|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() Poza tym nie rozumiem o co masz kolego pretensje, jak wyższe wykształcenie to już nawet ....ą sobie rzucić nie można? A właśnie można ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Do ewentualnej zmiany właściciela podchodzę spokojnie - Cupiał najwyraźniej nie może lub nie chce dalej finansować Wisły. Klub przez ostatnie lata się nie rozwijał, zmagał z narastającymi problemami. Obecny właściciel nie był w stanie tego zmienić. Nowy może być szansą na te zmiany pozytywne dla Wisły.
Nie neguje to faktu, że Cupiałowi należy się wdzięczność i szacunek za to, co wcześniej zrobił dla Wisły. Przyszłości nie buduje się jednak na poczuciu wdzięczności lecz na wizji, środkach, zaangażowaniu i pragmatyźmie. Mam nadzieję, że nowy właściciel będzie je posiadał. Cupiał miał je dla Wisły dawniej, nie teraz. Wierutne bzdury. Pamięć, podobnie jak wielu innych forumowiczów mam dobrą, dlatego doskonale wiem tak jak oni, kto naprawdę "pluje jadem" i pisze nieprawdę - zarówno wtedy jak i dziś.
Ostatnio edytowane przez Markus : 20.07.2016 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
widzę, że krótkie spodenki wywołują emocje. Zalecam czytanie ze zrozumieniem. To dotyczyło spotkania Cupiała z kibicami, a nie wczorajszych negocjacji z TS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Oby to nie oni jednakże
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
TS nie smierdzi groszem, jakby cupial chcial im oddac wisle ssa to znaczyloby ze dluzej sam nie jest juz w stanie nic do tego biznesu dokladac. wyglada ze co sezon musi dorzucac 10-15 mln by zbilansowac budzet 35 mln
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Myślę ze warto by było zamknąć ten temat na jakiś czas. Jeżeli coś się wydarzy to wtedy będzie oficjalne info i będzie można wrócić do tematu.
Na razie gdybanie ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Nie ma co zamykać bo zaraz zaczną pisać w innych działach a po co śmietnika wiem jedno coś czuje ze to może być szok dla niektorych
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Panowie, wystawiamy się na pośmiewisko akceptując takie posty jak ten daka.kodaka czy jak mu tam ![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
http://www.futbolnews.pl/newsroom/75...go-wlasciciela
Tu z kolei twierdzą, że osiągnięto porozumienie, a umowa czeka tylko na podpis. Czas zweryfikuje.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ok, to i moje dwa grosze.
Cieszę się, że żaden dziennikarzyna jeszcze nie rzucił nazwą potencjalnego kupca. To już świadczy o tym, że to poważna firma. O tym, że jest coś na rzeczy świadczy też zapewne fakt, że ciągle nie powołano prezesa Wisły SA - być może ten impas będzie trwał aż do rozwiązania kwestii właścicielskich. Pytanie, skąd w ogóle wzięto te 13-15 mln zł za które Cupiał miałby sprzedać Wisłę? w piłkarskim świadku to są śmiesznie pieniądze. Jedynym wytłumaczeniem byłaby kwota 15 mln+ kilkanaście mln zadłużenia wobec podmiotów zewnętrznych. Cupiał może i jest zdeterminowany na sprzedaż klubu, ale nie byle komu i nie za byle "grosze". Te medialne 15 mln to są w moim mniemaniu właśnie te grosze. PS. Anegdotka z branży energetycznej "dla tele-foniki 200 mln to jak dla pana 5 groszy" słowa poważnego prezesa poważnej firmy handlującej z TF. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czyli 0,1 grosza. Odnośnie tematu - na 99%NIKT spoza góry klubu i TF absolutnie nie ma pojęcia, co się dzieje i z kim. Dlatego każda najmniejsza stronka próbuje na tym zbić kliknięcia i siać zamęt. Jeśli coś będzie wiadomo, to w odpowiednim momencie odpowiednia osoba puści parę. Tak jak zrobił to Kozioł. Nie warto tracić czasu na przejmowanie się plotami. Jak gruchnie, to gruchnie, bo ma gruchnąć.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 20.07.2016 o godz. 19:29.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
W związku z tym owe 64 miliony stały się przychodem Wisły Kraków w związku z czym musi ona zapłacić Skarbówce 19% od tej kwoty + odsetki od daty zobowiązania. Tak tylko myślę. Cupiał po prostu nie chce, żeby Wisła musiała te 12-14 milionów zapłacić, bo z czego? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Mam nadzieję że to porozumienie to nie z tymi panami i że ten news to nieporozumienie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kapitał zakładowy TF jest równy 923 mln zł, ale wiadomo, że nijak się to ma do stanów finansów Wisły która jest dla Cupiała drogą zabawką.
*Nie jestem księgową, wnioskuję tyle co z doniesień medialnych.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.07.2016 o godz. 20:19.
|
||
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Umorzenie długu jest przychodem dla dłużnika. To elementarne.
http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk...rzychodem.html Tak w przypadku osób fizycznych jak i prawnych. Może jednak jakiś księgowy niech się wypowie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kiedyś czytałem że Wisła utrze nosa Legii i jakoś tak nachodzi mnie w tym momencie jedna myśl... ITI które kiedyś finansowało warszawiaków.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
I tak chodzi o dwie różne firmy...
Szukajmy księgowego, czy księgowej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Właśnie dla tego Wisła wyemitowała nowe akcje, a wszystkie nowe akcje objęła TF płacąc za to swoimi wierzytelnościami do Wisły (owym "długiem"), żeby nie było przychodu podatkowego w CIT. Jedyny podatek jaki jest to PCC od podwyższenia kapitału (jeśli dobrze pamiętam 0,5% od wartości zwiększenia kapitału zakładowego czyli 0,5% od tych 64 mln PLN czyli nieco ponad 300 tysięcy PLN)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.07.2016 o godz. 20:56.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Żeby nie było że sobie robię jaja, lubię te skarpety ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
ITI to wraca od lat w dyskusjach. Wszyscy pamiętają ich podchody do Wisły z przełomu wieków (jak to brzmi w ogóle
, i tak co jakiś czas wraca, jak bumerang. Kolejnego nieszczęścia nie potrzeba przy Reymonta. Miejmy nadzieję, że wojny z Żyletą skutecznie ich odstraszyły od polskiej piłki. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie, tu nie ma elementu przychodu z racji umorzenia długu. Mieliśmy w Wiśle SA konwersję wierzytelności na kapitał zakłądowy (akcje).
Tu dla wybitnie ciekawych omóienie tematu http://www.lex.pl/akt/-/akt/konwersja-dlugu-na-kapital A w skrócie. Taka operacja jest dość skomplikowana i zależna od niuansów. Ale "do przychodów nie zalicza się przychodów otrzymanych na utworzenie lub powiększenie m.in. kapitału zakładowego" więc nie ma tu żadnego obowiązku podatkowego ze strony Wisły SA. Dla TF - to zależy jak operacja została przeprowadzona i zaksięgowana i taki obowiązek może powstać w chwili zbycia tych udziałów. Czyli jakie będą przychody. Jeśli TF sprzeda udziały poniżej ich wartości księgowej ( czyli 100 zł za akcję) to nie osiągnie przychodu tylko stratę. A stratę można rozliczyć z innymi operacjami i w sumie mieć z tego zysk. Jest w polskim prawodawstwie w tym zakresie luka i spore różnice np. w stosunku do Niemiec. Więc jak się nie ma wcześniej tego tematu omówionego w US to lepiej takiej akrobatyki nie przeprowadzać Temat już przećwiczyła Legia z ITI - i tam było właśnie takie czary mary. Był dług, nie długu , była strata jest zysk. Chciałbym wierzyć, że jeśli obecnie Cupiał się maca z ITI to ma wyłącznie charakter doradczy jak zamienić gówno w złoto. Chociaż towarzysz Walter od zawsze marzył o Wiśle ... TVN sprzedali Żydom więc siano mogą mieć ... ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Przecież Walter sprzedał większość udziałów Amerykanom z Scripps Networks Interactive.
Ja stawiam nie tylko śmierdzące skarpetki, ale także wszystkie pieniądze oraz kończyny łącznie z głową, że to są brednie. Bo to są brednie. Podobnie jak szejki, chińczyki i inne wynalazki, które sobie wkręcacie. W tym temacie chyba nie było tylko spekulacji o przejęciu Wisły przez E.T z ziomeczkami. Jeżeli jest temat przejęcia Wisły przez jakiś inny podmiot to to są poważni ludzie, doskonale wiedzą jak dyskretną materią są negocjacje biznesowe i jak się zachowywać w ich obliczu. Czytaj nie kłapać dziobem na prawo i lewo. Dlatego zdradzę wam tajemnice. Te wszystkie artykuły są wyciagnięte z samego środka dupy. Z centralnego punktu. A wy się tutaj nad nimi onanizujecie i rozważacie scenariusze, które nigdy nie nastąpią. Zamiast tracić energię na komentowanie kretynizmów ruszcie się na rynek, bo całkiem fajne Brazylijki na ŚDM przyjechały i podejrzewam, że na kolanach to one nie tylko się modlą. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Tak jak pisałem wcześniej wszystko to spekulacje na temat chętnych jest to objete mega tajemnicą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Żadnych ITI i żadnych JW precz do Wisły
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs