale to już szczegół, dla pisowca zapewne nie widoczny

Dlatego nie dziw się, że duża część społeczeństwa (nie tylko KOD-owców, czy platformersów) uważa go za marionetkę i niesamodzielnego funkcjonariusza państwa. Pomników nikt mu po prezydenturze nie będzie budował, ale na Trybunał Stanu może zasłużyć.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 10:34
No tak - nie może być członkiem partii, automatycznie zmienia to jego nastawienie do tejże i jej programu
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 10:36
On nie musi nic zmieniać, bo zwyczajnie dalej wykonuje zadania zlecone z Nowogrodzkiej. Zresztą nie jest to żadne zaskoczenie.

Komorowski, który był bardziej rzadki od niego jeśli chodzi o prezencję i ogólnie cechy wizerunkowe przynajmniej odciął się od swojego obozu otaczając się dinozaurami z UD/UW.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.12.2016, 10:37
I dlatego ma glosowac przeciwko partii, w ktorej byl i i dzieki ktorej kandydowal itp itd? Problemem w Polsce sa wlasnie te zjebane partie. Nic poza tym.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 10:40
Jeśli bawią Cię takie pozorne ruchy Twoja sprawa.

Zlecone zdania... a może wspólnie nakreślony plan działania? Nieważne już... Lecę i na razie.

edit. Ten straszny Kaczyński
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 10:41
Problemem jest Kaczyński, który praktycznie zaburzył funkcjonującą konstytucję i prawo piastując z Nowogrodzkiej, niczym Piłsudski z Sulejówka funkcję Naczelnika Państwa Polskiego.

Smutne, że w ten sposób funkcje prezydenta i ministra stały się jedynie reprezentacyjne.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.12.2016 o godz. 10:43.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 10:44
Ostatnia jako tako funkcjonujaca Konstytucja to byla chyba Marcowa z 21-ego wiec o czym my mowimy
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.12.2016 o godz. 10:44.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.12.2016, 10:49
To tylko Wasza opinia budowana przez pewne media.

Duda jest prezydentem i bardzo dobrze wypełnia swoją funkcje. Podpisywanie ustaw to jego psi obowiązek.
A że podpisuje a nie odrzuca to znaczy że po prostu jakość ustaw jest lepsza niż poprzednio.

Pomijając że akurat nie mamy systemu prezydenckiego i głównie ma dobrze wyglądać i nie zaliczać wtop to tutaj też dobrze mu idzie. W porównaniu do gajowego to w ogóle przepaść.

ps.

Cytat:
Słowacki parlament uznał, że islam nie jest religią i nie będzie oficjalnie uznawany na terytorium tego kraju – donoszą tamtejsze media.

Religia musi mieć co najmniej 50 tys. wyznawców, a nie – jak dotychczas – 20 tys. – uzasadniają autorzy ustawy, która zabrania także dotacji dla muzułmańskich organizacji i prowadzenia islamskich szkół. Projekt zgłoszony przez nacjonalistyczną Słowacką Partię Narodową poparła większość deputowanych.

Nowe prawo uchwalono także po to, żeby nie można było rejestrować różnych dziwacznych albo satyrycznych pseudo-religii, takich jak np. Kościół Latającego Potwora Spaghetti, który działa już na całym świecie.

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 10:53
Czyli w sumie sam przyznałeś, że Duda spełnia rolę dobrze świecącego żyrandola. Gratuluję jeśli jesteś zadowolony z takiego prezydenta
Kocur
semper fi

Stary 22.12.2016, 11:00
1. Ty twierdzisz że jest marionetką prezesa.
2. Ja twierdze że jest w pełni samodzielny i pełni funkcję reprezentacyjną.

Nie ma różnicy między tymi zdaniami ?
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 11:02
Piszesz natomiast, że ma głównie ma wyglądać. Trochę łysiny zakryje i jakoś reprezentuje zwisając z żyrandola. Nic trudnego

Tak naprawdę to liczę, że za jakiś czas skończymy z tą fikcją, gdzie urząd prezydenta jest teoretyczny i w nowej konstytucji przejdziemy na system kanclerski.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 11:04
Dla emj idealnym na teraz prezydentem byłby Komorowski - odrzucałby każdą ustawę, w sytuacjach kryzysowych wspierałby opozycję (czyli miałby swoje zdanie ).
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 11:05
Ty tak piszesz, a nie ja.
Kocur
semper fi

Stary 22.12.2016, 11:08
System prezydencki - zmiana konstytucji - przecież zaraz zaczniecie krzyczeć że zamach na demokrację jak się wezmą za konstytucję
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 11:10
Jakie zaczniecie? O zmianie konstytucji pisałem tutaj przeszło 5 lat temu.

Niestety teraz to nie jest na to dobry moment, bo mamy fatalne rządy gdzie państwo się zwija, trwa totalny kryzys polityczny, a gospodarka będzie w tym roku rozwijała się grubo poniżej 3% (prognozy budżetowe były zdecydowanie wyższe).
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 11:10
Dokladnie jak pisze Kocur. Kolo sie zamyka. Glowny winny i tak bedzie Kaczynski
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 11:12
Akurat Kaczyński odpowiada za całe zło, które obecnie się dzieje. On i jego kot z zaświatów
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 11:13
A jakie zło się dzieje?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 11:14
Poki bedzie taki system jaki jest to zawsze odpowiadac bedzie "pierwsza twarz" partii i za zlo i za dobro. Nic w tym dziwnego i nic w tym nowego.
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 11:21
Żadne zło. Polska rozkwita przecież.

500+ uber alles
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 11:28
Nie korzystam, swoje zdanie o programie mam.

A Polska jaka była taka jest, ocenę wydam podczas kolejnych wyborów.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.12.2016, 11:44
emj10- Ty chcesz żeby Prezydent odrzucał ustawy swojej partii, dzięki której został wybrany?

Jak można się odciąć od swojego środowiska, ja tego nie rozumiem? Głosowałem na niego właśnie dlatego, że reprezentował PIS a nie PO czy Lewicę.

Dla mnie bardzo dobrze wypełnia swoje obowiązki.
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.12.2016 o godz. 11:46.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.12.2016, 11:46
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Pomijając że akurat nie mamy systemu prezydenckiego i głównie ma dobrze wyglądać i nie zaliczać wtop to tutaj też dobrze mu idzie. W porównaniu do gajowego to w ogóle przepaść.
Nie mozna miec ciastka i zjeść ciastko.
Albo ma dobrze wyglądac i jest marionetką albo ma wazną funkcję i dlatego też ma prawo weta.

heoij napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie bardzo dobrze wypełnia swoje obowiązki.
Bo mozna być marionetką i można dobrze wypełniac swoje obowiązki. To zupelnie nie stoi w sprzeczności, a w zasadzie przeciwnie - współgra.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.12.2016 o godz. 11:50.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 11:47
Nie jest taka jak było, bo nie dość, że się stacza politycznie, ale też gospodarczo (największe zadłużenie roczne w historii Polski, a także duży spadek PKB względem prognoz) to jeszcze dotyka obywateli.

Nie dość, że wali po kieszeni kapiszonami takimi jak zmniejszenie kwoty wolnej od podatku, czy opłata audiowizualna płacona od domu/mieszkania (taka wersja przeszła) to jeszcze znacząco uderza w prawo własności i przyczynia się do realnego obniżenia majątku (ustawa bankowa przez którą spadło oprocentowania lokat, a także jest problem z dywersyfikacją instrumentów finansowych, ale przede wszystkim przez ustawę o zakazie sprzedaży gruntów traci się realne duże pieniądze).

Wiadomo, że czekam z utęsknieniem na odejście obecnej ekipy w niebyt. Oczywiście wolałbym żeby to była opcja liberalna, ale nie obrażę się na taką, która te kilka szkodliwych ustaw odwoła.

PS. Żeby nie było ja do Dudy nie mam pretensji. Wiadomo, że każdy wolałby być marionetką niż szeregowym posłem. System jest jednak chory i patologiczny w obecnym wydaniu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.12.2016 o godz. 11:53.
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.12.2016, 11:49
Fajnie by było, gdyby Prezydent klepał te ustawy, które faktycznie są w ogólnym rozumowaniu dobre - niezależnie od tego, która partia je zaproponowała.

A to, że jego mniemaniu(bądź wedle zaleceń) wszystko co zgłasza PiS jest dobre, to już zupełnie inny problem.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów