The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2016, 12:53. Pomoc finansowa dla Wisły ze strony kibiców
Witam,
w tym temacie chce podyskutować na temat możliwych form pomocy dla Wisły.

Na tym forum pisałem już o takim pomyśle:
Plan działania.
1. Akcja na fb, tt i petycja które ma na celu niezobowiązujące zebranie liczby chętnych do finansowego wspierania klubu w sposób ciągły.
2. Po zebraniu dużej grupy ludzi zaczynamy to ubierać w ramy formalno-prawne
3. Nowy 'twór' działa na zasadzie:
- kibic rejestruje się z imienia i nazwiska na stronie i deklaruje wpłaty
- przy deklaracji jasno określa cel na który mają być przeznaczone jego pieniądze
- wybiera np. z:
a) Akademia
b) Opłaty za użytkowanie stadionu
c) Opłaty licencyjne
same 'czyste' rzeczy by każdy kibic był pewien iż jego środki są przeznaczane na funkcjonowanie klubu, a nie trafiają do kieszeni właściciela, lub nie są 'przejadane' przez administrację.
Cała sytuacja jest regulowana umową pomiędzy tym nowym 'tworem' a Klubem, Klub zapewnia transparentność środków przekazanych od kibiców.
W kwestii obsługi, nie potrzeba sztabu ludzi do zrobienia tego, wystarczy trzech - prawnik (podpisanie umów), finansista (zawarcie umowy z bankiem) i informatyk w celu stworzenia portalu.
Mamy XXI wiek. Tak, dobrze zorganizowany portal będzie potrafił ogarnąć płatności masowe, przeksięgowania do klubu, rejestracje użytkowników, blokowanie/odblokowywanie dostępu przy wpłatach, transparentność finansów w postaci zestawień ile zostało wpłacone, ile i na jaki cel wpłynęło do klubu.
Nie widzę tu konfliktu interesów z kimkolwiek, ludzie wpłacają na określony cel funkcjonowania klubu
- z czasem gdy już sytuacja się unormuje będzie można rozmawiać z władzami o pewnych przywilejach wynikających z dofinansowania Klubu przez kibiców. Ale na razie myślmy o Wiśle nie o zniżce na kiełbasę na stadionie.

To jest mój pomysł o którym z każdym porozmawiam.

Poza tym wszelkie inne formy pomocy jakie macie na myśli - piszcie tutaj. Po to jest ten temat by stworzyć najskuteczniejszy sposób pomocy Klubowi.
Proszę o konkretne i rzeczowe wpisy, ze strony administracji forum mam obietnicę ścisłego moderowania tematu.

Z Wiślackim pozdrowieniem
M.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2016, 13:26
Myślę, że pomysł bardzo ciekawy i zarazem bardzo dobry, zwłaszcza w obecnej sytuacji, gdzie sekcja piłkarska potrzebuje każdej złotówki. Organizacja ta ma jedynie sens, jeśli wszystko będzie transparentne, każdy wpłacający wie na co przekazał swoje grosze.
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 22.08.2016, 13:33
kazda forma generujaca kasa na start dl TS to szansa na wypracowanie stałego systemu finasowania WISŁY
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 22.08.2016, 14:08
Proponowalbym mimo wszystko fans4club, kolejna edycja oczywiscie zeby jak najwieksze przychody byly to bez organizacji meczu itd, by klub jak najwiecej zarobil na czysto.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.08.2016, 14:44
Zapał w narodzie jest wielki. Postanowiłem to jakoś uporządkować i stworzyć dwa tematy jeden gdzie można dawać konkretne propozycje pomocy. Drugi dyskusyjny. Posty z innych tematów dotyczących pomocy poprzyklejałem.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów