The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2016, 15:57
Grzana napisał(a):Wyświetl post
------------Miśkiewicz-------------
Jovic- Guzmic - Sadlok - Bartosz
---Mączyński-----Blrek------------
Boguski-----Popovic------Małecki
-------------Ondrasek-------------

W drugiej zależnie od wyniku Zachara za Ondraska albo za Brleka i przejście z 4-5-1- na 4-4-2.

Najważniejsze to posadzić na ławie Głowackiego i Brożka i nie kazać Brlekowi rozgrywać.
Ja naprawdę byłby za takim ustawieniem - nie widzę nic sensowniejszego, co moglibyśmy teraz ułożyć. Pytanie tylko jak Bartosz na lewej stronie się czuje.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.09.2016, 18:23
Grzana napisał(a):Wyświetl post
------------Miśkiewicz-------------
Jovic- Guzmic - Sadlok - Bartosz
---Mączyński-----Blrek------------
Boguski-----Popovic------Małecki
-------------Ondrasek-------------

W drugiej zależnie od wyniku Zachara za Ondraska albo za Brleka i przejście z 4-5-1- na 4-4-2.

Najważniejsze to posadzić na ławie Głowackiego i Brożka i nie kazać Brlekowi rozgrywać.
Na LO niewiadoma, środek i pp to wielka dziura bez względu na to kogo się wstawi, jedynie Mąka udowodnił dotąd, że może grać na dobrym poziomie. I taka jest prawda o naszym wielkim potencjale. Ci których tu wstawiłeś do pomocy (poza Małym i Mąką) plus Uryga, Cywka w ogóle nie powinni być w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.09.2016, 18:53
arti napisał(a):Wyświetl post
Na LO niewiadoma, środek i pp to wielka dziura bez względu na to kogo się wstawi, jedynie Mąka udowodnił dotąd, że może grać na dobrym poziomie. I taka jest prawda o naszym wielkim potencjale. Ci których tu wstawiłeś do pomocy (poza Małym i Mąką) plus Uryga, Cywka w ogóle nie powinni być w Wiśle.
Jak dla mnie to Mączyński od powrotu do Wisły ani raz nie zagrał dobrego meczu
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 06.09.2016, 19:04
Hmm, a czy Bartosz nie grał przypadkiem na lewej obronie w wygranym meczu z Jagiellonią 1:0 ? Wtedy dobrze mu to wychodziło
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.09.2016, 19:57
Zastanawia mnie czy nie byłoby takiej możliwości, by Bartosz i Jović grali w tym samym składzie. Obaj są całkiem nieźli z prawej strony, a gdyby ich wspólnie tam postawić można byłoby np. przerzucić Boguskiego do ataku lub jako ofensywnego pomocnika. Nie wiem... staram się szukać jakichkolwiek rozwiązań, które przyniosłyby Wiśle więcej dobrego niż złego.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.09.2016, 20:39
cancer napisał(a):Wyświetl post
Ja naprawdę byłby za takim ustawieniem - nie widzę nic sensowniejszego, co moglibyśmy teraz ułożyć. Pytanie tylko jak Bartosz na lewej stronie się czuje.
Jeszcze zapomniałem wspomnieć o Gumisiu-mecz bez dużego klopsa to mecz stracony
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.09.2016, 21:29
arti napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze zapomniałem wspomnieć o Gumisiu-mecz bez dużego klopsa to mecz stracony
No ale kogo za niego do składu? Żemło? Głowacki? Czy może Cywka?

Prędzej na skrzydle Bartosz może grać, bo ma ciąg do przodu, a w defie lepszy jest Jović Boguś może na 10 wtedy i zobaczymy co to by było. No ale takiego składu nie dożyjemy to nie zobaczymy
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 07.09.2016, 11:36
Ile znacie dobrych przykładów przesuwania kogoś z boku obrony na bok pomocy w 4-4-2 / 4-5-1? To się nie może udać, bo zawsze to przesuwanie w pionie ma wady. Od bocznego obrońcy wymagamy podłączania się do przodu, dublowania pomocnika, obieganki, wrzutki - bo w obronie przy grze aż czwórką + pomagający defensywny pomocnik, zawsze da się jakoś to ogarnąć, poasekurować. Ale od bocznego pomocnika wymagamy już ciągłej, aktywnej gry do przodu, ciągu na bramkę, dryblingu, strzałów i w dalszej kolejności: pomocy obrońcy. Gdy będzie 2 nominalnych bocznych obrońców jako boczny obrońca i pomocnik, to je*nie, bo ten grający wyżej (pomocnik) nie ma ani nawyków atakującego pomocnika, ani predyspozycji motorycznych (wytrzymałość szybkościowa), ani umiejętności (drybling, precyzyjne wykończenie, wytrzymałość szybkościowa). IMO tylko tak: albo Bartosz, albo Jović na prawej obronie. Te same zarzuty mam do Mójty w pomocy, choć co do niego nie jestem w stanie stwierdzić czy jest lepszym obrońcą czy pomocnikiem, chyba ogólnie jest po prostu za krótki. Jeden z nich (Jović/Bartosz) na lewą obronę to też kiepskie rozwiązanie, bo są PRAWOnożni!, choć zapewne lepsze niż ustawienie ich w pionie po prawej.
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.09.2016, 18:56
Fakty są następujące, że to mimo wszystko nie jest skład personalny na 7 porażek z rzędu.

Nie stać nas teraz na rozwiązanie umowy i płacenie dwu trenerom jednocześnie, więc jest pat.

Ponosisz za beznadziejne wyniki odpowiedzialność, wiec miej bucu honor i się sam podaj do dymisji.
Ostatnio edytowane przez masada : 11.09.2016 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 11.09.2016, 19:52
Dobra, pora spojrzeć prawdzie w oczy. Wdowczyk tego nie wyciągnie. Jeśli po dwutygodniowej przerwie i przygotowaniach pod ten skład dalej piłkarze wychodzą na mecz i nie wiedzą co mają grać, błąkając się bezładnie po boisku, to problem nie leży w mentalności czy przygotowaniu fizycznym, ale w taktyce.

Jeśli... hmmm... kiedy (brzmi lepiej) Wisła się przełamie, będzie to zasługa zawodników, a nie trenera.

Najbardziej boli, że ciągle są mamy piłkarzy, którzy pamiętają coś tam z krakowskiej piłki, ale tego nie grają. I tutaj akurat widzę w tym "zasługę" Wdowczyka.

I tak, wiem, nie mamy szans na lepszego trenera...
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Stary 11.09.2016, 19:55
MaLk napisał(a):Wyświetl post

I tak, wiem, nie mamy szans na lepszego trenera...

Jeśli nie stać nas na lepszego trenera, to chyba nie ma sensu nic pisać. Jesteśmy w dupie i tak już zostaniemy
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 11.09.2016, 20:08
Mam nadzieję, że trener Wdowczyk przejrzy na oczy. Ta drużyna nie wstanie grać w piłkę w obecnej sytuacji, nie jest wstanie prowadzić gry. Trzeba zacząć od solidności w defensywie i goli z kontrataku. Pierwszym błędem trenera Wdowczyka była próba przejścia na system z trójką obrońców, nie winie go za pomysł bo było to ciekawe natomiast sytuacja kadrowa, sytuacja zdrowotna piłkarzy, euro2016 spowodowały że ten pomysł nie miał kompletnie racji bytu. Na początku przygotowań uważałem że aby zacząć grać tym system potrzeba co najmniej 2 środkowych obrońców. Kolejny błąd to wiara w to, że tymi piłkarzami ugra co kol wiek w ataku pozycyjnym.
Ostatnio edytowane przez wester : 11.09.2016 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.09.2016, 20:14
Ja po sankach Sadloka w końcówce na karnego zacząłem wierzyć, że część piłkarzy gra na zwolnienie Wdowczyka.

Nie widziałem tak idiotycznej interwencji od bardzo dawna - sytuacja nie była super groźna, a Sadlok nie miał żadnych szans na czyste wejście.
Odpowiedz cytując
Zibi77
Member

Od: 06.2011

Stary 11.09.2016, 20:14
wester napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że trener Wdowczyk przejrzy na oczy. Ta drużyna nie wstanie grać w piłkę w obecnej sytuacji, nie jest wstanie prowadzić gry. Trzeba zacząć od solidności w defensywie i goli z kontrataku.
I tak miałem nadzieje że ten mecz będzie wyglądał.Nam teraz nie potrzeba widowiska ale punktów.Przetrzymać,pomęczyć nawet jak bruk-bet wczoraj ale swoje przywieźć do Krakowa.
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Stary 11.09.2016, 20:26
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja po sankach Sadloka w końcówce na karnego zacząłem wierzyć, że część piłkarzy gra na zwolnienie Wdowczyka.

Nie widziałem tak idiotycznej interwencji od bardzo dawna - sytuacja nie była super groźna, a Sadlok nie miał żadnych szans na czyste wejście.
Zgadzam się w 100%. To co od.......ił Sadlok, to jest kryminał. Chociaż może chciał dać Miśkiewiczowi szansę na rehabilitacje?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 11.09.2016, 20:30
Sadlok drugi sezon z rzędu gra ta, jakby chciał odejść. Albo chciał się zemścić za niepuszczenie do Legii. Z tego punktu widzenia dla niego im gorzej, tym lepiej.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 11.09.2016, 20:39
W żadnym klubie z w miarę zdrowa sytuacja Wdowczyk nie byłby juz trenerem. Nawet w biednym klubie. Tym bardziej ze sam chciał odejść. Nie bardzo rozumiem czym go zatrzymali a przede wszystkim po co. Tyle samo co on, zdziałał by i Kmiecik. Moze jutro z rana pojawi sie komunikat o jego dymisji.. Bo zwolnić niestety go nie zamierzają.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.09.2016, 20:55
Ciekawe, czemu gramy aż tak źle. Mijają tygodnie, a nikt nie przyniósł jeszcze żadnej plotki od piłkarzy/z klubu. Trudno mi uwierzyć, że piłkarze grają przeciw Wdowczykowi - na wiosnę grali dla niego, a teraz przeciw? To, co im zrobił w przerwie wakacyjnej? Zwyzywał im matki ma obozie przygotowawczym? Trener mógł natomiast sknocić przygotowania, popsuć taktykę, odpalić nie tych, co trzeba z klubu - wyniki były fatalne już w lecie. Ale wciąż nie były to chyba takie błędy, których nie dałoby się załatać w ciągu dwóch miesięcy. Przecież widzą, co się dzieje; Wdowczyk nie został trenerem wczoraj. Przedziwne.

Niezależnie od przyczyn tego kryzysu, drużyna potrzebuje impulsu. Zawodnicy raczej nie przegrywają tych meczów celowo, ale fakt faktem, że Wdowczyk nie ma pomysłu, jak poprawić wyniki, albo ma pomysły słabe. Uważam, że w przypadku kolejnej porażki należy poświęcić trenera i rozwiązać kontrakty z kilkoma zawodnikami. W to miejsce juniorów. Trudno, najwyżej będą ogrywać się na I ligę. A może zaskoczy i wymęczą utrzymanie. Na pewno nie ma sensu już dłużej czekać.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.09.2016, 21:17
masada napisał(a):Wyświetl post
Fakty są następujące, że to mimo wszystko nie jest skład personalny na 7 porażek z rzędu.
Dokładnie.Korona i Arka nie mają lepszych zawodników, a są znacznie wyżej w tabeli.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.09.2016, 21:32
s1mone napisał(a):Wyświetl post

http://ekstraklasa.tv/bramki/lech-wi...ownacki/kwwnyt
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.09.2016, 21:56
Paradoksalnie te sanki mało co by dały nam remis. Misiek wybronił i wielka szansa na strzelenie wyrównującego gola
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.09.2016, 21:58
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.Korona i Arka nie mają lepszych zawodników, a są znacznie wyżej w tabeli.
Mają lepszych zawodników. Panowie, pogódźmy się z tym, że jeżeli nikt do nas nie przyjdzie na OfPoma, raczej będziemy musieli spaść z ligi. Jakoś wydaje mi się to nieuchronne. Wisła będzie się odbudowywać w I lidze. Chyba że stanie się jakiś cud w najbliższych dniach, ktoś przyjdzie, pojawi się sponsor etc. Inaczej tego nie widzę.

Wdowczyk powinien szukać jakiegoś kandydata na ofensywnego pomocnika, jeśli nie ma szans na zatrudnienie nikogo. Np. takiego Jovicia bym widział na OfPomie. On jest przebojowy, myślę, że warto zaryzykować. Po prostu trzeba spróbować znaleźć takiego do kreowania gry, bo takiego nie mamy.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Gothic
Junior Member

Od: 12.2014

Stary 11.09.2016, 23:19
Pytanie brzmi czy czasem zawodnicy nie grają przeciwko trenerowi, nie widać między nimi chemii
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.09.2016, 00:43
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Wdowczyk powinien szukać jakiegoś kandydata na ofensywnego pomocnika, jeśli nie ma szans na zatrudnienie nikogo. Np. takiego Jovicia bym widział na OfPomie. On jest przebojowy, myślę, że warto zaryzykować. Po prostu trzeba spróbować znaleźć takiego do kreowania gry, bo takiego nie mamy.
Fajny pomysł. Serio.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.09.2016, 07:59
^^
ja też temu przyklaskuje. W Szymkiem kiedyś się powiodło. Może będzie analogia.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.09.2016, 09:22
Mimo wszystko różnica jest znacząca - w linku, który dałeś przeciwnik szedł centralnie sam na sam, a wczoraj wypuścił się gość na ostry kąt za bardzo w bok idąc, gdyby Sadlok do końca przeszkadzał na stojąco nic by z tego pewnie nie było.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.09.2016, 09:58
Szczerze powiedziawszy myślałem, że jak wejdę koło 11 na forum to ten temat będzie miał nazwę
"Dariusz Wdowczyk były trener Wisły"

Trzeba być gościem bez honoru aby po 7 porażkach z rzędu nie podać się do dymisji.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.09.2016, 10:08
Podał się po meczu ze Śląskiem, ale z racji katastrofalnej sytuacji finansowej i prośbach pani prezes został.

To też niestety nie pomaga grajkom. 2x zmiana właściciela, dekompletowanie kadry trenerskiej, wyjebanie nawet magazyniera.

Grajki nawet u trenera nie czuja wsparcia. Wdowiec natomiast wie, że z gowna bicza nie ukreci. Błędne koło.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.09.2016, 10:25
Okej to w takim razie mea culpa, musiało mi to gdzieś umknąć.

Zdaję sobie doskonalę sprawę, że nie stać nas na klasowego szkoleniowca, ale wydaję mi się, że Wdowczykowi skończyły się pomysły a i piłkarze przestali wierzyć w niego Dlatego też dymisja powinna zostać przyjęta.

Nowa miotła to zawsze jakaś świeżość w szatni i całkiem inne podejście piłkarzy.
Może Mandrysz? Może Skorża(tfuu)? Kocian? Ojrzyński?

Chociaż jak patrzę na te nazwiska to przestaje wierzyć w to co pisze..

@ABGwislakABG

Wywiad z naszą Panią Prezes:

Sporo kontrowersji ostatnio pojawiło się wokół Dariusza Wdowczyka. Po pierwsze czy prawdą jest, że trener chciał podać się do dymisji? Po drugie czy rozmawiała Pani na temat tych zawirowań, jak i wyników z naszym szkoleniowcem?

Rozmawiałam z nim i jestem pewna, że to wszystko poukłada, natomiast nie mogłam rozmawiać na temat dymisji, bo takiej nie było. Nie było takiego tematu - zarząd Wisły Kraków i Dariusz Wdowczyk dowiedzieli się o tym z mediów. Tutaj niestety mieliśmy do czynienia z pewnego rodzaju niekompetencją niektórych dziennikarzy i gonieniem za sensacją za wszelką cenę. Tempo publikowania zdecydowanie wyprzedziło rzetelność. Podkreślam nie chodzi o formalne pismo złożone przez trenera, czy o jakieś zapytanie w tej sprawie. Po prostu nie było nawet takiej rozmowy. Nigdy.

Czyli dymisji nie było.
Powód: Część wywiadu.
Ostatnio edytowane przez Bartuk1906 : 12.09.2016 o godz. 10:36.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 12.09.2016, 11:06
Cytat:
Może Mandrysz? Może Skorża(tfuu)? Kocian? Ojrzyński?
Skorża zdobył mistrzostwo polski z bardzo słabym zespołem Lecha Poznań, potem padł ofiarą własnego sukcesu. Bardzo wątpliwie aby podjął się tej misji ratunkowej oraz czy byliśmy wstanie spełnić jego oczekiwania finansowe bo to wciąż jeden z najlepszych trenerów w tym kraju. Jestem pewien, że ten człowiek potrafiłby ocenić racjonalnie sytuacje czyli przestalibyśmy udawać, że potrafimy grać w piłkę tylko zagrali kilka dłuższych piłek i może coś by z tego było
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów