|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przepraszam, że nie w temacie. Real serio usunął koronę znad swojego herbu?
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Nie koronę tylko krzyż z korony. Zrobił to tylko w wersji na rynek arabski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja wrzucę mały kamyczek do ogródka nowych władz.
Kilka dni temu podpisano pierwszą umowę sponsorską a na stronie głównej ciężko na pierwszy rzut oka znaleźć nazwę tegoż sponsora. ![]() ![]() Promocja pełną parą..... Czasami się zastanawiam, czy tym osobom tam w klubie się nie chce, jest ich za mało, czy może uważają że takie detale są mało istotne. Wybaczcie za rozmiar zdjęć.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 04.09.2016 o godz. 16:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Trudno powiedzieć, jakie mają ustalenia i co dany pakiet objął. Być może obecność loga na str. oficjalnej blokują inne umowy na wyłączność lub różne postanowienia. Nie wiemy wszystkiego. No i oczywiście miejmy nadzieję, że będą kolejni dobroczyńcy.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
No tak, jednak jeśli na stronie widnieją m.in. partnerzy medialni, to tym bardziej nie mogę zrozumeć braku loga/nazwy sponsora.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Inny niuansik widzimy nad sponsorami - tapety z czasów Skorży. W sklepie poza meczowkami też bez nowości. Takie niuansiki strasznie u nas kuleja, jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||||
Krótko by nie ciągnąc tematu. Herb - państwo, województwo, ziemia, miasto, ród szlachecki. Godło - państwo ale także klub sportowy, stowarzyszenie. Jeżeli ten umowny podział jest dyskusyjny to statuty TS Wisła nie pozostawiają żadnych wątpliwości. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...ka_-_dokumenty Wyciąg ze statutu 2014 roku: Cytat:
Jeżeli szanujemy tradycje, to także nazewnictwo. Ktoś tam kiedyś wiek temu ustalił, ze mamy godło i ja tego się trzymam.Zwłaszcza, że godło to nic gorszego niż herb. Biała Gwiazda jest godłem heraldycznym. Godło heraldyczne a godło to nie to samo. Oczywiście nie jestem Don Kichotem i nie zamierzam kruszyć kopii gdy uporczywie używane będzie określenie herb. Mamy aktualnie gorsze problemy. Cytat:
Cytat:
Ale nie jest to godło TS-u wprost. Cytat:
Używajmy wiec prawidłowego godła. Powód: statut
Ostatnio edytowane przez Elefant : 04.09.2016 o godz. 20:01.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale w statucie może być błąd. Zdaje się, że taki sam jest w Konstytucji RP. Bo różnica pomiędzy godłem a herbem nie polega na innym desygnacie, tylko innym znaku.
Nie mam czasu szukać w internecie, a w domu nie mam książki żadnej na ten temat, ale na głupiej wiki jest napisane tak: >>Godło w heraldyce jest zasadniczym elementem graficznym obecnym na tarczy herbu.<< https://pl.wikipedia.org/wiki/God%C5%82o Zresztą, nieistotne. _________ Odnośnie do strony internetowej i jej prowadzenia, to jest tragiczna. Nie mam na myśli tylko braku aktualizacji, ale też stronę wizualną. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
A łączenie spraw światopoglądowych z piłką kopaną jest luksusem młodości. To szybko mija. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wielu z Was patrzy na herb Wisły/TS przez pryzmat tradycji i historii, wartości które wniósł dla Krakowian a odmawiacie tego samego odpustowemu herbowi 'S.A.' ala Real Madryt. Prywatnie uważam że jedyną namacalną zmianą jaka przyniesie zmiana godła/herbu S.A. będzie wyraźne odcięcie się od 'ery Cupiała' i symboliczne zamknięcie tego etapu na kartach historii. Marketingowo myślę że w obecnej sytuacji jest to zbędny ruch, mącenie wody które jeść nie da a w świat pójdzie następny znak że coś się skończyło. To tak w skali mikro. Patrząc z szerszej perspektywy, mnie herb S.A. bardzo się podoba. Moim zdaniem najładniejszy herb w całej lidze. Do tego świetnie symbolizuje wszystko to co Cupiał nam dał. Herb S.A. to okres świetności klubu i suma sumarum patrząc z tej perspektywy jestem całkowicie 'za' jego zmianą. Na już. Era świetności Cupiała powinna miec własną symbolikę na kartach historii a ludzie którzy obecnie kują 'przyszlosc klubową moga i nawet powinni to robić pod własnym 'logo/szyldem/nazwiskiem'. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tak ciekawostką
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Panowie mamy większe problemy niż herb. Na razie nic optymistycznego po przejęciu się nie wydarzyło i na nic się nie zapowiada.
![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Rzygac sie chce od czytania takich wypocin.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() No i to by było na tyle. Bo o czym tu dyskutowac jak się nic nie wydarzyło i jak na nic się nie zapowiada. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jak w C-klasie
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ami_16500.html ![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
A po drugie niby jest wytłumaczone, że to był pomysł zawodników. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
To jest raczej powod przemawiajacy za Jak dla mnie logo S.A ma lepszy potencjal marketingowy i dla celow komercyjnych moze zostac. Natomiast nie widze powodu, by nie uzywac rowniez herbu TSu w kontekscie pilki noznej. Jak najbardziej mozna i nalezy. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie było mnie ponad 2 tygodnie w Polsce. Jak wyjeżdżałem to klub był obrazem nędzy i rozpaczy.
Po dwóch tygodniach to już widzę podmiot w którym się przelewa. Jedyny problem jaki pozostał to jeszcze herb/godło. O czym Wy dyskutujecie |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
Chyba, że powinniśmy tylko do porzygu dyskutować o tym, jak jest źle i że na pewno nie czeka nas nic dobrego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|