|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ok, koledzy macie racje.
Kiedy kończy się czas ochronny i będzie można kogoś rozliczyć/porównac itd? pieniadze z C+ to nie zarzut tylko suchy fakt. To ONE spłaciły pilkarzy a nie czyny zarzadu które przyprowadziły pieniadze. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Co znaczy "okres ochronny" w obecnej sytuacji? Poczekam cierpliwie minimum do końca roku i tyle - naprawdę nie wiem czego się spodziewasz, że na ruinach w pół roku zbuduje się samowystarczalny klub oparty na wypracowanej przez spółkę kasie? Przecież problemy będą i ja się nie spodziewam niczego innego - ważne, by w tych ciężkich warunkach jakoś sobie z nimi radzono.
Zapytam raz jeszcze, dlaczego poprzednie zarządy - mając dodatkowe wsparcie finansowe z TF - nie regulowały zobowiązań kasą z C+ a zaległości rosły i rosły? Dlaczego dług wewnętrzny jak i zewnętrzny urósł do takich rozmiarów? Jak wg Ciebie wyglądałoby profesjonalne zarządzanie tak zadłużoną spółką w sytuacji obecnych władz, które nie posiadają środków na odpowiednim poziomie i jasno o tym mówią? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
no ale po co rozmawiamy o kims kogo w klubie juz nie ma. Ktoś jest za niego, a to ze spodziewałem sie czegoś wiecej niz prawie niczego - takie prawo kibica. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie zarząd póki co ma duże sukcesy. Trochę zwiększył obecność na stadionie, piłkarze zostali na kontaktach, uciął tam gdzie mógł, tam gdzie mógł rozłożył na raty, załatwił pru partnerów i jakiegoś sponsora - zawalił sprawę z Wdowczykiem, ok. Jednak jest to jeden minus w dużej serii plusów, organizacyjnie i sportowo Wisła wygląda naprawdę spoko i idzie ku lepszemu. Wpadek niestety nie uniknie, ale nie wierzę żeby klub nie był na to gotowy. Walczymy Panowie, chodzcie na mecze i wyciagnijmy Wiśle w końcu z tej finansowej dupy, a nie najezdzamy wiecznie na zarząd. Miał być czas czynów, ile nas było na Gorniku czyli meczu który nas wyciągnął ze spadkowej? Ledwo ponad 10 tysięcy. Mobilizujcie znajomych, chodźmy na mecze, współtwórzmy ten klub, a rozliczać zacznijmy po sezonie bo TS wziął wszystko z marszu i jak na razie wygląda na tyle dobrze że nie płacze za zewnętrznym właścicielem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Wydaje mi sie ze rezygnacja wdowczyka byla wymuszona przez zarzad albo sie nie dogadywali albo chodzilo po prostu o pieniadze, kmiecik i sobolewski i tak dostaja pieniadze bo sa na etacie a tak odpada jedna glowa do wykarmienia,mam nadzjeje ze to nieprawda bo to bybyła kpina jakby taki klub jak WISŁA nie mogl bezproblemowo utrzymac trenera pensje
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie podoba mi się krytyka Wdowczyka. Nie był moim ulubieńcem ale:
Przejął nas po Tadeuszu "Niewypale" Pawłowskim i Marcinie "Co ja Robie Tu" Broniszewskim, w małej rozsypce. Pomijam fakt czy Tadziowi dano dużo czy mało czasu, ale na mecze WKS w tedy chodziłem i widziałem, że grali gówno. Przyszedł Wdowczyk i odmienił Wisłę. Zaczęliśmy grać skutecznie, ładnie i pojawiły się wyniki, faktem jest, że oparł gre klubu na Wolskim - ale to wypaliło. W wakacje wszystko się posypało jak domek z kart, odeszli zawodnicy, jaja z zarządem. Atmosfera ch** po całości. Potem klub przejęli kibice (i proszę nie zaprzeczać bo statut klubu znam od środka). Nie ma co oceniać, czy nowy zarząd zły czy nie, bo oceniamy tu trenera. Wisła w 8 kolejkach miała zaliczone 7 porażek. W tym prestiżowe 2:1 w dupe z Pasami, 1:5 z WKS'em. Historia uczy, że po tylu porażkach trener odchodzi bo go wywalają, albo odchodzi sam. Wdowczyk jednak został i udowodnił, że jest profesjonalistą, czy się to komuś podoba czy nie. Wyprowadził klub z kryzysu - jesteśmy na 10 miejscu. Udowodnił, że potrafi zgrać to wszystko razem, nawet jeżeli kasy brak i nastroje sa grobowe. A wszystko było przeciwko niemu. Teraz odszedł, na konferencji, w wywiadach nikogo nie obrzucił błotem. Wyjaśnił na spokojnie, że finansowo źle nie było i zdecydowały inne kwestie. Jeżeli ktoś jest wiarygodny, to na pewno bardziej Wdowczyk niż obecny zarząd. Napie*** na byłego trenera jest żałosne, nap** na zarząd - bez sensu zaś. Jest jak jest, kasy brak, sponsorów brak, trenera brak, piłkarze się buntują, frekwencji brak. Radzenie na forum też nic nie da, bo gdyby miało coś dać, to Polska miałaby najwspanialszy rząd na świecie i bylibyśmy 2 Szwajcarią (tylko bez imigrantów). W mojej opinii obecnie można tylko spokojnie czekać i albo: -to wszystko nagle ruszy do przodu jakimś cudem (opierając sie na renomie klubu zdobytej pod wodzą Cupiała) -wszystko się rozsypie i najgorsza opcja - utkniemy w byle jakości na lata. Póki co pozostaje mi budowanie wielkiej Wisły w nowej edycji FM'a ![]() Cytat:
Za to coś co zawsze, ale to zawsze procentuje, to zaplecze szkolenia zawodników, a tego nie mieliśmy nigdy za czasów TFK. Aha no i atmosfera na trybunach. Taka sobie, ale jak ktoś chce iść pooglądać mecz to jest ok. btw A Fedorowicz był tylko jeden... Jacek. A ten tu w Krakowie to cóż... Chamstwo z człowieka wyłazi jak coś mu nie pasuje i nie idzie. Z tego wyszło aż nadto.
Ostatnio edytowane przez Revenge : 13.11.2016 o godz. 00:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Moze zacznij rozliczac pierw siebie i swoje otoczenie w pierwszej kolejnosci. Co zrobiliscie dla klubu. Ile karnetow macie, ile koszulek kupiliscie, na ilu wyjazdach byliscie itd
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Zachowujesz się jakby Ts odkupił Wisłę od Cupiala obiecując LM, regularne mistrzostwa, transfery,sponsorów, nowa jakość. Tak nie było. TS wziął Wisłę od m. Który by klub wydoil i porzucił, a Ts musiał by zaczynać od (w najlepszym razie) czwartej ligi. Przypominam że nikogo lepszego od m. zainteresowanego przejęciem naszego klubu nie było. Także jak chcesz się bawić w oceny to na takiej zasadzie. Dopóki gramy na szczeblu ogólnopolskim jest dobrze. No chyba że masz informacje ze ktoś planuje włożyć miliony w Wisłę a zły TS ich blokuje - wtedy jednak podziel się z nami taka informacja. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Moze zacznijmy od wpłat na ten turniej co była zbierana kasa. moze byc prv. ![]()
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Już mam niedostępną treść.
Generalnie Dariusz W. był ciemiężony przez klub prowadzony przez chkiboli...etc.etc.etc. zwolnili mu asystentów i wspominali ku pochodzenie warszawskie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja bym mu jeszcze wypomniał kvrewskie zachowanie poprzez handlowanie meczami i drwinę tym samym z zasad i wszystkich kibiców ślepo chodzących na mecze...
Łasy na pieniądze sprzedajny skvrwysyn - autorytet i Doberman ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.11.2016 o godz. 12:00.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja pier...ę jaki trzeba mieć klapki na oczach by pisać takie gówna! Nasz święty Szymański jest cacy a Wdowczyk sprzedawczyk be...Kur...wa o czym tu dyskutować! Ręce opadają...
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czy Szymański dostał prawomocny wyrok jaki dostał Wdowczyk ?
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ku...wa następny.... pożyjemy zobaczymy...
nie pisałem o sprawie Szymańskiego gdzieś tam w toku, ale o jego relacjach z wdowcem... Szymańskiego i "Zarządu" na podstawie tego co napisała GW. (zaraz się tu odezwie pewien obrońca R.S. i mi wytknie ze powołuię na to co powiedział wdowiec i napisała G.W.) ![]()
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Co to znaczy zobaczymy? Czyli na razie gówno wiem ale w internecie można kogoś obrzucić błotem.
Jeden miał wyrok, inny nie miał nic - faktycznie porównanie idealne. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
cudlaty jeśli powołujesz się na takie "autorytety" to nie dziw sie, że ktoś ci to wytyka. Obecnie Szymański jest niewinny(zasada domniemanej niewinności) i dopóki nie dostanie wyroku tak zostanie. A gazete wyborczą to możesz sobie w kiblu używać, a nie powoływać się na nią. I jeszcze dziwisz się, że ktoś Cie z taki "argument" wyśmieje. wdowczyk pokazał, że jest tylko pazernym sprzedawczykiem i tyle. Szanowałem go, ale po takim czymś nie ma możliwości na choćby troche szacunku. Niestety PLN-y rządzą światem. Miał szanse zmazać plame po sprzedawaniu meczy i prawie mu się to udało...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na drugi raz powołam się na TRWAM i RADIO maRYJA i tvPIS! będzie wiarygodniej...
dsięki za rade. Olśniło mnie... ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Trzymamy za słowo!!! Tam raczej o Wiśle nie napiszą więc i Ciebie czytać nie trzeba będzie.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W życiu, jak to mówi osoba związana z Wisłą, to nie ma co negować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ile razy gówno wyborcze pisało paszkwile ? W Poznaniu zostali wyrzuceni pewnie za mówienie prawdy ? Coś tam może być, ale żeby było bardziej dramatycznie dopisali trochę rzeczy od siebie. Dziwne, że nagle teraz zarząd jest zły na Dariusza W. i trzeba go gnoić. Żeby posprzątać ten burdel w klubie potrzeba pewnie więcej jak rok czasu, a tutaj po 3 miesiącach chcą cudu. Dopóki Wisła będzie się utrzymywać na tym poziomie rozgrywek, to dotąd zarząd będzie miał u mnie zaufanie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Bardziej niż dziwna sytuacja z Wdowczykiem i informacje Klemby zmartwiły mnie tweety K. Targosza.
Wynika z nich jasno, że w Klubie panuje .. nieład. Krzysztofie, możesz się wypowiedzieć? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bardzo jest mi szkoda trenera Wdowczyka gdyż uważam że jest to porostu jeden z najlepszych trenerów tym kraju.
Ostatnio edytowane przez wester : 13.11.2016 o godz. 21:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wszystko zależy od kontekstu.
Jeśli Wdowczyk odszedł, bo mu nie zapłacono w terminie to jest menda kłamliwa i niech spieprza jak najdalej od nas. Jeżeli poszło o to, że mu asystentów zmienili na Wiślaków z krwi i kości, a zaległości były tylko pretekstem - a prawdziwym powodem było to, że poczuł się urażony brakiem konsultacji z nim to Wdowczyk to pacan. Te manewry nie były w niego mierzone. Po prostu chcieli Radka mieć w sztabie, bo to jest wielka osoba na Reymonta i każdy związany z klubem o tym wie. Pewnie przy okazji chcieli zaoszczędzić, skądś pieniądze wziąść musieli i jeżeli tego Wdowiec nie rozumie to jest cymbał do kwadratu. Jednakże, jeśli zarząd prowadził z nim jakieś gierki, typu wtrącanie się do składu albo jawnie okazywał jakikolwiek brak szacunku, jeśli mu nie ufano i sprawdzało się go przychodząc na odprawy piłkarzy itp. bzdury to osoba odpowiedzialna to gigantyczny CYMBAŁ, KRETYN i SABOTAŻYSTA. I jeśli faktycznie tak było to mam nadzieję, że to dziwnym zbiegiem okoliczności przeczyta. Generalnie problem w tym, że tak naprawdę nie wiadomo jak było i nigdy się tego nie dowiemy. Temat należy szybko zamknąć i trzymać kciuki za nasze trenerskie duo.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.11.2016 o godz. 22:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Tak neguje. Każdy może napisać wszystko i podpisać się "osoba związana z Wisłą".
Równie dobrze ja moge napisać, że osoba związana z Wisłą powiedziała że wdowczyk przyszedł do klubu i powiedział: chce 200% podwyżki albo was wydoje w sądzie.... Negujesz prawdziwość tych słów? Przecież " osoba zwiazana z Wisłą" to powiedziała.... A co do cudlatego: Trzymam za słowo i mam nadzieje, że nie przeczytam więcej że "wiarygodna" wyborcza podaje takie info ![]() Artykuły wybiórczej są tak samo wiarygodne jak te wypowiedzi "osób związanych z Wisłą" ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
słusznie gada, polać mu! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
I ten ostatni akapit napisany bardziej w stylu jakiegoś pieprzniętego bloga fantasy prowadzonego przez kibica Cracovii... "O czym Wisła przekona się już wkrótce" - chyba sprzątaczka musiała dorwać się do pliku, bo nie wierzę, że nawet stażysta by napisał coś tak słabego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|