The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2016, 08:05
Wakacje i nadmiar wolnego czasu sprzyja dobrym "informatorom"
Będę wiedział albo nie będę....
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2016, 08:12
.... bedzie a wy sie dalej dajecie łapać

albo wersja druga, dla niekumatych :
-Czym przekonała by Ciebie jako biznesmena Wisła Kraków by ją kupić?
-Gdzie widzisz przychód po kupnie Wisły Kraków, jak go osiągasz?

tadam.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.07.2016, 08:13
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Na świętego Hieronima, jak jest deszcz albo go nie ma, to gdy przyjdzie święta Ada, albo pada albo nie pada... Takie mądrości ludowe...
A na św. Krzysztofa tajemniczy inwestor się wycofa.

Curva, to DZIŚ!
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.07.2016, 08:19
Ok, to ja też dołączę Pisząc bez szydery:

Podstawowa rzecz - sprawa sprzedaży jest dalej aktualna, zaawansowana. Rozmowy prowadzi córka Cupiała (a więc jego wyjazd nie miał wpływu). Embargo na informacje jest ogromne.
Więcej nie piszę, bo typowanie firmy to totolotek w tym momencie. Jak napisał KOMINEK wie o tym kilka osób. Czekajmy i tyle.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.07.2016, 08:23
Ja jestem pewien, ze Cupiał chce Wisłe sprzedać. Pytanie tylko komu ... o ITI też słyszalem, wiec nie tylko ja. Typowanie firmy, to rzeczywiscie totolotek (jak pisal Nesta) Sprawy sie zmieniaja dynamicznie, tak jak pisalem wczesniej.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 25.07.2016 o godz. 08:25.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.07.2016, 08:50
szprotson napisał(a):Wyświetl post
-Czym przekonała by Ciebie jako biznesmena Wisła Kraków by ją kupić?
-Gdzie widzisz przychód po kupnie Wisły Kraków, jak go osiągasz?
Jest szansa, że struktura dochodów i wydatków polskich klubów będzie się zmieniać.
- rośnie frekfencja na stadionach a co za tym idzie przychody z dnia meczowego. Infrastruktura w postaci stadionów jest i pozwala na dalsze duże wzrosty o ile poziom sportowy zespołu będzie OK
- rośnie kasa z praw telewizyjnych
- coraz więcej kasy może wpływać z transferów. Jeszcze niedawno kwota powyżej 5 baniek ojro za łodego zawodnika byłaby nie do wyobrażenia a obecnie za tyle może iść Kapustka. Wpływ na wzrost wartości zawodników mają zarówno sukcesy reprezentacji jak i coraz większa rzesza polskich piłkarzy zagranicą wysoko wycenianych (Lewy, Krychowiak, Milik itd)

Poza tym jak na europejskie warunki relatywnie mało (w teorii) trzeba włożyć żeby klub łapał się do europejskich pucharów. Do tego można dołożyć wielkość naszego rynku (ponad 30 milionów ludzi).
Wisła jest marką rozpoznawalną również zagranicą, Kraków jest sporym i znanym miastem.

Jak się zbierze to wszytsko do kupy to się okaże, że dla zagranicznej firmy która chciałaby zainwestować w klub który będzie widać w Europie inwestycja w Wisłę może być dużo ciekawsza niż inwestycja w Koronę Kielce czy w Spartaka Trnava.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.07.2016, 10:19
Ludzie firma która negocjuje kupno Wisły jest jedna, a to że co chwilę pojawiają się nowe świadczy tylko o jednym. Wszycy informatorzy tak naprawdę chu.....ja wiedzą
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.07.2016, 10:44
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ludzie firma która negocjuje kupno Wisły jest jedna, a to że co chwilę pojawiają się nowe świadczy tylko o jednym. Wszycy informatorzy tak naprawdę chu.....ja wiedzą
Chyba ze jest to deweloperskie konsorcjum chinsko-kuwejckie z kapitalem ubeckim ktore na negocjacje wyslalo Marka Citke w krotkich spodenkach.
Wtedy kazdy ma racje.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2016, 10:44
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Jest szansa, że struktura dochodów i wydatków polskich klubów będzie się zmieniać.
- rośnie frekfencja na stadionach a co za tym idzie przychody z dnia meczowego. Infrastruktura w postaci stadionów jest i pozwala na dalsze duże wzrosty o ile poziom sportowy zespołu będzie OK
- coraz więcej kasy może wpływać z transferów. Jeszcze niedawno kwota powyżej 5 baniek ojro za łodego zawodnika byłaby nie do wyobrażenia a obecnie za tyle może iść Kapustka. Wpływ na wzrost wartości zawodników mają zarówno sukcesy reprezentacji jak i coraz większa rzesza polskich piłkarzy zagranicą wysoko wycenianych (Lewy, Krychowiak, Milik itd)

Poza tym jak na europejskie warunki relatywnie mało (w teorii) trzeba włożyć żeby klub łapał się do europejskich pucharów. Do tego można dołożyć wielkość naszego rynku (ponad 30 milionów ludzi).
Wisła jest marką rozpoznawalną również zagranicą, Kraków jest sporym i znanym miastem.

Jak się zbierze to wszytsko do kupy to się okaże, że dla zagranicznej firmy która chciałaby zainwestować w klub który będzie widać w Europie inwestycja w Wisłę może być dużo ciekawsza niż inwestycja w Koronę Kielce czy w Spartaka Trnava.
zeby nie było, ze jestem przeciwko

Informacja ze jest szansa, dla mnie jako inwestora, to zbył mało, ale ok.
Rośnie frekwencja? Odniosłem odwrotne wrażenie,ale byc moze tak jest. Jakiś wykresy itd?
-kasa z praw jest podobna, biorąc pod uwage ze potencjalny inwestor musi miec pewne oczekiwania, domniemuje ze miejscec 14-6 go nie interesują a na inne nie licze.
-owszem, masz racje ze coraz wiecej kasy może wpłynąć z transferów, ale ....w Wiśle? Kogo tutaj niby mozna sprzedać z zarobkiem? Nie z drobnymi, a z zarobkiem? Hmm Ondraszek 0,5 mln e, Mały to samo, Sadlok 300, Bartosz tutaj jest szansa jak go powoła do kadry czyli za X lat przy dobrych wiatrach, Brlek - jak sie zwróci i wyjdziemy na zero bedzie sukces. Kogoś pominąłem?
Co znaczy łapać sie do pucharów? Myslisz ze inwestora bedzie interesowała 1 runda ? Bo mnie napewno by nie interesowało.
podsumowując, bedąc chinczykiem biore jednak Trnave.
na dodatek chory własciciel ktory chce ode mnie gwarancji Wisły w pucharach w ciągu 3 lat, a sam takowej gwarancji dać nie może. A idź pan w ....ziet. I jeszcze jakieś mityczne długi i zaległości które sie ciagną latami. Jeszcze miasto sie odezwa za chwile by im jakas kase dać itd, nawet stadionu swojego nie mamy a baza w Myślenicach. A klub miał być z Krakowa!

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.07.2016, 10:45
Cytat:
Chyba ze jest to deweloperskie konsorcjum chinsko-kuwejckie z kapitalem ubeckim ktore na negocjacje wyslalo Marka Citke w krotkich spodenkach.
Wtedy kazdy ma racje.
... który podjechał w ferrari lub zajadał się spaghetti z makarunu.

Cytat:

1.WISŁA KRAKÓW SEZONY:

12/13 - 12913
13/14 - 12507
14/15 - 12159
15/16 - 12239

Inne kluby? Mam gdzieś, tak jak i ewentualni inwestorzy. Frekwencja jak widać generalnie na poziomie stałym, constans. Mit obalony.

2. Zgoda. W iście zastraszającym tempie, gdzie w związku ze wzrostem cen za piłkarzy na rynku czy też premii dla drużyny za osiągnięty sukces typu mistrzostwo Polski czy też miejsce premiowane kwalifikacjami do LE nie przekłada się finansowo.

3. Zgoda, lecz tak jak wspomniałem w punkcie nr 2 za następce "młodego zdolnego" zapłacisz więcej, bo talenty tego typu trafiają się raz na X lat bez akademii, szkół-EK, baz treningowych na odpowiednim poziomie. Wzrost reputacji reprezentacji, dzięki Nawałce biorącego ponad 40% kadry z ekstraklasy również przełoży się na ligę.

4. Relatywnie mało, to można włożyć w awans czeski, słowacki, słoweński, rumuński. Tutaj nie ma mowy o transferach wewnątrzligowych (wyjątkiem Legia, ale Cierzniak, Hamalainen, Masłowski, Vranjes szału nie robią, dupy nie urywają - no chyba, że są jak ostry doner, trzeba na to chwile poczekać).

5. Wielkość rynku jest zajebista, ale nie przy propagandzie medialnej, że idąc na mecz ekstraklasy w Krakowie ujebią Ci łeb/rękę/nogę/fiuta maczetą. Nie przy tych "rozrywkach" przedmeczowych jak kiełbasa i piwo. Nie prze tym braku kultury chodzenia na mecze, przy E-sportowym "wychowaniu" młodzieży.

Na dodatek żydy.

6. Spartak Trnava odniesienie do punktu 4, Korona Kielce zgoda, ale po uj na siłę?

Cytat:
Co znaczy łapać sie do pucharów? Myslisz ze inwestora bedzie interesowała 1 runda ? Bo mnie napewno by nie interesowało.
na dodatek chory własciciel ktory chce ode mnie gwarancji Wisły w pucharach w ciągu 3 lat, a sam takowej gwarancji dać nie może. A idź pan w ....ziet. I jeszcze jakieś mityczne długi i zaległości które sie ciagną latami. Jeszcze miasto sie odezwa za chwile by im jakas kase dać itd, nawet stadionu swojego nie mamy a baza w Myślenicach. A klub miał być z Krakowa!
Nic dodać, nic ująć.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 25.07.2016 o godz. 11:01.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.07.2016, 11:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
zeby nie było, ze jestem przeciwko

Informacja ze jest szansa, dla mnie jako inwestora, to zbył mało, ale ok.
Rośnie frekwencja? Odniosłem odwrotne wrażenie,ale byc moze tak jest. Jakiś wykresy itd?
-kasa z praw jest podobna, biorąc pod uwage ze potencjalny inwestor musi miec pewne oczekiwania, domniemuje ze miejscec 14-6 go nie interesują a na inne nie licze.
-owszem, masz racje ze coraz wiecej kasy może wpłynąć z transferów, ale ....w Wiśle? Kogo tutaj niby mozna sprzedać z zarobkiem? Nie z drobnymi, a z zarobkiem? Hmm Ondraszek 0,5 mln e, Mały to samo, Sadlok 300, Bartosz tutaj jest szansa jak go powoła do kadry czyli za X lat przy dobrych wiatrach, Brlek - jak sie zwróci i wyjdziemy na zero bedzie sukces. Kogoś pominąłem?
Stary, ale właśnie dlatego Wisła kosztuje załóżmy te 15 mln zł, czyli stosunkowo mało.. Bo bierzesz pewien bagaż rzeczy na siebie. Owszem możesz mieć klub bardziej wyprostowany, w lepszej lidze, ale to wydaj sobie wtedy X razy tyle Wiesz, cena odbija to o czym piszesz.

A nie wdając się w szczegóły, ja na prawdę uważam, że przy mądrym zarządzaniu, mając rozpoznawalną markę i miasto, możesz sporo zdziałać. I tak jak pisałem - chyba mało kto myśli o zakupie klubu z myślą, że klub będzie dla niego zarabiał pieniądze. To jest raczej szerokie spectrum korzyści, którego oczekujesz: rozpoznawalność, może szansa na jakieś dodatkowe tereny, ogranie swojej marki w masowej świadomości tym bardziej, ze klimat dla pilki w Polsce jest bardzo dobry, a będzie coraz lepszy więc ludzie reagują na reklamę przez piłkę pozytywnie, pewnie jakieś też zaspokojenie swoich pasji, hobby, posiadania klubu, zarządzania nim, promocja na rynku zagranicznym itp., itd.

W Krakowie jest o to łatwo. Masz wielki klub, wielki głód sukcesu kibiców (lekką ręką jak dasz im dobra drużynę dostaniesz 20-30 tys. luda na trybunach), świętną bazę, dobrze rokującą akademie piłkarską. Serio, dać tu kogoś z głową, z jakąs kasą i można spokojnie coś zdziałać.

Strzelmy przykład z dupy, mamy np. taki ZIG - Zurich Insurance Group, który wszedł do Polski i otworzył centrale w KR. Kupują przykładowo taką Wisłę, przeznaczają na nia pewnie znikomy % swoich dochodów, a mają reklamę, świadomość marki, zbudowaną jak przez żadną inną kampanię, a jeszcze widok na jakiś ew. zwrot z inwestycji i reklamę na innych rynkach w EU.

Filipiak zawsze powtarzał - nie miałby 50% takich kontraktów dla Comarchu jakby nie Cracovia i promocja przez piłkę.
Ostatnio edytowane przez nesta : 25.07.2016 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.07.2016, 11:13
Mnie tylko zastanawia jedno. W szeroko pojętych mediach pojawia się bardzo wiele różnych informacji: szejk, Chińczyk, Citko (Mlekovita), ITI, JW, TS. Pytanie, czy to dziennikarze wymyślają bzdury, bo nie mają o czym pisać, czy to z klubu wypuszczane są lewe informacje, żeby odciągnąć uwagę od potencjalnego inwestora. To drugie mogłoby oznaczać, że albo jest to ktoś bardzo gruby, a takie sprawy lubią ciszę, albo wręcz przeciwnie - ktoś, kto mógłby natrafić na opór np. pewnej części kibiców - ITI? JW? - i woli się nie ujawniać, póki wszystko nie będzie klepnięte.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2016, 11:42
nesta napisał(a):Wyświetl post
W Krakowie jest o to łatwo. Masz wielki klub, wielki głód sukcesu kibiców (lekką ręką jak dasz im dobra drużynę dostaniesz 20-30 tys. luda na trybunach), świętną bazę, dobrze rokującą akademie piłkarską. Serio, dać tu kogoś z głową, z jakąs kasą i można spokojnie coś zdziałać.

Strzelmy przykład z dupy, mamy np. taki ZIG - Zurich Insurance Group, który wszedł do Polski i otworzył centrale w KR. Kupują przykładowo taką Wisłę, przeznaczają na nia pewnie znikomy % swoich dochodów, a mają reklamę, świadomość marki, zbudowaną jak przez żadną inną kampanię, a jeszcze widok na jakiś ew. zwrot z inwestycji i reklamę na innych rynkach w EU.

Filipiak zawsze powtarzał - nie miałby 50% takich kontraktów dla Comarchu jakby nie Cracovia i promocja przez piłkę.
Który klub w Polsce, stan na dziś, który klub bijemy na głowę, ba, nie musi być na głowe, który klub bijemy w punktach które wymieniłeś.

I jeszcze zapytam. Czy wg. Ciebie zachowania naszych kibicow, to z czym jestesmy utozsamiani, to dziala dobrze jako reklama czy raczej jest to sol w oku potencjalnego kupca? Ja znam odpowiedź na to pytanie z innej mańki.

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.07.2016, 12:03
Ale nie sadze aby inwestor oczekiwał, ze Wisła bedzie biła na głowę lub wyprzedzała inne kluby w tych aspektach.
Natomiast mamy bardzo dobra pozycje wyjściowa, pozycje do rozwoju, do osiągnięcia sukcesów. Słowem, dziwiłbym sie jakby ktos wybrał w PL inny klub w tym monecie. No moze jeszcze Slask, z tych dostępnych,jest konkurencyjny ze względu na stadion i miasto.

Kibiców bym nie demonizował. Sprowadzisz 2-3 gwiazdy, bedą cie kochać i będziesz miał full stadion i dobry przychód z dnia meczowego.
Pamietajmy ze to pikniki dają kasę i o nich toczy sie walka aby byli na stadionie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.07.2016, 12:29
Mi się wydaje że Wisła gdyby była sensownie zarządzana przez Cupiała to finansowo mielibyśmy poziom amici z budżetem pomiędzy 50-60 mln pln. I pewnie co roku walczylibyśmy o MP. Do tego akademia piłkarska regularnie coś by produkowała. Klub bez długów i ciągle w czołówce. (pomijam aspekt sportowy wybór trenera, czy selekcje zawodników bo to w Poznaniu ostatnio szwankuje). I to pomimo parchatych. Na tyle oceniam możliwości Krakowa. A jakby była ta mityczna LM czy też regularna gra w LE to i budżet byłby większy. W Krakowie jest większy głód piłki niż we Wrocławiu. Pozostaje kwestia dobrego zarządzania i pierwszego dokapitalizowania spółki. (Poznań wg mnie jest najlepszym wzorem do naśladowania pod względem organizacyjno biznesowym. Warszawa to inny świat i nie ma sensu się z nimi porównywać ze względu na wielkość miasta z 1 klubem oraz jego zamożność - budżet W-wy to tak z 3 razy Krk + zamożność mieszkańców itd)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 25.07.2016 o godz. 12:32.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.07.2016, 12:39
Nie ma co szukać daleko.. Zagłębie tez właśnie pokazuje co to znaczy przemyślany, systematyczny rozwój. Cupiał przy wszystkich swoich zasługach dla Wisły, najzwyczajniej złe zarządzał klubem przez te wszystkie lata. I dopóki była kasa to pudrowalo sie chorego i nikt sie nie orientował.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2016, 12:52
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co szukać daleko.. Zagłębie tez właśnie pokazuje co to znaczy przemyślany, systematyczny rozwój. Cupiał przy wszystkich swoich zasługach dla Wisły, najzwyczajniej złe zarządzał klubem przez te wszystkie lata. I dopóki była kasa to pudrowalo sie chorego i nikt sie nie orientował.

Zagłębie ( odkąd KGHM wykłada gruby szmal na nich) przykładem rozwoju jest od 1,5 sezonu... a tak to było przykładem jak to można marnotrawić publiczne pieniądze, a to spadek a to środek tabeli...

A Cupiał mimo swoich wszystkich błędów wprowadził Wisłę na salony europejskie, zdobył 8 tytułów mistrza Polski i wypromował całą masę reprezentantów Polski i nie tylko... o czym my rozmawiamy... to co się teraz dzieje to typowe zwijanie interesu (brak kasy, pomysłu?), a że nie ma kupca na Wisłę to Cupiał "jakoś" to ciągnie, bo za bardzo zależy mu na tym klubie, żeby zgasić światło i zamknąć drzwi (vide Polonia)... poczekajmy aż krążące plotki o sprzedaży klubu się sprawdzą i wtedy dopiero oceniajmy... Bo może się okazać, że zamienimy siekierkę na kijek i wszyscy zatęsknią za tym złym zarządzaniem.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2016, 13:53
Dziś rano, w prasie pojawił się artykuł, o tym, że z powodu wojny bardzo poważne kłopoty mają kluby ukraińskie i liga jest pomniejszana ze względu na wycofanie się niektórych właścicieli (Metalist Charkow).

Aż dziw bierze, że jeszcze nikt nie zaczął szukać śladów prowadzących za naszą wschodnią granicę
Ostatnio edytowane przez Vinci : 25.07.2016 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2016, 14:47
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Wtedy kazdy ma racje.
A gdzie Włosi?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.07.2016, 14:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A gdzie Włosi?
Citko konczy sie na O. Jak Baggio.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2016, 14:56
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Dziś rano, w prasie pojawił się artykuł, o tym, że z powodu wojny bardzo poważne kłopoty mają kluby ukraińskie i liga jest pomniejszana ze względu na wycofanie się niektórych właścicieli (Metalist Charkow).

Aż dziw bierze, że jeszcze nikt nie zaczął szukać śladów prowadzących za naszą wschodnią granicę
rozumiem ze to tekst celowy majacy za zadanie wysyp artykułów w dniu jutrzejszym, jakoby to ukrainsko-rosyjskie koncerny kupowały Wisłe
ok. najssss

Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.07.2016, 15:06
Ja bym raczej celował w artykuły, że piłkarze stamtąd będą chcieli uciekać i znowu nasz dział scoutingu upatrzył kogoś, kto był widziany na lotnisku w X...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2016, 15:25
Ostatecznie wpakowanie kilku mln EUR w klub w Polsce, wyjdzie taniej niż próba przełamania hegemonii Szachtara i Dynama, z perspektywą zielonych Putina w tle
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2016, 16:04
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Citko konczy sie na O. Jak Baggio.
Kurde. O tym nie pomyślałem...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.07.2016, 16:06
Wystarczy, że zajedzie włoskim autem ergo marka lotto odnośnie ciuchów czy na rozmowach wpieprzanie makaronu
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 25.07.2016, 16:16
Bo to mieli być blond włosi...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.07.2016, 16:32
Przyjadą swoją sportową Alfą Romeo, prosto z Portofino...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.07.2016, 16:50
A to Citko już wykurował achillesa, że do bossa na piętro po schodach zasuwa?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 25.07.2016, 23:28
Kontakt z ewentualnym kupcem jest prowadzony przez ten sam fax co kupno Wolskiego
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 26.07.2016, 07:16
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Kontakt z ewentualnym kupcem jest prowadzony przez ten sam fax co kupno Wolskiego
Standard kolejna kaczka dziennikarska. Cała afera rozdmuchana przez jedną wypowiedź gościa z rady miasta, zaczęła żyć swoim życiem i dziennikarze dorobili juz do tego miliard teorii, a prawda jest taka, że skoro nie ma ANI jednego przecieku, to znaczy, że jeśli rozmowy były to już zdechły. Wątpie by nie poinformowali nas wczesniej o zmianie tylko tak z dnia na dzień nagle dowiadujemy się kto to i że już po ptokach i kupił Wisłę, zmiana wlasciciela to nie zmiana prezesa ani nie nowy pilkarz, że można zrobić kibicom taka niespodziankę, szczegolnie po 20 latach rządów jednego właściciela. O przejęciu ległej przez leśnego korala wiadomo było juz o wiele wcześniej. Jak dla mnie nawet jeśli inwestor był. to się zbył i finito, poczekamy pół roku/rok i temat powroci jak bumerang z tym samym skutkiem... Może się udało na fali entuzjazmu sprzedać kilka karnetów więcej
Ostatnio edytowane przez Stelio : 26.07.2016 o godz. 07:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów