The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2016, 19:09
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wcześniej napisał, żeby spróbować Jovicia ustawić w środku pomocy. Z Szymkowiakiem się udało. Bardzo ciekawy pomysł. Nie pamiętam czy to w tym temacie czy innym, ale ktoś podał bardzo interesująca opcję
Bez kitu, ten pomysł mi się tak podoba, jak mało który.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.09.2016, 19:15
czaro napisał(a):Wyświetl post
Bez kitu, ten pomysł mi się tak podoba, jak mało który.
Pod warunkiem, że zdrowy będzie Bartosz, bo chyba nie chcemy mieć po prawej stronie takiej samej autostrady dla rywali jak z lewej, a Cywka to gwarantuje
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.09.2016, 19:26
Zimą Pietrzaka próbowali na środku. Nawet ładne miał te podania w sparingach, ale potem jak widziałem go na meczu ze Śląskiem we Wrocławiu to chłopak się spalił na tej pozycji. Potem nie przypominam sobie żeby jeszcze raz tam zagrał.

W zlikwidowanych rezerwach albo w juniorach starszych nie ma jakiegoś zdolnego 18-19 latka, którego warto byłoby sprawdzić na środku? Wolski w Legii młodo zaczynał.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.09.2016, 19:40
Heh, nie wiem czy pamiętacie, ale przed poprzednim sezonem w przygotowaniach najlepiej na środku wymiatał... Cywka
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.09.2016, 19:48
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Heh, nie wiem czy pamiętacie, ale przed poprzednim sezonem w przygotowaniach najlepiej na środku wymiatał... Cywka
Od tego czasu chłopak zagrał jako: prawy obrońca, środkowy obrońca, lewy obrońca, lewy skrzydłowy, prawy skrzydłowy, defensywny pomocnik, ofensywny pomocnik. Brakuje tylko szpicy i bramki... Może właśnie dlatego nie gra na miarę swojego niemałego potencjału?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.09.2016, 19:54
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
W zlikwidowanych rezerwach albo w juniorach starszych nie ma jakiegoś zdolnego 18-19 latka, którego warto byłoby sprawdzić na środku? Wolski w Legii młodo zaczynał.
Przemysław Porębski, może za jakiś rok zadebiutuje.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.09.2016, 21:38
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Od tego czasu chłopak zagrał jako: prawy obrońca, środkowy obrońca, lewy obrońca, lewy skrzydłowy, prawy skrzydłowy, defensywny pomocnik, ofensywny pomocnik. Brakuje tylko szpicy i bramki... Może właśnie dlatego nie gra na miarę swojego niemałego potencjału?
Skończy na szpicy : )
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.09.2016, 10:24
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ja nie pamiętam jego dobrego oficjalnego meczu... Może ostatnio na boku obrony zagrał raz poprawnie jak był tam wystawiony (nie pamiętam w którym meczu to było), a tak to w każdym spotkaniu jakim grał odkąd przyszedł pokazywał jedynie, że jest dobrze wybiegany.

Zero zmysłu do gry kombinacyjnej, niedokładność, chaos. Taki bardziej skoksowany pod długie dystanse Małecki tylko, że bez jego atutów - dryblingu i depnięcia.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.09.2016, 10:54
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja nie pamiętam jego dobrego oficjalnego meczu... Może ostatnio na boku obrony zagrał raz poprawnie jak był tam wystawiony.
Pełna zgoda. Ale z drugiej strony - nie pamiętam też żadnego dobrego oficjalnego meczu Wisły w tym sezonie (wliczając w to ten jeden jedyny fuksiarsko wygrany).

Nie, nie twierdzę, że Cywka powinien być naszym rozgrywającym (tylko robię luźne wspominki z okresu między Stiliciem a Wolskim), ale, kurde... nie mamy żadnego rozgrywającego w składzie. Nie, żeby chodziło o to, że mamy samych słabych czy pod formą. Nie mamy żadnych.

Czy mielibyśmy eksperymentować z Joviciem, czy z Cywką - co za różnica (no, nie licząc tego, że ten pierwszy przynajmniej ma jakąś pozycję na boisku i sobie jako tako radzi)? To i tak przypomina chwytanie się brzytwy.

Tak jak, nie przymierzając, Górnik Zabrze bawił się w poszukiwania jakiegokolwiek napastnika w zeszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.09.2016, 15:01
Mójty trzeba się pozbyć i to szybko. Rozwiązać kontrakt, bo gość jest tragiczny w obronie. Zaliczył 2 spadki i poprostu przynosi pecha. Cywka najlepsze swoje mecze grał na lewej obronie i tam też powinien wrócić!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.09.2016, 03:34
No to ja proponuje na rozegranie pilki Miskiewicza z racji progresywnej gry nogami. Do linii ataku przesunac Cywke, ktory jak ktos tutaj zauważył - cos tam wymiata/l . Na bramke cofniety zostanie Brozek, bo ostatnio nic mu nie siedzi w sieci a srodek obrony powinien z powodzeniem przykryc Boguski, ktory poprawil wybicie pilki z 5 metra.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 16.09.2016, 08:58
Jak ktoś pisze, że Cywka swoje najlepsze mecze rozgrywał na obronie, to chyba nie widział meczu w Sosnowcu, albo w ogóle żadnego meczu. Ever.

Jedyny poprawny mecz na obronie Tomek rozegrał przy Kałuży.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów