The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2016, 10:49
Moja jedyna obawia związana z TS-em była taka, czy to co do tej pory nie było zarezerwowane dla przestrzeni kibicowskiej nie wejdzie teraz do mainstreamu zarządzania klubem, do rzeczywistej sfery piłkarskiej.

Czy ta przestrzeń jedynie kibicowska do tej pory - fora internetowe, agresywne komentarze, hejt, taki kibicowski, wynikający z nieznajomości materii sposób załatwiania spraw "Dajcie im kary!"; "Przejdzcie się do nich, aby zaczeli grac"; "Legionista, nie ma Wisły w sercu" "Wisła tylko dla Wislakow" itp. itd., że te wszystkie modele myślenia wejdą nagle do realnego zarządzania klubem. Wraz z wejściem TS-u do Wisły, przekroczą tą barierę, która wydawała się nieprzekraczalna. Czyt: fanatyzm wejdzie do profesjonalizmu.

I tak czytam te doniesienia o Wdowczyku i obawiam się czy to się właśnie nie zadziało. Czy na piłkarskie salony i gabinety nie weszły wypowiedzi, metody i zachowania znane z kibicowskich forów.

Nie chce przesądzać, ale też nie wydaje mi się, aby Wdowczyk jeśli wyszedł już z klubem na prostą, dostał większą część zaległości, to rezygnowałby z błahych powodów. Oczywstym jest, że chodziło o konflikty i znając temperament nowych właścicieli, nie przesądzałbym, że Wdowczyk ponosi 100% winy.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.11.2016, 11:17
@nesta - dyplomata

Sprawa jest prosta. Zwolnienie trenera przez zarząd to norma. Zwolnienie SIĘ trenera z klubu to rzadkość. Skoro się zdarzyła, wystawia zarządowi Wisły bardzo złe świadectwo. Są trzy możliwości:

1. Do 3-miesięcznych zaległości doszło dlatego, że nie ma kasy. Ludzie z zarządu sądzili, że Wdowczyk będzie cierpliwie czekał, ale się przeliczyli. Duży błąd zarządu, trzeba było rozmawiać, w ostateczności rozstać się za porozumieniem stron. Nawet gdyby trzeba było zapłacić tyle samo, co teraz, to przynajmniej straty PR byłyby mniejsze
2. Do 3-miesięcznych zaległości doszło przypadkiem. Wielbłąd zarządu. Niewyobrażalne, ale są rzeczy na niebie i ziemi...
3. Do 3-miesięcznych zaległości doszło dlatego, że nie ma kasy. Wdowczyk mimo to czekałby cierpliwie, gdyby nie inne problemy, których nie znamy. Ogromny błąd zarządu.

Bo punkty 1-3 sprowadzają się do tego, że Wdowczyk ograł nasz zarząd jak dzieci. Wszystko byłoby lepsze niż takie odejście trenera! Wszystko, nawet wyrzucenie go z klubu i płacenie mu pensji do końca kontraktu za siedzenie w domu!

Możliwość nr 4. (chcieli go w ten sposób zwolnić) odrzucam.

Sprawa z Wdowczykiem jest bardzo niepokojącym sygnałem. Jeśli Sobol sobie nie poradzi w kilku najbliższych meczach, a także jeśli nie znajdzie się szybko sponsor koszulkowy, grozi nam postępująca degrengolada, odchodzenie najlepszych piłkarzy i w konsekwencji spadek.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 14.11.2016, 11:45
crux.a i o to właśnie chodzi!
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 14.11.2016, 11:46
Dla mnie najbardziej realny jest wariant powiedzmy 3a:
- uregulowano wszystkie lub większość zaległości, wynikających z miesięcznego wynagrodzenia, ale nie uregulowano np. premii. I teraz będzie to pole do interpretacji czy w takiej sytuacji trener może rozwiązać kontrakt czy nie. Nie chce mi się bowiem wierzyć, że świadomie nie zapłacono mu za 3 miesiące z góry miesięcznej pensji co jednoznacznie pozwoliłoby mu na taki krok. Nie widzę też sensu, że miałby kłamać na konferencji, że zostały bardzo małe zaległości.

Innymi słowy może chce wykorzystać jakąś lukę prawną ALE co najważniejsze nie byłoby tematu gdyby dogadywał się z zarządem, czyt. moim zdaniem z Szymańskim.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.11.2016, 11:48
crux.a napisał(a):Wyświetl post
@nesta - dyplomata

Sprawa jest prosta. Zwolnienie trenera przez zarząd to norma. Zwolnienie SIĘ trenera z klubu to rzadkość. Skoro się zdarzyła, wystawia zarządowi Wisły bardzo złe świadectwo. Są trzy możliwości:

1. Do 3-miesięcznych zaległości doszło dlatego, że nie ma kasy. Ludzie z zarządu sądzili, że Wdowczyk będzie cierpliwie czekał, ale się przeliczyli. Duży błąd zarządu, trzeba było rozmawiać, w ostateczności rozstać się za porozumieniem stron. Nawet gdyby trzeba było zapłacić tyle samo, co teraz, to przynajmniej straty PR byłyby mniejsze
2. Do 3-miesięcznych zaległości doszło przypadkiem. Wielbłąd zarządu. Niewyobrażalne, ale są rzeczy na niebie i ziemi...
3. Do 3-miesięcznych zaległości doszło dlatego, że nie ma kasy. Wdowczyk mimo to czekałby cierpliwie, gdyby nie inne problemy, których nie znamy. Ogromny błąd zarządu.

Bo punkty 1-3 sprowadzają się do tego, że Wdowczyk ograł nasz zarząd jak dzieci. Wszystko byłoby lepsze niż takie odejście trenera! Wszystko, nawet wyrzucenie go z klubu i płacenie mu pensji do końca kontraktu za siedzenie w domu!

Możliwość nr 4. (chcieli go w ten sposób zwolnić) odrzucam.

Sprawa z Wdowczykiem jest bardzo niepokojącym sygnałem. Jeśli Sobol sobie nie poradzi w kilku najbliższych meczach, a także jeśli nie znajdzie się szybko sponsor koszulkowy, grozi nam postępująca degrengolada, odchodzenie najlepszych piłkarzy i w konsekwencji spadek.
Co wy z tym sponsorem koszulkowym. Bez oddania 100% akcji Wisły bogatemu, prywatnemu przedsiębiorcy w czerwcu nas już nie ma. Powtarzam, nie sprzedaży, oddaniu 100% akcji. I żadnych miejsc w Zarządzie, nowy właściciel ma mieć tam 100% swoich ludzi. Inaczej nikt nas nie będzie chciał. Jeśli nie, nas już w czerwcu nie ma.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.11.2016, 12:07
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie najbardziej realny jest wariant powiedzmy 3a:
- uregulowano wszystkie lub większość zaległości, wynikających z miesięcznego wynagrodzenia, ale nie uregulowano np. premii. I teraz będzie to pole do interpretacji czy w takiej sytuacji trener może rozwiązać kontrakt czy nie. Nie chce mi się bowiem wierzyć, że świadomie nie zapłacono mu za 3 miesiące z góry miesięcznej pensji co jednoznacznie pozwoliłoby mu na taki krok. Nie widzę też sensu, że miałby kłamać na konferencji, że zostały bardzo małe zaległości.
To jak już mamy spekulować, to poproszę 3b:
- obu stronom było ze sobą nie po drodze, ale wcześniej nikt nie chciał być tym inicjującym rozstanie. Niezależnie od stanu kasy na koncie, możliwość natychmiastowego rozwiązania kontraktu przez Wdowczyka była na rękę i Wdowczykowi, i Zarządowi. Wdowczyk wreszcie miał upragniony pretekst, Zarząd może się zasłaniać stanem klubowej kasy.

Co do ewentualnego sporu - ponieważ będzie prowadzony przed warszawskimi organami związkowymi, to niezależnie od tego, czy chodziło o wynagrodzenie zasadnicze czy premię, czy o stan zaległości na początek czy koniec 10. dnia kolejnego miesiąca, całość czy część, czy sprawę poprowadzi "Doberman" czy aplikant I roku i po czyjej stronie będzie racja, nie ma co się łudzić, sprawa Cierzniaka, podparta niedawnym poparciem dla Wojciechowskiego każe mi twierdzić, z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, że wygra Wdowczyk.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.11.2016, 12:13
wiekszosc z nas domniemuje, tworzy historie spiskowe i inne.
A wystarczy wejsc na profil tt pewnego uzytkownika forum który został sponsorem.
I wyciągnąc wiosnki z jego tweetów. Moze wtedy niektorzy sie obudza, a może nie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 14.11.2016, 12:33
MaLk napisał(a):Wyświetl post
... sprawa Cierzniaka, podparta niedawnym poparciem dla Wojciechowskiego każe mi twierdzić, z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, że wygra Wdowczyk.
Ja myślę, że Wdowczyk nieoficjalnie konsultował sprawę z ludźmi z PZPNu zanim złożył tam stosowne dokumenty, był wręcz kierowany co potrzebuje.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.11.2016, 12:37
Szprotson - zapodaj linkiem, bo ja staroświecki jestem i tt nie ogarniam :(
Chętnie rzucę okiem na "zewnętrzny" punkt widzenia, bo może coś mi w głowie rozjaśni ( chwilowo mętlik i nie wiadomo, co myśleć i o kim )...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.11.2016, 12:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
A wystarczy wejsc na profil tt pewnego uzytkownika forum który został sponsorem.
I wyciągnąc wiosnki z jego tweetów. Moze wtedy niektorzy sie obudza, a może nie.
Jedno nie przeszkadza drugiemu.

Rzecz w tym, że nieważne na ile "sprawa Wdowczyka" jest wynikiem burdelu w klubie (który wydaje się być rzeczą oczywistą i bez czytania tt), a na ile świadomego działania Zarządu. I tak wiadomo czego możemy się spodziewać w PZPN.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 14.11.2016, 13:24
Jakby ktoś nie mógł znaleźć TT Krzysztofa: https://twitter.com/ktargosz7
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 14.11.2016, 13:31
wester napisał(a):Wyświetl post
Bardzo jest mi szkoda trenera Wdowczyka gdyż uważam że jest to porostu jeden z najlepszych trenerów tym kraju.
Szkoda ci go? Ja .......e...
Ddf
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.11.2016, 13:54
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Szprotson - zapodaj linkiem, bo ja staroświecki jestem i tt nie ogarniam :(
Chętnie rzucę okiem na "zewnętrzny" punkt widzenia, bo może coś mi w głowie rozjaśni ( chwilowo mętlik i nie wiadomo, co myśleć i o kim )...
https://twitter.com/ktargosz7/status/797610357724499968
https://twitter.com/ktargosz7/status/797611861151719424
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 14.11.2016, 14:28
Idealne, subtelne podsumowanie obrazu naszego zarządu...
Ale przecież najważniejsze jest to, że Szymański nie ma jeszcze wyroku...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.11.2016, 14:50
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Co wy z tym sponsorem koszulkowym. Bez oddania 100% akcji Wisły bogatemu, prywatnemu przedsiębiorcy w czerwcu nas już nie ma. Powtarzam, nie sprzedaży, oddaniu 100% akcji. I żadnych miejsc w Zarządzie, nowy właściciel ma mieć tam 100% swoich ludzi. Inaczej nikt nas nie będzie chciał. Jeśli nie, nas już w czerwcu nie ma.
Widzę, że znowu się uaktywniłeś i zaczynasz bredzić o możnym właścicielu.

Dziecko, zrozum że takiego nie ma. Gdyby był, to odkupiłby klub od Cupiała albo Meresińskiego. TS przejął Wisłę po to, aby ta nie upadła. Nie podoba się, to zbierać kasę i wykupcie od nich klub.
Widzisz, rzeczywistość jest taka że Wisły nikt nie chciał i nie hce kupić. I to nie TS władował ją w bagno, tylko TeleFonika i Cupiał. A twój ból dupy jest skierowany w złą stronę.

Tak jak koledze wyżej chciałbym uświadomić Ci że Wisła trafiła pod skrzydła najpierw Meresińskiego (gdzie połowa debili się z tego cieszyła, że przyszedł "ogarnięty biznesmen"), a potem TS-u. W najbliższym czasie nie będzie super, ale trudno. Nie mamy alternatywy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2016 o godz. 14:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.11.2016, 15:40
Synku, nie bredzę, tylko informuję, że bez bogatego właściciela nas już nie ma. Im wcześniej się kapną tym lepiej dla nas. Nikt nie przyjdzie z poważnymi pieniędzmi jak mu chcą się wpieprzyć na łeb do zarządu albo na inne stanowiska. Lub będą protestować jak zatrudni Smudę albo innego niewiślackiego trenera. Nas już nie ma, żaden sponsor na koszulkę tu nie przyjdzie. To jest żebractwo.

wolfy napisał(a):Wyświetl post

Dziecko, zrozum że takiego nie ma. Gdyby był, to odkupiłby klub od Cupiała albo Meresińskiego. TS przejął Wisłę po to, aby ta nie upadła. Nie podoba się, to zbierać kasę i wykupcie od nich klub.

Widzisz, rzeczywistość jest taka że Wisły nikt nie chciał i nie hce kupić. I to nie TS władował ją w bagno, tylko TeleFonika i Cupiał. A twój ból dupy jest skierowany w złą stronę.

Tak jak koledze wyżej chciałbym uświadomić Ci że Wisła trafiła pod skrzydła najpierw Meresińskiego (gdzie połowa debili się z tego cieszyła, że przyszedł "ogarnięty biznesmen"), a potem TS-u. W najbliższym czasie nie będzie super, ale trudno. Nie mamy alternatywy.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2016, 15:47

nie wiesz o co jest ból, a mówisz. Bez sensu. Wiesz jak działają niektore struktury czy nie? Śmiem wątpić ze nie. Wiec najpierw poznaj temat a potem sie wypowiadaj.

ta, połowa forum sie cieszyła z ze przyszedł Mereś....tia.

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 14.11.2016, 15:51
Otóż to właśnie. Też natknąłem się na te Tweety i stąd mój post o mieszaniu się sfery, która była do tej pory zarezerwowana dla kibiców ze sferą realnego funkcjonowania i zarządzania klubem piłkarskim.
Obawiam się, że zaczęto gdzieniegdzie stosować, może nie metody, ale argumentację znaną do tej pory bardziej z forów kibicowskich niż z gabinetów piłkarskich klubów. I to do spóły z zaległościami, z dodatkowymi wymaganiami względem sponsorów, dało powód do odejścia Wdowczyka.
Ostatnio edytowane przez nesta : 14.11.2016 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.11.2016, 15:54

Wolfy, bzdury piszesz. Po tym jak wiadomo ze Meresinski bedzie musial to oddac, byly i sa nadal osoby ktore chcialy to przejac. To TS wzial to sila, pieprzenie o ratowaniu? Owszem, nikt z tych osób nie chce aby Wisla upadla bo kazda z tych osob ma ja w sercu. Ale TS nie byl jedyna deska ratunku, byli inni, ale TS CHCIAŁ to wziąć i raczej nie będzie już tego chciał oddać
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 14.11.2016, 15:58
@up,

tu jest kluczowe kto ma rację w historii z Grzegorzem Smolnym. Borek, Klemba, dziennikarze Gazety Krakowskiej utrzymywali, że złożył realną ofertę wykupu Wisły, oferował pieniądze na rozwój klubu, miał w ręku już nawet dokumenty spółki.

TS mówi, że od nikogo nie mieli żadnej oferty. I mam dużą nadzieję, że mówią prawdę, a nie zachowali się jak pies ogrodnika chcąc na siłę zostawić klub dla siebie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.11.2016, 16:24
Co ciekawe sam Smolny pytany przez dziennikarzy o kupno Wisły, natychmiast urywał temat przez "nie będę na ten temat rozmawiał/nie mam zamiaru tego komentować". Zapewne był bliski przejęcia klubu, ale co poszło dalej nie tak z jego planem możemy się tylko domyślać. Zamiar na pewno był.

Cytat:
- Niezupełnie, bo przecież miał Pan już nawet w ręku dokument akcji Wisły i dopiero po negocjacjach Towarzystwa Sportowego Wisła z Meresińskim w sprawie odsprzedaży klubu został on Panu odebrany. Specjalnie jeździł za tym dokumentem po Polsce wysłannik stowarzyszenia z Krakowa. A więc to było coś więcej niż tylko doradztwo.
- Nic więcej nie mogę Panu powiedzieć.
- Trudno jednak publikować informacje na ten temat bez Pana komentarza. Citko chciał wraz z Panem odbić Wisłę z rąk Meresińskiego?
- Dzisiaj właścicielem Wisły jest Towarzystwo Sportowe. Stało się, jak się stało i mogę tylko powiedzieć, że z niepokojem obserwuję to, co się dzieje w Wiśle Kraków. Z dużym niepokojem.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 14.11.2016 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 14.11.2016, 16:37
nesta napisał(a):Wyświetl post
@up,

tu jest kluczowe kto ma rację w historii z Grzegorzem Smolnym. Borek, Klemba, dziennikarze Gazety Krakowskiej utrzymywali, że złożył realną ofertę wykupu Wisły, oferował pieniądze na rozwój klubu, miał w ręku już nawet dokumenty spółki.

TS mówi, że od nikogo nie mieli żadnej oferty. I mam dużą nadzieję, że mówią prawdę, a nie zachowali się jak pies ogrodnika chcąc na siłę zostawić klub dla siebie.
Nie mówie tylko o Smolnym, były osoby z krakowskiego podwórka, które chciały to wziąć, nie zdarzyli poprostu zlapac Meresinskiego, a TS mial z nim juz kontakt.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.11.2016, 19:01
Prawda jest tak po informacji o spłacie zawodników po serii zwycięstw wpadliśmy w zachwyt. Rzeczywistość jest jednak tak jak była i żaden św. Mikołaj nie zjawił się na Reymonta i nie posypał pieniędzy. Są cztery drogi.
1. Powolne konanie w ramach TS
2. Szybki zgon (wiosna) w ramach TS
3. Nadal TS ale mocny sponsor koszulkowy
4. Sprzedaż komu kto ma kasę żeby pociągnąć ten wózek.

Opcja 1 i 2 coraz bardziej realna. Opcja 3 zaczynam wątpić. Dla mnie najlepsza opcja 4
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 14.11.2016, 19:18
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Nie mówie tylko o Smolnym, były osoby z krakowskiego podwórka, które chciały to wziąć, nie zdarzyli poprostu zlapac Meresinskiego, a TS mial z nim juz kontakt.
Może napisz wprost kto, bo takie czarowanie to śmieszne jest. Jak chcieli kupić to teraz dalej mogą tyle, że od TS, gdyby te osoby miały kasę by klub utrzymać to stać ich będzie na drobne dla TS.
Takich śmiesznych kupców było wiele nawet jakiś dziennikarz pisał, że Tomek Frankowski wraz z kolegami chciał kupić, ale jak później poważni dziennikarze zapytali Franka to ten stwierdził, że coś innego miał na myśli i został źle odebrany. Ci co chcieli zainwestować w Wisłę już to zrobili, a ci co tylko tak mówią bedą dalej się chwalić ...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2016, 19:51
czyli w klub chciał zainwestować tyko Pan T. jak wynika z Twojego postu.
Troche mało na ekstraklasę

znam ludzi którzy chcieli zainwestować w klub ale nie mogli. I teraz juz tego nie zrobią bo ileż można czekać ...

Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.11.2016, 20:03
Mnie martwi bardzo jedna rzecz na którą widzę nikt nie zwraca uwagi. Chodzi mi o sposób komunikacji zarządu z pracownikami. A w zasadzie jego całkowity brak. Wiem że podczas zwolnienia 5 pracowników nikt z zarządu się z nimi nie kontaktował. Tera czytam że z Wdowczykiem się komunikowano na pisma. Ja rozumiem że Pewnie Pan PDS zaraził moda na oświadczenia i pisma ale no dla mnie to jest porażka.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.11.2016, 20:13
Już zaczynacie? Niczego was epizod z Meresińskim nie nauczył?

Cieszcie się z tego, co jest i trzymajcie kciuki za obecne władze Wisły.

I najważniejsze - chodźcie na mecze.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 14.11.2016, 20:15
rafaello56 napisał(a):Wyświetl post
Może napisz wprost kto, bo takie czarowanie to śmieszne jest. Jak chcieli kupić to teraz dalej mogą tyle, że od TS, gdyby te osoby miały kasę by klub utrzymać to stać ich będzie na drobne dla TS.
Takich śmiesznych kupców było wiele nawet jakiś dziennikarz pisał, że Tomek Frankowski wraz z kolegami chciał kupić, ale jak później poważni dziennikarze zapytali Franka to ten stwierdził, że coś innego miał na myśli i został źle odebrany. Ci co chcieli zainwestować w Wisłę już to zrobili, a ci co tylko tak mówią bedą dalej się chwalić ...
Wątpie ze te osoby sobie tego życzą, ponieważ w mediach w kontekście przejęcia ani razu to naziwsko (nazwiska) nie padły). Ale nie o to chodzie zeby sie spierac - kwota jaka trzeba bylo na poczatek wylozyc (reszta raty do 2021) dla wielu osob w Krakowie nie byla zabojcza - najpierw 300 tys, do konca wrzesnia 700 tys i pozniej na poczatku kazdego roku 1,5 mlna, lacznie ok 7 mln

Nie, nie mogą kupić teraz - było w którymś artykule, że jak sprzedaż Meresinskiemu zostala anulowana, to Cupiał zastrzegł sobie że w przeciagu 12 miesiecy moze komus sprzedac klub, a jednoczesnie w miedzyczasie anie mniejszosciowych ani calego klubu TS nie moze opchnac.
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 14.11.2016, 20:42
czyli w klub chciał zainwestować tyko Pan T. jak wynika z Twojego postu.
Troche mało na ekstraklasę

znam ludzi którzy chcieli zainwestować w klub ale nie mogli. I teraz juz tego nie zrobią bo ileż można czekać ...
Ja też chcę zainwestować w klub , ale nie mogę, bo nie mam kasy i zapewne ci których znasz też jej nie mają. W wywiadzie pani prezes mówiła , że dla każdego sponsora maja przewidziany pakiet i że za 10 000zl taki sponsor nie trafi na koszulki niemniej nawet taki jest mile widziany. Być może znalazł się ktoś kto za takie pieniądze chciał miejsca na koszulce.

Do tych co chcieli, ale nie mogli pasuje definicja wiele mówi mało może
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.11.2016, 22:38
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_o_licencje/ takze ten...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów