The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2016, 17:59
powiedzą "NIE" to ich sprawa. Propozycję dostaną i będą się musieli ustosunkować. Nikt też nie będzie szedł do 'Kolarza" z jakimiś zarzutami czy pretensjami co by "nam" nie wmawiano, że opieramy się na plotkach z prasy. Po prostu pójdziemy zadać kilka pytań co do wizji, przyszłości Klubu, sposobu zarządzania itp. Przymusimy "kolarza" do powiedzenia tego o co nie potrafią lub nie chcą zapytać media. Wszystko w odniesieniu tylko do Wisły. Mam w dupie pytania o VAT czy maturę. Nikt go nie będzie atakował, czego być może się boi w kontekście konferencji prasowej...
Pełna kultura, garnitury a nie krótkie spodenki. Mówię tu oczywiście o przedstawicielach, którzy pójdą na rozmowę...
SKWK powinno pokazać, że ma jaja i nie mieć nic przeciwko. Najwyżej podeślą kogoś z SH i dostaniemy po mordzie. Wtedy trzeba będzie powiedzieć pass a Polska kibicowska się dowie jak jest.
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 17.08.2016 o godz. 18:09.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.08.2016, 19:33
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
ten świstek może sobie wsadzić w dupe... Sąd jeszcze nieuaktualnił rejestru i dlatego widnieje jako nie karany. Qtas kłamie w żywe oczy a Ci go klepią po plecach. Panowie co robimy? Jakie działania?
To jest dramat. Jak można być takim fagasem. Co więcej - gdzieś niby powiedział, że wykonuje "tytaniczną" pracę z wykształceniem gimnazjalnym
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
TASAIO
Junior Member

Od: 07.2012

Stary 17.08.2016, 19:43
Apeluję do 2-3-4-5 prawników których na pewno nie brakuje w braci kibicowskiej. Skrzyknijcie się gdziekolwiek, na FB, forum itd. Następnie rejestracja organizacji, spółki czy cokolwiek to się zwie, nie znam się na tym. Dobrać 10 zwykłych kibiców którzy mogą poświęcić swój czas, założyć konto i prosić kibiców o wsparcie. To co się dzieje teraz w klubie nie zależy od nas. Robić swoje. Najważniejsze aby nikt nie dziubnął kasy. Dlatego prawnicy, bez nich nic się nie uda. Uczciwych ! Jeśli ktoś odkupi Wisełkę to dobrze, będziemy mogli sfinansować jakiegoś grajka. Jeśli nic z tego nie wyjdzie , to zawsze będzie można komuś pomóc, komuś choremu itd. Ważne żeby zajęły się tym osoby które znają realia w klubie , różne niuanse o których zwykły kibic nie ma zielonego pojęcia. Mądrze...
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 17.08.2016, 19:47
Widzę, że marnie idzie rozpoczęcie tego wszystkiego, więc dołożyłem cegiełkę w postaci stworzenia emaila dedykowanego temu przedsięwzięciu.

Jeżeli ktoś się weźmie za ogarnięcie (w mojej ocenie najlepiek zjednoczone siły głównych forów) to już mają maila, któego przekażę, a od tego prosta droga do fanpage, itd. Media podchwycą, ludzie się dowiedzą.
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 17.08.2016, 19:50
Ja .......e. Ludzie kochani, jak czytam wasze posty to mnie krew zalewa. Wczoraj chcieliście tego człowieka na taczkach wywieźć, a dzisiaj po jakimś .......onym wywiadzie chcecie czekać. Ja też mogę wydać oświadczenie, że czegoś nie zrobiłem. Chce, ktoś ze mną wywiad ? Mogę opowiadać różne rzeczy.
Trzeba działać już teraz. Jest tyle WISLACKICH FP na szajsbuku, które mają po 8-12 lajków i na pewno wspomogą w tej akcji. Zacznijmy działać
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 17.08.2016, 20:22
kicur napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e. Ludzie kochani, jak czytam wasze posty to mnie krew zalewa. Wczoraj chcieliście tego człowieka na taczkach wywieźć, a dzisiaj po jakimś .......onym wywiadzie chcecie czekać. Ja też mogę wydać oświadczenie, że czegoś nie zrobiłem. Chce, ktoś ze mną wywiad ? Mogę opowiadać różne rzeczy.
Trzeba działać już teraz. Jest tyle WISLACKICH FP na szajsbuku, które mają po 8-12 lajków i na pewno wspomogą w tej akcji. Zacznijmy działać
Myślę że tu wiele osób chce działać ale póki co moderatorzy nie uraczyli nas choćby jednym postem na temat całej akcji.
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.08.2016, 08:20
Może tak:
https://www.change.org/
z przykładową treścią:
" Jako kibice najstarszego Klubu w Polsce, w związku ze zmianą właściciela naszego ukochanego Klubu, oczekujemy wyjaśnienia zaistniałej sytuacji, oraz przedstawienia planów na przyszłość. Zaistniała sytuacja - znaczne pogorszenie wizerunku Wisły Kraków, brak jakichkolwiek rzetelnych informacji, zarzuty łamania prawa wobec nowego Właściciela napawają nas ogromnym niepokojem. Pragniemy przypomnieć iż Wisła to nie sam klub, ale ogromna rodzina w skład której wchodzą, Właściciele, Pracownicy, Piłkarze oraz Kibice. Traktowanie nas, wiernych kibiców bezprzedmiotowo - tylko pogarsza złą atmosferę wokół klubu. Oczekujemy jasnych i konkretnych wyjaśnień na temat działalności klubu w najbliższych miesiącach i latach."
Niech ktoś to poprawi i wrzuci lub wyśle fajny tekst do mnie to wrzucę. Podpisać się trzeba imiennie. Rozesłać za pomocą forów, tt, fb i innych. I wtedy zobaczymy ilu nas jest. Podpisze kilkuset, kilka, kilkadziesiąt tysięcy? Nie wiem. Ale moim zdaniem 50tys to minium. Wtedy wrzucić na fb i tt Pana Meresinskiego i zobaczymy jak nas potraktuje. To nie będzie paru 'krzykaczy' pod stadionem, kilku 'Panów w krótkich spodenkach', ale ludzie podpisani imieniem i nazwiskiem. Konkretni. Te 50 tys można w dzień uzbierać. Nie uzbieramy, znaczy że potrafimy tylko anonimowo hejtować na forum, uzbiermy więcej - można myśleć o 'socios'.
Pozdrawiam

PS. Można też tą petycje przedstawić TF żeby wyjaśniła powody wybrania Pana Meresińskiego jako właściciela. Pewnie się wykręcą tajemnicą handlową, ale spróbować można.
Powód: PS.
Ostatnio edytowane przez momo : 18.08.2016 o godz. 09:14.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.08.2016, 09:04
Mój podpis masz.Ja chętnie bym też starał się dorwać JM ,wiedząc kiedy będzie w klubie.
Bednarz=Landryna=......
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2016, 09:14
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Mój podpis masz.Ja chętnie bym też starał się dorwać JM ,wiedząc kiedy będzie w klubie.
to z moim, jeszcze tylko 49997! Niech ktoś zajmie się TYM od strony technicznej. Halo, Halo... Houston słyszysz mnie?!
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
bonawentura
Senior Member

Stary 18.08.2016, 09:38
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
I tutaj mamy idelany przykład tego co nas zniszczyło: protesty, obrazanie sie itd... Jeszcze zaden ciemny interes czy wałek na Wiśle nie został zrobiony a juz o tym jest klepanie. Wizerunek JM jest nie do przyciecia jesli chodzi o Wisłe to jest jasne... ale teraz pytanie czy przybycie POD stadion ma byc rowznoznaczne z linczem i wykopaniem JM czy co Czyli rozumiem ze chcecie zrobic "protest" majacy na celu wywalenie Meresinskiego Na stadionie tez mozna dac wyraz działaniom jakie maja ostatnio miejsce, mimo ze na ostatnim meczu ich nie było...
Biorąc pod uwagę jego dotychczasowe zarzuty jestem pewien, że będzie gruchnięcie jakich mało. Uważam, że mamy dwie rzeczy do wyboru - albo wyraźnie się temu całemu bagnu sprzeciwić, albo patrzeć, jak nasza Wisełka więdnie Dla mnie nie do zaakceptowania jest fakt osoby JM w Wiśle. Wolę obudzić się z przyczyn sportowych w niższej lidze, niż z pozasportowych. Nie wiem kto tu może w ogóle żyć złudzeniami, patrząc na to, co się dzieje z Wisłą.
Trzeba działać. Oświadczenia S.K.W.K. tego nie zmienią. Tutaj trzeba po prostu wyjść na ulicę, a dokładnie przed stadion i krzyczeć. Oficjalny protest zorganizować, zgłosić do Urzędu Miasta jako organizator i krzyczeć. Jestem pewien, że na taki protes przyjdzie mnóstwo ludzi, a to - przede wszystkim - ZACHĘCI POTENCJALNYCH INWESTORÓW DO KUPNA KLUBU OD TEGO TYPA.
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 18.08.2016, 09:40
I co twoje krzyczenie da już był taki co mu strajk robli dom farbą wymalowali nazywa się pan KROL
momo
Senior Member

Stary 18.08.2016, 10:02
suikoden napisał(a):Wyświetl post
I co twoje krzyczenie da już był taki co mu strajk robli dom farbą wymalowali nazywa się pan KROL
I dlatego lepiej coś napisać konkretnego niż wrzeszczeć pod domem/stadionem.
Ale jak widać ludzie wolą plotkować i hejtować niż coś robić. Jakub Meresiński - 100stron, ratujmy Wisłę - 5 stron i niewiele konkretów. O czymś to świadczy.
bonawentura
Senior Member

Stary 18.08.2016, 10:05
Jak śmiesz porównywać taką śmieciowatą Polonię do Wisły?
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 10:25
ja nie porównoóje WISŁY do POLONI
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 18.08.2016, 10:45
ja nie porównoóje WISŁY do POLONI
Czy na tym forum spamowanie dziesiątkami bezsensownych postów ze składnią 10 latka jest dozwolone? Jeśli nie, to co ten koleś tu jeszcze robi? Człowiek wchodzi na forum, bo może przeczyta coś ciekawego od mądrych ludzi i musi przedzierać się przez posty tego jegomościa
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 10:55
Tak mądrzy ludzie to kolejny bojkot nawołują proszę bardzo dalej działajcie na szkodę klubu tylko ciekawe co zyskacie.
Nasz los jest zależny od pana JM ewentualnie kogoś kto zanim stoi więc możecie robić strajki itp tylko wszystko zalezy od widzimisię jednego pana.
Wiślak88
Member

Stary 18.08.2016, 11:06
Tak mądrzy ludzie to kolejny bojkot nawołują proszę bardzo dalej działajcie na szkodę klubu tylko ciekawe co zyskacie.
Nasz los jest zależny od pana JM ewentualnie kogoś kto zanim stoi więc możecie robić strajki itp tylko wszystko zalezy od widzimisię jednego pana.
Dziękuję za napisanie osiemdziesiąty raz tego samego i dostarczenie kolejnego dowodu na to, co napisałem wyżej.

A na szkodę klubu działa tylko i wyłącznie nasz biznesmen wykształciuch. Szkodzi nam każdą swoją wypowiedzią, każdą kolejnym kłamstwem i każdą chwilą w której jest u sterów naszej Wisełki.
bonawentura
Senior Member

Stary 18.08.2016, 11:19
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
Dziękuję za napisanie osiemdziesiąty raz tego samego i dostarczenie kolejnego dowodu na to, co napisałem wyżej.

A na szkodę klubu działa tylko i wyłącznie nasz biznesmen wykształciuch. Szkodzi nam każdą swoją wypowiedzią, każdą kolejnym kłamstwem i każdą chwilą w której jest u sterów naszej Wisełki.
Dokładnie. Odnośnie suidokena - to nie jest zwykły bojkot. Albo jest się człowiekiem uczciwym i wyznaje się jakieś reguły moralne, albo jest się za tym typem, który przypadkiem kupił nasz klub.
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 11:20
A co on złego zrobił poza smrodem który się ciągnie za nim narazie nie zrobił nic dobrego ale tez nic złego
momo
Senior Member

Stary 18.08.2016, 11:37
@suikoden, @Wiślak88 itp.
chciałbym Wam i innym przypomnieć temat "ratunek dla Wisełki", macie coś konkretnego do przekazania piszcie, w przeciwnym wypadku użyjcie magicznego przycisku "p.w." lub skorzystajcie z świeżego powietrza.

Serio ? 5 stron z czego 4 wzajemnego obrzucania się błotem. Prawie żadnych pomysłów, żadnego konkretu. Za to 105 stron gównoburzy w temacie JM. Najaktywniejsze forum kibiców służy do obrzucania się g... Wstyd. Jak to świadczy o Wiśle? Po co sponsor wejdzie do klubu jak zaraz przeczyta wiązankę że jest .../.../... bo dał 2 nie 22mln. Nie tylko właściciel i piłkarze są wizytówką klubu. Miejsca takie jak to również.
Wiślak88
Member

Stary 18.08.2016, 11:39
A co on złego zrobił poza smrodem który się ciągnie za nim narazie nie zrobił nic dobrego ale tez nic złego
Skoro nie ma tu modów, to może zastosujesz się do prośby nie tylko mojej, ale z tego, co widzę, też innych użytkowników i przestaniesz już tu pisać dopóki nie skończysz szkoły? A jeśli na szkołę już jesteś za stary, to weź ze sobą tego, któremu dajesz tak wielki kredyt zaufania i pójdziecie razem do jakiegoś liceum wieczorowego, czy coś.

momo napisał(a):Wyświetl post
@suikoden, @Wiślak88 itp.
chciałbym Wam i innym przypomnieć temat "ratunek dla Wisełki", macie coś konkretnego do przekazania piszcie, w przeciwnym wypadku użyjcie magicznego przycisku "p.w." lub skorzystajcie z świeżego powietrza.

Serio ? 5 stron z czego 4 wzajemnego obrzucania się błotem. Prawie żadnych pomysłów, żadnego konkretu. Za to 105 stron gównoburzy w temacie JM. Najaktywniejsze forum kibiców służy do obrzucania się g... Wstyd. Jak to świadczy o Wiśle? Po co sponsor wejdzie do klubu jak zaraz przeczyta wiązankę że jest .../.../... bo dał 2 nie 22mln. Nie tylko właściciel i piłkarze są wizytówką klubu. Miejsca takie jak to również.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale właśnie w tych postach chcę tego porządku w temacie. Oczywiście są one do usunięcia, ale może któryś z nich dotrze do typa, który swoimi bzdurnymi właśnie ten temat zaśmieca.
Ostatnio edytowane przez Wiślak88 : 18.08.2016 o godz. 11:44.
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 11:48
Śmietnik to wy robicie licząc na to, że odbijecie Wisłe a tak naprawde wszystko zalezy do widzimisia pana JM
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.08.2016, 11:53
Na rany boskie, zamknijcie ten temat, bo tylko dodatkowo pod....ia.
momo
Senior Member

Stary 18.08.2016, 12:01
Śmietnik to wy robicie licząc na to, że odbijecie Wisłe a tak naprawde wszystko zalezy do widzimisia pana JM
1. temat jest "ratunek dla Wisełki" a nie 'odbijamy Wisłę' - widzisz różnicę? Jest wiele wyjść, wiele możliwości nacisku na to jak określiłeś 'widzimisia' właściciela. Można mu pomagać, przeszkadzać, olewać itp. Ale coś można robić nie tylko hejtować.
2. skoro nic nie zależy od Ciebie to po co się odzywasz ? Jeśli uważasz że Twoje zdanie, pomysły nic nie zmienią to zachowaj je dla siebie.
masada
Senior Member

Stary 18.08.2016, 12:07
Z tą siłą przebicia, która tu się ujawniła to sobie możecie solo protestować przez to małe okienko, które być może macie w WC - skutek będzie ten sam.
Zachowajcie energię na jakąś sensowną inicjatywę, niestety będzie zapewne potrzebna.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.08.2016, 12:36
[...] narazie nie zrobił nic dobrego ale tez nic złego
Jeśli ktoś generuje fetor, to nie jest sytuacja neutralna.
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 12:39
ale kolega masada ma troche racji
bonawentura
Senior Member

Stary 18.08.2016, 12:43
@suidoken, masada - jesteście od Pana Meresińskiego, więc lepiej zamilknijcie. Sytuacja jest dramatyczna i trzeba wykonać jakieś poważne ruchy, a nie smyrać się po wiadomo czym. Ostatnie doniesienia prasowe sugerują (https://eszjot.wordpress.com/2016/08...-przeszloscia/), że JM może mieć powiązania z jakimś światem gangsterskim, a Wy mi tutaj opowiadacie brednie, żeby nic nie robić. Trzeba odbić Wisłę z rąk tego człowieka, bo już mi się rzygać chce jak na niego patrzę.
momo
Senior Member

Stary 18.08.2016, 12:51
@bonawentura więc jakie poważne ruchy proponujesz?
masada
Senior Member

Stary 18.08.2016, 12:54
ale kolega masada ma troche racji
Ty za to nie masz jej za grosz.

@bonawentura, wyciągnę do Ciebie rękę, bo widzę potrzebujesz pomocy błądząc w ciemnym lesie i dyskutując z tezą, której nie postawiłem.
Gdzie napisałem, że nie należy nic robić? Mówię, że sposób w jaki się do tego zabieracie (znowu jakieś słodkie pierdzenia o zakładanie wydarzeń na facebooku przez gimnazjalistów na wakacjach) nie ma sensu i najmniejszych szans powodzenia. Poczekaj na coś sensownego, wybiorę się też.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów