|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
niby kropla w morzu potrzeb ale my nieskutecznie przez kilka lat szukalismy sponsora koszulkowego na poziomie 4-5mln zl. za sezon Panie i panowie! Wszystkie rece na poklad! Dzialajmy! ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Właśnie przez chaos organizacyjny. Realne wsparcie biznesowe otrzymują tylko te działania, które są racjonalne i przemyślane, a nie chaotyczne i porywcze. To ma ogromny wpływ na sponsoring, a już w szczególności biorąc pod uwagę rynek polski, gdzie większość sponsorów omija piłkę szerokim łukiem. Teraz JM to jeszcze gorsze rozwiązanie. Podejrzewam po prostu, że nigdy w Wiśle nie było rzeczywistego badania rynku w celu przekazania klubu w inne ręce.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Model tzw. socios byłby niezłym rozwiązaniem, ale bez JM. Właściciel klubu winien być nieskażony jakimikolwiek zarzutami.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
http://www.dzielnica18.krakow.pl/ind...port&Itemid=24 Oby tylko nie powtórzył się i nie zrealizował, schemat tamtejszego upadku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ktoś to musi koordynować, nakreślić szkielet działań. Bez tego będziemy tak sobie p@#$ć przez kolejnych 30 stron.
Wydaje mi się, że świetnie byłoby, w obliczu powagi sytuacji, żeby skoordynowały to wspólnie redakcje tego forum i wislaportal.pl, gdzie odbywa się podobna dyskusja. Ja wiem, że to względem siebie konkurencja itd. ale to nie czas na takie rozkminy. Za rok obie redakcje mogą prowadzić relacje z IV ligii dla garstki "kumatych". Niezbędne też będzie zaangażowanie w to znanych osób. To zapewni zasięg i zainteresowanie poważnych mediów. Ja ze swojej strony mogę zaoferować dotarcie do takich osób i podjęcie próby ich "zwerbowania". Ale to ma sens dopiero, kiedy będzie wiadomo, co, jak, kiedy i dlaczego. Redakcjo?
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 17.08.2016 o godz. 06:22.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ustalcie warunki wydatkowania tych pieniędzy - proste jasne i klarowne. Jawne i łatwe do skontrolowania.
Podajcie konto - będziemy płacić. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Gdyby 30 tys. kibiców było wstanie wpłacać 100 zł miesięcznie na Wisłę, to mielibyśmy 36 mln zł w skali roku. od samych kibiców... ja mógłbym tyle płacić i myślę, że większość z Was też. 100 zł to obecnie 7 paczek szlugów, 35-40 piw w sklepie, 4 butelki wódki. nie wiem tylko czy byłoby nas tylu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tym samym nasuwa sie pytanie kim sa MY? wydaje mi sie ze akurat ostatnia akcja crowdfundingowa pokazala ze potencjal jest ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
No Panowie jestem zbudowany. Mniej" gdybań" więcej konkretów, pomysł na manifę przy stadionie dobry. Spróbujmy, ile osób przyjdzie - to sprawdzian , i policzenie "wojska" Razem Wiślacy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
1200 zl rocznie...ja tez moglbym placic. Ale takich osób będzie mx 1000...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Już tysięczny raz taki pomysł powstaje na forum sb itp...(zbiórka pieniędzy typu socios) i kolejny raz muszę napisać prostą i logiczną odpowiedź na taki pomysł: NIE
Chcesz wesprzeć klub? Kup bilet... Kupiłeś bilet? Kup bilet koledze i go weź... Nie masz już więcej kolegów? Kup koszulkę... Masz koszulkę? Kup co innego... Jak już nie chcesz kupować to namów kogoś... A ostatecznie jak już wszystko powyższe spełniłeś - daj kasę Akademii, bo tylko tam jest obecnie prowadzona polityka która jest wędką dla klubu, która daje możliwość rozwoju. Poprawa sytuacji i wizerunku Wisły to głównie więcej ludzi dbających o Wisłę, nie sam budżet, który jeden z drugim przeje. Nie znajdzie się nawet 100 ludzi, którzy będą przelewać kasę regularnie, bo efekt ich wpłat nie będzie widoczny...Wisła potrzebuje rozwoju od kibiców w formie widocznego wsparcia, takiego który zostanie doceniony przez sponsorów. Więcej ludzi wokół klubu, więcej wydarzeń, więcej pozytywnych informacji. Gdyby rzeczywiście stworzyć suwerena socios, to co innego, ale Wy nie o socios tu prawicie...a o zapomogach w stylu 500+ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tylko i wylacznie socios.
Proponowałbym od razu dołączyć ankietę : Płaciłbyś 100 czy nie ja dam 100 miesięcznie. moge nawet ogarnac wiecej, pomóc w biurze prasowym czy ogarnac małego sponsora etc. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
chcemy pomoc ale i wymagac to czy to ma byc cos na wzor socios czy inny rodzaj wspoltowrzenia klubu to kwestie do ustalenia... nasz klub musi byc zarzadzany na kazdym szczeblu przez ludzi ktorzy maja wiedze, umiejetnosci jak i doswiadczenie... i co moze najwazniejsze, pasje! od wielu lat klub funkcjonuje na chorych zasadach i czas go wyleczyc... byle by pacjent przez nasza opieszalosc nie zmarl na stole operacyjnym... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
Mamy problem, żeby na mecz Gwiazdy dla Białej Gwiazdy przyszło 16 tyś ludzi JEDEN raz w historii. A Ty chcesz, żeby miesięcznie 30 tysięcy ludzi płaciło po 100 zł? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
tak, chcę. Dlatego żeby pokazać części kibiców jacy to oni są bardziej wiślaccy od reszty, bo mają zdjęcie na fb albo pójdą na mecz raz na rok. to ma być realna pomoc i realny wpływ na losy klubu. oczywiście przy mentalności większości z nas to prędzej Wisła zagra w IV lidze niż będzie 5 tys takich osób. zawsze wszystkim kur... źle ale jak przychodzi do realnego działania to już nie ma kto pomóc ani zadziałać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
WY są to osoby, których nie było na wielu meczach jak ja byłem i ze swkaszoną twarzą obserowoałem pustki na trybunach, które systematycznie odbijały się na budżecie klubu, budżecie który Basałaj zakłądał przy 17 tys widzów chodzących na mecz (to troche smieszne), WY ktorzy nie zapelnili szczelnie stadionu w meczu z GWIAZDAMI jak byla zbiorka dla klubu...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 17.08.2016 o godz. 08:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie opowiadajmy tutaj narazie o socios. Trzeba stworzyć do tego klimat. Pokazać, że kibice mają siłę i mogą przeciwstawić się mocno takiemu podejrzanemu typowi jak JM. Dlatego trzeba działać! Błagam, niech ktoś to zorganizuje! Ktoś, kto ma więcej czasu niż ja (jestem bardzo zapracowany). Z chęcią natomiast przyjdę na wielką manifestację pod stadionem. I to trzeba zrobić! Już! Inaczej nasz klub popłynie na dno. Zresztą już na nim się znajduje - i mówię tu bardziej o dnie moralnym, a nie sportowym.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zejdz juz prosze na ziemie! bo nikt ci nie dal prawa do decydowania kto jest kibicem lepszym a kto gorszym... no chyba ze masz jakies niesamowite zasugi dla tego klubu z ktorymi sie nie obnosisz... ale mysle ze nie sa wieksze od moich i wielu tysiecy zwyklych kibicow... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To nie czas na wytykanie "Ja byłem na meczu a Ty nie"!!! Skończcie już się licytować kto dał więcej od siebie dla klubu. Każdy dał tyle ile mógł i koniec kropka. Mnie osobiście wqrwia to, że przy okazji meczu Gwiazdy dla Białej Gwiazdy wpłaciliśmy nie małe pieniądze, fakt oglądnęliśmy byłych zasłużonych piłkarzy dla Wisły ale co się stało z tymi pieniędzmi nie wiadomo :/ Jedna wielka cisza, zero rozliczenia na co poszło, kogo spłaciliśmy, co zostało kupione... Z boku to wyglądało tak "Drogi kibicu jesteś frajerem daj nam swoje pieniądze bo dotychczasowe prze..baliśmy, pomóż" Dlatego funkcjonowanie klubu na zasadzie regularnych wpłat od kibiców sprawdzi się tylko wtedy gdy osoba wpłacająca będzie coś z tego miała a nie zwykła jałmużna bo w tak sposób te pieniądze pójdą się pier....
Wracając do tematu zebrania się, admini nadal milczą...
Ostatnio edytowane przez Herbi1303 : 17.08.2016 o godz. 08:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W marketingu mogę też pomóc a i być może i jakiegoś sponsora nakręcę... Co do działań na teraz, jestem za manifą. Niech będzie w przyszłym tygodniu jeśli komuś na tym zależy bo i tak trzeba wszystko przygotować organizacyjnie. Ale róbmy coś a nie tylko gadajamy! ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Proponuję marzycielom, którzy twierdzą, że nagle znajdzie się rzesza dziesiątek tysięcy osób wpłacających miesięcznie taką a taką kwotę, żeby zeszli na ziemię. Zwłaszcza gdy mówimy o kwotach, jednak jak na polskie realia dość sporych. Akcja z meczem dała zbiórkę ponad 800 tys. zł, ale był wokół tego dobry marketing i fajna aura, klub mocno współpracował (głównie biuro prasowe i uwierzcie mi, z tego co wiem, a wiem ze źródła - tej osoby nie ma już w klubie, roboty było w ....u, żeby skończyło się to takim sukcesem), a i tak BARDZO dużą część kasy dały pojedyncze osoby które np. chcialy zagrać w meczu. Oceniajcie możliwości realnie, bo póki co bujacie w obłokach.
Warto przypomnieć, że ambasadorami akcji byli: Jan Nowicki Kuba Błaszczykowski Rafał Sonik Tomasz Schimscheiner Andrzej Sikorowski Marcin Daniec Robert Korzeniowski Ludwik Miętta-Mikołajewicz zaś mecenasami Food-Care Galeco Coca-Cola Suempol Dasta Invest Tyskie KiM Group |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Śmiać mi się chce kibice olewają chodzenie, na meczę wiecznie jakieś straaki bunty, jazda między SKWK a resztą kibiców a wy chcecie 100zł miesięcznie od 30 000 ludzi nie wieże w to. Ostanimi czasy bardziej patrze na klub realizme i czuje ze bedziemy na poziome Górnika Łęczny finasowym
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kolego co do SKWK nigdy ich nie trawiłem co do pana JM zdania nie wyrobiłem bo 80% tego co wiemy to domysły a jedynie 20% to fakty więc ze swoim osądem poczekam do końca okienka transferowego.
A ci co nawołują do strajków nie za dużo ich ostanio lepiej wspierać klub chodząc na mecze kupywac pamiątki niż lamentować bo płacz nic wam nie da. Sam jestem zaniepokojony zaistniałym faktem, ale PZPN dostał papiery i na razie nie widzą, niczego o co mogli by się dowalić |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chcesz wspierać gościa, który pewnie w niedługim czasie zostanie skazany za oszustwa i przestępstwa podatkowe, wyłudzenia pieniędzy? Proszę bardzo, wspieraj. Ale miej świadomość, że istnieje ogromne prawdopodobieństwo, iż te pieniądze nie pójdą na Wisłę, ale na partykularne interesy JM. TRZEBA DZIAŁAĆ! TRZEBA PROTESTOWAĆ! INNEGO WYJŚCIA NIE MA! ALBO OBRONIMY WISŁĘ PRZED TYM KRĘTACZEM, ALBO POKAŻEMY, ŻE JESTEŚMY TAKIM SAMYM DNEM, JAK ON! DZIAŁAJMY!!! ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A co ci da protestowanie a brak chodzenia na mecze to czy bedzie JM czy ktoś inny to równia pochyła do upadku.
Mnie zarzuty nie obchodza mnie obchodzi to co zrobi z Wisłą jak bedziemy ok to dla mnie może kraść jego prywatna sprawa. Rozdzielmy JM prywatnie a JM jako włąsciciel |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
||||
|
Nie chciałbym przeszkadzać w wymianie pomysłów, ale kilka takich cytatów przykuło moją uwagę:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysyłacie ludzi na manifestacje, chociaż sami przyznajecie, że przydałbym się ktoś kto zna realia, dając tym samym jasno do zrozumienia, że jednak wiedza jest niepełna. Gdyby doszło do bezpośredniego starcia między ludźmi którzy się zbiorą (bo jak to w tłumie bywa sporo różnych emocji, interesów i zdań), weźmiecie za skutki odpowiedzialność? Lucjusz ma sporo racji. Warto więc, moim skromnym, zdaniem zacząć od podstaw, zacznijcie interesować się tym, co dzieje się w klubie realnie, a nie internetowo (wyłącznie). Zacznijcie częściej chodzić na mecze. Rozmawiać z ludźmi, myśleć i wyciągać wnioski. Zobaczcie, co piszą w innych tematach znani użytkownicy z różnymi pkt. widzenia. Jeżeli macie problem z tym, że kasa wpada do Meresińskiego, myślcie o innych sekcjach czy wspieraniu innych wiślacko-kulturalno-patriotyczno-sportowych inicjatyw. Była i jest tego cała masa. Od obchodów 100 lecia, przez wikiencyklopedię Wiślacką itp. Poznacie sporo ludzi i nowe opcje w klubie, z którymi będziecie się spotykać i rozmawiać. Prędzej czy później Meresiński musi się wypowiedzeć, jaką ma wizję i czy ma miejsce na pomysły nowe i sięgające podstaw. Może to być okazja dla Was, żeby wykazać się wtedy inicjatywą i pomysłami. Póki co, zastanawiacie się nad zbiórką i wsparciem finansowym. Sami nie macie pewności gdzie i jak te pieniądze miałyby zostać spożytkowane i czy będzie nad tym, jakakolwiek kontrola w postaci publikacji czy raportów z dostępem dla zaangażowanych. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Vinci : 17.08.2016 o godz. 09:48.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|||||
|

|
||||||
![]() |
|
|