The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zibi77
Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2016, 19:34
Jak dla mnie przydałoby się więcej obiektywizmu.Pierwsza stracona fatalny błąd,druga majstersztyk.Nasza wywalczona całym serduchem przez Patryka.Lider lepszy tylko i aż o jedną bramkę.Dla mnie podkreślam "obiektywizm" malowany lider nie pokazał aż takiej różnicy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.09.2016, 19:37
Tez uwzam ze oni są siadnieci psychicznie i tu jest pies pogrzebany.Kolejny mecz w dupę.takze ile mozna jeszce?

zwyczajnie zal ich,bo to nie ich wina ze klub najpierw tyle lat jest zle zarzadzany za Cupiala,potem sprzedany złodzejowi a teraz oddany ludziom bez pieniedzy.Oni tez patrzą widzą i wyciagaja wnioski.To tylko gimnazjum psycho- sharks spiewa ze nic sie nie stało.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 11.09.2016, 19:40
Pisząc szczerze to gramy taką padakę (poza Małym i dzisiaj wg mnie Mąką), że Wdowczyk (który swoją drogą jest wstrzemięźliwy z jakimikolwiek zmianami niczym Nawałka) powinien choć zacząć grać młodymi (jak Żemło) czy nawet juniorami (jak Chorązka na bramce, czy Porębski czy inni) i ogrywać już Chłopaków na I ligę. Bo to nasza przyszłość jest, a nie Boguś, Broziu, Guzmiscs, Sadlok, Zachara etc. etc.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 11.09.2016, 19:58
Ja po dzisiejszym meczu odpuszczam tak samo jak piłkarze. Do zobaczenia w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.09.2016, 20:01
Zibi77 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie przydałoby się więcej obiektywizmu.Pierwsza stracona fatalny błąd,druga majstersztyk.Nasza wywalczona całym serduchem przez Patryka.Lider lepszy tylko i aż o jedną bramkę.Dla mnie podkreślam "obiektywizm" malowany lider nie pokazał aż takiej różnicy.

Obiektywizmem, to jest to ze mamy najwiecej straconych bramek w calej lidze
i najmniej strzelonych, to jest az taka roznica
w pierwszej polowie to my nawet walki nie podjelismy
a Wdowyczk do usranej smierci bedzie wystawial Boguskiego na skrzydle i Miska w bramce
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Zibi77
Member

Stary 11.09.2016, 20:06
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post

Obiektywizmem, to jest to ze mamy najwiecej straconych bramek w calej lidze
i najmniej strzelonych, to jest az taka roznica
w pierwszej polowie to my nawet walki nie podjelismy
a Wdowyczk do usranej smierci bedzie wystawial Boguskiego na skrzydle i Miska w bramce
Mylisz pojęcia z całym Szacunkiem.To jest stwierdzenie faktu ilość strzelonych jak i straconych bramek.Natomiast cała statystyka z meczu nie wykazuje "kolosalnej" przewagi lidera .No jakby nie liczył nie wyjdzie.
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 11.09.2016, 20:12
Ale jakie to ma teraz znaczenie? Kolejny w....... chwytamy, a nie widać nawet .......onego światełka w tunelu, zeby było lepiej. Jak już chcemy się bawić w obiektywizm, to trzeba powiedzieć, ze Miśkiewicz zjebał przy pierwszej bramce, ale później wyciągnął karnego i kilka bardzo trudnych sytuacji. Nie wiadomo, czy Załuska by to obronił. Boguski? To jest człowiek, który ma kwity na każdego i dlatego gra. Piłka meczowa w 93 minucie i pokazuje swój talent, swój kunszt. Przyjebać z 4 metrów czy 5 w bramkarza, to jest naprawdę duża sztuka.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 11.09.2016, 20:19
Pytanie czysto teoretyczne do zorientowanych: gdyby Wisła wycofała siła z rozgrywek/oddała wszystkie mecze walkowerem to zaczynamy od 1 czy 4 ligi ? Wiadomo, udzielają mi się negatywne emocje, ale oni kompromitują ten klub. Hańbią. Chyba nie chcemy zanotować rekordu 36 porażek z rzędu. Skoro TS nie ma kasy to bez sensu kopać sie z koniem. Bez realnych wzmocnień spadniemy. I to w stylu uwłaczającym dla takiego klubu jakim jest Wisła

Marzy mi sie, zeby juz nigdy nie oglądać w skladzoe Wisły Boguskiego. Jest tragicznie słaby. Tragicznie.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 11.09.2016 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 11.09.2016, 20:22
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czysto teoretyczne do zorientowanych: gdyby Wisła wycofała siła z rozgrywek/oddała wszystkie mecze walkowerem to zaczynamy od 1 czy 4 ligi ? Wiadomo, udzielają mi się negatywne emocje, ale oni kompromitują ten klub. Hańbią. Chyba nie chcemy zanotować rekordu 36 porażek z rzędu. Skoro ts nie ma kasy to bez sensu kopać sie z koniem. Bez realnych wzmocnień spadniemy. I to w stylu uwłaczającym dla takiego klubu jakim jest Wisła

Marzy mi sie, zeby juz nigdy nie oglądać w skladzoe Wisły Boguskiego. Jest tragicznie słaby. Tragicznie.
Zmartwię Cię. Boguski będzie grał do emerytury i to nie piłkarskiej, ale takiej jak każdy Polak, czyli do 67 roku życia. Chociaż w jego wypadku do 65
Odpowiedz cytując
Zibi77
Member

Stary 11.09.2016, 20:27
kicur napisał(a):Wyświetl post
Ale jakie to ma teraz znaczenie? Kolejny w....... chwytamy, a nie widać nawet .......onego światełka w tunelu, zeby było lepiej. Jak już chcemy się bawić w obiektywizm, to trzeba powiedzieć, ze Miśkiewicz zjebał przy pierwszej bramce, ale później wyciągnął karnego i kilka bardzo trudnych sytuacji. Nie wiadomo, czy Załuska by to obronił. Boguski? To jest człowiek, który ma kwity na każdego i dlatego gra. Piłka meczowa w 93 minucie i pokazuje swój talent, swój kunszt. Przyjebać z 4 metrów czy 5 w bramkarza, to jest naprawdę duża sztuka.
Jak nie widać?Grał lider z Ostatnią drużyną i wynik nie daje podstaw do takich ocen.Nie bronię Boguskiego ale czy zawsze "prawie" setka to jest gol?Na skutek wakacyjnego zamieszania mamy skład jaki mamy ale nie jest to ekipa na ostatnie miejsce.Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz więc teraz jest czas na normalizację sytuacji a nie na me be fuj.Czas budować przewagę w oparciu na to co jest .Mamy wrzesień Pany a nie maj w grupie spadkowej.Nie ma opcji na białą flagę w postaci biadolenia I liga .WE CAN DO IT !!!!!ONLY WISŁA !!!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 11.09.2016, 20:28
Pytanie czysto teoretyczne do zorientowanych: gdyby Wisła wycofała siła z rozgrywek/oddała wszystkie mecze walkowerem to zaczynamy od 1 czy 4 ligi ?
Heh... od samego dołu. 4 liga to dopiero wtedy, jak nam na to zezwolą, czyt. jak udowodnimy, że udźwigniemy ten ciężar
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.09.2016, 20:41
no i bądz tu mądry.
Najpierw se chłop strzela samobója potem karne broni.
Wniosek jest jeden.
Miśkiewicz to dobry bramkarz, tylko nie potrafi łapać.

a reszta bandy ?
Taktyka jest bardzo prosta - Daj Małemu może coś zrobi.

Wejście Drzazgi dało troche energii, ale no ....a jak ich ogladam to mam wrazenie ze są jacyś niedojebani.
Sadlok to jest cieniem samego. Kolega chwalił Maczynskiego - mnie on nie przekonuje. Nikt mnie nie przekonuje prócz Małego, ktory byc moze wyglada niezle dlatego, ze reszta jest dnem. Kalectwo.
Współczuć temu który zainwestował swoj hajs w Brleka. Raczej się nie zwróci
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 11.09.2016, 20:45
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Heh... od samego dołu. 4 liga to dopiero wtedy, jak nam na to zezwolą, czyt. jak udowodnimy, że udźwigniemy ten ciężar
Można przegrać wszystkie 37 spotkań i zaczyna się od 1 ligi. A w sytuacji wycofania 4 ? Na poczatku zawirowań właścicielskich pojawiały sie głosy ze lepiej zaczac od 4 ligi na nowo. Wtedy wydawalo mi sie to głupie..Ale jak tak patrzę jak oni hańbią swoja gra ten klub.. To juz sam nie wiem co lepsze. Moze byc gorszy mecz niz to 1-5 ze slaskiem ?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 11.09.2016, 20:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wniosek jest jeden.
On akurat idealnie wpisuje się w wieloletnią tradycję bramkarzy w Wiśle. Po prostu każdy z nich musiał w meczu wyrobić normę klopsów na mecz. Klasycznym przykładem może tutaj być Pawełek.

(edit)
@ pomeran
Można też na lata zakopać się w niższych ligach. Takie tam, drobne ryzyko.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 11.09.2016, 20:48
no i bądz tu mądry.
Najpierw se chłop strzela samobója potem karne broni.
Wniosek jest jeden.

a reszta bandy ?

Wejście Drzazgi dało troche energii, ale no ....a jak ich ogladam to mam wrazenie ze są jacyś niedojebani.
Sadlok to jest cieniem samego. Kolega chwalił Maczynskiego - mnie on nie przekonuje. Nikt mnie nie przekonuje prócz Małego, ktory byc moze wyglada niezle dlatego, ze reszta jest dnem. Kalectwo.
Współczuć temu który zainwestował swoj hajs w Brleka. Raczej się nie zwróci
Brlek jest słaby ale gorzej od popovicia by nie zagrał. Kto temu kolesiowi pozwolil ubrać 10..
Wracając do meritum. Było mówione(tutaj zreszta tez) ze za breloka jest skybox na ileś tam lat. Ale tak szczerze.. Możliwe ze w przyszłym roku nie bedzie miał możliwości skorzystania z niego.
Odpowiedz cytując
qaz2016
Junior Member

Stary 11.09.2016, 20:49
...Zal na tę naszą Wisełkę patrzeć ale jedno co nasuwa mi się po tych wszystkich kolejkach, to nie ma w tej drużynie zawodnika -profesjonalisty. Co ta za sztuka grać jak wszystko jest ok. Profesjonalista powinien odciąć się od wszystkich zawirowań w klubie , wyjść na mecz i grać na 110 %. Cieszyć się grą , bo to pasja a nie odwalanie "pańszczyzny" i tylko kasa kasa kasa.Ta ekipa za Wisłę umierać nie będzie - a uśmieszki w trakcie meczu oraz podczas udzielania wywiadu w przerwie to już "żenada". Jestem zdania , że większość tych zawodników, jest w stanie utrzymać ekstraklasę dla Wisły, jednak najemnicy powinni poczuć oddech młodzieży na swoich plecach a "NIEczysty" coach już w meczu z Piastem powinien to uczynić.

pozdr 4 all
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.09.2016, 20:49
Ogolądałem tylko pierwszą połowę. Nic się nie zmieniło.

I szczerze mowiąc nie ma co narzekać - gramy tylko o utrzymanie i czas na ogarniecie się jest. To że do tego czasu wykręcimy kilka rekordów, trudno. Zapłacić za osłabianie kadry trzeba.

Najważniejsze jest to by to co teraz mamy nie rozwaliło się do końca w iment. Bo jeszcze jesteśmy w ekstraklasie i mamy czas by sie przygotowac kadrowo i finansowo pod ladowanie w I lidze. Jesli to teraz mamy walnie ze strony finansowej, leżymy.

P.S.
Nowe koszulki wyjazdowe sa rewelacyjne.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.09.2016, 20:56
Pytanie czysto teoretyczne do zorientowanych: gdyby Wisła wycofała siła z rozgrywek/oddała wszystkie mecze walkowerem to zaczynamy od 1 czy 4 ligi ? Wiadomo, udzielają mi się negatywne emocje, ale oni kompromitują ten klub. Hańbią. Chyba nie chcemy zanotować rekordu 36 porażek z rzędu. Skoro TS nie ma kasy to bez sensu kopać sie z koniem. Bez realnych wzmocnień spadniemy. I to w stylu uwłaczającym dla takiego klubu jakim jest Wisła
Przy oddaniu 3 lub wiecej meczy walkowerem druzyna spada o 2 klasy czyli II liga

Mówi o tym regulamin
Art. 13
13.1. Klub, który przed rozpoczęciem lub w czasie trwania Rozgrywek Ekstraklasy zrezygnuje z
dalszego uczestnictwa, zostanie przesunięty w następnym cyklu rozgrywek o dwie klasy niżej.
13.2. Klub, który w trakcie Rozgrywek Ekstraklasy nie rozegra z własnej winy trzech
wyznaczonych meczów, zostaje sklasyfikowany na ostatnim miejscu w tabeli odpowiednio po
rundzie zasadniczej i/lub rundzie finałowej, automatycznie wyeliminowany z Rozgrywek
Ekstraklasy i niezależnie od sankcji finansowych, zdegradowany o dwie klasy niżej, bez względu na liczbę zdobytych punktów. Powyższe zdanie stosuje się również w przypadku zawieszenia
licencji prawomocną decyzją właściwego organu PZPN.
Ostatnio edytowane przez bódyń : 11.09.2016 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.09.2016, 20:58
W....ili mnie tym meczem podwójnie.

Raz, że jak zwykle wyszli na boisko jak roztrzęsione panienki i jaga mogła robić co chciała.

Dwa, że narobili w końcówce nadziei na choćby punkt i oczywiście zjebali.

Najgorsze jest to, ze co najmniej do końca rundy będziemy się musieli na to patrzyć... a może dłużej, jeśli w przerwie także żadnych transferów nie będzie.

Co tu więcej dodać? Lata zaniedbań w końcu w pełni dają o sobie znać. Oby TS i kibice dali radę.

Cytat:
Bo jeszcze jesteśmy w ekstraklasie i mamy czas by sie przygotowac kadrowo i finansowo pod ladowanie w I lidze.
Dobrze to ująłeś. Plan A wygląda tak, że jeszcze próbujemy uratować ten sezon. Jednak zawsze musi być Plan B - a nim jest sensowne przygotowanie do I ligi, tak, żebyśmy sezon później wrócili do extraklasy. Bo jak tego nie przygotujemy, to będziemy w niższych ligach na "wieki wieków"
Ostatnio edytowane przez Elendil : 11.09.2016 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.09.2016, 21:01
Mam szacunek do Brożka i myślę, że będę mieć go zawsze. Ale czemu te człapiąca wersja Brozia gra 90minut? Czy była jedna minuta,w której on zrobił przewagę? Dlaczego nie wchodzi za niego Drzazga wcześniej?
Druga sprawa. My mamy najbardziej elektryczną obronę wszechczasów. Popatrzcie na ilość niewymuszonych błędów, spóźnionych wejść i kup w pieluchach: Sadlok Rysiek, Boban - który jako jedyny grał coś z przodu. O Mójcie z tyłu nie wspominam, bo gość powinien szlaban ustawić i pobierać opłaty za autostradę.

Misiek ustawił mecz i nie pozwolił umrzeć dramaturgii trzymając niemal cały czas wynik na styku.

Amen.

Chłopy są mentalnie wrakami. Podejrzewam, że to będzie najdłuższa podróż z Białego w ich życiu. Naprawdę nie chciałbym być teraz w ich skórze. Prze.je.bane uczucie cokolwiek by nie powiedzieć o ich utożsamianiu się z klubem czy byciu najemnikiem. Oni też mają uczucia, a sfera mentalna jest teraz najpoważniejszym problemem. Są elektryczni, podenerwowani, nie wierzą we własne siły, po prostu ogólna bryndza. Mieli dzisiaj 2-3 fajne akcje i widać, że potrafią grać w piłkę lepiej niż wskazują na to wyniki.

Do meczy z Piastem trzeba szamana, psychologa, barmana i sponsora żeby to poszło do przodu. Ale myślę, że gdyby wygrali z Piastem... gdyby się udało złapać pewność siebie... to jest coś, na czym powinni bazować teraz nasi piłkarze. Tęsknota za normalnością.

Wdowczyk moim zdaniem wystawił optymalny skład, ale podpadł mi, bo nie zrobił zmian. Widać było, że tej drużynie nie idzie, że są piłkarze, dla których ten mecz to z różnych powodów nieudany czas. Trzeba było zmian, nawet po to, żeby pokazać drużynie, że szukamy bardziej optymalnego rozwiązania, skoro przyjęte na początku było delikatnie mówiąc niedoskonałe. My robimy jedną pierwszą i jedyną zmianę w 77 minucie. Kur.w.a. No to chcemy ten mecz choćby zremisować czy nie?
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.09.2016, 21:04
ja naprawdę mam dużo wiary w Wisełke, ale tego się już nie da uratować, pierwszy raz coś takiego czuje i mówie przez tyle lat...

Po prostu nie da, chyba, że Legia nam sprezentuje 3 pkt. bo LM i nasi odżyją wygrywajac 3/4 meczów do końca sezonu haha

ale to chyba nie jest realne nawet w LOTTO ekstraklasie
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.09.2016, 21:07
Wynik 2:1 zawdzięczamy tylko i wyłącznie radosnej piłce Jagi. Spokojnie mogło być 3,4-0 do przerwy.
Nie wiem jaki plan ma na to Wdowczyk ale jeszcze kilka kolejek takiej gry i nawet nie będzie co potem dzielić.

Nie ma ani kadry, ani ławki. Do tego nie ma pieniędzy, żeby cokolwiek z tym zrobić. I raczej to się nie zmieni, chyba że na gorsze.
Trzeba wierzyć, że Małemu wyjdzie od czasu do czasu coś i kilka punktów zrobimy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 11.09.2016, 21:11
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Mam szacunek do Brożka i myślę, że będę mieć go zawsze. Ale czemu te człapiąca wersja Brozia gra 90minut? Czy była jedna minuta,w której on zrobił przewagę? Dlaczego nie wchodzi za niego Drzazga wcześniej?
Druga sprawa. My mamy najbardziej elektryczną obronę wszechczasów. Popatrzcie na ilość niewymuszonych błędów, spóźnionych wejść i kup w pieluchach: Sadlok Rysiek, Boban - który jako jedyny grał coś z przodu. O Mójcie z tyłu nie wspominam, bo gość powinien szlaban ustawić i pobierać opłaty za autostradę.

Misiek ustawił mecz i nie pozwolił umrzeć dramaturgii trzymając niemal cały czas wynik na styku.

Amen.

Chłopy są mentalnie wrakami. Podejrzewam, że to będzie najdłuższa podróż z Białego w ich życiu. Naprawdę nie chciałbym być teraz w ich skórze. Prze.je.bane uczucie cokolwiek by nie powiedzieć o ich utożsamianiu się z klubem czy byciu najemnikiem. Oni też mają uczucia, a sfera mentalna jest teraz najpoważniejszym problemem. Są elektryczni, podenerwowani, nie wierzą we własne siły, po prostu ogólna bryndza. Mieli dzisiaj 2-3 fajne akcje i widać, że potrafią grać w piłkę lepiej niż wskazują na to wyniki.

Do meczy z Piastem trzeba szamana, psychologa, barmana i sponsora żeby to poszło do przodu. Ale myślę, że gdyby wygrali z Piastem... gdyby się udało złapać pewność siebie... to jest coś, na czym powinni bazować teraz nasi piłkarze. Tęsknota za normalnością.

Wdowczyk moim zdaniem wystawił optymalny skład, ale podpadł mi, bo nie zyrobił zmian. Widać było, że tej drużynie nie idzie, że są piłkarze, dla których ten mecz to z różnych powodów nieudany czas. Trzeba było zmian, nawet po to, żeby pokazać drużynie, że szukamy bardziej optymalnego rozwiązania, skoro przyjęte na początku było delikatnie mówiąc niedoskonałe. My robimy jedną pierwszą i jedyną zmianę w 77 minucie. Kur.w.a. No to chcemy ten mecz choćby zremisować czy nie?
Nie zgodzę sie ze Wdowczyk wybrał optymalny sklad. No ni ... . Mojta jest tragiczny. On nie potrafi bronic. W kazdym meczu którym gra na obronie tracimy przez niego bramkę. Popovic i boguski, Brożek tez nie powinni grac.

Dzieki bódyń za przytoczenie regulaminu. Znaczy ze wcale nie musimy zaczac od IV a mozna by skończyć kompromitować ten klub.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.09.2016, 21:18
Sprawa jest prosta, albo TS wzmocni drużynę albo spadamy do I ligi.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.09.2016, 21:31
Tu raczej chodzi o wypłaty. Jak uregulują to zaczną grać. Tym składem powinniśmy spokojnie sie utrzymać. Najbardziejbrakuje drugiego skrzydlłowego takiego.jak.Mały ktory umie kiwnąć i zacentrować
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.09.2016, 21:38
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Tu raczej chodzi o wypłaty. Jak uregulują to zaczną grać. Tym składem powinniśmy spokojnie sie utrzymać. Najbardziejbrakuje drugiego skrzydlłowego takiego.jak.Mały ktory umie kiwnąć i zacentrować
wypłaty też, ale tu musi być świeża krew....
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 11.09.2016, 21:43
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Zacentruje i kto strzeli ? Ludzi którzy ' centrują' to mamy az za duzo. Mojta, Pietrzak, Jovic.. Ale to jest trafna pomyłka jesli nie gra Ondrasek. Brakuje nam rozgrywajacego.
Mamy ludzi na utrzymanie ? Gratuluje samopoczucia.
Poza Małeckim, Joviciem, Bartoszem, Ew Sadlokiem, Maczynskim ( Obaj w zupełnie innej formie niz obecna) i Ondraskiem ta ekipa nadaje sie do tarcia chrzanu. Albo emeryci albo podróbki piłkarzy.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.09.2016, 21:46
Czemu Wdowczyk nie dostrzega, że Mączyński nigdy nie będzie liderem jakiejkolwiek drużyny i ustawianie go w ten sposób w środku pola nie zadziała?

Wydaje mi się, że totalnie nasza drużyna nie istnieje w środku pola, nie ma żadnego rozegrania, trzymania piłki. Wszystko siłą idzie bokami, Małecki ciągnie chamsko do przodu, bo nie bardzo jest z kim pograć.
Brożek z Zacharą/Ondraskiem chowają się w linię z obrońcami i nie ma z nich prawie pożytku. Są bardzo oddaleni od pomocników i czekają na długie piłki. Czasem, jak już Paweł ruszy, to jego zgrania są niecelne lub jest spóźniony.

Brożek jest żenujący i bardzo pomoże mu odpoczynek. Dlatego idealnie byłoby zaryglować środek 4-5-1 z Mączyńskim najbardziej z tyłu a przed nim Popović z Brlekiem. Na skrzydłach Małecki i Boguski, przed nimi Zachara.
Urygi w ogóle nie biorę pod uwagę jako pomocnika.

4-4-2 jest formacją naturalnie nastawioną na grę skrzydłami. U nas, z niskimi Brożkiem i Zacharą w ataku, chaotycznym Małeckim i wolnym Boguskim na flankach, taka formacja nie ma absolutnie sensu. Jest skrajnie nieefektywna.

4-5-1 pozwoli nam potrzymać piłkę, gęstszy środek sprawi, że Popović, Brlek, Mąka będą bliżej siebie i nie będą musieli szukać ryzykownych rozwiązań (bo gubią się pod presją) i powinni rzadziej tracić piłki.
Poza tym taka formacja pozwoli efektywnie wykorzystać Mączyńskiego na pozycji zbliżonej to tej roli, którą pełni w kadrze.

Oczywiście wiem, że "formacje nie grają", ale uważam, że moje rozwiązanie gorsze niż obecne nie będzie.Zachara (praktycznie jedyne co ma) jest szybki, a Brlek i Popović jednak raz na ruski rok potrafią rzucić ładną piłkę za plecy. Nie wspominając o Boguskim.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 11.09.2016 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.09.2016, 21:55
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
(...)
Przy takim poziomie gry jaki prezentują obecni "piłkarze" Wisły cała Twoja teoria bierze w łeb. Nie widzę tej drużyny w żadnym ustawieniu. Chyba że zmienimy zasady gry w futbol i któryś z graczy z pola ubierze koszulkę bramkarza lub jeszcze coś innego...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.09.2016, 22:13
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Brożek jest żenujący i bardzo pomoże mu odpoczynek. Dlatego idealnie byłoby zaryglować środek 4-5-1 z Mączyńskim najbardziej z tyłu a przed nim Popović z Brlekiem. Na skrzydłach Małecki i Boguski, przed nimi Zachara.
Urygi w ogóle nie biorę pod uwagę jako pomocnika.

4-5-1 pozwoli nam potrzymać piłkę, gęstszy środek sprawi, że Popović, Brlek, Mąka będą bliżej siebie i nie będą musieli szukać ryzykownych rozwiązań (bo gubią się pod presją) i powinni rzadziej tracić piłki.
Poza tym taka formacja pozwoli efektywnie wykorzystać Mączyńskiego na pozycji zbliżonej to tej roli, którą pełni w kadrze.

Oczywiście wiem, że "formacje nie grają", ale uważam, że moje rozwiązanie gorsze niż obecne nie będzie.Zachara (praktycznie jedyne co ma) jest szybki, a Brlek i Popović jednak raz na ruski rok potrafią rzucić ładną piłkę za plecy. Nie wspominając o Boguskim.
Byłbym za tym, by było 451, możemy jednak spróbować też poszukać ofensywnych pomocników wśród innych naszych piłkarzy. Może np. Jović, Bartosz, czy też Pietrzak okazaliby się przebojowi w tej formacji? Z naciskiem na Jovicia. Kiedyś Radovic był prawym obrońcą, a z czasem stał się ofensywnym pomocnikiem. Może czas, by z braku laku spróbować trochę poprzestawiać naszych piłkarzy na różnych pozycjach? Generalnie dziwię się też, czemu nie dają grać Cywce. Chłopak pracuje i może i on nadawałby się na ofensywnego pomocnika? Kto wie? Generalnie próbowałbym robić wszystko by piłkarzy o konotacjach ofensywnych, pracowitych wykorzystać optymalnie. Środek pola trzeba zagęścić, nawet grać 361 by po prostu chociaż remisować te mecze... punkty zbierać, chociaż do przerwy zimowej dotrwać. Tak otwartą grą, to my niestety sprawimy sobie jeszcze wiele przykrości.
przykładowo: skład z 3-6-1 widziałbym taki:
------------Załuska--------------
--Guzmics---Żemło----Sadlok--
Bartosz---Mączyński--Pietrzak
--Cywka----Jovic----Małecki--
-------------Zachara------------

Trzeba próbować innych ustawień, by chociaż pozwolić Wiśle na przetrwanie w tym sezonie. Choć to będzie makabrycznie trudne, bo nasi piłkarze mają mały potencjał.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów