|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Synthos - duża firma z małopolski, reklama w sporcie niszowym jakim są rajdy w PL to trochę mało, więc może MS rzeczywiście chce firmę szerzej rozreklamować... ciekawy kierunek zobaczymy czy to tylko plota czy cos wiecej. Mam nadzieję, że gościu który to napisał cos wie a nie tylko tak strzelał z dupy...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Mnie ciekawi, kiedy WSZYSCY!!! na tym forum zrozumieją, że nikt nie wie nic. Qrwa - czy Wy naprawdę wierzycie w dziennikarstwo sportowe w tym kraju. Kto jeszcze czyta PS, Onet, Weszło, WP czy wszystkie inne, mniejsze portale
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
i nie chodzi tutaj o Legie ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Gościu tam wyżej, weź wyluzuj albo złap parę pokemonów, nie pasuje to po co czytasz ☺️
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mi tam też nie pasuje. Czytam żeby się pośmiać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To chociaż tyle, szkoda życia by się spinać o taką pierdołę, będzie właściciel to będzie, nie to nie. Przynajmniej coś się dzieje jak piłkarze biegają do tyłu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
leszekpw
Skąd mistrzu masz takie info? Bo raczej wyssane z palca. Każdy pisze, że coś wie, nie powie itd. Zamknijcie ten temat na kilka tygodni, bo tylu bzdur nie da się czytać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 26.07.2016 o godz. 14:13.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Czasami lepiej nie spekulowac niebraz juz transfery przez wypowiedzi na forum nawet upadły. Wiec dla dobra sprawy cichosza w eterze...
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Najlepiej by bylo zeby jakies konaorcjum wzielo Wisle(oczywiscie takie ktore nie bedzie sie żreć.) I chodzi mi, zeby Boguslaw mial 50%. Ps. Jebac szejki!
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jak jest 50-50 to kość niezgody zawsze bedzie.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W Manchesterze jakas tam spola jest i daja rade...
A co do Solowowa, to nie badzcie zabawni. Prawdopodobnie negocjuje dostawy kabli do nowych biurowcow co buduje przy opolskiej a nie sprzedaz klubu
Ostatnio edytowane przez regan : 26.07.2016 o godz. 19:04.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Regan wyczerpał temat i zabrał dzieciom zabawki z piaskownicy
![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Tacy ludzie łapy precz od Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie spekulujmy jakby jakiś właściciel byl pewny. Cały ten temat jest odzwierciedleniem jaki tu jest potencjał na sukcesy, wysoka frekwencje i wielki klub - ogromny.
@up, To nie ma żadnego znaczenia. Hokej z całym szacunkiem ma zerowa popularność w Polsce. Nie starajmy sie wejść do głowy ludziom, którzy zarobili w życiu miliony czy miliardy - spektrum okoliczności świadczących o rożnych decyzjach, w biznesie o tej skali, jest nie do ogarnięcia dla kogos z zewnątrz. Nie znamy powodów rożnych rezygnacji jak i motywów zainwestowania w cos. Serio, Cupiał nie postawił w ostatnich latach wysoko poprzeczki następcy w zarządzaniu klubem. Tu nie dzieje sie nic. Jest wegetacja i pustynia. Wiec weź na wstrzymanie pisząc Solowow czy inny X nie. Tu każdy poza TS da w tym momencie cos wiecej. Tyle. "Daj Boże" kogos takiego jak Panowie "S" rajdowcy. A moze bedzie ITI a moze JW a moze Mlekovita, a moze balon jebnie jak nigdy. Nie wazne. Gorzej nie bedzie pod warunkiem ze równały do góry. Cierpliwość jest cnota. Jak nie teraz to pewnie do roku i tak zmienimy właściciela. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cupiał spełniał przez lata nasze marzenia, dawał nam radość i sprawił że wielu mogło sie wychować na wielkiej Wiśle. Ja będę mu wdzięczny za każdą fetę na rynku którą miałem okazję przeżyć, każdy wieczór w LE, mecz z Realem, Barcą, Apoelem itp, itd. Oby mowy właściciel był równie hojny. Ale drugiego Cupiała długo nie zobaczymy w PL piłce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie do końca. Po prostu jak Cupiał był przy kasie to liga była słabsza. I łatwiej było o takie sukcesy. Tak jak pisałem - wystarczyło pudrowanie chorego kasą. Jak liga sie wyrównała, Cupiał stracił płynność - wyszły zaniedbania. Co nie zmieni faktu, ze należy mu sie full szacunek, ze nie jebnal tym przy problemach jak wielu na jego miejscu tylko chce aby Wisła miała dobrze nawet jak on juz nie domaga w finansowaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kazdy z nas wie ze jak na Reymonta bedzie druzyna bijaca sie na powaznie o MP to srednią 20-25 tys w Krakowie da sie wyciagnac a to na nasza ekstraklase bardzo dobry wynik.Jak Cupial bedzie chcial sprzedac Wisle to ja sprzeda moim zdaniem bez problemu.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
O ile mi wiadomo średnią 20 tys jest w stanie wyciągnąć jedynie stolica a 25tys średnio na jednym meczu w naszym przypadku oznaczałoby przeskoczenie L i skok frekwencji o 100%. Abstrakcja, chyba że wykupi nas szejk i zaniwestuje miliony, tak jak kiedyś zrobił Cupiał. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ten Sonik co spłodził dziecko w wieku 50 lat i się tym chwalił jakby cudu dokonał (poniekąd
) On Sołowowem to ma wspólnego coś przez tą kobietę, znaczy jego córkę. http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,...a-solowow.html ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast struktura tego sukcesu była taka, że Cupiał po prostu pompował kase w transfery, zaniedbując jakikolwiek inny rozwój klubu - na polu akademii, marketingu, skautingu, trwałego zarządu, budowy świadomości marki w regionie czytaj: stałej wysokiej frekwencji.. Jak pieniądze się skończyły to zostaliśmy z niczym, bo nic nie zostało stworzone. Ja liczę nawet nie tyle na jakieś wielkie pieniądze od nowego właściciela, ale o mądrość w zarządzaniu, o profesjonalizm na każdym aspekcie funkcjonowania klubu - to wszystko czego było bardzo mało do tej pory. Plus jakąś kreatywność, pasję, dawanie czegoś ponad, jakieś akcje dla kibiców. Możliwości są setki, my tkwimy w ogromnym marazmie, który był zasłonięty sukcesami w latach ubiegłych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nesta napisał:
"Jak pieniądze się skończyły to zostaliśmy z niczym, bo nic nie zostało stworzone." Dlatego Cupiał musi się skończyć. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Chodzi mi o to ze dla gościa nie ma sentymentów. Słyszałem też od znajomego jak wyciął wszystkie sklepy internetowe nie dając im możliwości kupowania produktów Cersanitu. Mógł to robić jedynie jego sklep (pod inną nazwą). Uzna, że coś jest mu nie pasuje to się wycofuje. Wycina. I wtedy dopiero byłby płacz. Ja nie wybieram kto ma kupić a kto nie. Mam info o kimś innym. Ale wyraziłem swoje zdanie o Sokołowowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A Boguś nie wyciął bezwzględnie Ożarowa?
Wisła to jest marka,a nie jakaś tam Unia w jakimś tam hokeju. Będzie dobrze ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Solowow w hokeju nie byl w stanie konkurowac z potega Profesora Janusza. Przestraszyl sie i uciekl.
W pilce noznej tez bedzie sie bal porazki w konfrontacji z geniuszem finansowo-organizacyjnym Profesora Janusza. (niech ktos to kto wysle Solowowi) ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
W roku 1992 I miejsce, lata 1993-1997 II miejsce, później znów 1998-2004 I miejsce. Przez 12 lat drużyna nie była niżej niż 2 miejsce podium, w tym okresie wygrała ligę 8 razy, 5 razy na II miejscu. Zakłady Chemiczne Dwory (obecnie Synthos, zmiana po wykupieniu przez M. Sołowowa) są obecne w nazwie, na koszulkach + bannery na hali lodowej. Reklamuje ja najlepszy polski klub w obecnym czasie. Po czym właściciel stwierdza że wycofuje się z hokeja, klub przejmuje miasto, które nie ma pieniędzy by utrzymać go na obecnym a nawet zbliżonym poziomie. Wizerunkowo - strzał w stopę, w mieście które jest zakochane w hokeju doprowadzić taka drużynę praktycznie do granicy upadku. Nie wierzę że Sołowow kiedykolwiek zaangażuje się w jakiś sport drużynowy. Jeśli nie widział ile może zarobić i jak rozreklamować firmę w PLH i później w europie (zwracając uwagę na przejęcie zakładu w Kralupach i włączenie go do spółki) wykładając na stół śmieszne jak na tą skalę pieniądze, to tym bardziej nie uda mu się w żadnym klubie piłkarskim. Tutaj są o wiele większe koszty, a jeśli się znudzi... No cóż, nie chciałbym tak wspominać Wisły jak teraz wspominam Unię. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A po co Sołowowowi klub, jeżeli chciałby mieć reklamę na koszulkach czy stadionie, po prostu by ją wykupił za na pewno mniejsze pieniądze i bez ryzyka inwestorskiego.
Generalnie wszelkie doniesienia dotyczące sprzedaży akcji i zbliżającej się finalizacji rozmów w tej sprawie uważam za fakty medialne, czyli istniejące jedynie w mediach. Podobnie jak rzucane na forach dane podmiotów zainteresowanych zakupem klubu. Równie dobrze można napisać, że Cupiał dogadał się z Wojciechowskim na współfinansowanie klubu, podwyższono kapitał do ponad 70 mln zł, jednocześnie znacznie oddłużając klub, więc jak JW chce być współinwestorem, to podwyższamy kapitał np. o dalsze 30 mln zł, które wpływają bezpośrednio do klubu i jedziemy dalej. Taka bajka przeze mnie wymyślona również ma rację bytu, chyba nawet większą niż bajki p. Kozioła o sprzedaży klubu za 14 mln zł i warunkach dotyczących gry w pucharach w ciągu 3 lat etc. Prawda jest taka, że dokonując podwyższenia Cupiał za jednym zamachem odciążył klub a jednocześnie księgowo odciążył Telefonikę, która pozbyła się nieściągalnej wierzytelności w wysokości ponad 60 mln zł. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|