The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2016, 16:30
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
inżynier, matematyk i od pojebów wyzywa? ta twoja sorbona to chyba mocno zaocznie płatna była

to co zrobili ludzie w krótkich gatkach, to jest zwykły brak szacunku, brak SZACUNKU NALEŻYTEGO, dla człowieka który ten klub wyciągnął z gówna i zrobił z nim jak na polską piłkę wielkie rzeczy
Nie no błagam, chyba nikt nie jest tak głupi żeby wparować na rozmowę w krótkich gatkach

Poza tym nie rozumiem o co masz kolego pretensje, jak wyższe wykształcenie to już nawet ....ą sobie rzucić nie można? A właśnie można

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2016, 16:32
Do ewentualnej zmiany właściciela podchodzę spokojnie - Cupiał najwyraźniej nie może lub nie chce dalej finansować Wisły. Klub przez ostatnie lata się nie rozwijał, zmagał z narastającymi problemami. Obecny właściciel nie był w stanie tego zmienić. Nowy może być szansą na te zmiany pozytywne dla Wisły.

Nie neguje to faktu, że Cupiałowi należy się wdzięczność i szacunek za to, co wcześniej zrobił dla Wisły. Przyszłości nie buduje się jednak na poczuciu wdzięczności lecz na wizji, środkach, zaangażowaniu i pragmatyźmie. Mam nadzieję, że nowy właściciel będzie je posiadał. Cupiał miał je dla Wisły dawniej, nie teraz.

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Przypomnij sobie lata moderatorskie kiedy nie dawałeś sobie rady z obnażaniem Twojej niewiedzy i kasowałeś posty :] mam je do dzisiaj skopiowane i Twoje wywody też Oczywiście ja stałem po stronie atakującego, wtedy miałem trochę więcej chęci na przepychanki i edukowanie.
Wierutne bzdury. Pamięć, podobnie jak wielu innych forumowiczów mam dobrą, dlatego doskonale wiem tak jak oni, kto naprawdę "pluje jadem" i pisze nieprawdę - zarówno wtedy jak i dziś.
Ostatnio edytowane przez Markus : 20.07.2016 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 20.07.2016, 16:42
widzę, że krótkie spodenki wywołują emocje. Zalecam czytanie ze zrozumieniem. To dotyczyło spotkania Cupiała z kibicami, a nie wczorajszych negocjacji z TS.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.07.2016, 16:56
Oby to nie oni jednakże

Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.07.2016, 17:41
TS nie smierdzi groszem, jakby cupial chcial im oddac wisle ssa to znaczyloby ze dluzej sam nie jest juz w stanie nic do tego biznesu dokladac. wyglada ze co sezon musi dorzucac 10-15 mln by zbilansowac budzet 35 mln
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.07.2016, 17:57
Myślę ze warto by było zamknąć ten temat na jakiś czas. Jeżeli coś się wydarzy to wtedy będzie oficjalne info i będzie można wrócić do tematu.

Na razie gdybanie
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 20.07.2016, 18:07
Nie ma co zamykać bo zaraz zaczną pisać w innych działach a po co śmietnika wiem jedno coś czuje ze to może być szok dla niektorych
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 20.07.2016, 18:23
daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co zamykać bo zaraz zaczną pisać w innych działach a po co śmietnika wiem jedno coś czuje ze to może być szok dla niektorych
Śmietnik, to już robią takie cymbały jak ty, wklejając jakieś kretyństwa o szejkach z gównianych portali.

Panowie, wystawiamy się na pośmiewisko akceptując takie posty jak ten daka.kodaka czy jak mu tam
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.07.2016, 18:27
to co czujesz, to zapewne nieświeży zapach Twoich skarpetek. Rzuć ciupanie w klawiaturę i idź zrobić pranie.

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 20.07.2016, 18:44
http://www.futbolnews.pl/newsroom/75...go-wlasciciela

Tu z kolei twierdzą, że osiągnięto porozumienie, a umowa czeka tylko na podpis. Czas zweryfikuje....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.07.2016, 19:07
Ok, to i moje dwa grosze.

Cieszę się, że żaden dziennikarzyna jeszcze nie rzucił nazwą potencjalnego kupca. To już świadczy o tym, że to poważna firma.
O tym, że jest coś na rzeczy świadczy też zapewne fakt, że ciągle nie powołano prezesa Wisły SA - być może ten impas będzie trwał aż do rozwiązania kwestii właścicielskich.

Pytanie, skąd w ogóle wzięto te 13-15 mln zł za które Cupiał miałby sprzedać Wisłę? w piłkarskim świadku to są śmiesznie pieniądze. Jedynym wytłumaczeniem byłaby kwota 15 mln+ kilkanaście mln zadłużenia wobec podmiotów zewnętrznych.

Cupiał może i jest zdeterminowany na sprzedaż klubu, ale nie byle komu i nie za byle "grosze". Te medialne 15 mln to są w moim mniemaniu właśnie te grosze.

PS. Anegdotka z branży energetycznej "dla tele-foniki 200 mln to jak dla pana 5 groszy" słowa poważnego prezesa poważnej firmy handlującej z TF.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.07.2016, 19:23
Dla Ciebie ban powinien być w pierwszej kolejności za rozpowszechnianie głupot.

krzaq12 napisał(a):Wyświetl post

Tu z kolei twierdzą, że osiągnięto porozumienie, a umowa czeka tylko na podpis. Czas zweryfikuje....
Bajki. To strona Jacka Kmiecika, gość jest niezrównoważony.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.07.2016, 19:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jedynym wytłumaczeniem byłaby kwota 15 mln+ kilkanaście mln zadłużenia wobec podmiotów zewnętrznych..
To oczywiste, że kupujący przejmuje klub z długami.

PS. Anegdotka z branży energetycznej "dla tele-foniki 200 mln to jak dla pana 5 groszy" słowa poważnego prezesa poważnej firmy handlującej z TF.
Takie sranie. Dlatego pewnie Wisła nie zapłaciła od dawna za piłkarza więcej niż 1 mln EUR.

Czyli 0,1 grosza.

Odnośnie tematu - na 99%NIKT spoza góry klubu i TF absolutnie nie ma pojęcia, co się dzieje i z kim. Dlatego każda najmniejsza stronka próbuje na tym zbić kliknięcia i siać zamęt.

Jeśli coś będzie wiadomo, to w odpowiednim momencie odpowiednia osoba puści parę. Tak jak zrobił to Kozioł. Nie warto tracić czasu na przejmowanie się plotami. Jak gruchnie, to gruchnie, bo ma gruchnąć.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 20.07.2016 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.07.2016, 19:49
Pytanie, skąd w ogóle wzięto te 13-15 mln zł za które Cupiał miałby sprzedać Wisłę? w piłkarskim świadku to są śmiesznie pieniądze. Jedynym wytłumaczeniem byłaby kwota 15 mln+ kilkanaście mln zadłużenia wobec podmiotów zewnętrznych.
Jedynym wytłumaczeniem jest zamiana długów na akcje, czyli de facto umorzenie długu.
W związku z tym owe 64 miliony stały się przychodem Wisły Kraków w związku z czym musi ona zapłacić Skarbówce 19% od tej kwoty + odsetki od daty zobowiązania.

Tak tylko myślę.

Cupiał po prostu nie chce, żeby Wisła musiała te 12-14 milionów zapłacić, bo z czego?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.07.2016, 19:51
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post

http://firsteleven.com/artykuly/1210...uje-z-cupialem

Mam nadzieję że to porozumienie to nie z tymi panami i że ten news to nieporozumienie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 20:16
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
To oczywiste, że kupujący przejmuje klub z długami.

Takie sranie. Dlatego pewnie Wisła nie zapłaciła od dawna za piłkarza więcej niż 1 mln EUR.

Czyli 0,1 grosza.
To przenośnia, ale co ja ci tam będę tłumaczył.

Kapitał zakładowy TF jest równy 923 mln zł, ale wiadomo, że nijak się to ma do stanów finansów Wisły która jest dla Cupiała drogą zabawką.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jedynym wytłumaczeniem jest zamiana długów na akcje, czyli de facto umorzenie długu.
W związku z tym owe 64 miliony stały się przychodem Wisły Kraków w związku z czym musi ona zapłacić Skarbówce 19% od tej kwoty + odsetki od daty zobowiązania.

Tak tylko myślę.

Cupiał po prostu nie chce, żeby Wisła musiała te 12-14 milionów zapłacić, bo z czego?
Jaki podatek dla skarbówki? jeśli faktycznie 'dług' przeszedł na rzecz zwiększenia kapitału zakładowego to o żadnym dodatkowym podatku nie może być mowy. Spółka nie zanotowała zysku, a jedynie zmieniła się rubryka w bilansie. Można powiedzieć, że aktywa w takim samym stopniu równoważą się z pasywami, a jedyne co uległo zmianie to źródło kapitału w pasywach*.

*Nie jestem księgową, wnioskuję tyle co z doniesień medialnych.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.07.2016 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.07.2016, 20:19
Umorzenie długu jest przychodem dla dłużnika. To elementarne.
http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk...rzychodem.html
Tak w przypadku osób fizycznych jak i prawnych.
Może jednak jakiś księgowy niech się wypowie

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 20:25
A jeśli wierzycielem długu i właścicielem firmy jest ten sam podmiot? w każdym innym przypadku zgodziłbym się z tym co wkleiłeś.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.07.2016, 20:31
Kiedyś czytałem że Wisła utrze nosa Legii i jakoś tak nachodzi mnie w tym momencie jedna myśl... ITI które kiedyś finansowało warszawiaków.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.07.2016, 20:34
I tak chodzi o dwie różne firmy...
Szukajmy księgowego, czy księgowej

Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 20.07.2016, 20:38
ChG napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieję że to porozumienie to nie z tymi panami i że ten news to nieporozumienie.
Mój jedyny komentarz...

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.07.2016, 20:44
Ale tu nie ma elementu umorzenia długu. Tu jest po prostu zapłata wierzytelnościami za nową emisje akcji. Forma kompensaty. To nie jest ten casus.

Właśnie dla tego Wisła wyemitowała nowe akcje, a wszystkie nowe akcje objęła TF płacąc za to swoimi wierzytelnościami do Wisły (owym "długiem"), żeby nie było przychodu podatkowego w CIT.

Jedyny podatek jaki jest to PCC od podwyższenia kapitału (jeśli dobrze pamiętam 0,5% od wartości zwiększenia kapitału zakładowego czyli 0,5% od tych 64 mln PLN czyli nieco ponad 300 tysięcy PLN)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.07.2016 o godz. 20:56.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.07.2016, 20:48
ChG napisał(a):Wyświetl post

Stawiam swoje śmierdzące wczorajsze skarpety że to kolejny fejk.

Żeby nie było że sobie robię jaja, lubię te skarpety

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 20.07.2016, 20:51
Pomijając ze to czyste spekulacje- nie miałbym jakoś wiele przeciwko.. W najlepszym okresie pompowali w L mnóstwo kasy. Pomijam kwestie kibicowskie
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.07.2016, 20:52
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś czytałem że Wisła utrze nosa Legii i jakoś tak nachodzi mnie w tym momencie jedna myśl... ITI które kiedyś finansowało warszawiaków.
Eh, nie dawno było o tym na twitterze, gość z FW.pl podał info, że Wisła utrze nosa Legii. Okazało się, że chodziło o trenera dzieciaków, którego podebrała im nasza akademia
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 20.07.2016, 20:58
ITI to wraca od lat w dyskusjach. Wszyscy pamiętają ich podchody do Wisły z przełomu wieków (jak to brzmi w ogóle , i tak co jakiś czas wraca, jak bumerang.

Kolejnego nieszczęścia nie potrzeba przy Reymonta. Miejmy nadzieję, że wojny z Żyletą skutecznie ich odstraszyły od polskiej piłki.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 20.07.2016, 21:01
Właśnie, tu nie ma elementu przychodu z racji umorzenia długu. Mieliśmy w Wiśle SA konwersję wierzytelności na kapitał zakłądowy (akcje).
Tu dla wybitnie ciekawych omóienie tematu http://www.lex.pl/akt/-/akt/konwersja-dlugu-na-kapital
A w skrócie. Taka operacja jest dość skomplikowana i zależna od niuansów. Ale "do przychodów nie zalicza się przychodów otrzymanych na utworzenie lub powiększenie m.in. kapitału zakładowego" więc nie ma tu żadnego obowiązku podatkowego ze strony Wisły SA. Dla TF - to zależy jak operacja została przeprowadzona i zaksięgowana i taki obowiązek może powstać w chwili zbycia tych udziałów. Czyli jakie będą przychody. Jeśli TF sprzeda udziały poniżej ich wartości księgowej ( czyli 100 zł za akcję) to nie osiągnie przychodu tylko stratę. A stratę można rozliczyć z innymi operacjami i w sumie mieć z tego zysk. Jest w polskim prawodawstwie w tym zakresie luka i spore różnice np. w stosunku do Niemiec. Więc jak się nie ma wcześniej tego tematu omówionego w US to lepiej takiej akrobatyki nie przeprowadzać Temat już przećwiczyła Legia z ITI - i tam było właśnie takie czary mary. Był dług, nie długu , była strata jest zysk. Chciałbym wierzyć, że jeśli obecnie Cupiał się maca z ITI to ma wyłącznie charakter doradczy jak zamienić gówno w złoto.
Chociaż towarzysz Walter od zawsze marzył o Wiśle ... TVN sprzedali Żydom więc siano mogą mieć ...
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.07.2016, 21:39
Przecież Walter sprzedał większość udziałów Amerykanom z Scripps Networks Interactive.

Ja stawiam nie tylko śmierdzące skarpetki, ale także wszystkie pieniądze oraz kończyny łącznie z głową, że to są brednie. Bo to są brednie. Podobnie jak szejki, chińczyki i inne wynalazki, które sobie wkręcacie. W tym temacie chyba nie było tylko spekulacji o przejęciu Wisły przez E.T z ziomeczkami.

Jeżeli jest temat przejęcia Wisły przez jakiś inny podmiot to to są poważni ludzie, doskonale wiedzą jak dyskretną materią są negocjacje biznesowe i jak się zachowywać w ich obliczu. Czytaj nie kłapać dziobem na prawo i lewo.

Dlatego zdradzę wam tajemnice. Te wszystkie artykuły są wyciagnięte z samego środka dupy. Z centralnego punktu. A wy się tutaj nad nimi onanizujecie i rozważacie scenariusze, które nigdy nie nastąpią.

Zamiast tracić energię na komentowanie kretynizmów ruszcie się na rynek, bo całkiem fajne Brazylijki na ŚDM przyjechały i podejrzewam, że na kolanach to one nie tylko się modlą.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 20.07.2016, 21:56
Tak jak pisałem wcześniej wszystko to spekulacje na temat chętnych jest to objete mega tajemnicą
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2016, 22:01
Żadnych ITI i żadnych JW precz do Wisły
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów