The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2016, 13:24
Mimo niepokojących wieści jestem dziwnie spokojny, że zmiennicy dadzą radę. Dotychczasowi rezerowowi kiedyś też muszą zacząć grać dobrze Alan w tym sezonie jeszcze dobrze nie zagrał, więc kiedy jak nie dziś ?

Obstawiam 2:1 dla nas !
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 31.10.2016, 13:29
Uryga kolejny raz udowodni jak beznadziejnym jest piłkarzem, kompletnie bezużytecznym?! Hmmm, oby nie!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.10.2016, 13:32
Czyli szykuje się 93 szansa dla Alana na pokazanie zadatków na dobrego piłkarza?

Houston, mamy problem

Widzę dwie opcje:
Alan zagra znakomicie i zrobi krok w stronę przedłużenia kontraktu.
Alan zagra tak jak zawsze, Zagłębie nas rozjedzie i zapadnie decyzja żeby już w zimie szukał sobie nowego klubu.

Która opcja jest bardziej prawdopodobna?

PS. A Kujawa & Żemło to są w klubie tylko do podawania piłek? Obaj w sumie nie otrzymają zapewne nawet 20% tyle szans co Uryga na zaprezentowanie swoich umiejętności, a znikną z listy płac w maju 2017.. tak obstawiam.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.10.2016, 14:46
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
Mimo niepokojących wieści jestem dziwnie spokojny, że zmiennicy dadzą radę. Dotychczasowi rezerowowi kiedyś też muszą zacząć grać dobrze Alan w tym sezonie jeszcze dobrze nie zagrał, więc kiedy jak nie dziś ?

Obstawiam 2:1 dla nas !
A kiedykolwiek dobrze zagrał ?
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.10.2016, 14:49
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A kiedykolwiek dobrze zagrał ?
Zagrał. Na wyjezdzie z Amicą (2:3). Raz mu sie udało.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 31.10.2016, 15:12
Tyyy ale to nie w tym sezonie było
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.10.2016, 15:19
kpn napisał(a):Wyświetl post
Zagrał. Na wyjezdzie z Amicą (2:3). Raz mu sie udało.
a to nie było tak ze w tym meczu po prostu zagrał srednio a nie tak jak zawsze czyli chujowo?

Imho - lepiej go miec na stoperze niz na def pom.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.10.2016, 15:27
Czy czasem za kadencji Probierza Alan nie grał dobrze? Tak mi coś świta, że nie wyglądało to tak dramatycznie jak teraz
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 31.10.2016, 15:32
Nie jestem takim optymistą po tych dzisiejszych informacjach. Raczej będziemy dzis mieli "dzień zaduszny"... co z Żemło i Kujawą ?
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.10.2016, 15:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a to nie było tak ze w tym meczu po prostu zagrał srednio a nie tak jak zawsze czyli chujowo?

Imho - lepiej go miec na stoperze niz na def pom.
No własnie wtedy naprawde dobrze zagrał, myslałem ze chłopaczyna od tamtego meczu bedzie tak regularnie grac. Nic z tego.

W.S napisał(a):Wyświetl post
Czy czasem za kadencji Probierza Alan nie grał dobrze? Tak mi coś świta, że nie wyglądało to tak dramatycznie jak teraz
Za Probierza to Alana nie bylo nawet w meczowych 18-stkach
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.10.2016, 16:24
kpn napisał(a):Wyświetl post
No własnie wtedy naprawde dobrze zagrał, myslałem ze chłopaczyna od tamtego meczu bedzie tak regularnie grac. Nic z tego.

Za Probierza to Alana nie bylo nawet w meczowych 18-stkach
Za Probierza zadebiutował w I drużynie Wisły (2 występy) i faktycznie wyglądał bardzo obiecująco. Widocznie wtedy nikt mu jeszcze nie powiedział, że nie może wykonywać podań do przodu.
Odpowiedz cytując
pekaczech
Member

Od: 10.2016

Stary 31.10.2016, 16:52
Wdowczyk na haloween zrobił nam psikus, nawet cukierka nie chciał...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.10.2016, 16:59
Jeśli Alan już musi wystąpić to niech to będzie lepiej defensywny pomocnik. Na stoperze nikt już za niego jego błędów nie naprawi :(

Edit: no to mamy dream team, remis biorę w ciemno.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 31.10.2016 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
mcrap
Member

Od: 05.2011

Stary 31.10.2016, 17:28
Też bym wziął remis w ciemno ... ale niestety pachnie totalnym wpierd...em. Obym się mylił :(
Odpowiedz cytując
pekaczech
Member

Od: 10.2016

Stary 31.10.2016, 19:36
Wolfy odszczekasz może co nieco?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.10.2016, 19:54
z takim skladem, z taki klopsami w obronie przy straconych bramkach
ten wynik trzeba szanowac
gra caloksztaltnie poza zacmienien od 40 do 50 minuty calkiem niezla
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.10.2016, 19:54
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
W takim razie remis to bedzie ogromny sukces
No i sie sprawdziło
Odpowiedz cytując
mcrap
Member

Od: 05.2011

Stary 31.10.2016, 19:56
Ufff jedank się uadało . A nie wierzyłem ... oj ja niedobry. Ale po przerwie graliśmy dramat. Cieszmy się z tego remisu
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 31.10.2016, 19:58
Niestety nie dane mi bylo ogladac meczu. Patrzac jednak na sklad wyjsciowy a szczegolnie nasza line obrony to bardzo dobry wynik. Fajnie tez, ze nareszcie Wdowczyk zdjal Boguskiego co zaowocowalo bramka Bartosza.

PS. Szczegolnie trzeba sie cieszyc z faktu, ze po tylu kolejkach w koncu wydostalismy sie ze strefy spadkowej. Teraz tylko Leczna pyknac u siebie i bedzie git.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 31.10.2016 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 31.10.2016, 20:00
Co do meczu - na papierze wyglądało fatalnie. Dziś 6 mecz bez porażki, wracamy pomału na powierzchnię.

Alan w obronie w miarę spoko, lepiej niż się spodziewałem, wygrał parę główek, raz uratował nas po błyskotliwym podaniu Popovica. Natomiast w ataku tragedia ...

Brelok fajnie strzelił, pozatym OK, mam nadzieję, będą z niego ludzie.

Szkoda, że Brożkowi nie wpadł ten lob ...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 31.10.2016, 20:10
Cytat:
Kurcze ja chyba dałbym szanse Brlekowi. Wiem że ostatnio zagrał kryminał, ale przecież ten gość musi w końcu się odblokować. Potrzebujemy 3 solidnego środkowego pomocnika. W Chorwacji był skuteczny, potrafił strzelić kilka goli z dystansu, niech i u nas odpali.
Ja to tutaj tak tylko zostawię DDD

Brawo Petar, już jesteś lepszy od Urygi, dzięki czemu niektórzy nie będą Cie stawiać w jednym szeregu.

Dzięki za walke, choć gra raczej słaba.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 31.10.2016, 20:12
Po pierwsze... Alan, nie uciekaj od piłki!!! Masz super warunki fizyczne, co dzisiaj pokazałeś kilka razy. Więcej odwagi i zdecydowania, nie zabiegaj przed przyjęciem, a po przyjęciu pociągnij zdecydowanie czasem, zaryzykuj, będzie git.

W pierwszej połowie mega mądra gra, fantastyczne przesuwanie momentami i bardzo dużo zagrań z pierwszej piłki. Pietrzakowi na pewno nie pomogła dzisiaj słabsza dyspozycja Małego. Brożek na bardzo duży plus, Ondrasek walczak, ale jak dobrze dziś technicznie. Popović z Brlekiem (!), Jović. Nie hejtuję Boguskiego, forma formą, ale to inny typ zawodnika. Kilka razy też dobrze upłynnił grę. Bartosz niewidoczny raczej, ale wielkie gratulacje dla niego za bramkę, oby tak dalej.

Niestety kilkanaście minut kryminału dodaje dużą łyżkę dziegciu, grunt że udało się wyrównać i osiągnąć remis.

Przed meczem, z prognozami co do składu, wziąłbym remis w ciemno.
Musieli grać w pierwszej tak dobrze i rozpalić apetyty?

Edit: Brlek mi przypomina taką dynamiczniejszą wersję Jirsaka. Jeszcze dzisiaj ten gol, on też strzelał u nas piękne bramki. Oby spełnił się tutaj bardziej niż Czech.
Ostatnio edytowane przez Maciek17 : 31.10.2016 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.10.2016, 20:20
Ciężki był ten mecz. Generalnie graliśmy długimi fazami obronę Częstochowy. Zagłębie było lepsze wg mnie, szczególnie w drugiej połowie.

Fantastyczna bramka Brleka[!], normalnie Kałużny mi się przypomniał, albo Sobol jak jeszcze miał na tyle dynamiki, że był w stanie oddawać strzały z dystansu nie będąc zablokowany. W ogóle pierwsza połowa do straty gola była udana. Może i pozwoliliśmy Zagłębiu grać piłką, ale to my stwarzaliśmy sobie dogodne sytuacje, a Zagłębie nie wiedziało jak nas ugryźć.

W drugiej połowie daliśmy się zepchnąć i kupę szczęścia mieliśmy, że wyrównaliśmy.

Na minus bardzo wyróżniał się dziś Pietrzak, tyle co on głupich strat / bezmyślnych decyzji podjął to niektórzy za 3 spotkania takiej ilości nie zrobią.

Załuska mógł wyciągnąć strzał na 2:1 bo był świetnie ustawiony do strzału w długi... tyle, że był pewien że piłka nie pójdzie w światło. Nie mam do niego pretensji, tylko dzięki swojemu ustawieniu miał szanse to wyjąć. Większość bramkarzy by była bliżej środka i by tej piłki nie byli w stanie wyciągnąć. Załuska jednoczęśnie znakomicie wyczuł intencje i się ustawił tam gdzie przy takim strzale miał szansę bronić, ale potem spieprzył wszystko tym, że się nie ruszył. Szkoda bo byłby gracz meczu.

Mam nadzieję, że w następnym meczu zagramy lepiej i wygramy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 31.10.2016 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 31.10.2016, 20:28
Długimi fragmentami da się tę Wisłę oglądać. Dziś tylko pierwsza połowa.

Brawa dla nowego zarządu, że wytrzymali ciśnienie i nie zwolnili Wdowczyka (pieniędzy i chętnych też pewnie nie było zbyt wielu).

PS. Nigdy nie wykrzyczę jego nazwiska na stadionie, ale trzeba mu oddać, że wykonuje kawał dobrej roboty.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 31.10.2016, 20:30
1.Mogliśmy ten mecz wygrać gdy przy stanie 1-0 swoje szanse zmarnowali Brożek i Ondrasek
2.Wszystko się posypało bo głupim faulu Małeckiego,od tego momentu i straty gola graliśmy gorzej od Zagłębia
3.Udało się wyrównać i z tego punktu trzeba się cieszyć
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 31.10.2016, 21:09
Niestety Mały dziś nie był sobą w
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 31.10.2016, 21:10
Brawa za walkę. Uryga Brlek i inni dźwignęli dziś ciężar walki. Słabiej Ondrasek Brożek i Mały. Ważne że mamy punkt
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.10.2016, 21:20
Chorwacka wersja Urygi pozdrowiła dzisiaj swoich forumowych wielbicieli

Już chociaż to, że Bartosz umie dośrodkować powinno być przepustką do pierwszej jedenastki, patrząc na umiejętności w tym zakresie innego znanego zawodnika występującego na prawej pomocy.

Brożek zagrał swój najlepszy mecz od nie pamiętam kiedy. Najlepszy nie znaczy znakomity.

Żal jak mało brakowało by osiągnąć zwycięstwo. Trochę zimnej głowy w 46 minucie.

Jak schodzi Ondrasek w naszym systemie : "kopdoprzoduaondrasekitakwygrawszystko" powstaje dziura
wielkości rowu Marjańskiego.
Odpowiedz cytując
kk666
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 31.10.2016, 21:45
No cóż, warto zauważyć, że Alan po raz kolejny WYSTAWIONY NA NOMINALNEJ POZYCJI (ŚO) daje radę, co czynił już wiosną 2013 r. Później niestety ktoś zaczął robić z niego DMF-a, ze skutkiem zazwyczaj marnym... Dlatego ja na środku obrony tego chłopaka jeszcze absolutnie bym nie skreślał. Cieszy występ Brleka, jak niemal zwykle bardzo solidny Jović, pożyteczni Brożek i Ondrasek, pokazał się przy bramce niewidoczny raczej Bartosz. Wygląda na to, że możemy już myśleć o równaniu do górnej ósemki. Bez szaleństw, ale pamiętając o tym, co było tak niedawno, jakże cieszy!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 31.10.2016, 22:43
Dobry remis biorąc pod uwagę przebieg spotkania i nasz skład. Cieszą bramki zdobyte przez rezerwowych i całkiem przyzwoita postawa Alana (aczkolwiek przy drugiej bramce mógł się lepiej zachować).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów