The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2016, 08:56
Jedno jest pewne, Dariusz W. musiał być bardzo,ale to bardzo zdeterminowany by rozwiązać kontrakt.
Trzymiesięczne zaległości czy samo zwolnienie asystentów raczej nie mogły być przyczyną takiej determinacji.
Widmo wielkich pieniędzy gdzie indziej, strach ?

Nie mam zaufania do oświadczeń jednej i drugiej strony, ale wcześniej czy później rzeczywiste powody wyjdą na jaw.
Poczekam więc z oceną.

Nie płacze po Dariuszu W.
Ale odejście trenera kimkolwiek by on nie był w tym momencie to dla Wisły może być duży problem.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.11.2016, 09:27
Samym Dariuszem W. to bym sie nie przejmowal. Wyrobnik jak kazdy inny. Ciekaw za to jestem jak kopacze na to zaeraguja/czy maja cos z tym wspolnego/o co ogolnie poszlo
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.11.2016, 10:04
Napewno zarzad swoje ma za uszami i pewnie nasze gwiazdeczki tez. Wdowczyk jaki jest ale cos mi sie zdaje ze nie odszedl by z byle powodu. I pewnie kolejna sprawa przegrama i trzeba bedzie bulic mu plus odsetki.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.11.2016, 10:53
Byl chlop i ni ma chlopa. Trudno. Ktos sie go bardzo chcial pozbyc z klubu i wreszcie tego dopial.

Gorsze jest co innego:
Sygnal jaki poszedl do zawodnikow - tu sie nic nie buduje.
W czerwcu zegnamy sie z:
a) cala nasza linia obrony: Sadlok, Jovic, Guzmics - za darmo + Glowacki koniec kariery,
b) cala nasza linia ataku: Ondrasek - za darmo + Brozek juz dalej nie da rady tego wozka ciagnac z niewyleczona od 2 lat kontuzja,
c) Maczynski - czyli absolutny mozg naszej druzyny.

Z Wdowczykiem nie nalezalo bawic sie w nieplacenie i lapanie za kruczki w kontrakcie, tylko chuchac i dmuchac i przedluzac kontrakt o rok, a potem za nadzieja patrzec ze przynajmniej polowa pilkarzy ktorym sie koncza kontrakty zechce laskawie przedluzyc o rok, dwa.

Obecnie ternera zdolnego pociagnac Wisle na naszym rynku nie ma, a Wisly nie stac na placenie dwoch kontraktow. Bo Wdowczyka bedzie trzeba i taks splacic do czerwca.

Zostaje Sobol i Kmiecik.
Czyli wielka niewiadoma, i to tuz przed wydawac by sie moglo; wymarzonym finiszem rundy:
Pgon z Moskalem, a poznien arka, Lechia, cyrankiewiczovia i spranie tlenionych grzywek w Chorzowie.
13pkt o ktorych kazdy myslal.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.11.2016, 11:05
Był trenerem idealnym na obecne możliwości Wisły, widać było świetne zrozumienie z drużyną, zawodnicy mu ufali (Mały po 7 porażkach powiedział coś w stylu, że nie ma lepszego trenera od Darka, a te 7 porażek to wina zawodników), był trenerem który w końcu wyciągał wnioski po swoich błędach (ustawienie 3-5-2). Wyciągnął nas 2 razy z dużego kryzysu: raz tuż po zatrudnieniu, drugi raz gdy był trochę jego współtwórcą (Meresiński w klubie i eksperymenty Wdowca). Trener z charyzmą i dobrym warsztatem jak na polskie warunki.

https://streamable.com/5lpb
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.11.2016, 11:20
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Był trenerem idealnym na obecne możliwości Wisły, widać było świetne zrozumienie z drużyną, zawodnicy mu ufali (Mały po 7 porażkach powiedział coś w stylu, że nie ma lepszego trenera od Darka, a te 7 porażek to wina zawodników), był trenerem który w końcu wyciągał wnioski po swoich błędach (ustawienie 3-5-2). Wyciągnął nas 2 razy z dużego kryzysu: raz tuż po zatrudnieniu, drugi raz gdy był trochę jego współtwórcą (Meresiński w klubie i eksperymenty Wdowca). Trener z charyzmą i dobrym warsztatem jak na polskie warunki.

https://streamable.com/5lpb
dla tych, dla których Wdowczyk to ku...wa i szma_ta i legijna menda, nie przekonasz swoimi argumentami... jeżeli to prawda, że innych wyrównali kasowo a Wdowca pominęli i jeszcze dodatkowo wiemy, że na linii Wdowiec - "Zarząd" nie było najlepszej komunikacji być może jeszcze do tego jakieś szczególne uwago pana RS do Wdowca, to ciekawy jestem ilu z was by w takiej atmosferze chciało pracować dalej? Ja się mu nie dziwię, że to popier....ił. 4 najbliższe mecze u siebie mają być szansą by drużyna nie upadła, więc w tej sytuacji wybrał wg siebie dobry moment na odejście. To czy nasz "Zarząd " sobie z tym poradzi, to z punktu widzenia Wdowca, nie jego już sprawa. I jeszcze jedno... gdybym był na miejscu Wdowca to bym pociągnął drużynę, przynajmniej do zimy, mając na uwadze 4 mecze u siebie w tym jeden z możliwością awansu niemal do finału PP. Czy to nie byłoby dobre dla podbudowania swojego CV? Jakież więc musiało być ciśnienie, że zdecydował się tym pier....ąć teraz?
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.11.2016, 11:22
A jesli Dariusz.W nie ma racji? Co wtedy?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 11:23
Takie, ze to sprzedajna ....a.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.11.2016, 11:23
Nic, wtedy znowu znikną na parę miechów Ci wszyscy narzekający na obecne władze klubu.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.11.2016, 11:24
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Takie, ze to sprzedajna ....a.
Ale ten fakt, zna juz cala Polska
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.11.2016, 11:26
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nic, wtedy znowu znikną na parę miechów Ci wszyscy narzekający na obecne władze klubu.
a jeśli ma rację, Ty znikniesz?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 11:27
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Mimo tego grono cymbalow kocha, rozpamietuje, zachwyca sie nad, miluje, popiera, placze po, lubi, adoruje, wielbi...
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 11.11.2016 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 11:30
Nie, nie zniknę - dlaczego miałbym to robić? Wtedy się odniosę do sprawy, a teraz nie będę jebał władz klubu, bo Daruś coś sobie powiedział do mediów.

Inna sprawa jest taka - zawsze byłem przeciwnikiem zatrudniania kogoś umoczonego w korupcję, od początku nie chciałem, by ta postać pracowała w Wiśle. Wg mnie to ujma dla nas wszystkich. Jeśli zarząd ma podobne zdanie w tej kwestii do mnie? Możliwe, że odczuwał jaki stosunek w klubie jest do jego osoby i zrezygnował. I teraz pytanie, mam być zły na zarząd?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 11.11.2016 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.11.2016, 11:32
Dariook napisał(a):Wyświetl post
być może to fakt, ale w naszej sytuacji teraz to niczego nie zmienia... tak samo jak nie miało to znaczenia jak wychodziliśmy z kryzysu sportowego. Wiele osób uważa (w tym i ja) że wdowiec nie był złym trenerem, że maił niezły warsztat, że potrafił wyciągać wnioski ze swoich błędów... może nie był geniuszem ale chyba najlepszym trenerem od czasów Maskanta. Teraz nam to pomagało, teraz był nam potrzebny. na niektóre sprawy z przeszłości nie mieliśmy wpływu a teraz przykrył je kurz... Złamana została jedna z niewielu dobrych zasad Cupiała, ze w Wiśle nie będą pracowali ludzie umoczeni w korupcję, ale złamana została już wiele wcześniej... mogliśmy doczekać spokojnie do czerwca z wdowcem i zmienić dopiero wtedy gdy się syt. ustabilizuje w klubie. Chyba, że już się ustabilizowała, a my o tym nie wiemy i ktoś bardzo chciał by wdowiec odszedł... zobaczymy co dalej.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.11.2016, 11:35
Poważnie? Nie wiem co było nie tak ale jak dla mnie Wdowczyk robił głupoty i grał pod publikę, teraz próbuje się zasłaniać zarządem, że taki zły. Ja poczekam. Różne idą plotki, że Wisła nie płaciła Wdowczykowi premii za zwycięstwa, które miał wyższe jak miesięcza pensja, że Wdowczyk jak tylko miał jakąkolwiek obsuwę w oplacie to olewał obowiązki marketingowe, w tym spotkania z potencjalnymi sponsorami (dzięki którym mógłby dostać swoją kasę, ale co tam). Że w pewnym momencie Wdowczyk zaczął przesyłać komunikaty do zarządu przez prawnika zamiast rozmawiać. Generalnie wygląda mi to na kabaret, a też idą słuchy że zespół za mordę... I tak trzymał Sobolewski, tamten tylko myślał nad taktyką. Pomijam już fakt, że odkąd został mu zwolniony sztab i zatrudniono nowego analityka to zaczęło to wszystko grać.
Tak czy siak... Dobrze dla Wisły że skończyło się to w takim a nie innym momencie, jeśli tylko potwierdzą się plotki o Sobolewskim to jesteśmy nadal spokojnie w stanie awansować do ósemki i przejść Lecha. Najważniejsze teraz żeby zarząd nie olał drużyny i wyszedł do nich, powiedzieć co było i jak to wyglądało, żeby oni czuli się pewnie i że to nie jest już Wisła Meresińskiego, że nie "znowu sajgon".
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 11:35
A to ciekawe. Kiedy niby to zostala zlamana ta zasada wczesniej?
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.11.2016, 11:39
Nie, nie zniknę - dlaczego miałbym to robić? Wtedy się odniosę do sprawy, a teraz nie będę jebał władz klubu, bo Daruś coś sobie powiedział do mediów.

Inna sprawa jest taka - zawsze byłem przeciwnikiem zatrudniania kogoś umoczonego w korupcję, od początku nie chciałem, by ta postać pracowała w Wiśle. Wg mnie to ujma dla nas wszystkich. Jeśli zarząd ma podobne zdanie w tej kwestii do mnie? Możliwe, że odczuwał jaki stosunek w klubie jest w stosunku do jego osoby i zrezygnował. I teraz pytanie, mam być zły na zarząd?
i OK. tak samo ja nie zniknę, jeśli Wdowczyk teraz nie ma racji. Ale na dzień dzisiejszy nie osądzam go i nie wydaję w temacie opinii, bo póki co ch...a wiem jak było, choć wiele zaczyna wskazywać na to, ze jednak nie były tak dobrze ze strony zarządu, jak byśmy chcieli... też nie byłem od razu ZA, gdy tu przychodził i to właśnie ze względu na jego przeszłość, ale tak samo jak Ty i ja nie miałem na to wpływu... ale teraz niestety stało się źle, że nie potrafili się z nim dogadać i dopuścili do takiej sytuacji... mogli przynajmniej poczekać z tym do końca grudnia... ktoś przedobrzył i jeśli ktoś ma na tym stracić to Wisła w każdym wymiarze: sportowym i finansowym.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.11.2016, 11:40
A to ciekawe. Kiedy niby to zostala zlamana ta zasada wczesniej?
sprawa Garguły
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 11:41
Nie osądzasz Wdowczyka, za to osądzasz zarząd, Szymańskiego, niektórzy zaczynają drwić z "Marzenki"...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 11:44
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
sprawa Garguły
No wiec kiedy go skazano? Przed czy po podpisaniu kontraktu z Wisla?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 11.11.2016 o godz. 11:44.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.11.2016, 11:50
A co do tych co mówią, że ktoś działał na szkodę klubu, też nie jestem pewien. Mam wrażenie, że utknelismy w sytuacji patowej z trenerem który nie odpowiadał nowym wladzom że względów korupcyjnych (i dobrze) ale nie było pieniędzy na jego zwolnienie. Nie wyplacone premie mogą być chyba podstawą do rozwiązania kontrkatu piłkarza... Ale trenerow to chyba nie dotyczy. Jeśli tak jest, to był to względnie mądry sposób na zwolnienie trenera ale trochę smutno, że kosztem wizerunku zarówno Wdowczyka jak i klubu. Na klubie też się to tak mocno nie odbije bo zdecydowana większość ludzi myśli o nim per "sprzedawczyk"
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.11.2016, 11:53
Nie osądzasz Wdowczyka, za to osądzasz zarząd, Szymańskiego, niektórzy zaczynają drwić z "Marzenki"...
od Zarządu wymagam skuteczności a nie opowiadania bajek, od Szymańskiego uczciwości, wiec jeśli gość jest "podejrzany" w sprawach o których huczy pół Krakowa, to ze względu na dobro Wisły i całej otoczki w okół niej z ostatniego czasu, powinien się usunąć w cień, a nie pchać się na afisz i jeszcze startować do wdowca...
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.11.2016, 11:55
No wiec kiedy go skazano? Przed czy po podpisaniu kontraktu z Wisla?
skazano, nie skazano... z Łobodzińskim nikt się nie cackał, Garguła był nam potrzebny do grania więc go oszczędzono... to już historia i nie ma co teraz tego wspominać tu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 11:56
Więc co możesz zarzucić zarządowi? Opowiada bajki? Jakie? O Szymańskim huczy pół Krakowa? Bo jakieś "Knury" wyciągnęły przy okazji jego nominacji brudy sprzed dekady? Startuje do Wdowca? A skąd Ty o tym wiesz? Jeśli "startuje", to może ma rację, bo to chłop gotów się za Wisłę pokroić?
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.11.2016, 12:06
Więc co możesz zarzucić zarządowi? Opowiada bajki? Jakie? O Szymańskim huczy pół Krakowa? Bo jakieś "Knury" wyciągnęły przy okazji jego nominacji brudy sprzed dekady? Startuje do Wdowca? A skąd Ty o tym wiesz? Jeśli "startuje", to może ma rację, bo to chłop gotów się za Wisłę pokroić?
...że już, już, że za chwile ale jakoś ciszaaaa i do tego teraz wczorajszy ZONK!
Knury wyciągnęły tę sprawę teraz bo dopiero teraz postawili zarzutu oficjalnie, a nie rozpracowywali sprawę. Rozumiem, ze jeśli będzie winny, to że to sprawa sprzed dekady to wtedy wina będzie mniejsza? dla tych co obracają większymi pieniędzmi i mogliby coś dać Wiśle to taki sam przekrętas ja wiadomix. Cień. to jest rozwiązanie dla niego teraz.
A to jeśli R.S. chce się pokroić dać za Wisłę, no tak... to przepraszam... Pewien pan z trybun rzucając nożem też się chciał dać pokroić za Wisłę (tu nawet dosłownie) i jeszcze kilkuset mu podobnych też... no to rzeczywiście jestem spokojny... przepraszam.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 12:13
Czyli jednak boli Cię brak sponsora, tak Cię oszukali... Od sierpnia nie znaleźli, jak mogli. Co tam, że klub ledwo uniknął bankructwa, ma być sponsor i transfery!

Jak udowodnią winę Szymańskiemu, to odejdzie. A jeśli tak bardzo boli Cię Szymański, to zasięgnij opinii o nim w TS, popytaj co zrobił dobrego dla Towarzystwa.

Fragmentu o Miśku nie skomentuję, bo do kretynizmów mi się odnosić nie chce.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 11.11.2016, 12:23
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
....
O obecnym zarządzie mówimy albo zajebiście dobrze albo wcale. Złota zasada na forum
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2016, 12:25
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
O obecnym zarządzie mówimy albo zajebiście dobrze albo wcale. Złota zasada na forum
Obecnego zarządu na razie to nie ma co oceniać "śmieszku", bo są zbyt krótko u steru, czego chyba niektórzy zrozumieć nie potrafią.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.11.2016, 12:27
Czyli jednak boli Cię brak sponsora, tak Cię oszukali... Od sierpnia nie znaleźli, jak mogli. Co tam, że klub ledwo uniknął bankructwa, ma być sponsor i transfery!

Jak udowodnią winę Szymańskiemu, to odejdzie. A jeśli tak bardzo boli Cię Szymański, to zasięgnij opinii o nim w TS, popytaj co zrobił dobrego dla Towarzystwa.
Fragmentu o Miśku nie skomentuję, bo do kretynizmów mi się odnosić nie chce.
no dobra... pogadaliśmy....
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 11.11.2016, 12:35
Obecnego zarządu na razie to nie ma co oceniać "śmieszku", bo są zbyt krótko u steru, czego chyba niektórzy zrozumieć nie potrafią.
To jaki jest okres, po którym można ich oficjalnie oceniać? Przydałoby się stosowne oświadczenie w tym temacie ewentualnie list do redakcji.
W temacie trenera to jego zwolnienie nie jest największym problemem tylko styl w jakim to nastąpiło - znowu wzajemne podjazdy itp. Dobrego PR Nam to nie zrobi na pewno.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów