|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Są na świecie rzeczy, które trudno ogarnąć rozumem i nie podlegają normalnym prawom ciągu przyczynowo skutkowego.
Trójkąt Bermudzki, potwór z Loch Ness, nagły wystrzał formy RB9... ![]() Boguski zagrał dziś chyba najlepszy mecz w swojej karierze, co więcej nie był on tylko najlepszy na tle innych swoich meczów, ale zagrał naprawdę dobre zawody. Drugim piłkarzem na zdecydowany plus Brlek. Od 15 minuty gramy naprawdę fajne zawody i nie chodzi tylko o liczbę strzelonych bramek, ale cały obraz gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Co do Rafała i jego możliwości - a nie mówiłem?
![]() Co niektórzy powinni odszczekać swoje inwektywy pod adresem naszego najlepszego strzelca i jednego z czołowych snajperów ekstraklasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Świetny mecz, świetny wynik i 3 punkty dla Wisły. Pytanie tylko czy Wisła jest taka dobra czy Arka taka tragiczna... odpowiedź poznamy w meczu z Lechem, który ma teraz mega formę.
Co do Boguskiego - chwała mu za dwa z trzech ostatnich meczów, bo swoimi bramkami zapewnił nam praktycznie 6 punktów. Nie popadałbym jednak w hurraoptymizm, strzelał te bramki przeciwko naprawdę słabym zespołom, które są w konkretnych dołkach jeśli chodzi o formę. Weryfikacja formy Rafała przyjdzie w meczach z drużynami, które są nieco lepiej zorganizowane w defensywie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam się ciesze , bo Rafal wydaje się być chyba jednym z najbardziej niedocenianym graczem w naszej Wisle od kilku dobrych lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestem niesamowicie zadowolony, że Pan Rafał Boguski wreszcie odbudował formę i pozamykał buźki hejterom, dodatkowo jestem przekonany, że to trener Wdowczyk potrafił do Niego trafić.
Czas też najwyższy przyznać, że Pan Patryk Małecki, jest absolutnie maszyną napędzającą grę Wisełki. Zapewne nawet Strejlau zauważył, że nie mamy ławki, ale I skład potrafi grać w piłkę. Fantastyczny mecz, jak za najlepszych czasów Wisełki. Z taką grą można być spokojnym o postawę w derby i PP. Liczę na komplet w derby i nasze zwycięstwo.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 27.11.2016 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Zgadza się... Załuska to ręcznik, Miśkiewicz to obecnie Pawełęk do kwadratu w negatywnym znaczeniu... Zastanawiałem się kto lepsy Załuska czy Buchalik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Rewolver ty tępa pało łyso ci
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Boguś w Szczecinie był dramatyczny. Dzisiaj z kolei niemal perfekcyjny. Nie wiadomo przed meczem które oprogramowanie wgra mu się do czaszki. Teraz chodzi o to, żeby my nikt przed Leszkiem nie zaktualizował systemu.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Na trybunach tez sporo sie dzialo szczegolnie na narozniku i e
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Chcę pochwalić zmiany. Weszli ci, którzy spieprzyli mecz z Pogonią. Dostali informację, że są potrzebni. Bardzo mi się to spodobało.
Świetny był Brlek. Jest wysoki, a szybki, dużo widzi, potrafi nieszablonowo zagrać. Świetny był Mączyński. Kilka podań naprawdę klasa. Świetny był Brożek. Popatrzcie, co on zagrał przy trzeciej bramce, jak gonił i dogonił tę piłkę! Świetny był Małecki. Pracowity, agresywny, ta drużyna ma serce po lewej stronie! Świetny był Głowacki. Pewny w obronie, doskonale podający. Uryga to materiał na przyzwoitego stopera. Dla mnie duże zaskoczenie. Trzymam kciuki, żeby szybko strzelił swoją bramkę. Gra coraz pewniej. Najsłabszy punkt - Załuska. No i na koniec dwa słowa: Rafał Boguski. Snajper. Trzecia bramka to klasa światowa. Do zobaczenia na Lechu! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Boguski reaktywacja
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne, że Brlek został zmuszony do grania i zaczyna mu to wychodzić. Oby tak dalej. Przed Wisełką dwa najważniejsze mecze w PP i derby, nic nie jest niemożliwe.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 27.11.2016 o godz. 00:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Dziś był piękny mecz. Jak za dawnych czasów, pełna dominacja, choć zaczęło się nerwowo. Wielka szkoda, że tak mało Nas było żeby to oglądać na żywo. Na Lechię pewnie przyjdzie więcej a są małe szanse na dobry wynik. Błąd tego parcha zjawinskiego - coś czuję, że mógł być na wagę spotkania. Mały przyzwoicie, choć miał lepsze mecze. RB9 dziś praktycznie bezbłędny, pazerny na gole. Brlek technicznie to nie Stilic ale kolejny dobry mecz, widać, że złapał luz. Brożek skuteczność 1/3 ale w końcu wpadło. Mąka klasa europejska. Jović po raz kolejny filar na swojej pozycji. Sadlok z Małym już się dotarli i to dobrze funkcjonuje, zmiana na Mójtę pokazała różnicę w poziomach. Szkoda, że teraz pauzuje, trudno go zastąpić z naszą kadrą. Uryga coraz pewniej, nie sądziłem, że coś z niego będzie. Załuska przy pierwszej bramce koszmar, potem właściwie nie miał wiele do roboty. Zmiany mądre - stopniowe wprowadzanie zmienników, podobało mi się wpuszczenie Bartosza na skrzydło, choć to bardziej wymuszone ławką jak sądzę niż konkretna wizja na tego dzieciaka. Przydałby mu się jakiś mentor w I składzie, ktoś, kto go wprowadzi na poważnie. Szkoda tego babola, gdyby władował bramkę z pewnością by to lepiej wyglądało na papierze. Jest nadzieja i można to wykorzystać. Zarząd powinien martwić się stabilnością, będzie spokojnie na górze, będzie spokój na dole. Mecz z Pogonią pokazał, że nie mamy zmienników. Guzmics znika, pytanie, czy uda się go puścić już teraz za jakiś pieniądz czy odejdzie za darmo po sezonie. Problem w tym, że jak Głowa wypadnie z meczu to sam Uryga nie udźwignie defensywy a w tym momencie jedynym uzupełnieniem jest chyba tylko przesunięcie Sadloka na środek a jego na lewej obronie nie ma kto zastąpić, szczególnie w sytuacji braku Pietrzaka. Wygląda mi na to, że w parze z doświadczonym stoperem Uryga może grać na solidnym poziomie. Chyba mamy odpowiedź na pytanie, skąd te ciągłe powołania do U-21. Szukać stopera na miejsce Arka, może ktoś, kto już u nas grał?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po 0-1 zwątpiłem w tą drużynę, więc należy mi się środkowy palec,ale za chwilę pomyślałem,że Arka nie gra nic ostatnio więc musi być dobrze i było....my też mamy swój tercet BBM-Brożek,Boguski,Małecki
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pare osob mialo rozmowe motywacyjna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc należę do tych co skreślili już Brleka.. widać od kilku meczy jak bardzo się myliłem. Popovica to on zjada na śniadanie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A potem dalej gwizdali a misiek na E poszedł wiec jakoś slabo im to motywowanie wyszlo
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 27.11.2016 o godz. 08:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak na prawdę to był bardzo dziwny mecz. Do 17 min. graliśmy słabiutko. Ale od zdobycia bramki mecz był bardzo dobry. Być może to zmienność formy, to kwestia psychiki braku pewności siebie? W każdym razie wczoraj widzieliśmy naszą drużynę ładnie i skutecznie. Nawet biorąc poprawkę na to że Arka ma prawie taki skład jak gdy grała w 1. lidze, to w tym meczu Wisła zagrała (od 17 min.) jak drużyna z pierwszej 5 ekstraklasy.
Myślę, że warto zwrócić uwagę na grę Mączyńskiego -- był to na prawdę poziom reprezentacyjny. Jeśli chodzi o Urygę, to zaczynała on grać w 1. drużynie na stoperze i wyglądało to wtedy obiecująco. Jeśli nabierze trochę pewności siebie i doświadczenie to może być z niego dobry stoper, może nawet na miarę Głowackiego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Wczoraj bylem ze znajomymi na prostej i kolo nas siedziało dwóch gości z synami. Ich doping na meczu to pierwsza zwrotka hymnu(młodzi ciągnęli dalej), radość po bramkach i gwizdy na układy. Wyszli przed końcem bo i tak "chvja już strzelą" a szybciej wyjadą.
Tak to wygląda z gwizdami - ludzie gwiżdżą bo reszta gwiżdże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
A co mają zrobić według Ciebie jeżeli rozmowa nie przynosi skutków? Obić mordę, żeby była afera?
Najgłośniej gwiżdżą Ci, których w ogóle to nie dotyczy.
Ostatnio edytowane przez heoij : 27.11.2016 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiscie, ze nie. Chodzi mi tylko o to, ze gwizdy byly, sa i beda caly czas i zadna motywacja slowna miska czy innych tego nie zmieni. A ja tam nie gwizdam i nie pozdrawiam, mam to gdzies bo liczy sie tylko Wisla.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czapki z głów. Co za mecz! Świetny wynik oczywiście. Ale też wielka przyjemność z oglądania Wisełki. Brawo, brawo, brawo!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
po takim meczu kazdy winiem miec awatar z Rafałem "jebałem go przez kilka lat z rzędu" Boguskim.
Fajnie by bylo jakby w koncu ktorym młody bramkarz wszedł między słupki ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Brawa dla Sobola, że zamiast wystawić Zachare, pozwolił zagrać Brlekowi. Za kadencji Wdowczyka wyszlibyśmy pewnie z tym pierwszym od pierwszej minuty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kilka lużnych wniosków po meczu:
1. Wpływ Małeckiego, Jovicia i Sadloka na grę. Większość akcji w tym sezonie ciągniemy bokami, najbardziej jest to widoczne kiedy próbujemy się przebić jedną ze stron, jak nie wychodzi to cierpliwie zmieniamy i do skutku. I to jest bardzo dobre. Bo w końcu przeciwnik nie przesunie i zostawi trochę miejsca, jak szparka wczoraj. I do tego trzeba mieć ludzi. Różnica pomiędzy w/w a zastępcami jest kolosalna, chyba największa pomiędzy Sadlokiem i Mójtą. I dlatego tak martwi mnie absencja Maćka w PP. Mam nadzieję, że jednak zagra Cywka, a nie ten paraolimpijczyk AM, bo inaczej to ciężko widzę ten mecz. Szczególnie, że ten ananas coś przebąkiwał o swoim uczuciu do Kuchenkorza.. 2. Frekwencja Sorry, ale jeżeli walczymy o przetrwanie klubu, to frekwencja jest kluczowa. Nie doraźne akcje. Frekwencja na kaźdym meczu. Czy frekwencja wczoraj była ok i czy każdy zrobił tyle ile mógł w tym temacie? Niech sobie każdy odpowie. 3. Fart Gdyby parch Zjawiński aka Ryan Gosling trafił na 0-2 mogło być pozamiatane. Ale nie trafił. W końcu trochę farta. 4. Skuteczność Ostatnio jesteśmy bardzo skuteczni. Ciężko przypomnieć mi sobie jakąś zmarnowaną setkę w ostatnich meczach. Na początku sezonu tego nie było. Ciekaw jestem jaki jest średni współćzynik expected goals dla 5 poprzednich meczów. 5. Paweł Brożek Wczoraj było nawet ok, ale dalej nie mogę się pozbyć wrażenia że to już jest druga strona rzeki. 6. Bramkarz Przydałoby się w końcu wystawić jakiegoś. Chorążka? 7. Peter Brlek Bardzo dobry mecz. Bardzo dobrego zawodnika. Chyba w końcu coś mu się przestawiło w głowie i gra na miarę dużych możliwości i już nikt nie nazwie go chorwackim Urygą. Plus system 4-5-1 z naszym składem jest znacznie lepszy niz 4-4-2. Środek pola wygląda baaardzo solidnie 8. Sobolewski A może to wypali? Tylko niech szybko robi licencję, bo o Kmieciku i jego umiejętnościach trenerskich dużo słyszałem i niestety nic dobrego. Plus występy na konferencjach. Język mocno Smudowy niestety. 9. Gwizdy Nie wypowiadam się w tematach zgodowych ale jedna rzecz. Sorry, ale ci co gwiżdża to błazny. Nie dotyczy was to, nie macie w 90% przypadków żadnych kontaktów we Wrocławiu czy Gdańsku, ale do gwizdania pierwsi. I to pewnie ci sami którzy rozkręcali potężną gównoburzę po meczu z WKSem w 2012 roku. Rozdwojenie jaźni. Plus to wybija drużynę z uderzenia - idzie akcja i nagle gwizdy. Dajcie sobie siana naprawdę. 10. Wszyscy na Amicę Ten mecz jest bardzo, bardzo istotny. Może uda się z pomocą kibiców prześlizgnąć do następnej rundy? Musi się udać, nawet z Mójtą na LO!
Ostatnio edytowane przez fialo : 27.11.2016 o godz. 11:10.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tak pisałem po meczu z Łęczną i niestety niewiele się w tej kwestii zmieniło.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|