The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2016, 10:58
Skrzydłowy potrzebny od zaraz , z jednym skrzydłem słabo , Boguski to na łakwe najwyzej sie nadaje , lepiej Jovic w pomocy a Bartosz obrona ,
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.09.2016, 10:59
Jeśli każdy mecz gralibyśmy z takim zaangażowaniem to moglibyśmy nawet wygrać tą śmieszną ligę. Bo w czym my jesteśmy gorsi od takiej np Termaliki ? Mamy gorszy skład? Nie sądzę. Brakuje nam zaangażowania w każdym meczu . Obawiam się jednak,że już za tydzień znów zacznie się padaka ( obym się mylił !) .
Taką Wisłę chce się oglądać.Przypomniały się najlepsze czasy. Zarówno na boisku jak i na trybunach. Oby więcej takich meczy ! Legia szczyci się,że wyczaiła nam oprawę...Pociąg mieli o 16 więc ktoś pewnie wcześniej dał im info nabazgrali coś na prześcieradle i wielkie pajacowanie się zaczęło,że nas rozkminili. W końcu kibicowsko idzie na lepsze z naszej strony. Będzie tylko lepiej bo potencjał w nas ogromny.
PS. Czemu po raz kolejny znajomy oglądający mecz w tv twierdzi,że Legia bardzo dobrze słyszalna a w realu zupełnie ich nie słyszałem? Czy to serio canal plus ustawia tak te mikrrofony? przecież to nawet nie realne by 800 ludzi przekrzyczało ponad 20 tys
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.09.2016, 11:04
Tak, ekipa która technicznie obsługuje mecze z c+ to kibice legii. Było już kiedyś o tym pisane. W Poznaniu tez cwelka "przekrzykuje" tamtejszy młyn dzięki pomocy ekipy technicznej...

Tak czy owak legia to cykory - jedyne co im pozostało to rozkminianie opraw
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.09.2016, 11:20
Gra wygląda nieźle. Fizycznie też prezentujemy się bez zarzutu. Co mnie jednak niepokoi to potworne problemy ze strzelaniem bramek. W tym względzie niestety nic się nie zmieniło. Na szczęście obrona pozbierała się do kupy i rywale w ostatnich dwóch meczach zawiesili poprzeczkę bardzo nisko bo nie byłoby tak wesoło. Wypada liczyć na dalszy progres, w który wierzą trener i co najważniejsze sami piłkarze.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Drako
Junior Member

Od: 07.2016

Stary 24.09.2016, 11:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ręka Pazdana nie do odgwizdania?
No czy ja wiem ....hm...gdyby taka sytuacja była w polu karnym Wisły myśle ze mógłbym usłyszeć gwizdek i tłumaczenie ze nie schował odpowiednio ręki czy też że przez ręke piłka zmieniła tor lotu czy inne w podobnym wytłumaczalnym tonie.
Mnie ciekawi jak karne wykonuje Ondrasek.

(...)
Tak: http://ekstraklasa.tv/bramki/gornik-...-strzal/vxwtdd
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.09.2016, 11:29
Jak dla mnie to jedynie walki naszym nie można odmówić.

W ataku jak Mały nie wciśnie to nikt nie wciśnie. Tak naprawdę to nie mieliśmy wczoraj żadnej typowej setki. Jedyne co potrafimy to oddawać strzały z dystansu - groźne co prawda, ale to wciąż tylko strzały, głównie sprzed pola karnego.

Funkcjonuje tylko jedno skrzydło, z czego Mójta nadaje się tylko do ofensywy. W obronie to dramat, objeżdżany przez każdego. W ogóle cała defensywa elektryczna i niepewna.

Czy oni ćwiczą w ogóle stałe fragmenty? W ataku bez pomysłu, chyba ani razu nie było zagrożenia. W obronie natomiast co drugi rzut wolny/rożny Legii przyprawiał o palpitację serca.

Idzie to wszystko do przodu, bo jest dużo lepiej niż choćby z Jagą, ale to wciąż bardzo bardzo słabo. Pytanie czy z takim składem można wyciągnąć więcej. Brakuje niestety typowego rozgrywającego, który miałby pomysł na grę i jednym podaniem otworzył drogę do bramki.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.09.2016, 11:41
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tak, ekipa która technicznie obsługuje mecze z c+ to kibice legii. Było już kiedyś o tym pisane. W Poznaniu tez cwelka "przekrzykuje" tamtejszy młyn dzięki pomocy ekipy technicznej...

Tak czy owak legia to cykory - jedyne co im pozostało to rozkminianie opraw
A to nie jest tak, ze oni sprayem na szybkosci babrali ?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.09.2016, 11:52
ręka Pazdana nie do odgwizdania?
Zapis o świadomym zagraniu ręką powinien być, imo, usunięty, bo daje prawo do sporych nadużyć. Zresztą co kogo obchodzi, czy było to świadome, skoro drużyna przeciwna traci realną szansę na bramkę (a w sytuacji z Pazdanem piłka miała taka rotację, że najpewniej trafiłaby do Zachary)? To tak jakby jechać ślizgiem po mokrej murawie, skosić gościa i tłumaczyć się, że nie było intencji sfaulowania, tylko murawa za daleko poniosła

Co do wiadomej sytuacji - wydaje mi się, że jak człowiek leci na twarz, to wystawia rękę do przodu, żeby się zaasekurować, a nie pływa kraulem.

I niech ktoś mi wytłumaczy, jakim cudem Moulin nie skończył meczu z żółta przynajmniej? Popełnił 8(!) fauli, przynajmniej raz z korzyścią taktyczna dla zespołu. Jesli dobrze pamiętam przepisy za samo ironiczne oklaskiwanie decyzji sędziego, powinien dostać kartkę.
Odpowiedz cytując
FrankDrebinTSW
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.09.2016, 12:16
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Jeśli każdy mecz gralibyśmy z takim zaangażowaniem to moglibyśmy nawet wygrać tą śmieszną ligę. Bo w czym my jesteśmy gorsi od takiej np Termaliki ? Mamy gorszy skład? Nie sądzę. Brakuje nam zaangażowania w każdym meczu . Obawiam się jednak,że już za tydzień znów zacznie się padaka ( obym się mylił !) .
Taką Wisłę chce się oglądać.Przypomniały się najlepsze czasy. Zarówno na boisku jak i na trybunach. Oby więcej takich meczy ! Legia szczyci się,że wyczaiła nam oprawę...Pociąg mieli o 16 więc ktoś pewnie wcześniej dał im info nabazgrali coś na prześcieradle i wielkie pajacowanie się zaczęło,że nas rozkminili. W końcu kibicowsko idzie na lepsze z naszej strony. Będzie tylko lepiej bo potencjał w nas ogromny.
PS. Czemu po raz kolejny znajomy oglądający mecz w tv twierdzi,że Legia bardzo dobrze słyszalna a w realu zupełnie ich nie słyszałem? Czy to serio canal plus ustawia tak te mikrrofony? przecież to nawet nie realne by 800 ludzi przekrzyczało ponad 20 tys

Swiete słowa. Ta liga jest tak słaba, ze wystarczy zaangazowanie i sie ja wygrywa, nie to co dawniej. Żałosne jest tylko to, ze wczorajszy rywal gra w LM...

Co do mikrofonow to chyba nie jest nowosc przeciez nawet jak był ten prowizzoryczny sektorek jeszcze na starym stadionie oddalony 50m od boiska to w c+ bylo slychac Legie a co dopiero pozniej
Ostatnio edytowane przez FrankDrebinTSW : 24.09.2016 o godz. 12:20.
Tylko Wisła...

San Antonio Spurs ) 99,03,05,07

Madrid cabron....

Detroit Red Wings!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.09.2016, 12:19
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A to nie jest tak, ze oni sprayem na szybkosci babrali ?
profil NS mówi co innego.

brawa za powrót UW
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.09.2016, 12:29
FrankDrebinTSW napisał(a):Wyświetl post
Swiete słowa. Ta liga jest tak słaba, ze wystarczy zaangazowanie i sie ja wygrywa, nie to co dawniej.
Wybacz ale jest to gówno prawda. W ostatnich dwóch meczach graliśmy z dużym zaangażowaniem. Wygraliśmy jeden z nich po, co tu dużo mówić, bardzo przypadkowej bramce w ostatniej minucie. W drugim szczęścia już zabrakło. Jeśli brakuje umiejętności i jakości w grze ofensywnej to punkty zdobywa się sporadycznie. Żadne specjalne zaangażowanie tu nie pomoże. Przeciwnik wzruszony zaangażowaniem naszej drużyny nie wrzuci sobie piłki do swojej bramki. Jedyna droga to dalsze doskonalenie gry defensywnej i przede wszystkim ofensywnej. Zaangażowanie to jest podstawa i nie brakowało nam go w większości przegranych meczów.

A co do słabości ligi. Nasza liga jest po prostu przeciętna. A porównując ją do tej z przed 10 czy 20 lat to pewno jest mocniejsza i bardziej wyrównana. Dużo mniej jest drużyn ogórkowych, z którymi można wygrać na stojąco (właściwie to takich nie ma).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 24.09.2016, 13:47
Dwa karne powinny być dla nas.

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.09.2016, 13:49
mecz z L bez przekrętu to nie mecz
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 24.09.2016, 13:54
Czepiacie sie. Ewidentny faul oczami ze strony Zachary.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 24.09.2016, 14:13
piotek napisał(a):Wyświetl post
Zapis o świadomym zagraniu ręką powinien być, imo, usunięty, bo daje prawo do sporych nadużyć. Zresztą co kogo obchodzi, czy było to świadome, skoro drużyna przeciwna traci realną szansę na bramkę (a w sytuacji z Pazdanem piłka miała taka rotację, że najpewniej trafiłaby do Zachary)? To tak jakby jechać ślizgiem po mokrej murawie, skosić gościa i tłumaczyć się, że nie było intencji sfaulowania, tylko murawa za daleko poniosła

Co do wiadomej sytuacji - wydaje mi się, że jak człowiek leci na twarz, to wystawia rękę do przodu, żeby się zaasekurować, a nie pływa kraulem.

I niech ktoś mi wytłumaczy, jakim cudem Moulin nie skończył meczu z żółta przynajmniej? Popełnił 8(!) fauli, przynajmniej raz z korzyścią taktyczna dla zespołu. Jesli dobrze pamiętam przepisy za samo ironiczne oklaskiwanie decyzji sędziego, powinien dostać kartkę.
Moge Ci powiedzieć w jaki spodób. Graliśmy z drużyną pzpn. Oni nie mogą przegrywać takich meczy. A prawda jest taka, że karnego przez reke pazdana nie powinno byc. On powinien już dawno w szatni z czerwoną kartką siedzieć. No ale jak 12 zawodnik legii mogl oslabic swoj zespol?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.09.2016, 14:45
Od strony sportowej mecz na tragicznym poziomie(wystarczy sprawdzić ile było podań , piłka latała głównie na wysokości 3-4 piętra). Co do zaangażowania, to było na optymalnym poziomie(bo chyba każdy wymaga tego od zawodowego piłkarza). Niestety z obu stron słabe przygotowanie fizyczne. Wynik cieszy, bo taki zakładałem przed meczem . Elka stworzyła sobie 4 setki i dobrze, że Radović zszedł, bo on je wypracowywał. Trzeba punktować.

Sędzia pozwolił na zbyt ostrą grę, bo meczu nie powinien dokończyć Pazdan, Moulin, Małecki(ten zj*b, to w normalnej lidze za taką wiązankę do sędziego wyleciałby od razu), Mączyński(nie wiem skąd taki agresor).

P.S - Ci którzy piszą o karnym po "ręce" Pazdana, to niech poczytają przepisy . Idealne zachowanie arbitra, powinien być nawet faul, bo Zachara ewidentnie faulował(stąd przypadkowe zagranie ręką).
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 24.09.2016, 15:19
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Brawa dla zawodników za serce do walki. Chcieli dzisiaj wygrać i widać było że bardziej im zależy na 3pkt niż piłkarzom warszawskiej prostytutki.

Serce do walki było tylko trochę głowy do gry brakowało. Pierwsza połowa była fajna bo lewe skrzydło fajnie chodziło nasi praktycznie zawsze byli tam gdzie powinni być. Druga połowa to szarpanina i bicie głową w mur.
Brakuje rozgrywającego to widać i niestety dzisiaj było chyba najsłabsze spotkanie w wykonaniu Zachary. Może jak się bedzie dogrywał z Ondraskiem to z czasem będzie lepiej.

Popović. Człowieku ty jesteś drugim Jirsakiem. Ledwo poprawny i nic poza tym. I bez charakteru. Zamiast się przepychać weź dwóch legionistów na plecy. Wtedy będziesz bardziej męski.
Kolego teraz to już przesadziłeś. Jirsak był dużo lepszy od Popovicia. Przede wszystkim technicznie. Pamiętasz jakie bramy walił na początku? Porównywanie Popovicia do Jirsaka jest grubo nie na miejscu!!! Ile Jirsak miał asyst. Ta najważniejsza z Barceloną!!! a ile ma Popović? Popović kopie się po czole i nic więcej!!!
Odpowiedz cytując
FrankDrebinTSW
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.09.2016, 15:33
Arked napisał(a):Wyświetl post
A co do słabości ligi. Nasza liga jest po prostu przeciętna. A porównując ją do tej z przed 10 czy 20 lat to pewno jest mocniejsza i bardziej wyrównana. Dużo mniej jest drużyn ogórkowych, z którymi można wygrać na stojąco (właściwie to takich nie ma).
"Ide o zakład", ze taki nawet taki Groclin z lat 2003 2005 by te lige rozwalił w puch...

Wyrownana to moze i jest ale na pewno nie mocniejsza i nie ładniejsza.Dawniej bylem w stanie obejzec mecz innej ekipy niz Wisła, czy to mecz Legii kibicujac Jej rywalowi, czy to Groclin, Amike a nawet Odre swego czasu( Rockim xd ). Od jakis 5-6 lat po prostu ogladanie tej ligi mnie obrzydza i nawet mecze Wisly ogladam z zacisnietymi zebami aby wytrzymac.
Ostatnio edytowane przez FrankDrebinTSW : 24.09.2016 o godz. 15:37.
Tylko Wisła...

San Antonio Spurs ) 99,03,05,07

Madrid cabron....

Detroit Red Wings!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 24.09.2016, 15:52
Po obejrzeniu powtórek ręki Pazdana uważam, że należał nam się karny. Takiego odbicia piłki ręką sędzia ma prawo nie gwizdnąć tylko wtedy, gdy zagranie ręką jest konsekwencją faulu. Ale Zachara nie faulował.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.09.2016, 15:58
Jeśli faktycznie powinny być dwa karne dla nas - to kolejny "błąd" na korzyść cwelki w meczu z nami. Znowu przypadek? Coraz ciężej w to uwierzyć.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.09.2016, 16:32
kolejny?pazdan wyżej druga żółta, czerwiński druga żółta za karnego, czerwona za odepchnięcie przy awanturze w 1 połowie.już pomijam chamskie faule cweLów, były 2 sytuacje gdzie nasi wychodzili na pustą bramkę faule odgwizdał a kartek nie dawał bo mieli już jedną.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 24.09.2016, 16:42
Ehh, szkoda, że nie strzelał Mójta, albo najlepiej Mały. Patryk jest w dobrej dyspozycji i myślę, że to by strzelił.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.09.2016, 16:51
Od razu wiedzialem ze Popek nie strzeli. Mójta czego nie podszedl pojecia nie mam. Szkoda, zmarnowanej szansy.
..
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2016, 17:49
profil NS mówi co innego.

brawa za powrót UW
A co to jest profil NS? Powaznie pytam.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 24.09.2016, 17:55
Pewnie fejsbuczek Nieznanych Sprawców
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 24.09.2016 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2016, 18:01
No to grubo

Wiarygodne zródło informacji.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.09.2016 o godz. 18:55.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.09.2016, 18:16
Faktycznie w TV Legie bylo dobrze slychac.Na stadionie wcale.

I to jest własnie "urok" tego jak panowie magicy z Canal+ potrafia zrobic ze 1 tys > 21 tys .

zresztą temat miktofonów to temat rzeka,ale mysle ze juz przez tyle lat jest wałkowane,co nie zmienia faktu,ze na kazdym stadione Legia jest dobrze slyszalna.,i watpie zeby to był przypadek.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
BW.WISŁA
Member

Stary 24.09.2016, 18:37
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie w TV Legie bylo dobrze slychac.Na stadionie wcale.

I to jest własnie "urok" tego jak panowie magicy z Canal+ potrafia zrobic ze 1 tys > 21 tys .

zresztą temat miktofonów to temat rzeka,ale mysle ze juz przez tyle lat jest wałkowane,co nie zmienia faktu,ze na kazdym stadione Legia jest dobrze slyszalna.,i watpie zeby to był przypadek.

Zauważ że zawsze przed sektorem legii jest pięknie ułożony duży mikrofon, już od trzeci raz to zaobserwowałem z E25. Przy innych ekipach tego nie zauważyłem, a jestem na każdym meczu przy R22
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.09.2016, 18:41
BW.WISŁA napisał(a):Wyświetl post
Zauważ że zawsze przed sektorem legii jest pięknie ułożony duży mikrofon, już od trzeci raz to zaobserwowałem z E25. Przy innych ekipach tego nie zauważyłem, a jestem na każdym meczu przy R22
Serio ? Ale przecież nie od dzisiaj wiadomo, ze rozmiar nie ma znaczenia
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
BW.WISŁA
Member

Stary 24.09.2016, 18:44
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Serio ? Ale przecież nie od dzisiaj wiadomo, ze rozmiar nie ma znaczenia

Sorry, zapomniałem że oni są najlepsi
Odpowiedz cytując