|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dobrym prezydentem
Teorii nt. 3 WŚ nie słyszałem, ale faktem jest, że zielone ludziki zaraz się mogą pojawić na Litwie czy w Estonii. Tragedia dla Ameryki, ale i tragedia dla Polski. Ogólnie, to kandydaci byli żałośni... Jeden, to idiota, złodziej(nie płacenie swoim pracownikom, nie płacenie podatków), molestator, cham, tchórz(uciekał przed poborem). A Clinton, to establiszment(polityka dla niej, to źródło kasy), milionerka, skompromitowana(ze swoim mężusiem kłamała w tv, jak on był jeszcze gubernatorem), z niejasnymi powiązaniami finansowymi(jej fundacja). Idealne warunki dla kogoś trzeciego, ale żeby to zrobić trzeba mieć kasę. Demokraci by pewnie wygrali, gdyby wystartował Sanders albo Al Gore. Tak się kończą niestety interesiki partyjne. |
|
|
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
||||
|
A kiedy to wybory wygrywa się programem?
KMWTW / KOD(!!!)TW ![]() Reagan, 3 klasy aktorzyno-statysta miał program? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyżbyś był pierwszy, który może rzucić kamieniem? Cytat:
Ostatnio edytowane przez pekaczech : 09.11.2016 o godz. 17:34.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeśli myślisz, że ktoś kto ma dużą firmę będzie frajerem od płacenia podatków na bandę s....ysynów przy korycie to chyba jesteś naiwny. Normalne, że każdy kto ma głowę na karku to kombinuje tak aby swoich pieniędzy, które wypracował nie oddawać jakimś nierobom.
Z tym molestowaniem to raczej nagonka establishmentu z tego co wiem. Idiota, cham, bez komentarza. O nie płaceniu pracownikom coś tam słyszałem ale dokładnie nie znam tematu. O tym, że przed poborem uciekał nie słyszałem. Gościu nie ma planu gospodarczego, i co z tego? Czy jakikolwiek polityczny chachment ma jakiś plan, jakieś obliczenia? Przecież to wszystko to jest bicie piany, mówienie ile dadzą, co dadzą i kłamanie, że nic nie zabiorą. Kłamcy, którzy w życiu rąk sobie pracą nie ubrudzili, którzy skończyli jakiegoś magistra udają specjalistów od zarządzania państwem i wydawania miliardów zlotych, euro czy dolarów. A tymczasem smutna prawda jest tka, że dopóki te łajzy nie odjebją się od ludzi, nie przestaną się interesować zdzieraniem kasy w podatkach, budowa na zdzierstwie kasy i kredytach to będzie źle. Dlatego akurat o to bym się nie martwił jeśli chodzi o Trumpa. Tak na prawdę w USA i wszędzie indziej potrzeba do rządzenia ludzi sprawiedliwych, uczciwych a reszta zrobi się sama. Jak będzie dobra wola a nie chęc złodziejstwa i kombinowania to będzie dobrze i tam i u nas, jeśli się dorobimy takich ludzi. Oczywiście dobre chęci to nie wszystko bo trzeba też żyć między ludźmi i być człowiekiem a nie poliyczna ....ą, która przykładowo myśli, że jak podniesie akcyzę na stare samochody to Polacy zaczną kupować nowsze auta bo przecież stare kupują dla kaprysu. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Clinton miała program - brać w łapę od korporacji jak do tej pory
![]() Jak to ktoś powiedział: "Najtrudniej z demokratycznym wyborem pogodzić się jest obrońcom demokracji" ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
A niepłacenie pracownikom to grzech wołający o pomstę do nieba. PS. I tak - Trump>Clinton. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Amerykanie mieli koszmarny wybór, demokraci przy kandydaturze Trumpa powinni byli wygrać te wybory w cuglach, ale podobnie jak u nas rok temu - wewnętrzna degrengolada w partii doprowadziła ich do klęski jak PO w Polsce. Czy Trump będzie dobrym prezydentem? Wątpię. Ale życzę światu, żeby nie odjebał jakiejś maniany, bo już kij z samymi USA, ale napięta sytuacja która generalnie ma miejsce od kilku dobrych lat w pewnych obszarach, przy niemądrej polityce zagranicznej USA, może doprowadzić do grubego .......nięcia.
Pamiętajmy, że następni w kolejce do fundamentalnych zmian są główni gracze Europy czyli Francja i Niemcy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ta napieta sytuacja przy wyborze Clinton doprowadzilaby do tego .......niecia o ktorym piszesz bo ona kontynuowalaby ta polityke. Z Trumpem przynajmniej mozna miec nadzieje na jakies zmiany w tym kierunku. Oby na lepsze. Czas pokaze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
.Ja mam małą firmę w PL i płacę podatki, bo a) jest to mój obowiązek , b) nie jestem złodziejem c) jestem patriotą. Jeżeli ktoś popiera miliardera, który okrada swoich rodaków(bo się nie składa na funkcjonowanie państwa, które podobno kocha i które dało mu takie możliwości), to gratuluję Przecież zarzuty molestowanie, to się chyba pojawiają od kilkudziesięciu lat Nie płacił pracownikom i miał o to też procesy. A co do uciekania przed poborem, to wbrew temu co mówi, to weterani protestowali przeciwko komuś takiemu. Oglądałem transmisje z wieców i weterani nazywali go śmierdzącym tchórzem, bo nie wałczył w Wietnamie(jest nawet artykuł, co robił żeby uniknąć walki). Problem taki, że Trump nie jest i nigdy nie był uczciwym człowiekiem. Nie będę pisał o innych rzeczach, które tego człowieka skreślają, bo jest tego masa. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Vuko, ForFun - złodziejami są ci, którzy zabierają coraz wiecej szmalu od ciężko pracujących obywateli i przeznaczają na świadczenia socjalne dla nierobów.
A Wasze stwierdzenie to doskonały model mentalności radzieckiej i owej propagandy. Nawet gorzej, bo wówczas socjal dostawala przynajmniej siła robocza, dzis wystarczy machnac Brajanka czy Jessice. Mentalności spowodowanej latami zaborów, tepienia polskiej inteligencji, lat socjalizmu i obecnego postsocjalizmu nie przeskocze, dyskusji nie będzie, nikt nikogo swoimi argumentami nie przekona, w temacie wyborów w USA zatem bez odbioru. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tak, tak, a każdy kto leci w ch.ja z fiskusem (tylko niepłacenie podatków, czy wyłudzanie VAT też się liczy?) to bohater i patriota z mentalnością I RP "niespowodowaną latami zaborów, tepienia polskiej inteligencji, lat socjalizmu i obecnego postsocjalizmu"
P.S. Szczere pytanie, bo nie znam odpowiedzi - jakie przesłanki I RP mówią o tym, że podatki byłyby inne i inaczej przeznaczane? ![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
A co? masz zamiar iść i mu przyjebać?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skoro placenie podatkow to przejaw patriotyzmu to zgloscie sie do odpowiednich urzedow, ze chcecie placic 100 procentowy podatek dochodowy bo tak kochacie Ojczyzne. Jacys chetni? No wlasnie.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.11.2016 o godz. 16:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Widzę, że się nie dogadamy ale postaram Ci się to wytłumaczyć inaczej.
W postrzeganiu płacenia podatków jako patriotycznej gestu nie chodzi mi (a pewnie i innym, ale nie chce mówić za kogoś), że masz oddać 15,20, czy tak jak absurdalnie sugerujesz 100 procent swoich dochodów. Chodzi o podstawowa, obywatelska przyzwoitość w przestrzeganiu stanowionego prawa. Tym bardziej, że podatki to zrzutka na państwo z którego sam będziesz w taki czy inny sposób korzystał. W naszym systemie droga do niższych podatków jest jedna - przekonać ludzi,że Twoje pomysły są ok, zdobyć większość i zmienić prawo. ![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czyli kompletnie nie znasz drogi legislacyjnej i jak wyglada wladza wykonawcza w Polsce, na dodatek naiwny jesteś jak mały, pucaty młodzian, że w Polsce wygra kiedykolwiek opcja liberalna ws. gospodarki, gdy ma problem nawet z dostaniem się do parlamentu poprzez JOWy, czy 5% próg wyborczy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Gościu nie płacił podatku dochodowego czyli tego, który jest czystym złodziejstwem wymyślonych przez jakichś s....ysynów, którzy chcą brać pieniądze od tego, że ktoś zarabia. To jest nonsens. Jesteś patriotą, a ilu ludziom dałeś pracę i dałeś zarobić a ilu dał Trump? Może to jest patriotyzm właśnie? Pamiętaj, szanuj pracodawcę bo jakby nie było to ez takich biznesmanów by wiele osób nie miało pracy. Gdyby nie ludzie, którzy prowadzą własną działalność to by miliony ludzi nie miały pracy i nic by nie zarobiły. O nie płaceniu ludziom to może przybliż mi temat. Wiem, że było coś, że na czarno zatrudnił Polaków i im nie zapłacił. Ale dokładnie co o chodzi ot nie wiem, ile osób, ile kasy itp Ciekawa sprawa. Na pewno tam byłeś i wiesz wszystko dokładnie. W sprawie molestowania. Gość ma wyrok za to, może jakieś procesy? A może to wszystko wyszło nagle przed wyborami i są to informacje wyssane z chuja Trumpa? Może łapał za cyce jakieś panny ale skoro gościu ma kasę i się kręcą przy nim jakieś szmaty, blachary, które chcą ale niby nie chcą to później takie akcje wychodzą. Z tego co widzę to większość afer nagle wyszła, teraz przed wyborami. Cały ten jazgot wobec Trumpa wynika z tego, że gościu nie należy do establishmentu i jest tak samo niewygodny tym ....om z USA jak ....om z Polski niewygodny jest Duda i PiS. 99% złego co się mówi na Trumpa czy Dudę to jest ta słynna mowa nienawiści i plucie jadem. A, że nitk nie jest doskonały to wiadomo, że przez całe życie jakieś tam grzeszki i problemy każdy ma. Najważniejsze aby nie być ludzką ....ą, bez honoru, złodziejem, oszustem itp Doskonale widać co się dzieje w USA i co się dzieje w Polsce po nieprzychylnych wynikach wyborów. Lewackie szambo sie rozlało i bardzo śmierdzi. Ale problemem nie jest tu Trump czy nasz Andrzej tylko kwiczące świnie, oderwane od koryta. PS O tym unikaniu wojska nie słyszałem. A może gościu jednak nie jest taki pojebany jak próbujecie wmówić i nie chce bić, walczyć i zabijać, robić wojen? Skoro nie chciał w Wietnamie walczyć to może i z Rosja wojny nie wywoła wbrew nadziejom lewactwa - to tak sarkastycznie. A bardziej na serio, może gościu miał swoje powody i wolał w tym czasie robić biznes niż iść na wojnę? Nie każdy musi iść jedną drogą przez życie.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 10.11.2016 o godz. 18:17.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Odjebcie się złodzieje od czyichś dochodów, nabierzcie pokory i spójrzcie ile on dzięki swojej działalności utrzymuje ludzi (oczywiście kasy za darmo nie rozdaje tylko oddaje ją za pracę) i jak to się przekłada na budżet i państwo. Gdyby każdy taki przedsiębiorca miał płacić te wasze zjebane podatki dochodowe to pewnie połowę byście wykończyli i by upadli = x ludzi by wylądowało bez pracy a państwo straciłoby wiele, wiele kasy dzięki waszemu socjalistycznemu podejściu. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
.................
Powód: Wisła
Ostatnio edytowane przez sergio : 10.11.2016 o godz. 18:51.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wczoraj o tym czytalem. Wszystko fajnie i pieknie tylko... oczywiscie wielki .... z tego bedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Nie wierzę, że dożyję takiego rozwiązania, ale oby to wprowadzili w życie. Tak czy siak, czeka nas zmiana w systemie podatkowym: podatek jednolity, albo dowalenie (podwyższenie) najwyższego progu. Skądś muszą się brać pieniądze na kretynizmy typu 500+, bo przecież nie można w nieskończoność się zadłużać.
Oby tylko nie wyszło jak z kwotą wolną od podatku. Jest podniesiona dla tych, co zarabiają 500 zł miesięcznie, ci którzy zarabiają powyżej 10 tys. miesięcznie utracili kwotę wolną, ale i tak w mediach trąbi się o podwyżce. Oczywiście likwidacja kwoty wolnej nie objęła posłów, dla których jest ona niemal 10 razy wyższa niż dla przeciętnego Kowalskiego. Superminister Morawiecki tak to wytłumaczył: " Posłowie i senatorowie wykonują bardzo ciężką pracę dla nas wszystkich. Są bardzo ważni". Komentarz do tej wypowiedzi chyba jest zbędny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
G...o z tego bedzie. Obecny rząd jest mocno na minusie i potrzebuje pieniedzy a ze z natury i z przekonania sa to socjalisci z lekko narodowym zabarwieniem to srube podatkową beda tylko przykrecac zeby wydusic wiecej pieniedzy na "dobra" zmiane i inne socjalne przekupstwa a zadłużanie państwa nabiera coraz większego tempa.
Dokladnie tak jak z ogloszoną, uchwaloną i ekspresowo podpsianą przez Dude ustawą o zwiększeniu kwoty wolnej od podatku. Mniej placic podatku beda ci co nie pracuja i nie zarabiaja, cala reszta w tym i ja zaplaci wiekszy podatek. Tak jak widzialem w jakims memie dzisiaj: niebawem uchwalą z wielką pompą ustawę zwalniającą od płacenia podatku od nieruchomości wszystkich bezdomnych. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
9 sędziów ze złamaniem prawa wybrało kandydatów na nowego prezesa TK.
Nawet TVN mówi, że uchwała ZO bezprawna. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
PIS zaczyna kopać sobie mogiłę. Pojedzie na tym paliwie póki nie ruszy górnictwa. Jakoś mam dziwne przeczucie, że ten rząd wyjedzie na butach.
![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Lech Walęsa w czasie internowania korzystał "bez ograniczeń z artykułów żywnościowych".
W okresie internowania skonsumował samotnie lub w towarzystwie osób odwiedzających: - spirytus - 2 but. - wódka 289 but. - wino 158 but. - winiak i koniak 59 but. - szampan 239 but. - piwo 1115 but. http://niezalezna.pl/90722-wodka-i-s...obacz-dokument |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Stare to ale warto przypominac tak czy siak
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Przy okazji, ale beka: http://wmeritum.pl/komiczna-sytuacja...o-wideo/164249
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 14.12.2016 o godz. 21:25.
![]()
drozd:
|
|