The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2016, 19:57
Ten mecz pokazał w jakiej jesteśmy tragicznej sytuacji sportowej i finansowej, bo nie wierze że piłkarzyki nie mieli w głowach zaległych wypłat
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.08.2016, 20:06
osatnie miejsce w tabeli
przegrywamy 4 mecze z rzędu
na naszym młynie przewage liczebna maja kibice druzyny przeciwnej
włascicielem Wisły jest warszawski cwaniaczek o inteligencji ameby
i ja kur.wa śmiałem rok temu narzekac...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.08.2016, 20:10
Tylko łęczna jest na naszym poziomie albo lepiej jak chodzi o burdel w klubie na ten moment.słoni i pogoni nawet nie masz co przywoływać.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.08.2016, 20:13
Nie wiem gdzie widać tę siłę.. dziś żal było patrzeć na C... nie ma młodych chętnych do chodzenia na mecze... dobijamy dna wbrew propagandzie.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2016, 20:17
Dokładnie. Przestanie ....a płakać! Jest 5 kolejka, punkty sie jeszcze dzieli. Płakałniem i jeczeniem jeszcze nikt z kryzysu nie wyszedł. Trzeba sie brać do roboty, finansowej, sportowej, na każdej płaszczyźnie i walczyć o ten klub. Jaki by JM nie był i jakkolwiek chciwy plan na Wisle ma, to pocieszenie jest takie, ze z 1 ligi nic nie wyciągnie dla siebie.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.08.2016, 20:25
To, że jesteśmy po piątej kolejce na dnie nie jest tragedią. Nie z takich tarapatów drużyny wychodziły.
Tragedią jest to, że większość piłkarzy, nie wyłączając tych zasłużonych, prezentuje formę lub umiejętności pierwszoligowe.
I żadnych realnych przesłanek by mogli się poprawić nie widać. Ani, że przyjdzie ktoś za nich.

Nie jest tragedią, że idziemy na organizacyjny i sportowy rozkurz.
Tragedia jest to, że nie ma żadnego ośrodka o realnym znaczeniu, dla którego Wisła byłaby czymś więcej niż miejscem robienia interesów, wokół którego taka odbudowa mogłaby się odbyć..

Cytat:
Jaki by JM nie był i jakkolwiek chciwy plan na Wisle ma, to pocieszenie jest takie, ze z 1 ligi nic nie wyciągnie dla siebie.
Być może mówisz o Citce, ale dla JM klub pierwszoligowy może być nawet lepszy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.08.2016, 20:27
Heero napisał(a):Wyświetl post

O ile te elementy zawsze można poprawić, czy to ogłaszając upadłość, czy też spadając z ligi i zacząć z czystym kontem, to Wisła Kraków nie istnieje już w najważniejszym aspekcie - kibicowskim.

Wieloletnia zgoda została zerwana przez "kumatych", gdzie relacje z Lechią i Śląskiem były oparte na wzajemnym zrozumieniu i szacunku. Dziś natomiast przyjeżdża nowa zgoda, Ruch i co się dzieje? Na Reymonta prowadzony jest doping tylko dla drużyny z Chorzowa, a wszelkie próby dopingu dla Wisły od razu były zagłuszane. Czarę goryczy przelała jednak sytuacja z 90. minuty, kiedy to kibice Ruchu zagłuszali kibicowski symbol Wisły, czyli hymn.

Pozostaje mieć nadzieję, że znajdą się kiedyś ludzie, którzy będą w stanie odbudować klub od podstaw, nawet gdyby to miało oznaczać lata chude, ale już bez udziału "kumatych".
Juz nie dramatyzuj.

Akurat pierwszy mecz(z Pogonia niewiele bylo wiadomo) u nas po oficjalnych przetasowaniach...a ze wypadl z Ruchem, dlatego kilka mankamentow bardziej widocznych.
Ludzie jeszcze nieufni, brak wspolnego dopingu...to sie wszystko dotrze. Jak beda dobre relacje to 1, 2 sezony i wszystko stanie sie normalnoscia.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.08.2016, 20:33
Przepis na wyciągnięcie drużyny z dna tabeli jest prosty i ma tylko trzy punkty.

1. Szybka zmiana trenera na kogoś szanowanego albo przeciwnie poparcie publicznie udzielone Wdowczykowi przez dyrektora sportowego.
2. Wypłata wszystkich zaległych pensji piłkarzom i pracownikom klubu.
3. Sprowadzenie rozgrywającego, a w dalszej kolejności wzmocnienie innych formacji.

Aby to osiągnąć, należy wcielić w życie trzy inne, o wiele mniej proste punkty:
1. Powołać fachowy zarząd i dyrektora sportowego.
2. Przeznaczyć dużą kasę na bieżącą działalność klubu.
3. Przeznaczyć dużą kasę na transfery.

Aby to osiągnąć, należy wcielić w życie dwa inne, o wiele mniej proste punkty:
1. Radykalnie poprawić PR.
2. Radykalnie poprawić marketing.

Aby to osiągnąć, należy wcielić w życie tylko jeden, ale za to bardzo trudny punkt:

1. Zmienić właściciela.

Tak że wiecie, jest średnio.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.08.2016, 20:54
Jakość naszej linii pomocy (nie wspominając o ataku) jest na ten moment zerowa. Jedynie Mały - widać w nim ten sportowy w.... ale on po prostu nie jest w formie.
Potrzebujemy piłkarzy, którzy z miejsca wskoczą do składu i podniosą jakość gry (1-2 skrzydłowych + playmaker). Bez wzmocnień grozi nam po prostu spadek, sportowo jesteśmy w głębokiej dupie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.08.2016, 20:56
Zacznę od tego, że nie wynik po tym meczu jest ważniejszy.

Jak dla mnie w dniu dzisiejszym umarł ruch kibicowski na Wiśle. To co dzisiaj zobaczyłem zasmuciło mnie bardziej, niż jakakolwiek porażka. Zdelegalizować SKWK. Tyle w tym temacie. Niech powstanie nowa zdrowa organizacja (ech te marzenia). Paleje szalików Śląska, bezczeszczenie hymnu.. brak słów. Dzisiaj czułem się na stadionie jak gość, a nie jak gospodarz.

Strona organizacyjna - nawet nasz stary spiker odszedł z klubu i wzięli na mikrofon studenta?

Strona sportowa - nie mam żalu do Wdowczyka i piłkarzy po tym meczu. Są zdemotywowani, wielu gra na wyrost, wielu z nich jest po prostu słabych lub bliżej im do końca kariery. Nastroje u nich są równie minorowe jak u kibiców.

Jeśli nie wydarzy się nic przełomowego (inny właściciel, powrót Cupiała, Meresiński odda zarządzanie prężnym menedżerom, przyjdą nowi zawodnicy ect - czyli wszystko z gatunku s-f to Wisła w tym sezonie spadnie z ligi. Jestem o tym niestety głęboko przekonany. A to czy będzie to I czy IV liga okaże się za 10 miesięcy.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.08.2016, 20:57
Płakać mi się chcialo jak to oglądałem. Popovic jest tak beznadziejny, ze Tomek IRSAK to byl magik w poronwniu do niego. Mąka tez trageia, podaje pod nogi przeciwnika...

Jak to możliwe, że w podobnym składzie 3-4msc temu gralismy duzo lepiej?> A no inaczej nie można sądzić: BRAK WOLSKIEGO... Gość, który wiedział co robic w srodku, pchał grę do przodu, a Popovic wali do boku i na alibi, TRAGEDIA!!!!

JAuż pal szesc, ze Bogucki ma super ytuacje i sie kreci w kolo w polu karnym, ze mamy slupek z dwoch metrow ehhhhhhh Miskiewicz gra w siatkowke na linii TRAGEDIA!!! Psioczyliśmy na KIRMA, BUNOZE, to były kaleki TO kim jest Mójta, Pietrzak, DRZAZGA Kim oni są?

Z tym Stępińśkim to też... ehhh no chłopak coś tam zawsze grał, nawet strzelił i został odpalony :/

Cena 500tys euro to cena jaką kosztuje SPADEK, teraz trza wydać znacznie więcej żeby powalczyć, a mogliśmy klepnąć Wolskiego ...

Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.08.2016, 20:57
Spiker jest na urlopie, ale też w pierwszej chwili myślałem, że mu nie zapłacili
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 14.08.2016, 20:59
Ostatnie miejsce w tabeli. 4 porażki z rzędu, derbowa po drodze.

Nic więcej nie trzeba dodawać.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.08.2016, 21:02
Tak na chłodno. Wiadomo piłkarzy mamy przeciętnych by nie powiedzieć słabych. Bo czego sie spodziewać po takim Popoviciu który jakby mógł to piłke cholowałby przez 90 minut. Nie wiem też z kim toczyliśmy boje o takie tuzy jak Pietrzak czy Mójta no ale okej bozia nie wszystkim daje talentu. Bardziej chciałem uderzyć w sprawy organizacyjne naszego klubu. Kolejka do kas biletowych przed meczem. Okej , ktoś powie to kup bilet przez internet lub kup wcześniej, dobra ale wiadomo ze przed każdym meczem tworzą się kolejki. Dlaczego na stadionie który moze pomieścić 33 tys jest 8-10 kas? Koleś chciał wejsć drzwiami wyjściowymi w strefie do środka bo chciał na kogoś czekać ten przysłowiowy janusz z andrzejem nie wpuszczali ,więc troche na nich pokrzyczał to sie przestraszyli i wpuscili, ale po co robi zamieszanie ? przy kasach nie dało sie oddychać. Juz samo to , że sie znalazło w srodku można uznać za ogromny sukces. No ale tam jeszcze 20-25 minut zeszło zanim można było dostać bilet. Kolejka przy drzwiach do środka to było pojecie względne . Cały czas sie ktoś wpycha w kolejke, małe dzieci płakały przez ten ogromny ścisk, oczywiscie ciezko jest postawic 1-2 ochroniarzy zeby to jakoś udroznili . Ja wiem ze ten przyslowiowy janusz i andrzej to mają jakąs tam grupe inwalidzką bo są tansi w utrzymaniu no ale litosci... Ludziie którzy wyrabaili kk i powinni stanąc w kolejce oczywiscie tez to mieli w dupie i zaraz po zejsciu ze schodów wchodzili w kolejke . Sprzedaż 6 biletów na numer pesel zajęła plus minus 15 minut bo pani w kasie wpisywala sobie po dwie cyferki reszte zaslaniając i jeszcze musiala trzy razy sprawdzić. Oczywiscie też wielkie oczy jedna do drugiej i skrzywione miny bo trzeba sprawnie działać. Ludzie juz naprawdę nie wytrzymywali i leciała niezla lacina. Pare osób z dziecmi na przykład tez rezygnowało , mowiąc ze to ostatni raz wiec jak my chcemy ludzi na stadion przyciągać... ludzie w strefie wisi stary Małecki na plakacie z 2011 roku I wisienka na torcie. Pani za ladą otwiera puszkę ponad minute żeby tylko sobie tipsów nie zniszczyć a ty stój jak ten baran... My jesteśmy w organizacyjnej czarnej dupie. A wiekszość narzeka gdzie są Stilicie i Meliksony . Swoją drogą na tym forum tez coraz ciezej o rzeczowe rozmowy. Na mlynie kur*a jakieś 14 letnie Dzesiki dla których najwezniejsze jest wrzucic fote na fejsa czy tego snapchata , na wyjazdach zresztą takie kwiatki też sie trafiają...Nie wiadomo kto gniazdowy. A i ten który przeważnie na wyjazdach jest i u siebie też ostatnio to nie wiadomo skąd wytrzaśniety. Był G to był szacunek a teraz? w Poznaniu na dolną trybune wchodzą tylko fanatycy chlopy , nie ma miejsca dla jakiś ufoludków. Wisło obudź sie proszę zanim bedzie za późno
Ostatnio edytowane przez wislak2214 : 14.08.2016 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 14.08.2016, 21:06
Przecież każdy kto chodzi regularnie na Wisłę to wie. Pod każdym względem staczamy się, sięgamy dna.
Sportowo, finansowo, organizacyjnie.

Płakać się chce jak się na to wszystko patrzy.

Tak to jest jak się buduje dom bez fundamentów.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Stary 14.08.2016, 21:17
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Tak na chłodno. Wiadomo piłkarzy mamy przeciętnych by nie powiedzieć słabych. Bo czego sie spodziewać po takim Popoviciu który jakby mógł to piłke cholowałby przez 90 minut. Nie wiem też z kim toczyliśmy boje o takie tuzy jak Pietrzak czy Mójta no ale okej bozia nie wszystkim daje talentu. Bardziej chciałem uderzyć w sprawy organizacyjne naszego klubu. Kolejka do kas biletowych przed meczem. Okej , ktoś powie to kup bilet przez internet lub kup wcześniej, dobra ale wiadomo ze przed każdym meczem tworzą się kolejki. Dlaczego na stadionie który moze pomieścić 33 tys jest 8-10 kas? Koleś chciał wejsć drzwiami wyjściowymi w strefie do środka bo chciał na kogoś czekać ten przysłowiowy janusz z andrzejem nie wpuszczali ,więc troche na nich pokrzyczał to sie przestraszyli i wpuscili, ale po co robi zamieszanie ? przy kasach nie dało sie oddychać. Juz samo to , że sie znalazło w srodku można uznać za ogromny sukces. No ale tam jeszcze 20-25 minut zeszło zanim można było dostać bilet. Kolejka przy drzwiach do środka to było pojecie względne . Cały czas sie ktoś wpycha w kolejke, małe dzieci płakały przez ten ogromny ścisk, oczywiscie ciezko jest postawic 1-2 ochroniarzy zeby to jakoś udroznili . Ja wiem ze ten przyslowiowy janusz i andrzej to mają jakąs tam grupe inwalidzką bo są tansi w utrzymaniu no ale litosci... Ludziie którzy wyrabaili kk i powinni stanąc w kolejce oczywiscie tez to mieli w dupie i zaraz po zejsciu ze schodów wchodzili w kolejke . Sprzedaż 6 biletów na numer pesel zajęła plus minus 15 minut bo pani w kasie wpisywala sobie po dwie cyferki reszte zaslaniając i jeszcze musiala trzy razy sprawdzić. Oczywiscie też wielkie oczy jedna do drugiej i skrzywione miny bo trzeba sprawnie działać. Ludzie juz naprawdę nie wytrzymywali i leciała niezla lacina. Pare osób z dziecmi na przykład tez rezygnowało , mowiąc ze to ostatni raz wiec jak my chcemy ludzi na stadion przyciągać... ludzie w strefie wisi stary Małecki na plakacie z 2011 roku I wisienka na torcie. Pani za ladą otwiera puszkę ponad minute żeby tylko sobie tipsów nie zniszczyć a ty stój jak ten baran... My jesteśmy w organizacyjnej czarnej dupie. A wiekszość narzeka gdzie są Stilicie i Meliksony . Swoją drogą na tym forum tez coraz ciezej o rzeczowe rozmowy.
Wszystko potwierdzam. Wziąłem na mecz córkę i znajomego z pociechą. Nie udało nam się kupić biletów w sobotę (bo po co na stronie umieścić informację, że kasy w ten dzień są do 16), więc wybraliśmy się dużo wcześniej przed meczem. Szliśmy na rodzinny więc kupno przez internet odpadało. Stałem prawie dwie godziny i nawet nie doszedłem do wejścia. Tak na moje oko, biletów nie kupiło ok. tysiąca osób. Pomnóżcie to sobie przez średnią cenę biletu. Pomijam już to, że spora grupa tych ludzi na mecz już się nie wybierze.
Organizacyjna katastrofa - dziwicie się, że jesteśmy w miejscu, w którym jesteśmy?
rrr
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 14.08.2016, 21:21
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Tak na chłodno. Wiadomo piłkarzy mamy przeciętnych by nie powiedzieć słabych. Bo czego sie spodziewać po takim Popoviciu który jakby mógł to piłke cholowałby przez 90 minut. Nie wiem też z kim toczyliśmy boje o takie tuzy jak Pietrzak czy Mójta no ale okej bozia nie wszystkim daje talentu. Bardziej chciałem uderzyć w sprawy organizacyjne naszego klubu. Kolejka do kas biletowych przed meczem. Okej , ktoś powie to kup bilet przez internet lub kup wcześniej, dobra ale wiadomo ze przed każdym meczem tworzą się kolejki. Dlaczego na stadionie który moze pomieścić 33 tys jest 8-10 kas? Koleś chciał wejsć drzwiami wyjściowymi w strefie do środka bo chciał na kogoś czekać ten przysłowiowy janusz z andrzejem nie wpuszczali ,więc troche na nich pokrzyczał to sie przestraszyli i wpuscili, ale po co robi zamieszanie ? przy kasach nie dało sie oddychać. Juz samo to , że sie znalazło w srodku można uznać za ogromny sukces. No ale tam jeszcze 20-25 minut zeszło zanim można było dostać bilet. Kolejka przy drzwiach do środka to było pojecie względne . Cały czas sie ktoś wpycha w kolejke, małe dzieci płakały przez ten ogromny ścisk, oczywiscie ciezko jest postawic 1-2 ochroniarzy zeby to jakoś udroznili . Ja wiem ze ten przyslowiowy janusz i andrzej to mają jakąs tam grupe inwalidzką bo są tansi w utrzymaniu no ale litosci... Ludziie którzy wyrabaili kk i powinni stanąc w kolejce oczywiscie tez to mieli w dupie i zaraz po zejsciu ze schodów wchodzili w kolejke . Sprzedaż 6 biletów na numer pesel zajęła plus minus 15 minut bo pani w kasie wpisywala sobie po dwie cyferki reszte zaslaniając i jeszcze musiala trzy razy sprawdzić. Oczywiscie też wielkie oczy jedna do drugiej i skrzywione miny bo trzeba sprawnie działać. Ludzie juz naprawdę nie wytrzymywali i leciała niezla lacina. Pare osób z dziecmi na przykład tez rezygnowało , mowiąc ze to ostatni raz wiec jak my chcemy ludzi na stadion przyciągać... ludzie w strefie wisi stary Małecki na plakacie z 2011 roku I wisienka na torcie. Pani za ladą otwiera puszkę ponad minute żeby tylko sobie tipsów nie zniszczyć a ty stój jak ten baran... My jesteśmy w organizacyjnej czarnej dupie. A wiekszość narzeka gdzie są Stilicie i Meliksony . Swoją drogą na tym forum tez coraz ciezej o rzeczowe rozmowy. Na mlynie kur*a jakieś 14 letnie Dzesiki dla których najwezniejsze jest wrzucic fote na fejsa czy tego snapchata , na wyjazdach zresztą takie kwiatki też sie trafiają...Nie wiadomo kto gniazdowy. A i ten który przeważnie na wyjazdach jest i u siebie też ostatnio to nie wiadomo skąd wytrzaśniety. Był G to był szacunek a teraz? w Poznaniu na dolną trybune wchodzą tylko fanatycy chlopy , nie ma miejsca dla jakiś ufoludków. Wisło obudź sie proszę zanim bedzie za późno
Akurat organizacyjnie, to jesteśmy w czarnej dupie od kilku lat. Zawsze miałem karnet, ale w tym sezonie postanowiłem nie kupować. Pomyślałem, że zacznę kupować pojedyncze bilety. Teraz wiem, że od tego jest internet, zeby zrobić taki zakup dużo wcześniej. Dzisiaj uratowała mnie miła dziewczyna z chłopakiem, którzy mi kupili bilet. Przyjechałem o 16:40 i jak zobaczyłem kolejkę, to stwierdziłem, że ja .......e. kasę i kartę kibica dałem im o 16:50, a bilet dostałem 17:23. A byli przy drzwiach wejściowych do kas. Szkoda się ....a denerwować
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.08.2016, 22:06
Powiem tak.

Dziś na końcu meczu to nawet się przez chwilę pojawiły łzy w oczach i nie będę tego ukrywać. Tyle lat na Wiśle, od 1998 roku, tyle sukcesów, wspaniałych chwil, karnet odnawiany rok w rok.. I teraz stajemy w takiej a nie innej sytuacji. Po boisku biegają bez ładu i składu jakieś Pietrzaki, Zachary, Popovicie (dramatyczny paralityk) i inni, a kiedyś, w tym samym miejscu biegał Szymkowiak i cała reszta o której każdy wie. Nasi piłkarze nie czują żadnych więzi z tym klubem, miejsce pracy. I jak jestem zawsze dla pilkarzykow bardzo ostry i uważam że zarabiają znacznie znacznie za dużo w stosunku do oferowanych usług.. to dziś ich nawet potrafię zrozumieć..

Przez splot różnych dziwnych okolicznosci i wielokrotnosc czynników z krajowego hegemona, drużyny potwora, obracającej tę ligę w proch.. staliśmy się klubem z ostatniego miejsca polskiej ekstraklasy. Degrengolada postępowała latami. Zbyt bliski związek z Telefonika i uzależnienie od kondycji finansowej spolki, brak odpowiedniego modelu biznesowego, brak dobrego zarządzania, marketingu. Odnosiliem wrażenie że w ostatanich latach klub zarządzany raz na jakiś czas, jak się Cupiałowi przypomniało że jest właścicielem. Brak szczęścia. Ateny, Nikozja, losowanie Barcelony itd. Rywal w mieście. Wreszcie kibice z pewnych kregow ktorzy w pewnym momencie wyszli ze swoich ról bycia kibicami i ktorym niestety pozwoliło się na zbyt dużo. Tak to postepowalo.

Teraz mamy klub w rękach prostego cwaniaczka, pozera, złodzieja, lichwiarza, manipulanta i mogę tak wymieniać i wymieniać. Nie mogę pojąć i zrozumieć dlaczego Cupial oddał klub w tak szemrane ręce. Budzę się rano i jestem jeszcze bardziej w....iony niż dnia poprzedniego. Może to zemsta? A może kolejna nielogiczna decyzja. Może oddanie sprawy sprzedaży klubu w nieodpowiednie ręce. Nie wiem nie mam pojęcia. Pytanie jest jedno panie Cupial. Dlaczego. ....a dlaczego oddałes Pan klub w ręce człowieka ktory jest tak skonczonym debilem ze kupił sobie maturę. Maturę która potrafi zdać nawet Mietek z porazeniem mózgowym. Nie potrafię sobie wyobrazić jakiejkolwiek przyszłości dla klubu z Meresinskim u steru.

Trybuny. Ciężko mi zaakceptować zgodę z Ruchem chorzow. Ruchem przy którym nasz młyn wyglądał dziś blado. Wiadomo, dużo osób zmieniło sektor. Niektorzy odpuścili ten mecz. Ale ten 'układ' na ten moment wygląda jakbyśmy byli ich FC. Tak dzis było. Na własnym stadionie. Nienawidzę meczów zgodowych. Tak było też za czasów TKWM. Ten dzisiejszy jednak byl strasznie w....iajacy. Szczególnie w obliczu tego co się dzieje w klubie. I braku reakcji na to.

Co teraz? Jak pisałem wcześniej. Nie widzę możliwości prowadzenia klubu przez Meresinskiego. Ten krętacz prędzej czy później skończy w pierdlu. Jedyna szansą dla Wisły jest przyznanie się JM do błędu i powiedzenie wprost: "Nie jestem właściwą osoba do prowadzenia takiego klubu jak Wisla. Przeliczylem się.". I sprzedaż klubu w odpowiednie ręce. Tylko czy znajdzie się jakiś poważny chętny? Mimo wszystko Wisła to nadal marka. Marka w dużym, europejskim, turystycznym mieście. Klub rzekomo oddłużony przez BC. Wg mnie to dalej jest atrakcyjny kąsek. Tylko żeby ten scenariusz się ziscil potrzeba jednego. Jaj Meresinskiego. A on ich nie ma. Jemu się to powinno po prostu wtluc do tego pustego łba.

WISŁA NIE ZGINIE. Wbrew pragnieniom naszych wrogów. Klub teraz nas potrzebuje, nas kibiców którzy chcą tego, by ten klub był wielki. I on będzie jeszcze wielki.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 14.08.2016, 22:14
fialo napisał(a):Wyświetl post
...
Piona.

Zanim zniknę z tego forum (stare konto się zawieruszyło) napiszę tylko, że mam podobne odczucia. Może poza aspektem kibicowskim (kontrowersyjny temat) napiszę, że miałem dziś podobne odczucia.

A przeżyłem te kilkanaście lat na Wiśle. Sezon w sezon karnet. Płakać się chce.

Nie odwracajcie się od Wisły w momencie kiedy ta was najbardziej potrzebuje.

Tylko Wisła!
Ostatnio edytowane przez Bene Nati : 14.08.2016 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.08.2016, 22:24
Cytat:
Trybuny. Ciężko mi zaakceptować zgodę z Ruchem chorzow. Ruchem przy którym nasz młyn wyglądał dziś blado. Wiadomo, dużo osób zmieniło sektor. Niektorzy odpuścili ten mecz. Ale ten 'układ' na ten moment wygląda jakbyśmy byli ich FC. Tak dzis było. Na własnym stadionie. Nienawidzę meczów zgodowych. Tak było też za czasów TKWM. Ten dzisiejszy jednak byl strasznie w....iajacy. Szczególnie w obliczu tego co się dzieje w klubie. I braku reakcji na to.
Dziwisz sie?Ruchu bylo z 2,5 tys ,a u nas skłóceni/obrażeni itd ,i połowa i tak nie byla na meczu.To musialo dzis tak wygladać.

Teraz trzeba jakos zacząć reagować na to co w klubie.Zeby wiedzieli ze WISŁA=KIBICE.Wiadomo cześć opusciła przez styuacje ze zgodami,ale oni dalej SĄ z Wisła na dobre i złe.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.08.2016, 22:54
Bardzo słaby spiker, koszmarna gra w 2 połowie, pilkarze nie wiedzieli co sie dzieje. Duzo sytuacji niewykorzystanych i błedy w obronie. Ten mecz to była istna patologia. 4 porazki z rzedu, nie za dobrze to wyglada. Nagle po dwoch miesiacach pilkarze zapomnieli jak sie gra w pilke. Bardzo słabo przygotował ich Wdowczyk do sezonu, kombinował z ustawieniem 3-5-2 a teraz druzynie ciezko sie przestawic na 4-2-3-1 czyli tak jak gralismy cały czas. Najwieksze nieporozumienie w tym meczu jak dla mnie to zmiana Mojty za Małeckiego, zbil mnie Wdowczyk ta zmiana. Co chciał nia osiagnac to pewnie on sam nie wie. Niech sie w koncu opamietaja
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.08.2016, 00:09
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Wszystko potwierdzam. Wziąłem na mecz córkę i znajomego z pociechą. Nie udało nam się kupić biletów w sobotę (bo po co na stronie umieścić informację, że kasy w ten dzień są do 16), więc wybraliśmy się dużo wcześniej przed meczem. Szliśmy na rodzinny więc kupno przez internet odpadało. Stałem prawie dwie godziny i nawet nie doszedłem do wejścia. Tak na moje oko, biletów nie kupiło ok. tysiąca osób. Pomnóżcie to sobie przez średnią cenę biletu. Pomijam już to, że spora grupa tych ludzi na mecz już się nie wybierze.
Organizacyjna katastrofa - dziwicie się, że jesteśmy w miejscu, w którym jesteśmy?
Nie rozumiem tego lamentu,, o bilety.. Nie wiem nie macie neta, chwili czasu w tygodniu aby podjechać, nie wiem liczycie na CUD? chcecie kupić spokojnie wejściówkę w dniu meczu ? i to na 1 h przed rozpoczęciem
i w dniu kiedy każdy ogarnięty orientował się że bedzie dym pod kasami w zwiazku z tym iz sporo gości będzie chciało dokupić wejściówki,.
To co klub ma zatrudnić 100 kasjerek na 2 h aby WAS obsłużyć. Taki szybki numerek aby WAS obsłużyć

było w huuu..j czasu aby podejść . podjechać i załatwić sobie tą wejściówkę na ten mecz wcześniej.
TAAA wiem nie wszyscy mogą, mieszkają na takim zaduuupiu,, że nie można się z nikim porozumieć, fale zawracają, robota 24 /h dzieci płaczą etc... sraty taty.
w zeszłym tygoniu byłem 3 razy pod kasami..zawsze dlatego ża ktoś mnie o to prosił.I raz stałem w kolejce---- TAAAa dwuosobowej.
Odkładacie wszystko na ostatni dzień wszystko-- potem płacz
Chcecie aby wam wszystko podawano na tacy,-- jak nie wyjdzie to się obrażacie.
W dupach się wam poprzewracało. To nie jest supermarket..
Ten jest po drugiej stronie błoń.
A w dniu meczu czujecie się wyru....ani jak stoicie po 2 h w kolejce a ktoś inny potrafi ją zdobyć 10 min.
Dlaczego Bo ma znajomych w kolejce. bo jest cwańszy etc.
Ale nie ... lepiej popłakać jak to w ogóle wszystko jest do bani..

Co do dzisiejszego../wczorajszego... // meczu
jest takie przysłowie ?
Tak krawiec kraje, jak materii staje..
Tyle że my ani krawca ani tej materii nie mamy...
Jak by wyszło by by mogło być dla nas po myśli po 1 wszej połowei roztrzygniete.
Jeden Sypniewski potrafił zrobić róznicę w grze przeciwników.
paru rzemieślników ogarnietych do niego i mają 3 pkt.Na nas to wystarczyło.
Na razie ciemność tym tunelu.Czekamy na jakieś światełko ..
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 15.08.2016 o godz. 00:19.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.08.2016, 00:31
Na to się patrzeć nie dało, bo aż zęby bolały!!!
Nie mamy piłkarzy tylko drewna!!!
Nie wiem co robią jeszcze w klubie takie tuzy jak: Boguski, Popovic, Mójta, Cywka, Uryga, Ondrasek i inne patałachy!!! Tak patałachy tak trzeba ich nazywać!!!! To nie są piłkarze tylko kopacze!!!!
Co wyście k....wy uczynili z tą drużyną
Drżała przed nami Europa!!!
Dzisiaj śmieje się z nas pierwsza liga!!!!
Co wyście k...wy uczynili z tym klubem
Zmierzamy prosto do 1 ligi, a pozniej 4!!!!!!!!!
K...wa płakać się chce!!!
Żal mi Głowy, który był kiedyś w świetnym klubie, a dzisiaj musi się taplać w takim gównie!!!!!!!!!
Co wyście k...wy uczynili z naszym klubem
Plujecie nam w twarz w biały dzień!!!
Dość tego. Roz.....my to w pi....u!!!
Dokończmy sezon juniorami i zacznijmy od 4 ligi!!!
Bez Mereśinskich, Cupiałów i innych!!!
Bez Boguskich, Brożków, Ondrasków itd
Grajmy ludzmi, którzy chca cos osiągnać w życiu, a nie tylko wziaść kase i dobra jest!!!!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.08.2016, 02:55
Przegraliśmy ten mecz na boiskiu, kibicowsko i organizacyjnie. Rozumiem to, co pisze Fialo o lzach, bo mialem dokladnie tak samo.

Kocham Wisłę, kocham ją od 18 lat, a więc miłością dojrzałą, wybaczającą (jak i ona mnie, przecież zawsze jest). Jednak to, co dzisiaj zobaczyłem, uświadomiło mi, że nasz klub musi zlecieć z najwyższej klasy rozgrywkowej. Nie działa już zupełnie nic, a w dodatku za sterem zasiadł nieprzyjemny szaleniec.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Stary 15.08.2016, 05:07
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
N
To co klub ma zatrudnić 100 kasjerek na 2 h aby WAS obsłużyć. Taki szybki numerek aby WAS obsłużyć

było w huuu..j czasu aby podejść . podjechać i załatwić sobie tą wejściówkę na ten mecz wcześniej.
Nie ucz mnie, jak się kupuje bilety na Wisłę, bo robię to od 15 lat. To był opis burdelu, który m.in doprowadził ten klub do ruiny. Zatrudnić 30 kasjerek? Nie, wystarczy to zorganizować. Sam mogę Ci podać od razu 10 sposobów na rozładowanie kolejki, które nie wymagają żadnych kosztów, np. wywieszenie kartki z informacją, że do zakupu biletu jest potrzebny PESEL i prosimy o wcześniejsze przygotowanie go. Po polsku i angielsku. Chociaż to drugie może być w klubie zbyt trudne.
rrr
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.08.2016, 05:41
Nie musimy sie w tabeli ogladac kto na goni przynajmniej
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.08.2016, 06:45
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Zarty sie skonczyly zmierzamy sladem Gornika do 1ligi
I bardzo dobrze... jak nie w 1 lidze to w 2 wejdą im w nawyk zwycięstwa. Wstyd, wstyd, wstyd i jeszcze raz żenada.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 15.08.2016, 07:38
Pytanie do tych co siedzieli na C:
Były te kopalnioki od smierdzieli?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.08.2016, 08:24
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie, to oni powinni nająć do pracy służących, którzy pojadą im po bilety i łaskawie uproszą klub, aby raczył od nich odebrać pieniądze za bilety i łaskawie wpuścił ich na trybuny w dniu spotkania.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.08.2016, 08:31
Chyba trzeba mieć na to wyjebane. To jest obecnie klub drobnych cwaniaczków Meresińskiego czy WSH więc wyniki sportowe i wszystko inne schodzą na dalszy plan.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów