The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2016, 08:33
Ja nie wiem co wy tak lamentujecie, przecież wygrali nasi bracia z Chorzowa!
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 15.08.2016, 10:20
Moim zdaniem to wina trenera co chwilę zmienia ustawienie raz 3-5-2 a innym razem 4-4-2, a nie mamy słabych zawodników tylko DW przetrenował ich, bo wiosną przyszedł na gotowe, wystarczyło chłopaków zmotywować i wygrywali
TYLKO Wisła
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 15.08.2016, 12:32
Ja jestem spokojny. Wierzę że do formy po kontuzji wróci nasz największy idol - walczak Ondrasek. On na pewno nawdu...a bramek. Życzę tego sobie i Wam z całego serca.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 15.08.2016, 13:19
Patrvk napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem to wina trenera
Wina trenera? Wina jest tylko i wyłącznie po stronie pseudo-gwiazdeczek, które mają ewidentnie w dupie, czy mecz zakończą wygraną czy porażką.

Pięciu chłopa stoi jak kłody i cierpliwie obserwuje, jak niebiescy kopią Miśkiewicza. Jeszcze widok Głowackiego, który zaraz po bramce robi solidny o....... któremuś z naszych, mimo że chwilę wcześniej sam brał udział w tym cyrku. Pogratulować. Ale po meczu wystarczy wyrecytować wykutą regułkę, że "nie wiemy co się z nami dzieje, stracona bramka podcina nam skrzydła" i spokój do następnego meczu. Tragedia.

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.08.2016, 13:31
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze widok Głowackiego, który zaraz po bramce robi solidny o....... któremuś z naszych, mimo że chwilę wcześniej sam brał udział w tym cyrku.
Ondraska. Też na to zwróciłem uwagę. Nie wiem, czy to wina spadających z wiekiem możliwości, czy rosnącego z wiekiem ego, ale Głowa (którego mimo wszystko uwielbiam) często opieprza innych chociaż sam coś zawalił.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.08.2016, 13:37
Ondrasek gra od kilku spotkań gra tragicznie. Gorzej chyba tylko Brożek wygląda. Ten mecz mogliśmy spokojnie wygrać. I to jest najgorsze w tym wszystkim. Zamiast wygrać jak zwykle dostaliśmy w kuper.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
alpol34
Banita

Od: 03.2012

Stary 15.08.2016, 13:56
Jak to Citko jeszcze nie zaczal
Prezesury i juz zrezygnował! Ja pier...ole! Jaja
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.08.2016, 14:01
Co tu dużo mówić... Sytuacja kadrowa była słaba w zeszłym sezonie(gdzie nie załapaliśmy się do górnej połówki), a teraz jest tragiczna. Dlatego walka o utrzymanie, to raczej maksimum, co można wyciągnąć przy obecnym stanie posiadania. Zresztą już sam Wdowczyk na konferencji jasno się wypowiedział w tej sprawie. Nie wiem, czy w ten sposób nie złożył też rezygnacji, bo nie każdy chcę się bawić w takiej sytuacji. Dodatkowo nie pomaga gołodupiec, który jest właścicielem, bo nie wiemy, czy piłkarze nie mają informacji, że zaraz będą musieli sobie szukać nowych klubów. I na koniec, na trybunach te niebieskie ścierwa... smutny obrazek.

Nie wiem, czy da coś zmiana trenera. Tu trzeba solidnego stopera i solidnego, lewego obrońcę. Aaa i bramkarza! Miśkiewicz, to ręcznik, ale o tym każdy wie od jakiegoś czasu.

P.S - O Głowackim się nie wypowiadam, bo forma mocno do dołu od zeszłego sezonu. Zawalona bramka z Cracovią(Szczepaniak), teraz Stępiński.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.08.2016, 01:15
Nie wyobrażam sobie żebyśmy mogli 5 mecz przegrać!!! Trzeba zapierniczać od 1 do 90 min z Koroną.
4-5-1 aż się prosi, bo nasz środek nie istnieje.

Miśkiewicz,
Jović, Głowa, Guzmics, Sadlok
Bartosz, Mączyński, Cywka, Małecki
Brlek
Drzazga

Sadlok musi wrócić na lewą, bo Pietrzak ani Mójta nie dają rady( są za słabi)
Na skrzydle Bartosz na pewno więcej zrobi od Bogusia
Cywka w środku zamiast Popovicia, bo ten koleś już mnie tak irytuje, że szkoda gadać, Cywka przynajmniej zapierdala, chociaż też zawalił nie jeden mecz!
Brleka spróbować na ofensywnym, zawsze może coś tam zagra do przodu.
Drzazga o wiele lepiej gra od drewnianego Ondraska, który napastnikiem jest marnym!!!!!
Mam nadzieję, że wrócą Jović i Guzmics. Jeśli nie to Bartosz i Uryga, a na skrzydle Boguś.
Popović jakby mógł to by cholował piłke 90 min, a i tak nic z tego nie wynika. On jest taki nijaki. Jego sposób poruszania się po boisku mnie śmieszy. Sił mu starcza na jakieś 60 min.
Czarek Wilk to nakrywał czapką Popovicia i (trzeba to niestety przyznać) Krzysia Mączyńskiego!!!
Ostatnio edytowane przez Davss875 : 16.08.2016 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.08.2016, 01:39
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem co wy tak lamentujecie, przecież wygrali nasi bracia z Chorzowa!
Jak świat światem Niemiec nie będzie Polakowi bratem!!!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.08.2016, 02:48
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Brleka spróbować na ofensywnym, zawsze może coś tam zagra do przodu.
To "złote dziecko" bałkańskiego futbolu, to w tamtejszej lidze(w całej karierze) zaliczył 4 asysty . Kopacz bez zalet.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.08.2016, 09:07
Nic nowego nie napisze. Mecz jak kazdy inny za Wdowczyka(oprocz meczu z Jaga i Leczna z tamtego sezonu, Jaga caly mecz w oslabieniu, Leczna grala autobusem we wlasnym polu karnym) czyli chybil-trafil. Tymrazem my strzelilismy mniej, choc moglismy strzelic wiecej. Bez zmian, nijaka gra w obronie. W ofensywie zabraklo szczescia i niechetnie to przyznaje ale chyba i kogos ala Wolski.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.08.2016, 09:16
Po tym meczu powiem tak

Szacunek Arku Głowacki. Szacunek ....a Szacunek.
Jedyny walczący, zapierdalający na 101% przez cały mecz, najstarszy - dziadek mogło by sie rzec. Tyle zostało z Wisły. tyle.

Z Petara Brlaka sie smiałem ze to kolejny Jirsak. No ale ....a, czeskiemu Napoleonowi to on może buty wiązać.
Po oglądnięciu powtórki zauważam jedno - to szybsza ruchliwsza wersja Alana Urygi. Ten sam styl poruszania, ten sam zwód na zakos, no wypisz wymaluj chrowacki Alan. Na .... nam ?Nie mam pojęcia, pytać należy tego który go sprowadził, no i przede wszytskim pytanie do trenera : kiedy ten brlek ma talent ? Kedy? Na fifie czy tylko podczas treningu kiedy jest luz i stojanow na maksa?
Ogólnie gramy nic. Coś tam ktoś pobiegnie w lewo, czasem ktoś w prawo, ogólnie wszyscy stoimy, czasem dzida na napastnika ale ogólnie piłka parzy i lepiej stać niż głupio biegać.

Na szczescie w tej lidze nikt nie gra. Nikt.
Cóż, teraz Kielce i w........ Tam chłopaki walczą. Ale chłopaków można rozgrzeszyć za to co odpierdala góra. A raczej jej brak. W sumie co będą zdrowie tracić jak za tydzien mogą byc bezrobotni....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 16.08.2016, 09:32
Miśkiewicz,
Jović, Głowa, Guzmics, Sadlok
Bartosz, Mączyński, Cywka, Małecki
Brlek
Drzazga
Czyli taktyka, jak widzę, typowo na remis. Bo chyba nie sądzisz, że taką ofensywą zdołamy strzelić bramkę?
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.08.2016, 13:11
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Czyli taktyka, jak widzę, typowo na remis. Bo chyba nie sądzisz, że taką ofensywą zdołamy strzelić bramkę?
Lepszy już remis niż kolejna porażka!
A kogo chcesz dać do ataku? Ondraska, który kopie się po czole? A na 10 może Popovicia?, który ma umiejętności piłkarskie bliskie zera? Na defensywnego Urygę?, który podaje w poprzek i do tyłu? Na 100 rozegranych spotkań w ekstraklasie strzelił 0 bramek i zaliczył 0 asyst! Podaj swój skład!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.08.2016, 14:54
Nie wiem, czemu jeszcze kilka miesięcy temu wszyscy śmiali się z FraMata, kiedy ten pisał, że Ondrasek to katastrofa?
I nie... wcale nie odczuwam satysfakcji.
Wolałbym się pomylić.
Jednak tak głupio się składa, że nie tylko w tej sprawie miałem rację.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 16.08.2016, 14:57
Podaj swój skład!
Wolę Ondraska, który będąc w słabej formie wciąż jest lepszy niż Drzazga. To jeszcze nie jego moment. A dokładając pod Drzazgę Brleka, to możemy strzelać bramki, ale z Gwardią Koszalin. Mój skład to moja kwestia, ale wystawiając swój (z ofensywnym trio Bartosz-Brlek-Drzazga), chyba nie spodziewałeś się lawin pochwał i poklepania po plecach. Możemy tak popróbować, ale jak spadniemy do 1 ligi. Teraz jeszcze trzeba walczyć bardziej doświadczonymi zawodnikami - Zachara, Ondrasek, Brożek. Mimo, że są jacy są.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 17.08.2016, 09:28
Cytat:
Wolę Ondraska, który będąc w słabej formie wciąż jest lepszy niż Drzazga
Ale tak obiektywnie to w czym jest lepszy w tej chwili wg Ciebie?
Że biega i walczy, nawet bezproduktywnie?

Drzazga w ostatnim meczu zepsuł ze 2-3 sytuacje bramkowe.
Może brakło szczęścia, może chłodnej głowy, może umiejętności albo doświadczenia, ale ZEPSUŁ oznacza, że JE MIAŁ, czyli jednak wychodził na pozycje, pokazywał się do gry, piłka go jakoś tam szukała ...

Niestety nie potrafię sobie przypomnieć kompletnie nic pozytywnego ze strony Ondraska w tej rundzie, jeśli idzie o akcje bramkowe. Każdy chyba lubi takich walczaków, ale my potrzebujemy bramek!

Nie ma co się spodziewać, że ktokolwiek dojdzie do składu, więc NIESTETY nasza nadziejach w cudownym złapaniu formy przez naszą młodzież.

Z całym szacunkiem dla Ondraska - więcej nadziei obecnie daje ogrywanie Drzazgi.
Takie czasy nam nastały ...
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 17.08.2016, 10:18
Ondrasek ostanio coś nie w formie ale nie licząc Bramki Zachary to napd kiepski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.08.2016, 17:16
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Ondrasek ostanio coś nie w formie ale nie licząc Bramki Zachary to napd kiepski
Całe przygotowania i początek sezonu nie w formie. Ondrasek przestał biegać jak nakręcony, przez co stracił 90% swoich atutów. 10% to wzrost - maleć jeszcze nie zaczął.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów