The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
frank
Member

Od: 03.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2016, 22:34
Dzięki za linki.

ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Żyderia na pewno jest rzetelnym źródłem informacji

Screen zrobiony, być może zagłosuję na Ciebie za parę miesięcy na TWSD Awards
Warto by chyba było jednak podrzucić adminom kategorię "top ignorantów" w tych nagrodach. Polecałbym Ci najpierw zorientować się na jaki temat się w ogóle wypowiadasz zanim wrzucisz swoje z trudem wypracowane wypociny w neta.

Bo chodziło o:
Cytat:
13 października na Uniwersytecie Jagiellońskim odbędzie się organizowana przez Interię i UJ debata "CETA. Kto zyska? Kto straci?". O umowie będziemy dyskutować z naukowcami, politykami i aktywistami
Wrzuciłem to gdybyś przypadkiem miał ochotę włożyć trochę więcej trudu w wyrobienie sobie własnego zdania niż kliknięcie w kilka linków w necie. Tym bardziej, jeśli czytanie tego co pod danym adresem kończysz na domenie.
Ostatnio edytowane przez frank : 07.10.2016 o godz. 22:37.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.10.2016, 07:55
frank napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za linki.

Warto by chyba było jednak podrzucić adminom kategorię "top ignorantów" w tych nagrodach. Polecałbym Ci najpierw zorientować się na jaki temat się w ogóle wypowiadasz zanim wrzucisz swoje z trudem wypracowane wypociny w neta.

Bo chodziło o:

Wrzuciłem to gdybyś przypadkiem miał ochotę włożyć trochę więcej trudu w wyrobienie sobie własnego zdania niż kliknięcie w kilka linków w necie. Tym bardziej, jeśli czytanie tego co pod danym adresem kończysz na domenie.
Hmm, hipokryta?

http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=31907

Przeczytalem raport odnośnie CETA. I to jest rzetelne źródło informacji panie Hans, a nie Interia będąca pod skrzydłami deutsche Axel Sprintera.

Przeczytaj raport jak ja, pogadamy. Bo odnośnie 3 klikow sam zrobiłeś z siebie posmiewisko wklejajac interie.

Stanowisko wyrabiasz sobie na debatach urządzonych przez lewackie uczelnie, które piora mózgi młodym odnośnie ideologii? A piora, by nie zniszczyli układu postmagdalenkowego.

Wybierz się gubernatorze. Przemówienia nie będą tak płonne i ekspresyjne jak Fuhrera, ale merytorycznie bardzo zbliżone.

Deutschland Deutschland uber alles!
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 08.10.2016 o godz. 08:02.
Anty PO-PiS!!!
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 08.10.2016, 09:40
Hmm, hipokryta?

http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=31907

Przeczytalem raport odnośnie CETA. I to jest rzetelne źródło informacji panie Hans, a nie Interia będąca pod skrzydłami deutsche Axel Sprintera.

Przeczytaj raport jak ja, pogadamy. Bo odnośnie 3 klikow sam zrobiłeś z siebie posmiewisko wklejajac interie.

Stanowisko wyrabiasz sobie na debatach urządzonych przez lewackie uczelnie, które piora mózgi młodym odnośnie ideologii? A piora, by nie zniszczyli układu postmagdalenkowego.

Wybierz się gubernatorze. Przemówienia nie będą tak płonne i ekspresyjne jak Fuhrera, ale merytorycznie bardzo zbliżone.

Deutschland Deutschland uber alles!
No to właśnie po to zapytałem na forum o źródła, żeby coś się o tym dowiedzieć (i uniknąć przekopywania się przez strony nic nie wartych informacji). Link wrzuciłem jako ciekawostkę, gdyby kogoś interesowało, że UJ organizuje debatę, ale Ty musiałeś się przy.......ić o Interie. Mój błąd, mogłem znaleźć inną stronę z tą informacją, wtedy sama informacja byłaby bardziej anty-magdalenkowa

Skąd niby wniosek, że o CETA dowiaduje się z Interii? Przecież nawet słowa na temat treści tej umowy nie napisałem. Albo, że wspomniana ewentualna debata byłaby jedynym źródłem? Znów ignorancja.

O samej debacie możemy podyskutować po fakcie. Chociaż nie wiem czy to będzie miało sens, bo i tak już wiesz o niej wszystko. Pieprzysz jakieś smuty o przemówieniach chociaż nawet nie wiadomo jeszcze kto tam będzie. A sorry, faktycznie, lewacka uczelnia. Prawacka zrobiłaby to lepiej.

Swoją drogę naprawdę powinieneś tam iść. Na pewno publiczność będzie brała udział w dyskusji. A skoro jesteś już takim specem w temacie, że nie musisz weryfikować swojej wiedzy, to napewno łatwo obalisz propagandę argumentami. Z pożytkiem dla wszystkich, więc możesz się wykazać postawą obywatelską.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 08.10.2016, 10:54
Cytat:
Mój błąd, mogłem znaleźć inną stronę z tą informacją, wtedy sama informacja byłaby bardziej anty-magdalenkowa
Anty-magdalenka jest do innej części wypowiedzi ignorancie. Choć wątpię, byś zrozumiał sens po tej wypowiedzi:

Cytat:
A sorry, faktycznie, lewacka uczelnia. Prawacka zrobiłaby to lepiej.
Nie ma prawackich uczelni, szkół (ponad)gimnazjalnych, podstawowek. Powinieneś Hansie wiedzieć jak się robi propagandę.

Cytat:
O samej debacie możemy podyskutować po fakcie. Chociaż nie wiem czy to będzie miało sens, bo i tak już wiesz o niej wszystko. Pieprzysz jakieś smuty o przemówieniach chociaż nawet nie wiadomo jeszcze kto tam będzie.
Debat polskich nie widziałeś?

Z racji transmisji na żywo będą się liczyć głównie wygląd i ton wypowiedzi.

63% przekazu to OBRAZ, 25% ton wypowiedzi, 12% TREŚĆ. Dlatego też jakiekolwiek debaty mam głęboko... Tutaj niedopowiedzenie, by szanowny Klient sam mógł domniemać gdzie pana majstra może pocałować.

Cytat:
Swoją drogę naprawdę powinieneś tam iść. Na pewno publiczność będzie brała udział w dyskusji. A skoro jesteś już takim specem w temacie, że nie musisz weryfikować swojej wiedzy, to napewno łatwo obalisz propagandę argumentami. Z pożytkiem dla wszystkich, więc możesz się wykazać postawą obywatelską.
Wiesz, nie chcę być małpą w czerwonym

Ty interia, ja tvn. Jak się bawić, to się bawić!

Anty PO-PiS!!!
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 21.10.2016, 10:05
Uchwała nr 946.

pis, po, nowoczerska, zsl.

Jebać.

PS: Dokładnie. Też za nimi tęsknię.

Ale za to jest Gwiaździsty, Ayala, Leszekm, Hubercik. Może któryś coś skleci?
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 21.10.2016 o godz. 10:42.
Anty PO-PiS!!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 21.10.2016, 10:23
Standard. Szkoda, ze po wygranych wyborach nie ma tutaj juz naszych ulubiencow, mogliby sie do tego odniesc

PS. Uchwala o ludobojstwie na Wolyniu jak mniemam?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.10.2016 o godz. 10:24.
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.10.2016, 12:47
Tak.

Sam nie wiem jak to nazwać. Chyba szkoda strzępić ryja na te kur...
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.10.2016, 13:41

Ale za to jest Gwiaździsty, Ayala, Leszekm, Hubercik. Może któryś coś skleci?
Zapomniałeś jeszcze o Droździe, Wiślaku i Kerimie

Co ja Ci powiem, nie tak to miało wyglądać, nadal nie ma mocnej alternatywy na prawej stronie i jest jak jest. Zostaje PIS, może Kukiz?

Chociaż ogólnie pierwszy rok rządów oceniam pozytywnie (całokształt), szczególnie prezydenta Dudę.
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 13:55.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.10.2016, 14:21
Temat widzę, że odżywa po letnim letargu

Otrzeźwienie po takich smaczkach jak Wołyń przyjedzie, ale za późno.

Nie mogło być zresztą inaczej, gdy marszałkowski fotel zajmuje człowiek, który jawnie wspiera upowską gwardię stawiając im w przeszłości pomniki.
http://www.ivrozbiorpolski.pl/index.php?page=kuchcinski

Warto przeczytać chociaż ten fragment:
Cytat:
„Co to jest komunizm, to panowie Kaczyńscy chyba mało mają pojęcia. W swojej natomiast wściekłości do PRL, szkodzą Polsce i doprowadzą do tragedii. Dlatego mianowicie, że aby utrzymać się za wszelką cenę u władzy, dobrali do siebie ludzi karanych wyrokami z Samoobrony, którzy wszystko zrobią by utrzymać się na stołkach. Z drugiej strony przeciwników politycznych Polski. Ludzie np. nie wiedzą, że Przewodniczącym Klubu Parlamentarnego PiS w Sejmie, jest nacjonalista ukraiński Marek Kuchciński - Ukrainiec z Przemyśla. Gdy był wicewojewodą podkarpackim, postawiono najwięcej pomników dla UPA. On nie realizuje polityki dla Polski, a realizuje tajną Uchwałę OUN w Polsce z 22 czerwca 1990 r. w której zawarte są zadania: rozbić służby wywiadu i kontrwywiadu w Polsce, osłabić naszą armię, wciskać się do redakcji, telewizji i gdzie się tylko da, by realizować uchwałę OUN. Jak się podejmie uchwałę, że Urząd Bezpieczeństwa czy Służba Bezpieczeństwa były w Polsce zbrodnicze, to wyjdzie tak, że bandyci z UPA będą bohaterami, bo ich UB i Wojsko Polskie /komunistyczne/ zwalczało. Zastanówcie się panowie posłowie - Polacy, do czego zmierzacie i czyją politykę uprawiacie w Polsce? Zobaczycie co w 2007 r. nacjonaliści z OUN i UPA zrobią na Podkarpaciu. Będą stawiać pomniki dla UPA, takie jak w Pawłokomie i wyjdzie to tak, że to Polacy mordowali Ukraińców, a nie odwrotnie. To są właśnie zalecenia OUN do działalności w Polsce i Ukraińscy nacjonaliści typu Marka Kuchcińskiego realizują tą politykę. Róbcie tak dalej, to was potem przeklną wasze własne dzieci!”
- LOGIK ma rację! Zapytajcie Europosła z Przemyśla Andrzeja Zapałowskiego, to Wam opowie kim jest Marek Kuchciński albo posła DOBROSZA, jak Ukraińcy chcieli go przekupić, by przeforsował w Polskim Sejmie uchwałę potępiającą Wojsko Polskie za operacje wojskową pod nazwą "Wisła", przeciwko UPA w 1947 r. Nasi posłowie są naiwni, a wielu Ukraińców udaje Polaków i robią nacjonalistyczną politykę - wrogą przeciwko Polsce (…) Taka jest prawda i takie są skutki, gdy następuje polityczne zaślepienie i nienawiść do wszystkiego co było w PRL. Do komunizmu w Polsce to było jeszcze daleko... daleko, bo gdyby on był, nie byłoby tylu mądrali antykomunistycznych co teraz. Albo pasaliby krowy, jako analfabeci, albo byliby drwalami na Sybirze! „

Temat kiedyś się odkurzy, ale gorzej będzie z odkurzeniem gospodarki, która wg. prognoz wiosennych mogła wykręcić wynik w granicach 3,5% r/r, a teraz szacunki mówią nawet o pikowaniu w dół w kierunku 2,5% r/r.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Odbierajcie. W poprzednim kwartale PKB wzrosło o 4,3% i były perspektywy na dużo wyższy wzrost w 2016 roku niż spodziewali się analitycy oraz organizacje międzynarodowe. Dzisiaj pozostają złudzenia, bo minimalne prognozy w okolicach 3,5% wzrostu mocno się oddaliły.
http://www.parkiet.com/artykul/14960...acowanego.html

Nie ma to jak dobra zmiana, z 500+ i dobrodziejstwem inwentarza. Miejmy nadzieję, że to jeszcze tylko 3 lata, ale nadzieja matką głupich

PS. O wchodzeniu w biały dzień w dupę jankeskim mocodawcom, z Black Hawkiem i Gulfstreamem na czele nawet już nie wspominam.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.10.2016 o godz. 14:29.
heoij
Senior Member

Stary 21.10.2016, 14:33
Nie ma to jak dobra zmiana, z 500+ i dobrodziejstwem inwentarza. Miejmy nadzieję, że to jeszcze tylko 3 lata, ale nadzieja matką głupich
500+ nie jest głupim pomysłem, ale wystarczyło wprowadzić górną granicę dochodów dla tego świadczenia i byłoby bardziej sprawiedliwie niż jest obecnie, albo wymóg pracy jednego rodzica.

I co potem zmiana na Nowoczesną PO?

PS. O wchodzeniu w biały dzień w dupę jankeskim mocodawcom, z Black Hawkiem i Gulfstreamem na czele nawet już nie wspominam.
Lepiej wchodzić w dupę Niemcom i Francuzom? Masz wybór ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 15:02.
emj10
Senior Member

Stary 21.10.2016, 14:35
heoij napisał(a):Wyświetl post
500+ nie jest głupim pomysłem, ale wystarczyło wprowadzić górną granicę dochodów dla tego świadczenia i byłoby bardziej sprawiedliwie niż jest to teraz, albo wymóg pracy jednego rodzica.

I co potem zmiana na Nowoczesną PO?

Lepiej wchodzić w dupę Niemcom i Francuzom? Masz wybór ...
Liczby pokazują, że 500+ to był czysty idiotyzm. Zresztą jak każda socjalistyczna fanaberia.

Mówiłem, pisałem, ale jak zwykle morze hejtu

Trzeba być rządem polskim, a nie antypolskim jak w obecnym, czy wcześniejszym wydaniu. Chyba nie jesteśmy jankesami, nieprawdaż?
heoij
Senior Member

Stary 21.10.2016, 14:36
Tak żadna partia nie cofnie w przyszłość już tego programu. Jedynie można go naprawić i udoskonalić.

Petru i Schetyna mówili, że go nie zlikwidują.
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 14:39.
emj10
Senior Member

Stary 21.10.2016, 14:40
A co mnie obchodzi Petru i Schetyna? Ważne jest to, żeby socjalizm się kiedyś skończył. SLD przy lewicowym PiS to była zresztą partia socliberalna, bo zlikwidowała bary mleczne
heoij
Senior Member

Stary 21.10.2016, 14:45
Sam napisałeś, że po 3 latach liczysz na zmianę/ y.

Drugim naturalnym i jedynym kandydatem do przejęcia władzy jest Nowoczesna, albo jej koalicja z PO, które są za utrzymaniem tego programu. Więc co?
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 14:49.
emj10
Senior Member

Stary 21.10.2016, 14:49
Nie pisałem o zmianie, o tym, że za 3 lata może nie być już tych nieudaczników. Choć jak sam wspomniałem nadzieja matką głupich, bo nie widzę tych, którzy mieliby im władzę odebrać i wysłać na jakieś pustkowia.
pekaczech
Member

Od: 10.2016

Stary 21.10.2016, 14:54
Więc zamiast przypisywania obcemu facetowi/kobiecie lewackich sympatii politycznych zauważyłbyś, że przed wyborami zazwyczaj zachodzą w partiach zmiany, w zależności od frontu i obecnej sytuacji?

Platforma wydawała się nie do pobicia, że strach przed Kaczyńskim i Macierewiczem, Pawłowicz, moherami i ich władcą dawał im praktycznie wygraną w kieszeni.

Korwin o mało co nie dostał się do shame'u.

Kukiz 9% poparcia. Dałbyś kiedyś wiarę, że zadeklarowane lewaki nie dostaną się do parlamentu, a wykończy ich marks 2.0?

Ludzie są otumamieni walką niemieckich i żydowsko-amerykańskich mediów i podświadomie przyjmują którąś wersję zdarzeń. Są i odmieńcy (wierzę, że ta połowa niegłosujących), którzy mają w dupie wszystkie partie.

I chwała im za to.

"Więc co?" - włączenie myślenia.
heoij
Senior Member

Stary 21.10.2016, 14:59
Nie pisałem o zmianie, o tym, że za 3 lata może nie być już tych nieudaczników. Choć jak sam wspomniałem nadzieja matką głupich, bo nie widzę tych, którzy mieliby im władzę odebrać i wysłać na jakieś pustkowia.
Czyli zmiana dla samej zmiany? To ja podziękuję i zostanę przy tym co mamy obecnie.
Zwitter
Senior Member

Stary 21.10.2016, 15:10
Wiadomo, że socjalizm to nic dobrego, zwłaszcza ten w wykonaniu PiS, że najpierw się rozdaje a później zastanawia skąd wziąć pieniądze na ten program. Podatek handlowy nie wyszedł, bankowcy przerzucili ceny na klientów, nic dziwnego że budżet na 2017 jest z rekordowym deficytem.

Za 3 lata? Jedyna nadzieja w Kukiz'15 i Korwinie/Wolności.
heoij
Senior Member

Stary 21.10.2016, 15:20
Ok, są alternatywą, ale tylko w koalicji. Jeżeli Pan Korwin i Pan Kukiz znowu się nie dogadają przed wyborami to nic z tego nie będzie.

Kto wie czy jak PISowi nie będzie brakowało kilku procent do rządzenia, to nie dojdzie do porozumienia z PISem? W polityce niczego nie można wykluczyć.
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 15:32.
Zwitter
Senior Member

Stary 21.10.2016, 16:23
Mi się wydaje, że oni jako takiego porozumienia przed wyborami nie będą zawierać, pewnie będzie taka sytuacja jak w zeszłorocznych wyborach.

Gdyby np. PiSowi brakowało kilku procent do rządzenia (a zadanie mają trudne bo mają przeciwko sobie ewentualną koalicję PO, .N, PSL) to Kukiz mógłby na PiS wymusić np. wprowadzenie JOWów lub zmianę konstytucji w zamian za "koalicję".

Wybory jednak dopiero za 3 lata, do tego czasu może się jeszcze sporo zmienić.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.10.2016, 19:09
Cytat:
Liczby pokazują, że 500+ to był czysty idiotyzm. Zresztą jak każda socjalistyczna fanaberia.
Nie wiem co to za liczby ale życie mówi co innego. Ja wiem, że jak ktoś ma kasę to ma wyjebane na socjalistyczne pomysły ale wiem też, że dla biednych rodzin te 500 zł lub więcej to jest jak zbawienie.
Oczywiście socjalizm jest zły bo połowa ludzi co dostaje tę kasę by się obyła bez niej, bo żeby dostać 500 to trzeba zabrać 700 ale akurat w tym przypadku tak jak napisałem, dla biednych ludzi to jest jak zbawienie.
Sam jestem z biednej rodziny i zawsze pamiętam, że do normalnego życia brakowało nam właśnie te 200-300-400 złotych na miesiąc. Także ja się ciszę, że gro dzieciaków nie musi dziś żyć w upodleniu bo brakuje na wszystko. Na jedzenie czy nawet jakaś zjebaną żarówkę, nowe - nie dziurawe buty lub worek węgla w zimę. Bieda jest przejebana.
Oczywiście nie pochwalam socjalizmu ale z drugiej strony, skoro te jebane łajzy nie chcą ludziom dać normalnej płacy, nie chcą dać swobody w kwestii zatrudnienia czy rozwoju własnej firmy (masa przepisów, wydatków, wymogów, musowy ZUS itp) to chociaż niech oddadzą te skradzione pieniądze w postaci 500+.

Rządy PiSu są takie jakie miały być. Socjalistyczne przede wszystkim, bez żadnych rewolucji w kwestii emerytur, oświaty i szpitali. Dalej te 3 kwestie czeka degrengolada. W oświacie wielka zmiana czyli likwidacja gimnazjów. Dla mnie ot jest chore, że ktoś 15 lat temu wprowadza instytucję gimnazjum a dziś to wszystko się burzy. Albo PiS robi teraz źle albo wtedy inna partia zrobiła źle. Jeśli tamci nie mieli racji to powinni iść do więzienia za marnotrawienie miliardów złotych.
Światopoglądowo też jest to czego się można było spodziewać czyli lekko odbijamy od UE i zachodniej Europy, Rosji laski nie robimy. Ale jednocześnie PiS to na tyle miękkie faje, że dają się szmacić tym wszystkim śmieciom z PE czy innych komisji weneckich.
Do tego w kwestii pedalów czy innych bab z jajami jest jak miało być, czyli spokój, problem lewackich dewiacji mamy z głowy na kilka lat.
Jednym słowem chujowo ale stabilnie. Na pewno lepiej niż za tamtych złodziei i oszustów ale nie na tyle dobrze żeby można było się cieszyć i z nadzieją patrzeć w przyszłość.

Co do Kukizów i Korwinów, ogólnie alternatywy dla PiSu. Ja nie wiem co lepsze. Czy już ten chujowy ale stabilny PiS za 3 lata, bo na pewno PO, Nowoczesna czy inne lewaki to byłaby gorsza zmiana. Czy jakaś koalicja PO-Kukiz. Co by nie mówić rządy większościowe są o tyle dobre, że nikt się partii danej nie wpierdala, nie mąci i mamy na tacy wyłożone jej działania. Nie mają manewru żeby się wykręcić tym, że czegoś nie przegłosowali bo koalicjant się nie zgodził. Dostali 100% władzy i za te 100% zostaną rozliczeni. I uważam, że tak powinno być zawsze.
Każdy kij ma dwa końce. Kukiz szans na objęcie samodzielnych rządów nie ma. Wbijanie za 3 lata klina w postaci koalicjanta może wcale nie wyjść na plus. Także nie wiem czy taka zmiana (koalicja PiS, Kukiz czy tam Korwin) byłaby korzystna.
Równie dobrze taka koalicja mogłaby się skończyć roz.......em jak za czasów PiS-SO-LPR, szybszymi wyborami i wtedy już rządami albo samej Nowoczesnej albo PO i Nowoczesnej, co byłoby dla Polski tragiczne. A na kolejne wybory w kolejce czekałyby już lewaki z SLD i inne. I tak by się skończył PiS i Kukiz/Korwin, szybciej niż się zaczęli.

Aha, warto też nadmienić, ze te całe pieprzenie lewackich sekt o złym Macierewiczu, wojnie z Rosją, o tym Jarku złym itp oczywiście mogą sobie w psiochy wsadzić. Tylko największe psychole, pokroju Ryszarda Cyby dalej żyją w swoich urojeniach na temat Jarka czy Antka. Ale dla takich to wiadomo, że już tylko leczenie o psychiatry pozostało.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
pekaczech
Member

Od: 10.2016

Stary 22.10.2016, 10:22
Cytat:
Do tego w kwestii pedalów czy innych bab z jajami jest jak miało być, czyli spokój, problem lewackich dewiacji mamy z głowy na kilka lat.
Na pewno?

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/rz...b-lgbt-2016-07

Cytat:
Czy jakaś koalicja PO-Kukiz.
Fiction. To byloby ich polityczne samobójstwo (Kukiz). Musieliby (PO) wrócić do JOW-ów, to samo w przypadku PiSu. Ale to banda postmagdalenkowa, nie ruszą tego, bo z kolei to ich polityczne samobójstwo.

Cytat:
(koalicja PiS, Kukiz czy tam Korwin)
Korwin/Wolność, Kukiz na PiSie wymusiliby liberalne podejście do gospodarki i reformy czy to w ordynacji wyborczej, gospodarce etc. PiS musiałby być pod ścianą, czyt. braku większości, dlatego poniższy argument:

Cytat:
Równie dobrze taka koalicja mogłaby się skończyć roz.......em jak za czasów PiS-SO-LPR, szybszymi wyborami i wtedy już rządami albo samej Nowoczesnej albo PO i Nowoczesnej, co byłoby dla Polski tragiczne. A na kolejne wybory w kolejce czekałyby już lewaki z SLD i inne. I tak by się skończył PiS i Kukiz/Korwin, szybciej niż się zaczęli.
jest bardzo wątpliwy. Troszeczkę pojechałeś z lewactwem z lsd i razem. "Młody" lenin/marks na pewno część elektoratu im odbierze. Pytanie, czy wówczas "cza-cza" czarzasty nauczył się na błędach i sami jako lsd startują w wyborach, czy znów pójdą w koalicję.

Cytat:
ha, warto też nadmienić, ze te całe pieprzenie lewackich sekt o złym Macierewiczu, wojnie z Rosją, o tym Jarku złym itp oczywiście mogą sobie w psiochy wsadzić. Tylko największe psychole, pokroju Ryszarda Cyby dalej żyją w swoich urojeniach na temat Jarka czy Antka. Ale dla takich to wiadomo, że już tylko leczenie o psychiatry pozostało.
Popytaj ludzi związanych z wojskiem jak wygląda wskrzeszanie przez Macierewicza obrony terytorialnej. Dla mnie in plus rezygnacja z Caracali, ale in minus Black Hawki i jak zauważył emj10 - ciągnięcie laski amerykanom, gdyż czeka nas podobny scenariusz jak z jastrzębiami - każda, nawet najmniejsza śrubka musi być sprowadzana z USA.

Są lepsze. Tańsze. Dość merytorycznie waćpan piszesz, dlatego też polecam zgłębienie tematu/zrobienie researchu.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.10.2016, 11:50
Widze, że mocno Ciebie boli , że program 500+ poprawił los wielu polskich rodzin po 8 latach Waszych rządów gdy podnosiliście podatki,vat na ubranka dla najmłodszych,obniżaliście zasiłek pogrzebowy o 40 % ,podnieśliście wiek emerytalny do 67 lat,zamykaliście szpitale a kolejki na operacje czy wizyte u lekarza specjalisty urosły do kilku lat...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.10.2016 o godz. 12:15.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.10.2016, 12:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Widze, że mocno Ciebie boli , że program 500+ poprawił los wielu polskich rodzin po 8 latach
Wielu rodzinom ten program pogorszył sytuację.
Poza tym... po 8 latach? A to wcześniej mieli różowo?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.10.2016, 13:18
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Wielu rodzinom ten program pogorszył sytuację
W jaki sposób?
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.10.2016, 13:38
Ciężko teraz znaleźć pracownika choćby za ladę w sklepie, a już na pewno trzeba mu zapłacić więcej - co pracodawcy rekompensują sobie wyższymi marżami - > wyższymi cenami. Odczuwa każdy kto nie dostaje.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 22.10.2016 o godz. 13:49.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2016, 13:49
Powiem szczerze, że nie odczuwam...

Ps. Dodam - żeby mnie znowu na forum o to nie posądzono - że nie jestem zwolennikiem tego programu (przynajmniej w takiej formie).

For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.10.2016, 15:49
Wielu rodzinom ten program pogorszył sytuację.
To oczywista oczywistość. To co robi ten rząd, jak bije po kieszeniach obywateli, to dawno czegoś takiego nie było(a dodatkowo zalicza rekordowy deficyt). Myślę, że góra do jesieni przyszłego roku, to się wszystko utrzyma i będziemy mieli wcześniejsze wybory.
heoij
Senior Member

Stary 22.10.2016, 16:15
Marzenie ściętej głowy ...

Drugi raz PIS nie popełni takiego samego błędu jak w 2007 roku, wtedy byli w koalicji, a teraz mają samodzielną większość, także niedoczekanie lewactwa i KODomitów.

Ciężko teraz znaleźć pracownika choćby za ladę w sklepie, a już na pewno trzeba mu zapłacić więcej - co pracodawcy rekompensują sobie wyższymi marżami - > wyższymi cenami. Odczuwa każdy kto nie dostaje.
Co, gdzie, przykłady? U mnie ceny takie same jak były, zarówno w polskich sklepikach gdzie zazwyczaj kupuję jak i w marketach. Tak jak Serek, nie zauważyłem jakiejś znaczącej podwyżki.

PS Nikt z mojej rodziny nie dostaje 500+.
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.10.2016 o godz. 22:05.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2016, 19:07
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
To oczywista oczywistość. To co robi ten rząd, jak bije po kieszeniach obywateli, to dawno czegoś takiego nie było(a dodatkowo zalicza rekordowy deficyt). Myślę, że góra do jesieni przyszłego roku, to się wszystko utrzyma i będziemy mieli wcześniejsze wybory.
Czym Cię konkretnie ten rząd tak uderzył po kieszeni? Najlepiej kwotę podaj ile Ci ubyło z budżetu domowego... to chyba nnie problem skoro Cię tak ograbili?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów