|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
Ale wróćmy do bilansu Wdowczyka, bo to jest najważniejsze. Powiedz mi, jak to jest, że drużyna, która ma w składzie aktualnych czterech reprezentantów swoich krajów: Mąkę, który dosyć regularnie gra i to bardzo przyzwoicie w kadrze, poza tym ostatnio powołany był Sadlok, co wskazywało by na to, że Nawałka coś w nim widzi, jeden z najlepszych obrońców w lidze: Jović, plus Guzmics, dodam oczywiście będącego od dawna w reprezentacyjnej formie Małego = to jest już połowa naszego składu + przynajmniej przyzwoitych napastników: Zdenka, który nie gra poniżej pewnego poziomu plus Brożek, który wiadomo, lata lecą, ale swój błysk i doświadczenie wciąż czasem pokaże te swoje parę bramek w sezonie zawsze strzeli reszta składu to też przecież nie juniorzy, tylko jednak solidni ligowcy i jak to jest, że ta drużyna ma wciąż 4 punkty przewagi nad ostatnim miejscem w tabeli? Jak to jest, że udało mu się siedem ligowych meczy z rzędu przegrać? Czy to jest na pewno ekipa na walkę o utrzymanie? "Nie zostawiam po sobie spalonej ziemi" - no bezczelny gnój po prostu. I co równie ważne, nawet przyjmując, że ma na papierze rację z tymi zaległościami w wypłatach, jak to jest, że Ciebie nie oburza, że akurat teraz, kiedy drużyna jest w gazie i ma przed sobą najważniejsze mecze w sezonie, to on sieje zamęt i im wbija nóż w dupę rezygnując teraz? Dlaczego ten mąż opatrznościowy, któremu serce bije teraz dla Wisły nie mógł poczekać jeszcze miesiąc do końca rundy, żeby zmiana przebiegła bez większych zawirowań?
Ostatnio edytowane przez masada : 13.11.2016 o godz. 11:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"jak to jest, że ta drużyna ma wciąż 4 punkty przewagi nad ostatnim miejscem w tabeli? Jak to jest, że udało mu się siedem ligowych meczy z rzędu przegrać"...
ja pier...lę... gościu czyś Ty się z choinki urwał? Słyszysz się? (czytasz) Zobaczymy jak ci reprezentanci zagrają u Sobola jak "Zarząd" nie znajdzie kasy dla nich po 14 grudnia! Bilans zajebi...sty zrobiłeś!
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 13.11.2016 o godz. 12:59.
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A co? Mocno chcialbys zeby nie znaleziono kasy i zeby znowu siedem spotkan w plecy bylo? Chcialbys, tak?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czytasz ze zrozumieniem?
![]()
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Odnośnie postu masady:
Faktycznie, Wdowczyk niefortunny wybrał sobie termin na odejście, mógł poczekać do ostatniego spotkania w tym roku. Ale ja sobie to tłumacze tak, że chciał już wcześniej odejść z Wisły, tylko, że nie chciał tego robić w momencie kiedy byliśmy na dnie. Dziś Wisła w miarę wyszła z kryzysu. Może odszedł teraz a nie w zimie bo obawiał się, że znowu zespół będzie pikował w dół i wtedy odchodził by skompromitowany? Odnośnie oceny jakości poszczególnych piłkarzy to każdy ma swoje zdanie. Jeden powie, że Zdenek jest solidnym piłkarzem, drugi, że to drewno, który z trudem strzela gole. Ja uważam, że do osiągnięcia sukcesu temu zespołowi potrzebny jest rozgrywający na poziomie Meliksona/Stilicia czy Wolskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Rundę jesienną mamy za sobą, następny mecz jest zaliczany do rundy wiosennej. Zgodnie z przepisami trener może prowadzić tylko jeden zespół w danej rundzie, więc jeśli Wdowczyk zostałby do końca roku, to następny klub mógłby objąć dopiero w kolejnym sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Glupoty opowiadasz przy jednej z lepszych na tle ligowym frekwencji jeszcze narzekac ze tak bardzo zle to juz jest cos nie tak owszem moglo by i powinnobyc wiecej na trybunach ale 70% druzyn ekstra klasy ma owiele mniejsza liczbe wliczajac te ku r wy w pod paski a niema tam takich jaj. niesądze zeby przychod z dnia meczowego to byl najwiekszy zarobek dla klubu a jesli uwazasz ze wdowczyk odszedl bo uzytkownicy forum twsd nie kupili koszulki co sezon to no coz nie mam nic do skomentowania wiecej
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
azkaz, ale te 70% drużyn nie miało właściciela Cupiała, który narobił długów i jeszcze sprzedał Wisłę pajacowi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Co by nie mówić, Wdowczyk przyszedł do Wisły z przypadku, przypadkiem w niej został i z przypadku od niej odchodzi.
Nie, wbrew temu, co się tutaj opowiada, nigdy nie był kimś, wokół kogo należałoby odbudowywać Wisłę. Chyba że chcielibyśmy corocznie bohatersko walczyć z kryzysem, w który sami byśmy się wpędzali, z tłem w postaci nielubiących się zarządu i trenera. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jesli nie kupiles koszulki, nie chodzisz na mecze, nie kupujesz biletów czy karnetów...to nie masz prawa wylewać swoich frustracji, bo nie robisz kompletnie nic by pomóc swojemu klubowi - tylko płacz, lament, mieszanie w kotle i .......enie o szopenie. Wisła to wielki klub z wielkimi ambicjami i tym samym z wielkimi wydatkami. Ambicja jej kibiców jest większa niż 70% kibiców innych klubów... Nara.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.11.2016 o godz. 11:09.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Za każdym razem, gdy ktoś napisze cokolwiek w temacie "sportowo-finansowym" słyszę "zacznijcie chodzić na mecze, kupować koszulki". Załóżmy temat "Ile wydałeś na Wisłę w tym roku" gdzie każdy będzie wpisywał wydatki... Może się okazać, że nie jeden "fanatyk" piszący o oprawach, wydał mniej, niż "piknik" piszący w tematach transferowych... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
A żeby nie było offtopu to tylko powiem, że dla mnie sprawą drugorzędną jest to, kto w tej sytuacji zawinił. Martwi mnie to, że w takich okolicznościach odszedł trener. I nie dlatego, żebybm uważała Wdowczyka za jakiegoś geniusza (choć doceniam jego robotę), a dlatego, że kolejna afera i odejście trenera może tragicznie wpłynąć na morale naszych piłkarzy oraz wizerunek klubu (nawet jeśli zarząd miał rację, to wyszło to smrodliwie i niekorzystnie dla nas).
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 14.11.2016 o godz. 13:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście załóż taki temat, może się okazać bardzo ciekawy Szybko się pozawijają prawie wszyscy, zostanie zapewne garstka ...widać to po akcjach na akademie czy Bonawentury.Takie jest moje zdanie! Nie ma o czym dyskutować.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.11.2016 o godz. 14:21.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dyskutuj sobie do woli. I nikogo nie obrazam, nie ....... juz. Chlapnij melise i nie produkuj sie z jakims sloganami.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.11.2016 o godz. 22:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie było powiedziane, że TF zostawiła cwelowi klub bez dlugu wewnętrznego (który wnosił grube miliony wg tego co sie "mówiło")? Co do dariooka to nie bede sie wdawal z nim w dyskusje, chociaz wydawalo mi sie ze sprzedawczyk to bylo w strone wdowczyka a nie moja (bo niby czemu). Zastanawiam sie tylko jak to jest ze mamy jedna z lepszych frekwencji, czolowa marke klubowa w polsce, podobno brak gwiazdorskich kontraktow, wszedzie oszczednosci a jest ciagle problem z kasą, martwi mnie to ale nie czuje sie lepszy dlatego ze zostawiam 60zl w kasie (bo na X jestem juz jednak troche za stary, niech sie malolaty szkolą) przed meczem. Co do wdowczyka to uwazam to samo co uzytkowniczka Prezydentowa, nie chodzi o nazwisko bo nie jest to zadna legenda ani zasluzony dzialacz Wisły tylko o okoliczności i to to ze to kolejna dziwna sytuacja u nas i szkoda bo my na tym tracimy w szatni, wizerunkowo, medialnie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bije się w pierś - rzeczywiście twój tekst o sprzedawczyku był o Wdowczyku. Nie wiem jak ja to czytałem. Sorry.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Od takiego darowania długu należy się podatek, który Wisła musiała zapłacić - to raz. Oprócz tego Wisła została zostawiona z długiem zewnętrznym: - zaległościami wobec innych podmiotów (np. kasa za wynajem stadionu), - trupami z szafy w postaci odszkodowań dla byłych piłkarzy i trenerów, - podpisanymi kontraktami z piłkarzami, trenerami i pracownikami, które trzeba z czegoś wypłacać. Wisła przy tym miała coroczny budżet uwzględniający kasę od Telefoniki za "sponsoring". Tej kasy w tym roku nie ma, została więc dziura budżetowa, której nie ma czym załatać, bo nie dało się nikogo sprzedać w okienku transferowym. Innymi słowy, nawet gdyby Cupiał zostawił Wisłę bez długu, to i tak ten dług by powstał w trakcie, bo wydatków jest więcej niż wpływów. Ale on nie zostawił Wisły bez długów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Zawsze powtarzam. Od siebie dajcie potem wynagajcie od innych ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale skąd wiesz ze dana osoba nie chodzi na mecze?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
w jakiej ci którzy biletów/karnetów nie kupują, w meczach nie uczestnicza ale rok w rok kupuja org. koszulke i inne gadżety w WŚ? No i na koniec, z racji ze zachowałes się jak wyrocznia, pokaż jak Ty wspierasz. Weźmy pod uwagę ostatnie 15 lat, masz duzy bufor by sie pochwalić. A dodatkowo Twoje prawo do wymagania, bedzie bardziej zasadne. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A w jakiej szufladzie umiescisz tych co nie chodza na mecze nie kupuja biletow/karnetow bo nie zgadzaja sie z polityka klubu a wszedzie torpeduja nas swoimi madrosciami na wislaportal czy na forum co oni by to nie zrobili? Przeciez to jest zenada. Gosc ktory nic dla klubu nie robi i jeszcze poucza innych. Wstyd
Ja od 15 lat moze 3 sezony nie mialem karnetu. W tym natomiast kupilem dwa. I co ciekawe nie roszcze sobie prawa do pouczen zarzadu w jaki sposob ma wyciagac klub na prostą... natomiast najsmieszniesi sa ci co wolaja do zarzadu zeby sypinął kasa... a srednia jego sypniecia na glupi bilet to 30 zl na rok jak (L) przyjedzie. Wstyd i tyle ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
A może tak dość przechwalania się kto jest większym kibicem. Zacznijcie dyskutować o Wdowczyku a nie o swoim ego
![]()
|
|
|
|
Miodek
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Te .......enie smutów i szczucie na wlasny klub, tylko na podstawie doniesien sprzedawczyka czy kalumni z gowna wyborczego...nazywasz "merytoryczna dyskusją" ? Wolne żarty
![]() Rownie dobrze mozecie sobie tutaj merytorycznie .......ic o łapaniu pokemonów. To z góry jest bezsensowne i zasługuje na rozdupczenie. Ps: I nie pisz o czym ja jestem przekonany....ja w tej kwestii sumienie mam czyste.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.11.2016 o godz. 19:07.
|
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
|
|