The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2016, 14:29
nesta napisał(a):Wyświetl post
Junco dyrektorem sportowym od jutra, koordynował skauting zagraniczny kiedyś. Fajny ruch, mloda osoba z dobrym rozeznaniem poza Polską choć zapewne słabiej ze znajomością rynku w kraju.
100% pewne ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 12.10.2016, 14:31
Podobno tak, wiele niezwiązanych ze sobą źródeł o tym mówi. Ten Pan przez ostatnie lata pracował ponoć jako skaut Liverpool FC.
Młody, znający się na tym facet, dobry ruch.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 12.10.2016, 14:37
Junco dyrektorem sportowym od jutra, koordynował skauting zagraniczny kiedyś. Fajny ruch, mloda osoba z dobrym rozeznaniem poza Polską choć zapewne słabiej ze znajomością rynku w kraju.
bodajże skut Liverpoolu w czasach pracy w Wiśle ( nie wiem jak obecnie),miałem okazję poznać, jeśli to okaże się prawdą dobry ruch Wisły
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.10.2016, 15:03
Lyoness? Bardzo dobrze. Coś się ruszyło.

Teraz brakuje jeszcze tylko 5,5 miliona rocznie, żeby osiągnąć poziom budżetu wegetatywnego z zeszłych lat.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.10.2016, 15:14
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Lyoness? Bardzo dobrze. Coś się ruszyło.

Teraz brakuje jeszcze tylko 5,5 miliona rocznie, żeby osiągnąć poziom budżetu wegetatywnego z zeszłych lat.
wydaje mi się, że budżet wegetatywny, jak go określasz, wynika jedynie z tego, że mamy rolowane długi i trupy w szafie w postaci przegranych procesów.

Bo nie potrafię inaczej wytłumaczyć, że klub z 2-3 dealami sponsorskimi na niezłym poziomie, z niezłą jak na PL frekwencją, z wcale nie rozdmuchanym budzetem płacowym (no bo komu niby mamy płacić te kokosy? OK, może Ondraskowi, Mące, Gumisiowi, komu jeszcze?) nie potrafiłby funkcjonować na niezłym poziomie z perspektywami rozwoju.
Oczywiście jedynie przy rozsądnej polityce transferowej - kup tanio, wychowaj, sprzedaj drożej.
A to udawało się robić już za TF.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 12.10.2016, 16:14
Najważniejsza jest świadomość marki jaką jest Wisłą Kraków. W czasach największej świetności tego klubu była ona raczej zauważalna. Potrafiliśmy sprzedać miejsce na reklamę wielkim firmom Era, Bet-at-home, Salwator, Tyskie.
Jedni trafiali na przód koszulek, inni pod numer na plecach jak Salwator ale zyski z tego tytułu zapewne były istotnie duże.
W latach 2010-2012, a więc wtedy gdy cały czas byliśmy na topie nie potrafiliśmy zadziałać w tej materii. Mam wrażenie że zarząd jakby odpuścił sprawę w tej kwestii, być może za bardzo ceniliśmy się. Pisałem jednak o tym wielokrotnie, lepiej było w czasach Cupiała, a raczej pod koniec odsprzedać miejsce na koszulce za połowę tego co daje TF, te umieścić na plecach, oraz spodenkach, czy nawet w prawym rogu koszulki. W ten sposób można było zwiększyć zysk. TF i tak przelewała kasę bo tak chciał Cupiał i jeśli tylko była taka możliwość to rzeczywiście tak się działo. Dlaczego więc nie odstąpić tegoż miejsca za powiedzmy 2,5-3 mln rocznie. Lepiej było czekać na kogoś kto i tak nie dał 5 mln?

Obecne władze zmuszone sytuacją mają świadomość że sponsor jest bardzo ważny, bez niego sobie nie poradzimy.
Na początku był Profix, teraz na rękawki wchodzi Lyoness. Spekuluje się, że nowy sponsor koszulkowy wyłoży kwotę rzędu 3 mln zł rocznie. Pamiętać należy jednak, że drugie tyle mogą dać inni, mniejsi sponsorzy, którzy trafią na spodenki, czy pod numerek. Być może 2-3 takich sponsorów przyniesie nam kolejne 3 mln.

Każdy kolejny sponsor uwiarygodnia ten klub (zarząd, działaczy, radę) i sprawia, że kolejni będą chcieli tu przyjść, niekoniecznie na koszulki ale np na bandy reklamowe, czy w roli partnera.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 12.10.2016 o godz. 16:36.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.10.2016, 16:35
krzaq12 Masz 100% rację, nawet na konferencji padło z ust jednego działaczy Lyoness,że nie interesuje które miejsce jest w obecnej chwili,ale samo marka Wisła Kraków, czyli przez te lata wypracowaliśmy sobie pozycje na rynku
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.10.2016, 18:14
Z deszczu pod rynnę
http://www.gk24.pl/wiadomosci/koszal...mida,id,t.html
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 12.10.2016, 18:37
Ja .......e. Jak umowę podpisywała Lechia, Legia i Lech, to żadnego .......enia nie było, że to jest piramida finansowa. ....y z gazet zawsze szukają sensacji.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.10.2016, 18:41
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
W latach 2010-2012, a więc wtedy gdy cały czas byliśmy na topie nie potrafiliśmy zadziałać w tej materii. Mam wrażenie że zarząd jakby odpuścił sprawę w tej kwestii, być może za bardzo ceniliśmy się.
Weź też pod uwagę, że umowa z Bet-at-home została zakończona z powodu ustawy hazardowej.

A co się stało z firmą Euro Alloys co była wiosną na spodenkach bo chyba informacja o zakończeniu współpracy mi umknęła?
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 12.10.2016, 18:45
Ale jak ktoś przeczyta ten artykuł (notabene z 2014 roku), to widać ewidentnie, że ewentualne osoby poszkodowane, mogły być przekręcone tylko i wyłącznie przez "podrobionych" przedstawicieli. Nie doszukiwałbym się w tym jakiś większych sensacji. Sam cashback jest ok, ale ten 1% na transfery, to raczej taki pic na wodę... Bo naglę kibice Wisły musieli by wyrobić minimum 100tysięcy kart i gdy każdy kibic wydałby około 1000zł (w ciągu roku), to na transfery zostało przeznaczone 1mln. Co w rzeczywistości może być dużo mniej, bo po pierwsze nie wierzę w taką liczbę kart, a po drugie, nie wszystkie transakcję dają 1% zwrotu (to jest tylko maks).
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.10.2016, 18:51
kicur napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e. Jak umowę podpisywała Lechia, Legia i Lech, to żadnego .......enia nie było, że to jest piramida finansowa. ....y z gazet zawsze szukają sensacji.
Akurat ja słyszałem, że to jakaś szemrana firma, jak podpisywali umowę z Lechem. Przestań głupio kłapać.
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Stary 12.10.2016, 18:54
Kłapać to możesz Ty. Nie dajmy się zwariować, że zawsze jak coś jest w Wiśle, to musi to być coś złego.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 12.10.2016, 19:38
Cytat:
Weź też pod uwagę, że umowa z Bet-at-home została zakończona z powodu ustawy hazardowej.

A co się stało z firmą Euro Alloys co była wiosną na spodenkach bo chyba informacja o zakończeniu współpracy mi umknęła?
Wiem, sciślej ujmując to umowa z Bet-at-home była ponoć najlepszą umową sponsoringową w historii PL piłki, powinniśmy dostać normalne odszkodowanie z tego tytułu bo wiele na tym straciliśmy.

Z tego co wiem umowa z Euro Alloys Sural została podpisana tylko do końca sezonu.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 12.10.2016, 19:39
A 1% z każdej transakcji z racji tej umowy z Lyonessem ma iść na transfery Wisły
A nie czasem jest to kwota do 1% ?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.10.2016, 20:49
Kłapać to możesz Ty. Nie dajmy się zwariować, że zawsze jak coś jest w Wiśle, to musi to być coś złego.
Tylko że ten artykuł jest z 2014 roku także jak widać to tylko twoje "kłapanie".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.10.2016, 20:59
Każdy piniądz od sponsora mile widziany. Czekam na wieści w sprawie sponsora na front koszulki. Oby się udało
What's new?

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.10.2016, 21:25
do usuniecia
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Stary 12.10.2016, 21:37
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Tylko że ten artykuł jest z 2014 roku także jak widać to tylko twoje "kłapanie".

Ale to nie ja wrzuciłem link do niego. Ja tylko skomentowałem, to co wrzucił mój przedmówca. To taki mały szczegół
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 13.10.2016, 00:12
Problem z czytaniem ze zrozumieniem, to choroba cywilizacyjna dzisiejszej młodzieży.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.10.2016, 07:29
Ale to nie ja wrzuciłem link do niego. Ja tylko skomentowałem, to co wrzucił mój przedmówca. To taki mały szczegół
Ale w tym komentarzu sugerujesz, że akurat teraz dziennikarze się na nich uwzieli, bo weszli w sponsorowanie Wisły, a to nieprawda bo artykuł jest z 2014 roku. Do tego odnosi się mój komentarz.

Taki mały szczegół.

EDIT:
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 13.10.2016 o godz. 12:41.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Stary 13.10.2016, 12:14
Faktycznie. Moja wina. Przepraszam za zamieszanie
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 13.10.2016, 18:05
Wiem, sciślej ujmując to umowa z Bet-at-home była ponoć najlepszą umową sponsoringową w historii PL piłki, powinniśmy dostać normalne odszkodowanie z tego tytułu bo wiele na tym straciliśmy.

Z tego co wiem umowa z Euro Alloys Sural została podpisana tylko do końca sezonu.
Pod jakim względem najlepsza? Finansowo? Kojarzą mi się kwoty w okolicach 4 mln zł za sezon od BaH. Za czasów Żurawia Era płaciła chyba szóstkę, potem Tyskie piątkę za sezon.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 13.10.2016, 18:09
Tak pod względem finansowym jakie płacił bukmacher w PL piłce. Z tego co pamiętam media podawały kwotę rzędu 5 mln zł lub 4+bonusy co dawawło 5 mln, już nie pamiętam dokładnie.
Natomiast była to jedna z najlepszych ofert sponsoringowych w PL sporcie (piłka nożna)
Tak przedstawiały to różne media.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.10.2016, 12:24
W temacie Lyoness - bo troszke sie orientuje - kiedys zeby zostac ich "klientem" trzeba bylo zainwestowac hajs (rzedu 7000 zl), by nastepnie odzyskac hajs od pozyskanych kolejnych "ofiar". Zdaniem wielu nosiło to znamiona piramidy, jednakże nic im nigdy nie udowodniono i żadnych oficjalnych oskarżeń nie było. Firma jednak odeszla od tego systemu i teraz mozna uczestniczyc w programie praktycznie bezkosztowo. Oczywiście można np. wyrobic sobie 1000 kart i rozdac je ludziom - wowczas procent z ich zakupow trafia do nas. Za te karty trzeba wtedy zaplacic (ok. 1-2 zl za sztuke).
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.10.2016, 12:59
To że to była? piramida to pół bidy, gorzej że to sekta była/jest , ale jak dają hajs to trza brać ale dla zasady trzymał bym się od nich z daleka.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 18.10.2016, 07:54
u mnie w pracy dwóch kolegów wtopiło kilka tysięcy złotych, ale sami mówią, że było to kilka lat temu. Teraz wygląda na to, że jest osobno Lyonnes i Lyconet, przy czym ten drugi wygląda własnie jak piramida.

Co do samego Lyonnes, to zarejestrowałem sie z ciekawości i nie widzę nawet możliwości, żeby wpłacać jakąś kase, raczej to przypomina program "Payback".

Tylko nigdzie nie mogę znaleźć możliwości powiązanie mojego konta / karty z kontem Wisły? Znacie może jakieś szczegóły?
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 18.10.2016, 08:53
@frg

Musisz poczekać kilka miesięcy, aż Lyoness wyda specjalną kartę Wisła Kraków Cashback Card. Wówczas można zamówić takową kartę, a wszelkie środki które w jej ramach ,,zarobisz" polecą na konto klubu.

Z każdym dniem lepiej wygląda sytuacja ze sponsorami, partnerami. Teraz my musimy pomóc licznie stawiając się na stadionie i kupując bilety. Mnie raczej nie będzie na meczu, jednak kolejny raz bilet zakupię.
Każdy kibic jest ważny, kupujcie bilety.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 18.10.2016 o godz. 09:14.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.10.2016, 10:46
frg napisał(a):Wyświetl post
u mnie w pracy dwóch kolegów wtopiło kilka tysięcy złotych, ale sami mówią, że było to kilka lat temu. Teraz wygląda na to, że jest osobno Lyonnes i Lyconet, przy czym ten drugi wygląda własnie jak piramida.

Co do samego Lyonnes, to zarejestrowałem sie z ciekawości i nie widzę nawet możliwości, żeby wpłacać jakąś kase, raczej to przypomina program "Payback".

Tylko nigdzie nie mogę znaleźć możliwości powiązanie mojego konta / karty z kontem Wisły? Znacie może jakieś szczegóły?
"W związku z 3-letnią umową, kibice Białej Gwiazdy już w najbliższym czasie będą mogli korzystać z programu lolajnościowego „Program Cashback Wisły Kraków".

Zapewne wszystko zostanie szczegółowo omówione/zakomunikowane jak program ruszy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.10.2016, 11:16
@frg

Musisz poczekać kilka miesięcy, aż Lyoness wyda specjalną kartę Wisła Kraków Cashback Card.
Powinni dążyć do tego żeby powiązać to z kartą kibica. Dla mnie każda myśl o dodatkowym plastiku już nie cieszy.

Ewentualnie z aplikacją Wisły. Orlen już np. karty Vitay przerzuca na apki...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów