The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2016, 22:21
https://twitter.com/pektelestis/status/770545735817424896
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.08.2016, 22:29
Ja się nie nastawiam na transfery. Tym bardziej że nie udało się sprzedać Guzmicsa i żadnej kasy nie ma. No może jakiegoś zabłąkanego się uda zakontraktować z kartą na ręku kiedy odpadną mu inne opcje. Sami musimy poprawić grę tym co mamy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.08.2016, 23:11
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
A nie ogarnęliście, że ten newsik to kontrolowany "przeciek" z klubu, by fani/kibice mimo ostatniego miejsca mieli inny temat na rozmowy niż seria porażek, ostatnie miejsca w tabeli, niepewne jutro?

Może to jebnąć w 2 strony, in plus, in minus.

Klub zapewne liczy, że kibice/fani skumają, że do tego potrzebna im będzie kasa z ich portfeli i ruszą tłumniej po bilety/karnety/gadżety.

In minus, że pomimo faktycznej ciężkiej sytuacji kibice/fani uznają, że skoro nagle ma przyjść taki Biton to byli robieni w chvja, a obecna RN to Landryna.
Ja bym raczej powiedział, że to przeciek kontrolowany menedżera, który chce zrobić trochę szumu wokół zawodnika. Klub na takiej plotce by nie skorzystał, zawodnik, który z kimś być może negocjuje już prędzej. Gdybyśmy naprawdę byli zainteresowani Bitonem, to znaczyłoby tyle, że kto by Wisłą nie rządził, racjonalnie nigdy nie będzie. Tysiące piłkarzy biega po świecie, a my interesowalibyśmy się akurat tym, którego znamy, bo grał u nas.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 31.08.2016, 08:35
Nie ma sie co oszukiwac, ale "In Kapka we trust".
Jak on czegos nie wynajdzie to nie bedzie nikogo nowego. Owszem, wpierdzielal nas na miny solidne od czasu do czasu, ale Wisla za Kapki generalnia miala najnizszy w lidze odsetek niewypalow transferowych.

Wisly dzisiejszy dzien nie dotyczy bo i tak transakcji gotowkowych nie przeprowadzamy. Zostaja ochlapy dostepne jutro, i za tydzien i za dwa.

Tez mi sie marzy Melikson do spolki z nowym Cantoro i nowym Uche, ale te czasy juz minely i predko nie wroca.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.08.2016, 09:31
Ze weszlo.com
http://weszlo.com/2016/08/31/live-wr...szady-w-legii/

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2016, 10:00
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Ponoć przed wojną w W-wie prostytutki nazywano grzecznie profesjonalistkami.
/OT
Bo zdecydowanie więcej można wymagać od profesjonalistkek przyjmujących pieniądze niż od amatorek mówiąc im czułe słówka. Gdyby było odwrotnie, każda prostytutka nazwywana byłaby grzecznie 'amatorką'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.08.2016, 10:26
Mączyńskiemu się dziwie, że odmówił Olympique Marsylia.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 31.08.2016, 10:40
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Mączyńskiemu się dziwie, że odmówił Olympique Marsylia.
ja jednak sądzę, że to jednak ostatecznie Jemu odmówiono. Po jakiejś tam analizie gry naszego zawodnika.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 31.08.2016, 11:08
W przypadku rozpatrywania ewentualnych transferów Mączyńskiego trzeba pamiętać o tym, dlaczego w ogóle wrócił do Wisły.

On (a może nawet nie tyle on, co jego żona) podobno woli siedzieć tu, na miejscu - nawet za cenę mniejszej kasy
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 31.08.2016, 11:32
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
/OT
Bo zdecydowanie więcej można wymagać od profesjonalistkek przyjmujących pieniądze niż od amatorek mówiąc im czułe słówka. Gdyby było odwrotnie, każda prostytutka nazwywana byłaby grzecznie 'amatorką'.
chyba jednak ma za wysokie mniemanie o prostytutkach
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2016, 11:46
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
chyba jednak ma za wysokie mniemanie o prostytutkach
Albo kiepskie zdanie o amatorkach.

Ale ponoć jest tak że singiel i żonaty zazdroszczą sobie nawzajem tego samego - każdy z nich uważa że ten drugi się częściej 'bzyka'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.08.2016, 12:25
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
ja jednak sądzę, że to jednak ostatecznie Jemu odmówiono. Po jakiejś tam analizie gry naszego zawodnika.

Dla mnie jest fenomenem, że Mąka grając niezmienny piach w lidze (od powrotu do nas) oraz kompletnie niczym nie wyróżniając się w reprze jest rozpatrywany jako kandydat do grania w poważnych klubach. Od miesięcy oglądam jego mecze na Reymonta i za cholerę nie potrafię zauważyć, że facet jest lepszy od przeciętnego środkowego pomocnika Ruchu, Pogoni czy innej Korony. To że jest pupilkiem Nawałki to ok. Czasem bywa, w sumie nic w kadrze nie spieprzył. Ale że ktoś na zachodzie myśli o wykładaniu za niego kwot w okolicach 1-2 mln Euro to już dowód, że w piłce naprawdę jest za dużo kasy.
:/
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.08.2016, 15:38
Taki Pazdan lepszy albo Kapustka ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2016, 16:01
No i pomyśleć, że kiedyś Cupiał połaszczył się na 4x po 0,5 miliona € rozłożone aż na 4 lata (wypożyczenie)za Kosę, rozpierniczając tym samym zespół na LM, a dzisiaj blisko 30-letni, dużo słabszy Pazdan za ponad 2x razy tyle mógłby odejść na Zachód
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 31.08.2016, 16:17
Nie rozumiem dlaczego nie wypożyczamy zawodników jeśli w kasie pusto... Ciężko mi uwierzyć, że w Ekstraklasie, 1 lidze, Słowacji czy Czechach nie ma solidnych zawodników na newralgiczne dla nas pozycje, którym Wisła mogłaby zaoferować jednak coś więcej niż mają w obecnym klubie. Np. okno wystawowe w ekstraklasie (przynajmniej do czasu wyjścia na prostą) czy szansę na regularną grę.

To przecież nie musi być teraz zawodnik, który znacząco zwiększy jakość, niech będzie nawet podobny poziomem do obecnie grających - to już nie będzie źle. Chodzi jednak o dopływ świeżej krwi, o bodziec psychologiczny dla istniejącej grupy, o rozruszanie tego skostniałego układu personalnego na boisku i poza nim, o zwiększenie liczby rozwiązań przy ustalaniu składu. Wreszcie o ludzi, którzy będą mieli inklinacje do gry na pozycjach jakich Wisła potrzebuje. Akurat może uda się ich odbudować i rozwinąć. Więc niech to nawet będzie ofensywny środkowy na dorobku, którego można tworzyć. Bo obecnie choćby Wdowczyk stanął na głowie to nie zrobi piłkarza stricte ofensywnego z Urygi, Mączyńskiego czy Popovica.
Ostatnio edytowane przez nesta : 31.08.2016 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.08.2016, 20:06
nesta napisał(a):Wyświetl post
To przecież nie musi być teraz zawodnik, który znacząco zwiększy jakość, niech będzie nawet podobny poziomem do obecnie grających - to już nie będzie źle. Chodzi jednak o dopływ świeżej krwi, o bodziec psychologiczny dla istniejącej grupy, o rozruszanie tego skostniałego układu personalnego na boisku i poza nim, o zwiększenie liczby rozwiązań przy ustalaniu składu. Wreszcie o ludzi, którzy będą mieli inklinacje do gry na pozycjach jakich Wisła potrzebuje. Akurat może uda się ich odbudować i rozwinąć. Więc niech to nawet będzie ofensywny środkowy na dorobku, którego można tworzyć. Bo obecnie choćby Wdowczyk stanął na głowie to nie zrobi piłkarza stricte ofensywnego z Urygi, Mączyńskiego czy Popovica.
Pan Spięty zamiast pytać naszą Panią Prezes o śmierć jej brata sprzed lat powinien zadać pytania właśnie w tym kierunku. Drużyna bez wzmocnień lub choćby "odświeżenia" składu na jesień zdobędzie z 12 pkt i w zimie nie będzie nawet co ratować.

I szczerze to aż żal patrzeć, że kluby równie biedne jak my czyli Korona, Ruch czy beniaminkowie dokonują rozsądnych transferów. Quo Vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2016, 20:28
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem dlaczego nie wypożyczamy zawodników jeśli w kasie pusto...
Nie wiem czy domaganie się racjonalnej polityki transferowej w sytuacji, w jakiej Wisła znalazła się w tym okienku jest zasadne...
Miesiąc temu byłoby o czym pogadać, ale dzisiaj?

Zostaje nam czekanie na zawodników z kartą na ręku. Czyli... hmmm... w sumie to samo, co od kilku lat.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.08.2016, 20:32
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy domaganie się racjonalnej polityki transferowej w sytuacji, w jakiej Wisła znalazła się w tym okienku jest zasadne...
Miesiąc temu byłoby o czym pogadać, ale dzisiaj?

Zostaje nam czekanie na zawodników z kartą na ręku. Czyli... hmmm... w sumie to samo, co od kilku lat.
Racja z tymi pilkarzami ktorych mamy zajedziemy daleko.....
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2016, 20:43
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Racja z tymi pilkarzami ktorych mamy zajedziemy daleko.....
Ja to wiem, Ty to wiesz, oni pewnie też. Ale co ta świadomość zmienia?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.08.2016, 21:20
Jak to co? Zastawiamy Panamere i kupujemy Stilica!
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 31.08.2016, 22:48
Pani prezes mówi że transfery lubią ciszę. Oby tylko z tej tajemniczości nie zapomniała nam o nich powiedzieć
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 31.08.2016, 23:22
Wlasnie otworzylo się okienko transferowe dla Wisły.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 31.08.2016, 23:25
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Taki Pazdan lepszy albo Kapustka ?
Można ich nienawidzić, aczkolwiek zarówno Pazdan jak i Kapustka są/byli wyróżniającymi się zawodnikami swoich zespołów. Mąka natomiast nawet w Wiśle nie błyszczy.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.09.2016, 05:48
Nie ma pieniędzy, nie ma transferów. Na tą chwilę są inne priorytety. Nie wiem co w tym takiego ciężkiego do zrozumienia. Tym bardziej nie wiem skąd te narzekania na brak transferów.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.09.2016, 06:02
A może stąd, że patrząc na ostatnią grę naszych, wszyscy na stadionie chcieli popełnić zbiorowe harakiri?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.09.2016, 06:04
Też tak miałem, nie będąc nawet na stadionie tylko oglądając mecz w TV. Ba, dodam nawet, że mam tak już mniej więcej od czasu kiedy zwolniono Moskala. Transferów jednak nie wymagam biorąc pod uwagę obecną sytuację klubu.
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 01.09.2016 o godz. 06:05.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.09.2016, 15:24
Zwalniamy magazyniera...jakie transfery?
Dla mnie można ten temat zamknąć w cholerę na dłuższy czas, wyjdzie na to samo.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.09.2016, 15:54
Nie ma kasy, wszedzie szukają oszczedności, byle tylko zmniejszyć deficyt w budżecie. Jak pojawi sie sponsor na koszulkach to wtedy jest szansa, że kogoś zakontraktują, a tak to musimy grać tym co mamy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.09.2016, 17:56
Wdowiec sie pod(d)ał...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2016, 18:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wdowiec sie pod(d)ał...
Wisła Kraków SA @WislaKrakowSA 4 min.4 minuty temu Rewelacje jednego z portali nie znajdują potwierdzenia w faktach. Pan trener Dariusz Wdowczyk nie złożył dymisji na ręce Władz Wisły Kraków.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów