|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Odbudowa piłarskiej Wisły, ale też tej kibicowskiej to musi być wysiłek wspólny każdego kibica inaczej nam się nie uda.
Na przekór naszym wrogom lepszego momentu nie będzie żeby się w końcu zjednoczyć dla Wisły niż obecna sytuacja sportowo-finansowa. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tylko naiwni sądzą, że sztucznie nagonią frekwencję na stadionie albo że lud będzie kupował po 5 biletów by garstka bawiła się w prowadzenie klubu. To nie te czasy, wszystko kręci się wokół kasy, większość ogląda każdą złotówkę przed jej wydaniem. Gwarantem 15.000 ludzi jest miejsce w pierwszej piątce.
Ja mam karnet na cały rok. Daję czas do ostatniego meczu w sezonie aby: 1. TS znalazło właściciela z kasą i pieniędzmi zarobionymi własnymi rękami i odsprzedało 100% akcji spółki 2. przez cały ten czas prezes jak i cały zarząd nie śmiał wziąć ani złotówki z naszych pieniędzy, mają Wisłę w sercu więc blask klubu ma ich usatysfakcjonować, nie mamona. To samo dotyczy wykorzystywania władzy by robić biznes w blasku Białej Gwiazdy wtedy tez kupię karnet na 17/18 ![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ja tam nie widzę żadnego problemu w tym, żeby sobie TS wypłacił dywidendy czy zarząd miał sobie wypłacić premie jeżeli będzie z czego. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bylo by dobrze gdyby w nowych wladzach znalazlo sie miejsce dla bylych pilkarzy takich jak Baszczynski lub Kosowski
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
"NASZ" TS !!!
Hurra !!! Powód: caps
Ostatnio edytowane przez Don Donson : 23.08.2016 o godz. 15:06.
![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Widzę, że niektórzy już odpływają... Halo Ziemia! Kosowski rzuca płatną robotę w NC+ i przychodzi do Wisły, której los mimo wszystko nadal jest niepewny. Baszczyński rezygnuje z posady dyrektora sportowego w Niecieczy (bo o ile wiem, to nadal tam pracuje) i przybija z Kosą piątkę. Ogarnijcie się trochę.
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Uważam, że należy zatrudnić jakiegoś młodego rzutkiego prezesa z dobrym CV, nawet za jakieś przyzwoite pieniądze, plus ze dwóch ludzi z entuzjazmem do marketingu, bo jak ja patrzę na ludzi z TS to pomimo mojej aktualnej wdzięczności, to mam wątpliwości, czy oni są w stanie to ogarnąć, bez obrazy. Nawet to forum kipi od dobrych niewykorzystanych od lat pomysłów (sklepik, pamiątki, crowdfunding etc.)
Mam ogromna nadzieję, ze nie będzie jakiegoś czarnego PR, a i ludzie z TS i okolic nie dadzą pretekstów do tego, wtedy o sponsorów nie powinno być wcale tak trudno, niewykorzystany potencjał marketingowy w Wiśle jest ogromny, wystarczy spojrzeć na liczby, ile ludzi w tv chce oglądać mecze Wisły (nawet grającej padakę) w porównaniu do innych klubów. Trzeba tylko chcieć te pieniądze podnieść. Niestety, sytuacja teraz jest taka, że poważnie rozważyłbym sprzedaż Mąki i Ryśka, jeśli faktycznie są kupcy, za ok. 30% pieniędzy kupić jakiegoś jednego kreatywnego zawodnika do środka pola (bo bez tego trudno się będzie nawet utrzymać), a za resztę plus uzyskać płynność, żeby nie dawać pretekstów do rozwiązywania kontraktów. Dobrze będzie. Musi być. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Po dziesiejszych wiamościach mogę powiedzieć "uffff" ale na pewno nie klasnę ze szczęścia uszami. Bo na razie to dostaliśmy tylko odroczenie wyroku ! I jeśli nowy zarząd nie poskłada od nowa budżetu (sama wola kibiców i trochę lepsza frekwencja może nie wystarczyć) to spółka i tak padnie w ciągu kilku miesięcy z powodów finansowych. A jeśli ratunkiem będzie sprzedaż i rozwiązywanie najwyższych kontraktów to spadniemy sportowo. Więc wyzwanie ogromne i podjąć się go mogli tylko wariaci którym Wisła jest nieobojętna. Oczywiście widzę braki (mnóstwo) i mielizny tego rozwiązania ale pozostaje teraz tylko ściskać kciuki i karty kibica z nowymi biletami. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wygraliśmy bitwe, teraz czas wygrać wojnę! T.S. dzięki i walczymy wspólnie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Premie? Niech im ręka uschnie jak i miesięczne wynagrodzenie ktoś weźmie. Ty w ostatnich 10 latach pamiętasz okres w którym "było z czego"? Każda złotówka powinna być zainwestowana a nie w.......ona w formie kawioru czy ośmiorniczek. Jak pomyślę że Zdzisiek znów będzie się ślinił przy wypłacie to zbiera mi się na wymioty.
![]()
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc nie widzę w tej chwili w naszym składzie jednego piłkarza którego odejście byłoby dla nas stratą.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
Głowa i Mały to głównie wartość psychiczna aczkolwiek piłkarsko też jeszcze są w stanie dać nam wiele nie mówcie mi że chociaż te nazwiska nie są na pierwszą "8" tej marnej ligi, jeśli nie to wystarczą na spokojne utrzymanie nie róbmy z nich na siłe kalek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale chyba mamy inne cele niż I liga ? Skoro ten skład (+Wolski lubktokowliekinny) dał radę tylko zająć 9 miejsce to jego osłabienie to igranie z losem.i jeszcze to z GK : Robert Szymański: - W ostatnich dniach najważniejsze dla nas było to, żeby uratować Wisłę. Podtrzymuję to, co powiedziałem na poniedziałkowej konferencji prasowej, gdybyśmy tego nie zrobili, to na sto procent klubu nie byłoby już w tym tygodniu Ktoś coś wie ? Wiezryciele zaczęli składać wnioski o upadłość S.A. przy kolarzu ? Powód: dopisano
Ostatnio edytowane przez szorstki : 23.08.2016 o godz. 15:33.
![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że urlop "niezatapialnego" Zdzisława odwołany tylko po to, aby wręczyć dymisję natychmiastową. Jednego szkodnika się pozbyliśmy, czas na kolejnego.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 23.08.2016 o godz. 15:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Pora przygotować klub na sprzedaż, żeby najpóźniej w październiku było wszystko zapięte na ostatni guzik. Cupiał nie znalazł nikogo takiego i tu jest problem. Z TS-em, to do końca sezonu nie dociągniemy, ale to oczywista oczywistość. Zrobić porządek z finansami(tzn. co jest, a co zniknęło) i szukanie nowego właściciela, to zadania dla TS.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Pytanie: Czy espedito zostal juz wy.......ony ? Podobnie jak i trener-koordynator ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dostaną po prostu wypowiedzenia
Co jak co ale w Wiśle zmiany prezesów mają obcykane :( |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Jeśli będą sponsorzy to i z TS-em daleko zajedziemy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wbijcie sobie do głowy, że musi być właściciel, ktory ma pieniądze i który sam doszedł do pieniędzy. A nie co miesiąc będzie żebrał od kibiców czy sponsorów. Mam nadzieję, że od jutra TS szuka nowego właściciela dla Wisły.
![]()
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Nie, od jutra a raczej od momentu przejęcia Wisły od rowerzysty, TS ma ważniejsze sprawy na głowie niż szukanie właściciela dla Wisły SA. -Zebranie zarządu Wisły SA. - Przekazanie strategii - Zawarcie umów ze sponsorami. - Wyprowadzenie SA na prostą. - Wyczyszczenie atmosfery wokół klubu. Wtedy można zająć się szukaniem inwestora, który byłby zainteresowany kupnem klubu. Zarząd TS Wisła nigdy nie żebrał jakichkolwiek pieniędzy od kibiców, jeżeli tak to odbierasz to pogratulować toku myślenia. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Powiem szczerze, nic mnie od dawna tak nie uszczęśliwiło jak odbicie Wisły z rąk tego oszusta. Mam nadzieję, że na konferencji padnie pytanie, czy i ile her meresiński przelał na swoje konto z konta Wisły.... W końcu można odetchnąć z ulgą Niech będzie nawet biednie, ale niech będzie normalnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Panowie, czekamy na "załatwienie" sprawy herbu!
Mocno jestem podekscytowany - dużo optymizmu z mojej strony. Widzimy się na meczach! ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MUSI, MUSI... Przykład klubu który dziś pewnie wejdzie do LM pokazuje, że jednak nie musi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Pewnie że wystarczy.Znajdziesz jakiegoś?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|