The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2016, 18:03
A kto z poprzedników Wdowczyka tak strasznie obserwował wiślacką młodzież? Pawłowski? Moskal? Smuda? A może Maaskant? odp brzmi Żaden. Jeśli ktokolwiek dostawał szansę, to zawsze wskutek dużych absencji w pierwszym zespole. Nie inaczej jest tym razem.

Nagle wypominamy Wdowczykowi Chorążkę, jakby jeszcze tydzień temu ktokolwiek o nim dyskutował. Kibice stają się czasami świętsi od Papieża.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.05.2016, 09:50
Działa to w ten sposób, że każdy większy klub na swoich skautów na dany region. Ci zdają raporty, ale to dopiero pierwsza, wstępna ocena. Bardziej opłaca się zaprosić takiego chłopaka, żeby przez tydzień zaprezentował swoje umiejętności przed kilkoma trenerami niż wysyłać kilka osób na treningi do jego macierzystego klubu. Co rok wyjeżdża przynajmniej jeden młody piłkarz do topowego europejskiego zespołu, ale nie wiąże się to od razu z tym, że będzie megagwiazdą. Nic Kacprowi nie ujmując, bo czymś jednak musiał się wyróżnić, ale nie widziałbym winy Wdowczyka. Nie każdy będzie drugim Drągowskim, a ogrywanie 17-letnich bramkarzy w sytuacji zagrożenia spadkiem, żeby przekonać się, czy coś może z nich być, nie jest dobrym pomysłem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.07.2016, 20:59
Po ostatniej wtopie z Arką, ciekawe czy Wdowczyk na kolejny mecz znów ustawi Wisłę 3-5-2. Ta taktyka ze srodkiem pola Brlek, Małecki , Boguski szwankowała .Grając takim systemem trener powinien wstawić 3 klasycznych pomocników (Brlek, Mączyński, Popović) a nie grać skrzydłowym Małeckim w środku.Tak więc powrót do 4-4-2 , albo 3-5-2 ale na skrzydle z Małeckim zamiast Mójty.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.07.2016, 21:13
Wystarczyłoby zamiast Boguskiego wstawić Mączyńskiego czy Popovica. Wtedy wyglądałoby to lepiej.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.07.2016, 22:11
Boguskiego zawsze broniłem i chwaliłem, ale w tym ustawieniu jako środkowy pomocnik to się nadaje do tarcia chrzanu. Podobnie z resztą Małecki. To są typowi skrzydłowi, ew. napastnicy i tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.07.2016, 01:24
Jak dla mnie nowa taktyka jest gorsza od tej z wiosny. W dodatku Cywka i Uryga na obronie to samobójstwo.

Mam nadzieję że trener Wdowczyk szybko zrewiduje swoją taktykę, i znów zagramy to co wiosną, czyli klasyczne 4-4-2 zmienne z 4-5-1, czyli

- Jovic -- Głowacki -- Guzmics-- Sadlok-
Boguski- Mączyński - Popović - Małecki
------------ Brożek ---- Ondrasek ----------

Na dzień dzisiejszy inny skład nie ma żadnego sensu
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 25.07.2016, 11:21
Problem polega na tym, że transfery Guzmica i Mączyńskiego wysypują tą układankę ( co nie zmienia faktu, że dla mnie to też jest na chwilę obecną optimum ). Czy Brlek będzie w stanie zastąpić Mąkę ? Wątpię. Czy Sadlok przesunięty na środek obrony pomoże coraz starszemu Głowie ? Patrząc na to, jak go Głowa opie....ł w poprzedniej rundzie - wątpię. Czy Pietrzak zastąpi Sadloka na lewej stronie ? Tu wydaje się, że tak.
Pojawiają się 2 dziury w składzie, ale oczywiście transferów na kluczowe pozycje mamy spor...eeeee ni chu....chu...
Jak zostało napisane bodajże w temacie meczowym - Uryga i paru innych piłkarzy powinno zostać dożywotnio skazanych na ławkę w rezerwach...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.07.2016, 12:01
Ale bezpodstawne odstawienie od pierwszego składu:
- Jovicia
- Głowackiego
- rozgrywającego Popovicia

to przesada. A jeśli transfery Guzmicsa i Mączyńskiego dojdą do skutku to optymalny skład będzie taki:

- Jovic -- Głowacki -- Sadlok -- Pietrzak
Boguski- Brlek - Popović - Małecki
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.07.2016, 12:12
Wlasnie, czemu Jovic nie gra ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 25.07.2016, 12:54
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie, czemu Jovic nie gra ?

Lekki uraz, aby go nie pogłębiać nie był brany pod uwagę.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2016, 13:54
ale czemu wstawiacie taktyka 4-4-2 skoro DW uparł sie swoje autorskie 3-5-2.
Pozwólmy mu na to by został z tego powodu zwolniony wczesniej czy pozniej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek_dj
Member

Od: 01.2010

Stary 25.07.2016, 14:06
Czemu piszecie Wdowczyk jak to jest Dariusz W. niezależnie od wyników?
I choć serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem - za Wisłę - bo nie liczy się nic więcej - to pewne.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.07.2016, 15:49
Już nie jest. Niezależnie od tego czy ktoś go lubi czy nie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.07.2016 o godz. 21:02.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.07.2016, 19:11
Mączyński j Guzmics są oszczędzani żeby nie złapali kontuzji bo chcemy ich sprzedać. I do czasu jak ta saga się nie skończy to będą grzali ławę albo grali na małym ryzyku. Ciężko mieć o to pretensje do Wdowczyka. Takie dostał polecenie. Z Chievo się pewnie droczymy ale i tak Krzyśka sprzedamy pewnie za 1 mln euro. Nie wiem kto chętny na węgierskiego dzika. Jak zgarniemy trochę kasy to może pozyskamy 2-3 piłkarzy. Tym bardziej że w Europie niedługo zamknie się okienko i paru którzy się nie załapali do lepszych klubów będzie można wziąć za nieco niższą kasę. A na razie trzeba przeboleć kolejny mecz w Gdańsku. Pewnie znowu bęcki.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.07.2016, 20:37
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Ale bezpodstawne odstawienie od pierwszego składu:
- Jovicia
- Głowackiego
- rozgrywającego Popovicia

to przesada. A jeśli transfery Guzmicsa i Mączyńskiego dojdą do skutku to optymalny skład będzie taki:

- Jovic -- Głowacki -- Sadlok -- Pietrzak
Boguski- Brlek - Popović - Małecki
I pewnie tak by wyglądał ale Pan Dariusz chciał pokazać jakim to jest trenerskim geniuszem i wystawił swój autorski skład w swojej autorskiej taktyce.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 25.07.2016, 20:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak zgarniemy trochę kasy to może pozyskamy 2-3 piłkarzy.
Niestety "może" robi wielką różnicę. Jak znam życie, to kasa ze sprzedaży w/w zawodników pójdzie na zasypanie bieżączki/zniknie w czeluściach/zostanie zdefraudowana a nie nie na nowych piłkarzy...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 25.07.2016, 22:27
Zastanawiają mnie ciągle pytania o Glowackiego. Przecież, przed podpisaniem przez niego umowy, w chwili podpisania i po jej podpisaniu cały czas mówiono że już nie będzie grał w takim dużym wymiarze czasowym jak miało to miejsce rok temu...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.07.2016, 18:34
Nie da się grać systemem 3-2-3-2 z jednym nominalnym środkowym pomocnikiem. Mam nadzieję, że trener w końcu to zrozumie. Jak się gra wahadłowymi to się nie gra skrzydłowymi, bo za duża wyrwa w środku (vide ostatnie mecze). Tylko tyle, aż tyle.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.07.2016, 22:51
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Nie da się grać systemem 3-2-3-2 z jednym nominalnym środkowym pomocnikiem. Mam nadzieję, że trener w końcu to zrozumie. Jak się gra wahadłowymi to się nie gra skrzydłowymi, bo za duża wyrwa w środku (vide ostatnie mecze). Tylko tyle, aż tyle.
Trener na pewno to rozumie. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. W końcu sprawa z Mączyńskim się wyjaśni i wróci po kontuzji Popović. Być może Małecki również wczuje się trochę lepiej w nową rolę.

Osobną kwestią jest to, że do ustawienia 4-4-2 też nie mamy dobrej kadry i z jednym skrzydłowym nie zajedziemy daleko.
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.07.2016, 11:40
W nowym ustawieniu nie rozumiem dlaczego Arek siedzi na ławce ? Przecież jest dużo lepszy niż cywka czy uryga na stoperze.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 29.07.2016, 11:44
^^ Głowacki po poprzednim sezonie chciał zakończyć karierę, został zapewne pod warunkiem że będzie mniej grał.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.07.2016, 12:24
Mam nadzieję, że jednak Głowa będzie pojawiał się częściej na boisku niż tylko w meczach z czołówką, bo to może wyjść jeszcze gorzej. Jakiś rytm meczowy mieć musi.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.07.2016, 12:32
Może nadal ma uraz i nie chcą ryzykować?

Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.07.2016, 12:35
Może odpuścić Głowie pp i wtedy wstawiać Uryge, ale w lidze Arek jest niezastąpiony w tym momencie. Poza tym zawsze pauzuje za kartki i tych meczy uzbiera koło 30 w sezonie, co nie jest jakoś dużo
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2016, 19:01
Darek co ty ku...a robisz !?! sabotaż ? a może nie doładował Pan konta ? i nie dzwoni Pan
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.07.2016, 19:11
oglądał ktoś? zaczęło się Wdowcowanie i chore teorie?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.07.2016, 19:29
Pozdrawiam tych, którzy spuszczali się nad tym, że Wdowczyk taki świetny trener i olewali to, że jest sprzedawczykiem. Nie chcę po 3 meczach stawiać wielkich werdyktów ale pisałem, że prędzej czy później wyniki przeminą, dobre zdanie o Wdowczyku też a honor nie wróci.
I teraz ani honoru nie ma, ani na chwile obecną wyników czy raczej dobrej gry, ponieważ to jest podstawa w ocenie piłkarza czy trenera.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.07.2016, 20:05
Nie logowałem się na forum przez parę ładnych lat aż do ostatniego zamieszania ws. Cierzniaka, więc nie pamiętam, czy miałem okazję pisać tutaj, ale przeczuwałem, że tak może się skończyć - super wyniki po przejęciu, a potem bardzo słaba gra. Mogę się mylić, nie mam czasu tego sprawdzać, ale wydaje mi się, że Wdowczyk (poza sezonem mistrzowskim z Legią) tak zazwyczaj punktował. Nie wiem, czy to przypadek, czy wynika to ze sposobu pracy tego trenera.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.07.2016, 20:12
Jeszcze MP z Polonią naszym kosztem.
Może np. Amica daje mu więcej i dlatego mu się znudziło u nas? Tak rzucam..
Z drugiej strony brak Wolskiego i Mąki to sytuacja nie do pozazdroszczenia.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.07.2016, 20:21
Lodu trochę na rozgrzane makówki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów