The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pekaczech
Member

Od: 10.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2016, 19:17
Czy musi akurat Ciebie/rodzine/znajomych walnąć po kieszeni, czy nie wystarcza Ci nowe/uscislone/zwiekszone podatki?

Dostałeś kiedyś robote od biednego? Pytam o stałą pracę, chyba, ze robisz w budżetówce, urzędy etc., nie o fuchę od sąsiada za kratę browara czy flaszkę.

19 mln euro z budżetu poszlo dotacji na fabrykę merola. Dla Niemców, nie tylko synom Abrahama i Amerykanom robią laske.

1000 Polaków chcących założyć własną działalność dostanie... 40% podatek. Pięknie.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.10.2016, 19:20
pekaczech, koalicja PO-Kukiz, mocne SLD itd ja wiem, że na dzień dzisiejszy to się wydaje niemożliwe ale nie takie rzeczy świat widział więc ja bym nie był pewien co nas czeka za kilka lat. To samo z koalicją PiS-Kukiz, nie wiadomo czy to by przetrwało czy yebło jak PiS-SO-LPR.
Prawa strona ma ten problem, że ma jakieś zasady i honor. Dlatego uważam, że jest tyle kłótni po prawej stronie w Polsce. Dlatego taka koalicja mogłaby runąć. Z kolei lewactwo i reszta śmieci ma w dupie zasady, Polskę więc mogą robić koalicje z kim chcą i jakie chcą i te koalicje przetrwają bo w sumie te partie typu PO-Nowoczesna-SLD-PSL to chca tylko kraść i jebać Polaków. Przecież to są ludzie z kompleksem niższości względem zachodu, co już samo w sobie świadczy o tym, że sa szmatami a nie Polakami. I czego się spodziewać po ludziach, którzy np chca przyjęcia imigrantów bo zachód tak każe(?). Dlatego tak jak pisałem, lepszy ten chujowy PiS ale stabilny i chociaż minimalnie ogarnięty i pro polski.
A jeszcze co do przyszłości to myślę, że pewne jest jedynie to, że jak PiS się skończy to czeka nas kolejna zmiana na albo lewackie rządy albo tak zwane liberalne. Czyli znowu będziemy w ładnej dupie. Kukizowi nie daję szans na super wynik, może zostać jedynie tym "do koalicji". Jakaś nowa partia myślę, że powstanie - bo tak jest zawsze przed wyborami) ale też nic nie ugra bo jest teraz przesyt partii - Korwin, Kukiz, PSL, SLD, Razem, PO, Nowoczesna. Dlatego system wysunie na czele swoją popierdułkę o nazwie Nowoczesna i to oni będa lansowani. Może jeszcze lewaki coś wymyślą i już w następnych wyborach przyatakują. Może tez być wariant ze zmianą nazwy w PO i wielkim odrodzeniem, albo koalicja z Nowoczesną - uważam, że to bardziej pewne.
Cytat:
Popytaj ludzi związanych z wojskiem jak wygląda wskrzeszanie przez Macierewicza obrony terytorialnej. Dla mnie in plus rezygnacja z Caracali, ale in minus Black Hawki i jak zauważył emj10 - ciągnięcie laski amerykanom, gdyż czeka nas podobny scenariusz jak z jastrzębiami - każda, nawet najmniejsza śrubka musi być sprowadzana z USA.
Ja wiem, że PiS jest pro amerykański i żydowski ale jakoś ta ich poddańczość mnie mniej razi w oczy niż poddańczość innych partii UE. Oczywiście nie jest to powód do dumy.
Z Macierewiczem chodziło mi bardziej o to całe .......enie typu "wojna z Rosją" itp. Cioty straszyły, srały aż pod siebie z tego straszenia a jakoś wojny dalej nie ma.
Identyczna akcja była teraz w związku z tym czarnym protestem. Feministki straszą, że PiS chce taką ustawę wprowadzić (wiadomo, że nie była to inicjatywa PiSu tylko obywateli), straszą, że będą zamykali w więzieniach kobiety a tymczasem w Polsce mamy aborcję nielegalną za wyjątkiem 3 przypadków, PiS rządzi już rok a jeszcze nie słyszałem żeby gnębili baby, które przez ten rok zabiły swoje zdrowe dzieci.
Także w takim kontekście pisałem a nie o helikopterach, USA itd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
pekaczech
Member

Stary 22.10.2016, 19:30
Tylko chciałem zauważyć, że jeśli taka koalicja będzie rządzić, to pozostanie/pozostana po niej zmiana/zmiany W ORDYNACJI WYBORCZEJ, Konstytucji, SLUZBIE ZDROWIA, OSWIACIE, SYSTEMIE OBRONY I OCHRONY OBYWATELI!

Kukiz/Korwin nie pójdzie pod chvj z wlasnym, antypisowskim elektoratem za frajer. A każda forma LIBERALIZACJI GOSPODARKI będzie ZBAWIENIEM, lykiem wody na pustyni.
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.10.2016, 11:30
Nie wyobrażam sobie aby PO po tych (dla siebie tłustych) 8 latach moglo wrócić do rządzenia... Ludzie aż tacy głupi chyba nie są... Poczytajcie sobie o tym:
http://niewygodne.info.pl/artykul4/0...emerytalny.htm

Skok na kase z OFE to pikus...

PIS nie jest wzorcowe ale i tak lepsze od PO... choć też ma skandaliczne pomysly jak np.
1. Opłata audiowizualna... ale ponoc nie wejdzie w życie od 2017... ale prace trwaja
2. podwyżki opłat za wodę które nastąpia wraz z wprowadzeniem nowego prawa wodnego... Ostatnio usyłszałem pomysł ze chcą stworzyć NOWĄ instytucje, która ma pilnowac aby podwyzki za wodę nie były zbyt wysokie....
3. Telewizja Publiczna wg. mnie dalej zarzadzana po amatorsku... a mogli naprawde zatrudnić kogoś profesjonalnego jak choćby Maxa Kolonko...
4. Kwota wolna od podatku dalej stoi w miejscu... wiem ze trwaja prace nad jednym podatkiem (zastępującym PIT, ZUS, NFZ) ale puki co nie napawa to optymizmem... choć wiadomo diabeł tkwi w szczegółach...

A skandalem nad skandale jest zachowanie wzgledem UPAiny i wchodzenie w d.pe USA...
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.10.2016, 13:01
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
a mogli naprawde zatrudnić kogoś profesjonalnego jak choćby maxa kolonko...
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 23.10.2016, 20:17

Piękne przemówienie Prezydenta RP!

Prezydent Duda w Budapeszcie: "Byliście zawsze naszymi przyjaciółmi, dlatego nigdy was nie opuścimy. Możecie liczyć na Polskę w najtrudniejszych chwilach"
Całość:
http://wpolityce.pl/swiat/312884-pre...szych-chwilach

Premier Węgier w rocznicę października 1956 r. : „Musimy ocalić Brukselę od sowietyzacji. Nie możemy pozwolić, by Unia zmieniła się w imperium”.

http://wpolityce.pl/swiat/312891-pre...sie-w-imperium
Ostatnio edytowane przez heoij : 23.10.2016 o godz. 21:27.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 24.10.2016, 20:47
Cytat:
Naciski na "Fabrykę Słów", czyli spór o Ziemkiewicza

W najbliższą niedzielę, na Targach Książki w Krakowie odbędzie się spotkanie "Żydzi, Polacy, Komunizm i religia Holokaustu" dotyczące książki red. naczelnego "Do Rzeczy" Pawła Lisickiego "Krew na naszych rękach?" oraz red. naczelnego "Do Rzeczy Historia" Piotra Zychowicza "Żydzi. Opowieści niepoprawne politycznie". Jednym z zaproszonych gości jest publicysta "Do Rzeczy" Rafał Ziemkiewicz. Organizatorzy debaty spotkali się jednak z dużymi naciskami, aby nie zapraszać Ziemkiewicza. Bezskutecznie. Wbrew naciskom, debata odbędzie się w planowanym kształcie oraz miejscu i czasie.
http://dorzeczy.pl/id,12871/Naciski-...mkiewicza.html
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.10.2016, 20:39
Petru najpierw mówił, że do ginekologa chodzą też "chłopaki"a teraz ,że w podkarpackim nie ma możliwości wykonania zabiegu ciąży. Słyszał ktoś o takim zabiegu?.

http://niezalezna.pl/88204-petru-eks...c-zabieg-ciazy
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.10.2016, 23:32
Chłop albo:
a) ćpie
b) trolluje
c) jest skońocznym debilem

Może to też jest taka jakby zabawa na zasadzie "powiem coś jeszcze bardziej żałosnego i zobaczymy czy debile będa dalej na ans głosować"
Jedno jest pewne, takie tępe dzidy się powinno musowo z polityki wyrzucać bo wiadomo, że ....a została wylansowana przez system po to żeby zostać marionetką polityczną ale ostro się gubi nawet w samej gadce bo, że wiedzy merytorycznej nie ma w kwestiach politycznych to normalne.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.10.2016, 10:08
rubikoń śpiewa jak mu zagra międzynarodowy fundusz walutowy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.10.2016 o godz. 10:13.
SLV
Member

Od: 08.2011

Stary 27.10.2016, 14:20
Wstyd, że tacy ludzie rządzili Polską http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...watelstwo.html
W następnym wyborach PO nie powinno w ogóle przekroczyć progu wyborczego.

situs
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 28.10.2016, 10:31
A co w tym złego, że ktoś ma podwójne obywatelstwo?
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 28.10.2016, 11:23
situs napisał(a):Wyświetl post
A co w tym złego, że ktoś ma podwójne obywatelstwo?
A co on miał wspólnego z Ukrainą wcześniej?
pekaczech
Member

Stary 28.10.2016, 11:32
Przemyślane zagranie zegarmistrza, gdyż chodzi o sprawę ekstradycji. Niewtajemniczonym polecam zgłębić temat.
situs
Junior Member

Stary 28.10.2016, 11:34
Nie wiem i nie bardzo mnie to obchodzi.
Nikt nie zabrania przyjęcia obcego obywatelstwa.
Ilu ludzi na Śląsku Cieszyńskim ma dodatkowo obywatelstwo czeskie, na Opolszczyźnie lub na Warmii i Mazurach ma dodatkowo obywatelstwo niemieckie

I co, w związku z tym należy im ograniczyć prawa w Polsce?
pekaczech
Member

Stary 28.10.2016, 11:39
Przestępca uchyla się tym mykiem od odpowiedzialności karnej. Kwestia poglądów politycznych.

Porównywanie normalnych, prawych obywateli z white-collarem jest wybitnie nietrafione.
situs
Junior Member

Stary 28.10.2016, 11:57
Przecież nie zrzekł się polskiego obywatelstwa, nieprawdaż?
pekaczech
Member

Stary 28.10.2016, 12:07
Dlatego polecam zrobić research jak "łatwo" ukraińcy wydają "swoich"
situs
Junior Member

Stary 28.10.2016, 13:36
Z tego co wiem to postępowanie karne wobec niego zostało warunkowo umorzone.

A teraz porozmawiajmy na temat ułaskawienia osoby nie skazanej jeszcze prawomocnym wyrokiem.
pekaczech
Member

Stary 28.10.2016, 14:05
Kolejny imbecyl, który sądzi, iż w Polsce są jedynie 2 opcje polityczne?
heoij
Senior Member

Stary 03.11.2016, 12:41
W tym roku kibice Wisły po raz kolejny wezmą udział w obchodach święta odzyskania niepodległości, a po raz drugi w krakowskim Marszu Wolności. Uczcijmy pamięć wszystkich Polaków którzy przelali krew i poświęcili życie aby tą niepodległość odzyskać. Jednocześnie przypomnijmy rządzącym że nigdy nie będzie zgody na jakiekolwiek ograniczenie naszej wolności tak dramatycznie wywalczonej przez naszych przodków.
Wiślacy, 11 listopada pokażmy się godnie i dumnie na IV Marszu Wolności!
Zbiórka kibiców Wisły pod Krzyżem Katyńskim o godz. 14:30.

https://www.facebook.com/Wi%C5%9Blac...95760/?fref=nf

http://skwk.pl/wislaccy-patrioci/721...-polskimi.html

heoij
Senior Member

Stary 03.11.2016, 12:41
Na forum cisza, ale od kilku miesięcy trwała batalia o przywrócenie profilu Marszu Niepodległości.
Zresztą zapraszam do polubienia: https://www.facebook.com/Marsz-Niepo...2249174810492/

Kto ma więcej czasu wybiera się do Warszawy.

Ostatnio edytowane przez heoij : 03.11.2016 o godz. 18:56.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.11.2016, 19:37
Ciekawostka : http://www.vwgolf.pl/2016/11/04/samo...e-sprowadzimy/
chcesz jeździć Jeepem Grand Cherokee 4.0 z 98r. 18 644zł akcyzy
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.11.2016, 22:31
Boli to jebanie Polaków po kieszeni bo gdyby nie to, to ten PiS w sumie by mi pasował. Za tych śmieci z PO się biora, Gronkiewicz ma ciepło, typa z WSI usadzili na 5 lat, o córce Bronka i zakupie mieszkania mówią, o działce u Gronkiewiczów i marihuanie mówią, o powiązaniach Bronka WSI i Pro Civili też coś wspomnieli, komuchom emerytury mają obniżyć, o obniżeniu stopnia Jaruzelskiemu tez coś słyszałem. Duda nie robi cyrku odnośnie MN, może często jakąś głupotę Duda czy inni PiSowcy palną odnośnie nacjonalistów ale ogólnie nie ma np jakichś kontrmarszów wielkich na 11.11 kreowanych przez Dudę.
Szkoda, że to socjaliści, którzy prawdopodobnie rozwalą finansowo Polskę.
PS Jestem cholernie ciekawy jak się milicja zachowa za tydzień i jak będzie marsz komentowany w mediach. Oby tylko po naszej stronie było jak najmniej debili od rzucania kostką itp.
drozd:
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 07.11.2016, 21:44
UWAGA NA PROWOKACJE
https://www.youtube.com/watch?v=iCZedmVUHmc
situs
Junior Member

Stary 08.11.2016, 09:04
Ja .......e. Przykro tego słuchać!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.11.2016, 11:25
Dzisiaj wybory za oceanem.

Go Trump, go !
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
pekaczech
Member

Stary 08.11.2016, 11:33
Tylko zwycięstwo, hej Donald tylko zwycięstwo!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.11.2016, 06:26
Fox News podaje już 254 głosy dla Trumpa, 209 dla Clinton

Ale nie zapeszajmy
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów