The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2016, 20:57
Raf 66 napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie, jeśli już coś takiego miałoby się udać - pasuje zaangażować trochę osób publicznych. Ludzi rozpoznawalnych.
To Kraków ma pokazać, że Wisła nie jest mu obojętna !!!
Mam na myśli przede wszystkim - byłych piłkarzy, może p. Ludwik Miętta, Marcin Daniec (?) ....Takich osób jest naprawdę wiele. Ich możliwości są nieporównywalnie większe niż np tysiąca anonimowych kibiców.
miałem to pisać, obok nas muszą stanąć bardziej znani kibice z sektorów vipowskich, a dobrze wiemy że takich mamy

które to forum?
Ostatnio edytowane przez Herbi1303 : 16.08.2016 o godz. 21:00.
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 16.08.2016, 20:59
Danielek1906 napisał(a):Wyświetl post
Poczekajmy do końca tego tygodnia. Na konkurencyjnym forum jest bardzo dobrze napisane o aktualnej sytuacji. Jak do końca tego tyg. nie będzie konfy, to można zacząć myśleć o czymś. Ale żaden pucz pod stadionem nic nie da ;p Po za tym jak kilku panów z SKWK się dowie, to się zdenerwują, a było już kilka razy mówione, że dostali obietnicę dwóch stołeczków w nowym zarządzie
Dlatego tak siedzą sobie cichutko . Oj gdyby, to był Bednarz, to już by były bojkoty itp. No nic. Skoncentrujmy się na swoim zadaniu.
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 16.08.2016, 21:03
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
miałem to pisać, obok nas muszą stanąć bardziej znani kibice z sektorów vipowskich, a dobrze wiemy że takich mamy

które to forum?
Pewno chodzi o wislaportal.pl
Raf 66
Member

Od: 04.2006

Stary 16.08.2016, 21:17
Cytat z WIsłap
".....rzecznika prasowego Damiana Juszczyka odezwał się Krzysztof Targosz współwłaściciel firmy Profix Hale z Krakowa link ť i wyraził chęć sponsoringu klubu. link ť Nie znam gościa, ale biedny to raczej nie jest link ť Pewnie to nie jest jakiś mega sponsor, ale nam potrzeba w tej sytuacji każdego chętnego."
Na takich ludzi trzeba liczyć, z takimi ludźmi trzeba rozmawiać.
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 16.08.2016, 21:21
Raf 66 napisał(a):Wyświetl post
Cytat z WIsłap
".....rzecznika prasowego Damiana Juszczyka odezwał się Krzysztof Targosz współwłaściciel firmy Profix Hale z Krakowa link ť i wyraził chęć sponsoringu klubu. link ť Nie znam gościa, ale biedny to raczej nie jest link ť Pewnie to nie jest jakiś mega sponsor, ale nam potrzeba w tej sytuacji każdego chętnego."
Na takich ludzi trzeba liczyć, z takimi ludźmi trzeba rozmawiać.
.......enie, on (niestety) nie ma takiej kasy by samemu jako sponsor uciagnać ten Klub. Ten post to typowy przykład podkoloryzowania. Zresztą K. Targosz jest tu na forum i chętnie sam się wypowie.
P. S źle zrozumiałem kontekst. Oczywiście każde wsparcie bardzo ważne ale nie to nam klub uratuje.
A na rozkimny typu "poczekajmy tydzień bo ktoś chce odkupić Wisłę" już za późno. To tak jak z walką Cupiała o ponowne przejęcie
Powód: Dodanie P.S
Ostatnio edytowane przez Marcinkrakwoj : 16.08.2016 o godz. 21:23.
Herbi1303
Senior Member

Stary 16.08.2016, 21:24
w tej chwili 155 zarejestrowanych użytkowników online na forum, jakie propozycje działań? Czy można liczyć że admini forum i strony podejmą razem z użytkownikami próbę jakiegoś przedsięwzięcia?
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2016, 21:34
rafaello56 napisał(a):Wyświetl post
pomyślałem co może sprzedać , bo stadion jest miasta innego majątku klub nie ma a jedyne co można sprzedać to kilku kopaczy za grosze albo cały Klub co by było z korzyścią dla WSZYSTKICH
Z JM i tak nas zdegradują. Trzeba zaryzykować i to już. Albo go wystraszyć i zyskać nowego właściciela w trakcie sezonu, albo budować Wisłę od podstaw. Ale to trzeba pokazać już! Nie chcemy w Wiśle kunktatorstwa i cwaniactwa, a uczciwość i szlachetność. Te dwie ostatnie cechy przyświecały Henrykowi Reymanowi, więc tego się trzymajmy!

Więc błagam Was, niech ktoś zorganizuje wydarzenie na FB - manifestację z conajmniej 2-tygodniowym wyprzedzeniem, ale niech to będzie poważny organizator, który zgłosi manife w UM Błagam, róbmy to! Uratujmy naszą kochaną Wisłę!!!
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Murzyn124
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 16.08.2016, 21:35
wg mnie trzeba zaczac dzialac TERAZ, chociazby zalozyc wydarzenie na facebooku.
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 16.08.2016, 21:40
Murzyn124 napisał(a):Wyświetl post
wg mnie trzeba zaczac dzialac TERAZ, chociazby zalozyc wydarzenie na facebooku.
Ponawiam prośbę do administratorów o wsparcie, o założenie wydarzenia i rozpropagowanie tego na fanpagach !!
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.08.2016, 21:43
Ciekawe czy skwk poparło by taki protest przed klubem, jezeli nie to chyba wszystko było by już jasne. Ja bym zrobił wydarzenie, ale łatwiej chyba będzie komuś kto jest z Krk i zna bardzo dobrze realia kibicowskie i jest przykładem też dla kibiców w pozytywnym znaczeniu oczywiscie.
Herbi1303
Senior Member

Stary 16.08.2016, 21:45
akcję na FB musi założyć albo admin tej strony ewentualnie wislaportal. Jak założy ktoś z nas to uja z tego będzie bo nie mamy siły przebicia. Pytanie teraz co to ma być, gdzie i kiedy? Co chcemy i w jakiej formie przekażemy?
bonawentura
Senior Member

Stary 16.08.2016, 21:47
I trzeba oczywiście zgłosić to do UM. Wymaga tego ustawa - prawo o zgromadzeniach.
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.08.2016, 21:50
Najlepiej było by to okazać na meczu z piękną oprawą i dużą frekwencją, wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że mereś będzie na stadionie i po jego zakończeniu. Jednak to nie realne skoro Ruch już nas przekszykuje u siebie. Medialnie wtedy jest też najlepiej
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.08.2016, 21:51
Niech się "gołodupcy" zaprezentują chociaż i pokażą czy możemy ich szanować czy też nie ? Czy stać ich na chociażby "skarpetki" ?
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
kt77
Junior Member

Od: 06.2016

Stary 16.08.2016, 21:56
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
.......enie, on (niestety) nie ma takiej kasy by samemu jako sponsor uciagnać ten Klub. Ten post to typowy przykład podkoloryzowania. Zresztą K. Targosz jest tu na forum i chętnie sam się wypowie.
P. S źle zrozumiałem kontekst. Oczywiście każde wsparcie bardzo ważne ale nie to nam klub uratuje.
A na rozkimny typu "poczekajmy tydzień bo ktoś chce odkupić Wisłę" już za późno. To tak jak z walką Cupiała o ponowne przejęcie
Witam Wszystkich. Prawdą jest, że sam nie dam rady zapewnić Wiśle odpowiedniego poziomu i nie ukrywam tego. Jednak przez 26 lat istnienia naszej firmy mój tata nawiązał dużo znajomości, które teraz mógłbym wykorzystać. My jako Profix na pewno będziemy Wisłę wspierać. Czy ktoś do nas dołączy? Spróbuję przekonać kogoś większego. Problemem może być przeszłość JM. Nas to nie odstrasza bo kibicujemy Wiśle, ale za innych ręczyć nie mogę.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.08.2016, 21:57
kt77 napisał(a):Wyświetl post
Witam Wszystkich. Prawdą jest, że sam nie dam rady zapewnić Wiśle odpowiedniego poziomu i nie ukrywam tego. Jednak przez 26 lat istnienia naszej firmy mój tata nawiązał dużo znajomości, które teraz mógłbym wykorzystać. My jako Profix na pewno będziemy Wisłę wspierać. Czy ktoś do nas dołączy? Spróbuję przekonać kogoś większego. Problemem może być przeszłość JM. Nas to nie odstrasza bo kibicujemy Wiśle, ale za innych ręczyć nie mogę.
Dostałeś w ogóle jakąś odpowiedz z klubu?
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 16.08.2016, 22:02
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, mailowali dzisiaj czy nie dostosowali się do Twojej (a w zasadzie Pana ) prośby?
kt77
Junior Member

Stary 16.08.2016, 22:02
Tak, wieczorem do mnie zadzwonili. Zajmę się szczegółami po powrocie z delegacji.
Herbi1303
Senior Member

Stary 16.08.2016, 22:05
Tak, wieczorem do mnie zadzwonili. Zajmę się szczegółami po powrocie z delegacji.
Sam JM pisał czy włoski przydupas?
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.08.2016, 22:06
Extra, bardzo się cieszę i liczę , że coś z tego wyjdzie.

Co do samego pomysłu pójścia pod klub - sugeruję rozwagę w postępowaniu bo nieprzemyślanymi działaniami można tylko zaszkodzić a tego chyba nikt - komu na Wiśle zależy - nie chce.

Wplątanie w to ludzi znanych może zdecydowanie pomóc (Daniec, Sikorowski, Schimscheiner)
Murzyn124
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 16.08.2016, 22:07
A nie obawia się Pan ,że dzięki wsparciu Pana firmy, JM zostanie w Wiśle?
bonawentura
Senior Member

Stary 16.08.2016, 22:12
Co do samego pomysłu pójścia pod klub - sugeruję rozwagę w postępowaniu bo nieprzemyślanymi działaniami można tylko zaszkodzić a tego chyba nikt - komu na Wiśle zależy - nie chce.
JMowi trzeba się wyraźnie przeciwstawić. On musi poczuć na plecach oddech kibiców Wisły. Niech się wystraszy i niech sprzeda klub. Tyle w temacie. Tego nie można teraz próbować aprobować. Stanie po stronie gościa z takimi zarzutami to próba fraternizacji ze środowiskiem o upadłej reputacji, by nie powiedzieć, ze środowiskiem przestępczym. Trzeba walczyć z JM. Trudno - Telefonika miała możliwość innego rozwiązania sprawy. Skoro tego nie zrobiła, to teraz kibice muszą się definitywnie sprzeciwić nowemu właścicielowi.
kt77
Junior Member

Stary 16.08.2016, 22:16
Murzyn124 napisał(a):Wyświetl post
A nie obawia się Pan ,że dzięki wsparciu Pana firmy, JM zostanie w Wiśle?
Myślę, że prędzej czy później ktoś odkupi Wisłę od JM. W ostateczności sam się zapożyczę. Nie chciałbym tylko przeczytać kiedyś w jakiejś gazecie, że robię lewe interesy.

To nie Włoch się ze mną kontaktował.

P. S. Nie jestem żaden pan.
bonawentura
Senior Member

Stary 16.08.2016, 22:19
Myślę, że prędzej czy później ktoś odkupi Wisłę od JM. W ostateczności sam się zapożyczę. Nie chciałbym tylko przeczytać kiedyś w jakiejś gazecie, że robię lewe interesy.

To nie Włoch się ze mną kontaktował.

P. S. Nie jestem żaden pan.
Gdyby normalny i uczciwy człowiek zdecydował się na przejęcie klubu, wówczas z pewnością pojawiłaby się cała masa sponsorów. Wystarczyłby dobry model biznesowy z mocnym marketingiem jako podstawą na pierwsze lata funkcjonowania klubu.
JM musi odejść i to jak najszybciej.
Pozdrawiam.

PS. Nie można natomiast tracić wiary i trzeba działać! Trzeba protestować i pokazywać JM, że nie jest to klub z zapi@#owa, tylko Wisła Kraków. Dlatego manifestacja MUSI się odbyć.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 16.08.2016 o godz. 22:24.
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.08.2016, 22:41
10 000zł na 0% na 5lat
kt77
Junior Member

Stary 16.08.2016, 22:42
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
10 000zł na 0% na 5lat
Nie rozumiem.
cierpliwy
Member

Od: 06.2013

Stary 16.08.2016, 22:47
Chce Ci chyba pożyczyć na zakup
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 16.08.2016, 22:50
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Gdyby normalny i uczciwy człowiek zdecydował się na przejęcie klubu, wówczas z pewnością pojawiłaby się cała masa sponsorów. Wystarczyłby dobry model biznesowy z mocnym marketingiem jako podstawą na pierwsze lata funkcjonowania klubu.
JM musi odejść i to jak najszybciej.
Pozdrawiam.

PS. Nie można natomiast tracić wiary i trzeba działać! Trzeba protestować i pokazywać JM, że nie jest to klub z zapi@#owa, tylko Wisła Kraków. Dlatego manifestacja MUSI się odbyć.
To czemu skoro przez 19 lat mieliśmy normalnego i uczciwego człowieka za właściciela to nie pojawiła się cała masa sponsorów, szczególnie w ostatnich latach gdy było źle w kwestii finansów w klubie?
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez MaciekJ87 : 16.08.2016 o godz. 22:57.
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

kt77
Junior Member

Stary 16.08.2016, 22:51
cierpliwy napisał(a):Wyświetl post
Chce Ci chyba pożyczyć na zakup
Późno już, wolno myślę
bonawentura
Senior Member

Stary 16.08.2016, 23:02
MaciekJ87 napisał(a):Wyświetl post
To czemu skoro przez 19 lat mieliśmy normalnego i uczciwego człowieka za właściciela to nie pojawiła się cała masa sponsorów, szczególnie w ostatnich latach gdy było źle w kwestii finansów w klubie?
Może i Cupiał był uczciwy, ale nadmiernie porywczy i narobił długów. De facto dług Wisły w pewnym momencie był tak duży, że nikt by się nim nie zainteresował. Dopiero umorzenie długu wewnętrznego wobec TF, poprzez dodatkową kapitalizację pozwoliło na stanie się klubu bardziej atrakcyjnym. Nie wierzę, że nikt nie byłby w stanie przejąć Wisły, bo przez ostatnich 20 lat stała się ona marką i to z ogromnym potencjałem do wykorzystania.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów