|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Wg mnie ostatnie 5-6 spotkań w jego wykonaniu było bardzo dobre, więc twierdze że odpalił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Gumis mi sie podoba w ostatnich paru meczach . Szybki jest dobrze czysci gorne pilki. W zime ktos po niego zapuka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Cierzniak bronił w PP w meczu z Górnikiem przegranym 2:3 przez ległą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wracając do clue tematu - mam nadzieję, że ostatnio wizytujący okolice Górnego Śląska - Marcin Kuźba i Manuel Junco oglądali Kopacza, Kurzawę (obaj z Górnika) oraz ew. Mandrysza - pewnie syna trenera (z GKS Kat).
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja spotkałem się z doniesieniami mówiącymi, że bardzo mocno interesujemy się Konczkowskim z Ruchu Chorzów.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Online |
|
|
To byłoby idiotyczne, bo obsada prawej obrony w postaci Bobana i Kuby Bartosza jest wystarczająca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Przyjemnie w naszej sytuacji byłoby, gdyby Boban zaczął grać w reprezentacji i pokazywać skautom. Wtedy można liczyć na Konczkowskiego, o którym akurat wczoraj czytałem kilka ciekawych wypowiedzi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konczkowski wyróżnia się w Ruchu, rozważa go ponoć też Lech. Może szykują go jako zastępce dla Jovica, a może jako lewego obrońce (tak wiem mamy Mójte I Pietrzaka).
W Ruchu gra głównie na PO, ale zagrał kilka spotkań jako LO. Jest młody, ograny w eklasie, można na nim zarobić w przyszłości, jeśli ewentualnie transfer dojdzie do skutku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.pl/wiktor-b...spieler/448671
defensywny pomocnik, 19 lat, gra wszystko od deski do deski w 1 Lidze, statystyki - 2 bramki i 2 asysty w 13 meczach ciekawe czy nasi go obserwują? bo jak tak dalej będzie punktował, to ktoś bogatszy się nim zainteresuje...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 28.10.2016 o godz. 10:33.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
gra dlatego ze jest dobry czy dlatego ze jest mlodziezowcem?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czasami oglądam pierwszą ligę, widziałem go kilka razy w TV
Ma dobrą główkę, fajny odbiór i jest dość mobilny, w odróżnieniu od Alana Urygi na przykład. Jest to zawodnik ze sporym potencjałem, patrząc na wiek, bo ma tylko 19 lat, ale z drugiej strony nie wejdzie do nas i nie będzie wzmocnieniem, musiałby jeszcze pograć przynajmniej z pół roku na poziomie 1 ligi. Z tego co widziałem to raczej nie angażuje się w akcje ofensywne, raczej wyłącznie odbiór, czasami próba rozegrania na zasadzie długa piła, na 30-40 m. Czyli najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno i ponowne wypożyczenie, chyba że okaże się takim wspaniałym, złotym strzałem jak Kuba Błaszczykowski. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli rzeczywiście położymy nacisk na szukanie i pozyskiwanie zawodników z naszej ligi, to jest kilku b. dobrych i raczej spokojnie w naszym zasięgu:
Ruch Chorzów: Patryk Lipski-kontrakt do 30.06.2017 Martin Konczkowski-kontrakt do 30.06.2018 (ale pewnie jeśli znajdzie się kupiec na Jovica to będzie nas stać) Jagielonia: Konstantin Vassiljev-kontrakt do 30.06.2017 Górnik Zabrze: Armin Cerimagic-kontrakt do 30.06.2017 (Gość praktycznie w każdym meczu się wyróżnia, oczywiście na tle 1 ligi |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Vassiljev, Lipski, Konczkowski w naszym zasięgu... Chłopie, ogarnijże się
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze nie ma takiego zwrotu jak ,,ogarnijże się"
A po drugie to dlaczego niby nie?! Jeśli Jaga musiała zrezygnować z Ondraska, bo nie było ich stać na kontrakt, o czym wspominał Probierz, a Ruch ma 2-3-krotnie mniejszy budżet od naszego (po czym można wnioskować ile płacą zawodnikom) to dlaczego miałoby nas na nich nie stać? Obu zawodnikom (Vassiliev i Lipski) wkrótce kończą się kontrakty, jest szansa ich sprowadzić. Co innego, gdyby mieli jeszcze 2-3 letnie umowy, wówczas okej, ale teraz?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
ogarnijże się
![]() dlatego, że dla żądnego z nich Wisła to nie jest interesujący kierunek. Lipski, Vasilliev - oboje zagranica, pierwszy pewnie Niemcy/Włochy, drugi Turcja, albo wschód. Co do Konczowskiego - to jest jakaś szansa, ale biorąc pod uwagę mizerię na bokach obrony chociażby Legii, raczej prędzej trafi do stolycy niż do nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
krzaq12 A czy myślisz,że oni przyjdą grać za worek kartofli+paczkę fajek ? nie sądzę, w ogóle na tych trzech nie stać nas,ale chociaż jeden taki Vassiljev
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Co do powyższych trzech propozycji - wszystko będzie zależało od naszego miejsca na wiosnę (grupa mistrzowska/spadkowa) jak i sytuacji finansowej w lecie (wtedy powinniśmy mniej więcej wiedzieć, gdzie jest Wisła jeśli chodzi o zarządzanie i sponsoring). Na chwilę obecną nie jesteśmy niestety ciekawą opcją dla wybijających się zawodników w Polsce i trzeba się z tym faktem na jakiś czas pogodzić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Oczywiście potrzebny byłby także środkowy obrońca i napastnik, którzy zaskoczą swoim talentem. Myślę, że warto szukać w 1. lidze. Parę spotkań w pełnym wymiarze czasowym i piłkarz przeskoczy poziom wyżej. Wystarczy, że będzie posiadał odpowiednie cechy "wolicjonalne", ale to już muszą dowiedzieć się o nim nasi skauci ![]()
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 30.10.2016 o godz. 08:55.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie twierdzę, że stać nas na całą trójkę, ale na jednego z nich zapewne tak. Oczywiście macie racje, wiele będzie zależało od sytuacji sportowej i organizacyjnej na wiosnę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Sam jestem ciekaw jak to się rozwinie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1229988 http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1229969 http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1229959 Ostatnie 3 mecze Stomilu. Tak z ciekawości, którzy młodzieżowcy to Ci "regularnie grający" ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Być może dobrą opcją dla Wisły było by sprowadzenie Możdżenia z korony . W lepszym piłkarsko towarzystwie może by jego umiejętności odżyły . W chojniczance występuję Przemysław Pietruszka szybki lewy obrońca grający tez na pozycji pomocnika . Pamiętam jego występy w pogoni wart zainteresowania .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Wciąż nie załataliśmy dziury budżetowej po TF i wciąż mamy na kontraktach takich zawodników, jak Buchalik (do 6.2017), Pietrzak (6.2019!!!), czy Cywka (6.2018), więc nie spodziewałbym się sprowadzania nowych zawodników, nawet jeżeli kontrakty mają obecnie niższe niż niektórzy nasi kopacze. Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do łba przedłużenie kontraktów z Boguskim i Urygą, może wtedy znajdą się pieniądze na kogoś innego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
;D Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Michał Nalepa ma kontrakt do czerwca 2017 mysle ze jako nastepca Glowackiego idealny .
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|