The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2016, 19:32
...a skąd masz pewność, że akurat o pieniądze poszło? i, że akurat z jego strony też było wszystko tip-top?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Drako
Junior Member

Od: 07.2016

Stary 11.11.2016, 10:50
Ja mam wrażenie, że właśnie nie poszło o pieniądze, o czym zresztą sam Wdowczyk wspominał w "Gazecie Krakowskiej". Natomiast pieniądze były formalną przyczyną decyzji Wdowczyka, także jego zdaniem zaległości są.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.11.2016, 10:55
Vinci napisał(a):Wyświetl post
...a skąd masz pewność, że akurat o pieniądze poszło? i, że akurat z jego strony też było wszystko tip-top?
Jak napisał Drako, pieniądze pewnie nie były główną przyczyną decyzji Wdowczyka o czym zresztą sam powiedział. Natomiast jako oficjalny powód podał minimum 3 miesięczne zaległości. Więc władze kłamały twierdząc, że te zaległości względem pracowników klubu zostały uregulowane.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.11.2016, 11:01
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Jak napisał Drako, pieniądze pewnie nie były główną przyczyną decyzji Wdowczyka o czym zresztą sam powiedział. Natomiast jako oficjalny powód podał minimum 3 miesięczne zaległości. Więc władze kłamały twierdząc, że te zaległości względem pracowników klubu zostały uregulowane.
I kłamstwa te potwierdzał Wdowczyk?
Odpowiedz cytując
Drako
Junior Member

Od: 07.2016

Stary 11.11.2016, 11:03
Nie tyle potwierdził, co złożył wniosek o rozwiązanie kontraktu. No chyba, że uznamy, że Wdowczyk jest kompletnym idiotą i złożył ten wniosek do PZPN-u z powodu istnienia zaległości, mimo iż wiedział, że tych zaległości nie ma. Czym innym są oświadczenia na konferencjach prasowych, a czym innym realne działanie Wdowczyka.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 11:10
Przecież mówił na konferencji, że zostały niewielkie zaległości, więc potwierdził słowa zarządu. Skąd wiesz o jaki okres czasu chodzi? Może uważa, że zaległości dajmy na to czerwiec-sierpień dają mu prawo do rozwiązania kontraktu?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.11.2016, 11:18
"Z tego co się orientuję, to zaległości wobec piłkarzy i część zaległości wobec trenerów zostały wyrównane. Są jeszcze, ale naprawdę drobne zaległości." To sa slowa Dariusza W. z konferencji
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.11.2016, 11:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
I kłamstwa te potwierdzał Wdowczyk?
Przecież nie twierdzę, że Wdowczyk jest święty. Może mówił tak specjalnie uspokajając zarząd i tylko czekając jak uzyska pretekst do tego żeby wnioskować o rozwiązanie kontraktu z winy klubu? Tego nie wiemy. Fakt jest jednak faktem, że ten wniosek stoi w jawnej sprzeczności z komunikatem klubu o spłaceniu należności. Wszystkich.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.11.2016, 11:22
Podobno kontrakt trenera jest inaczej skonstruowany i inaczej te zaleglosci sie naliczyly. Ktos wspominal o niewyplaconych premiach.

Jedno jest pewne, bez czyjejs zlej woli do tej sytuacji by nie doszlo.
Sprawdzenie warunkow na jakich wyplaca sie kiedy pieniadze, oraz ewentualna rozmowa z trenerem Wdowczykiem to nie jest fizyka kwantowa i nie trzeba byc niewiadomo jakim mozgiem zeby taka sprawe zalatwic.
Jesli tego niedopilnowano, to zrobiono to celowo.
Czyli dzialano na szkode Wisly - bo ta decyzja bedzie miala bardzo zly wplyw na morale i ksztalt zespolu w nestepnych miesiacach.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 11.11.2016, 12:12
Thuesen napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda że Wdowczyk nie otrzymywał wynagrodzenia to Marzenka naprawde sie popisała... Ciekawe czy ona i reszta zarządu podejmowali w tym czasie swoje "ciężko" zarobione pieniądze?
Trochę szacunku...........
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2016, 12:50
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Trochę szacunku...........
ha ha ha ha...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 12:53
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
ha ha ha ha...
No to mamy jasność...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 11.11.2016, 13:06
To czy ta decyzja była błędem pokażą wyniki. Jeżeli piłkarze utrzymają poziom to nikt o Wdowczyku pamiętać specjalnie nie będzie.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 13:08
Oczywiscie. Dotychczasowe wyniki to byla zasluga wylacznie Wdowczyka.
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 11.11.2016, 14:05
Skoro wszystkie zaległości zostały spłacone wobec piłkarzy, to czemu:
Cytat:
Za chwilę piłkarze pójdą do PZPN o rozwiązanie kontraktów. Czterech już to zrobiło (Sadlok, Jović)
Ostatnio edytowane przez ulTraS : 11.11.2016 o godz. 14:14.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 11.11.2016, 14:10
Dziwić może ciągły brak sponsora strategicznego choćby dlatego, że Szymański na konferencji poprzedzającej przejęcie Wisły SA zapowiadał to, a prezes Dunin-Suligostowski to potwierdził.
Jedno to finanse, a drugie, równie ważne to wizerunek.
łatwiej będzie pozyskiwać kolejnych sponsorów mając partnera strategicznego.

Dziwne jest tez to, iż Lyoness miał widnieć na przodzie koszulki, zmieniono plany argumentując to bardzo zaawansowanymi rozmowami ze sponsorem koszulkowym. Mówiono, że przyczyni się to do zwiększenia budżetu.

Ja im ufam, naprawdę wierzę że pracują z całych sił ale na Boga, ile można czekać na tego sponsora?

EDIT: Inna sprawa, Klemba zapowiadał świetlaną przyszłość po przejęciu klubu przez Meresińskiego i Citko, więc nie należy go traktować zupełnie poważnie.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 11.11.2016 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.11.2016, 14:11
Przyszłość na ten moment nie rysuje się optymistycznie. Zarząd sukcesów specjalnych nie ma aczkolwiek też ciężko wymagać od nich cudów. Udało im się przegonić jednego z najlepszych trenerów tym kraju co w obecnej sytuacji jest bardzo dużym minusem ich rządów. Druga sprawa to kwestia sponsora. Jeśli ewentualny nowa ustawa hazardowa miałby być korzystna to wejście jej w życie wydaje się być odłożone w czasie. Wisła może nie wytrzymać do tej pory. Może Ci, którzy obiecywali tą krainę mlekiem i miodem płynącą po przegonieniu Jacka Bednarza powinni sfinansować straty z własnej kiszeni, które Wisla w tamtym okresie poniosła. Co tam miało być ? Sponsorzy, muzeum, nowoczesny sklep, pomnik, wypasiony marketing. Podobno tylko JB musiał odejść.
Ostatnio edytowane przez wester : 11.11.2016 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 11.11.2016, 15:08
Dotychczas ufałem Zarządowi. Miałem nadzieję, że może będzie biednie ale głupich błędów i zaniedbań już nie będzie.
Właśnie dlatego jestem zawiedziony tym, że Zarząd dopuścił do sytuacji w której Wdowczyk jako podstawę rozwiązania umowy może wskazać winę Klubu.
Jeśli Zarządowi z jakichś powodów było nie na rękę z Wdowczykiem to trzeba było się rozstać za porozumieniem stron i pilnować by ten, który czuje się niechcianym nie odszedł na najkorzystniejszych dla niego warunkach, gdyż powoła się na winę klubu...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 15:14
A przyszlo Ci to do glowy, ze Wdowczyk mogl tak zrobic specjalnie zeby sie "odegrac" na tych, ktorzy go nie chcieli?
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 11.11.2016, 17:44
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
A przyszlo Ci to do glowy, ze Wdowczyk mogl tak zrobic specjalnie zeby sie "odegrac" na tych, ktorzy go nie chcieli?
Jak sie kogoś niechce to się go zaprasza na spotkanie i mówi "chcielibyśmy rozwiązać umowę dogadajmy sie na jakich warunkach możemy skrócić obowiązującą umowę". Wtedy jest szansa na porozumienie dzięki, któremu z chwilą zakończenia pracy przez Wdowczyka przestaje sie mu płacić.

Za przejaw złego zarządzania uważam sytuację w której doprowadza się do sytuacji, że drużyna nie ma trenera a pojawia się ryzyko, że trzeba będzie mu wypłacić jeszcze 7 pensji.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 18:03
Wszystko się zgadza tylko skąd pewność, że takich rozmów nie było a ich "efektem" nie jest zaistniała sytuacja. Poza tym, po wczorajszym oświadczeniu klubu pojawiło się za dużo niewiadomych żeby z góry wyrokować i się ewentualnie czymś zawodzić ale to tylko moje zdanie.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 11.11.2016 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 11.11.2016, 18:52
Wszystko się zgadza tylko skąd pewność, że takich rozmów nie było a ich "efektem" nie jest zaistniała sytuacja. Poza tym, po wczorajszym oświadczeniu klubu pojawiło się za dużo niewiadomych żeby z góry wyrokować i się ewentualnie czymś zawodzić ale to tylko moje zdanie.
Ja nie wiem co było, czy ktoś się spotkał czy nie ale jedno jest bezdyskusyjne.
Wdowczyk miał kontrakt ważny do czerwca 2017 i oznacza to obowiązek płacenia pensji.
Gdy się tej pensji nie wypłaca jak należy to się pojawia ryzyko, że trener drużyny skorzysta ze swojego prawa do odejścia z zachowaniem prawa do wypłaty mimo, że już nie jest trenerem.

Zarząd doprowadził do sytuacji w której takie ryzyko się pojawiło a dobre zarządzanie przejawia się tym, że do takich ryzykownych sytuacji nie dochodzi i nie ma tu znaczenia czy trener chce się odgrywać czy nie. Zarząd poprzez swoje postępowanie sprawił, że Wdowczyk mógł się odegrać w sposób dość bolesny. Gdyby płacić jak należy to Wdowczyk nie miałby możliwości się odegrać. To Zarząd dał mu tą możliwość.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 11.11.2016 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.11.2016, 19:22
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem co było, czy ktoś się spotkał czy nie ale jedno jest bezdyskusyjne.
Wdowczyk miał kontrakt ważny do czerwca 2017 i oznacza to obowiązek płacenia pensji.
Gdy się tej pensji nie wypłaca jak należy to się pojawia ryzyko, że trener drużyny skorzysta ze swojego prawa do odejścia z zachowaniem prawa do wypłaty mimo, że już nie jest trenerem.

Zarząd doprowadził do sytuacji w której takie ryzyko się pojawiło a dobre zarządzanie przejawia się tym, że do takich ryzykownych sytuacji nie dochodzi i nie ma tu znaczenia czy trener chce się odgrywać czy nie. Zarząd poprzez swoje postępowanie sprawił, że Wdowczyk mógł się odegrać w sposób dość bolesny. Gdyby płacić jak należy to Wdowczyk nie miałby możliwości się odegrać. To Zarząd dał mu tą możliwość.
Zarząd zarząd zarząd zarząd... musiałby mieć pieniądze. Jak ich nie ma to co można zrobić? Dla wszystkich nie starcza. A to że Wdowczyk zachował się jak zachował? A to nie on pierwszy i ostatni.

Powiedz jak bez pieniędzy można być profesjonalnym? Jest lepiej niż było ale nadal kiepsko. Więc darujmy sobie te tyrady o profesjonaliźmie. Cały czas gasimy pożar. Jakby Wdowczyk dostał kasę to dla Sadloka by zabrakło. I może teraz to Sadlok chciałby rozwiązać kontrakt z winy klubu?

No a Wdowczyk cóż...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 19:23
Rozumiem ale w takim razie chyba w zlym temacie sie wpisales bo to nie nowy zarzad doprowadzil do sytuacji w jakiej jest klub tylko poprzednie. Chyba, ze jestes zawiedziony tym, ze udalo sie klub uratowac i powoli, powoli moze uda sie wyjsc na prosta. Druga sprawa, o ktorej zreszta juz wspomnialem to wydzwiek oswiadczenia klubowego gdzie napisali, cytuje: "Oficjalnie powodem są sięgające trzech miesięcy zaległości finansowe - z punktu widzenia klubu podane podstawy nie są jednak zgodne ze stanem faktycznym." i "W związku z takim postępowaniem dotychczasowego wiślackiego opiekuna, klub również będzie prowadził działania formalnoprawne, dotyczące nierealizowania przez Dariusza Wdowczyka zapisanych w umowie z Wisłą Kraków SA obowiązków.".
No chyba, ze Cie calkowicie zle zrozumialem i zalisz sie bo nie ma pieniedzy dla Wdowczyka. Trzeba bylo wplacic klubowi to nie musialbys sie zalic.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 11.11.2016, 19:32

Rozumiem ale w takim razie chyba w zlym temacie sie wpisales bo...
Chyba, ze jestes zawiedziony tym, ze...
No chyba, ze Cie calkowicie zle zrozumialem i zalisz sie bo nie ma pieniedzy dla Wdowczyka.
Chyba powinieneś jeszcze raz przeczytać to co napisałem
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 19:50
Aha czyli argumenty sie skonczyly. Rozumiem. Ciao.
Odpowiedz cytując
tomek4489
Junior Member

Od: 09.2016

Stary 12.11.2016, 10:29
Ja uważam że to wina kibiców, ta cała zaistniała sytuacja! Mając w świadomości, w jakiej kondycji finansowej znajduje się Wisła, a mimo to nie przychodzić na mecze i jeszcze mieć niewyobrażalne wymagania to trzeba być ....ą! Czas na ocenę pracy zarządu jeszcze przyjdzie bo teraz jest za szybko jak dla mnie więc spokojnie obserwuję i wspieram jak tylko mogę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.11.2016, 10:38
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Zarząd zarząd zarząd zarząd... musiałby mieć pieniądze. Jak ich nie ma to co można zrobić? Dla wszystkich nie starcza. A to że Wdowczyk zachował się jak zachował? A to nie on pierwszy i ostatni.

Powiedz jak bez pieniędzy można być profesjonalnym? Jest lepiej niż było ale nadal kiepsko. Więc darujmy sobie te tyrady o profesjonaliźmie. Cały czas gasimy pożar. Jakby Wdowczyk dostał kasę to dla Sadloka by zabrakło. I może teraz to Sadlok chciałby rozwiązać kontrakt z winy klubu?

No a Wdowczyk cóż...
zarząd zarząd musiałby mieć pieniadze...

no sory Ogryzku. Piszesz jakby ktoś tu przez przypadek wstawił jakiegos typa i on jest teraz zaskoczony,i co złego to nie on. No niestety nie.
Jebac Wdowczyka i cała rodzine jego, ale zarzad tez dał grubo dupy. Czy Gaszynski nie byl jebany za to ze nie znalazł sponsora? Czas zacząć je**ć nowy zarzad czyz nie? Tylko nie pisz o uregulowaniu zaległośc, bo te uregulowały wpływy z C+. Sponsor jeden przyszedł bo sam chciał, a drugi przyszedł bo i tak miał przyjśc. Gdzie ten mityczny na koszulki ?
Degrengolady ciąg dalszy. Czym różnią sie aktualne działania zarzadu od poprzednich? Niczym.
Dalej konczymy w sądach w ktorych przegrywamy juz w pierwszej instancji. Teraz wchodzi Primel i Bronek, za chwile wjedzie wypłata dla Wdowca. O tym ze jacyś piłkarze złożyli wnioski nie bede sie wypowiadał bo w to po prostu nie wierze. Jeśli jednak okazało by się ze nasi podstawowi pilkarze na ktorych w przyszlosci mozna zarobic, mieli podstawy by zlozyc takie wnioski to jest to niewyobrażalne i daje obraz naszego dyletanckiego zarzadu. mam jednak nadzieję ze się mylę i zarząd wie co robi, aczkolwiek przesłanek ku temu nie widzę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2016, 11:10
Roznica jest taka, ze jakby nie obecny zarzad to by nie bylo juz Wisly. Zarzad mozesz sobie jebac kiedy chcesz, nikt Ci nie broni. Nie mowie tez, ze ten zarzad da rade bo tego nie wiem ale mam nadzieje, ze da chyba jak kazdy wislak. Jebanie go po trzech miesiacach, po calej tej degrengoladzie i patrzac na to z jakiego pulapu startowal jest lekko nie na miejscu, delikatnie rzecz ujmujac i raczej w niczym nie pomaga.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 12.11.2016 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2016, 11:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
zarząd zarząd musiałby mieć pieniadze...

no sory Ogryzku. Piszesz jakby ktoś tu przez przypadek wstawił jakiegos typa i on jest teraz zaskoczony,i co złego to nie on. No niestety nie.
Jebac Wdowczyka i cała rodzine jego, ale zarzad tez dał grubo dupy. Czy Gaszynski nie byl jebany za to ze nie znalazł sponsora? Czas zacząć je**ć nowy zarzad czyz nie? Tylko nie pisz o uregulowaniu zaległośc, bo te uregulowały wpływy z C+. Sponsor jeden przyszedł bo sam chciał, a drugi przyszedł bo i tak miał przyjśc. Gdzie ten mityczny na koszulki ?
Degrengolady ciąg dalszy. Czym różnią sie aktualne działania zarzadu od poprzednich? Niczym.
Dalej konczymy w sądach w ktorych przegrywamy juz w pierwszej instancji. Teraz wchodzi Primel i Bronek, za chwile wjedzie wypłata dla Wdowca. O tym ze jacyś piłkarze złożyli wnioski nie bede sie wypowiadał bo w to po prostu nie wierze. Jeśli jednak okazało by się ze nasi podstawowi pilkarze na ktorych w przyszlosci mozna zarobic, mieli podstawy by zlozyc takie wnioski to jest to niewyobrażalne i daje obraz naszego dyletanckiego zarzadu. mam jednak nadzieję ze się mylę i zarząd wie co robi, aczkolwiek przesłanek ku temu nie widzę.
Nie bardzo mogę się z Tobą zgodzić - nie wiem jak Ty, ale ja gdy przychodził Gaszyński naiwny nie byłem i czekałem odpowiednio długi czas na efekty pracy jego ekipy... Nie będę nawet porównywał warunków pracy byłych i obecnego zarządu (kasa z TF w poprzednich latach zawsze jakaś wpadła). Piszesz, że zaległości uregulowano z wpływów z Canal Plus - to jakiś zarzut? A bieżąca działalność, a powolne schodzenie z długu zewnętrznego? Dlaczego poprzednie zarządy nie potrafiły regulować zaległości tymi wpływami, obciążenia narastały a jedynym wyjściem był przelew od wujka Cupiała? Mijają trzy miesiące pracy prezes Sarapaty i spółki - czego oczekiwałeś/oczekiwaliście? Mityczny sponsor? Daj im czas choćby do końca roku... Weszli tu z marszu, reanimują pacjenta, z szaf wypadają trupy, kibice pomagają "wzorowo" (cóż za znakomita średnia widzów na mecz...).

Reasumując - nie, to nie czas na jebanie nowego zarządu. Zresztą, za co ich chcesz jebać? Mogli powiedzieć w sierpniu, zgodnie z prawdą zresztą: "nie stać nas". I co wtedy, który z nas podjąłby się ratowania Wisełki?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów