|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Co do tej kwoty - są trzy grupy lig, my jesteśmy w trzeciej, najgorszej i taka jest ta kwota 3397 € . 7000 euro by było gdybyśmy byli w Premier League ![]() edit: kwoty wziąłem stąd : http://www.pb.pl/4555270,97530,polsk...lkarzy-na-euro Powód: bo link
Ostatnio edytowane przez Marcinkrakwoj : 06.07.2016 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dla tych którzy mają sprawdzone info o prowadzonych rozmowach z firmami bukmacherskimi na koszulki.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Rozmowa, technicznie rzecz biorąc, przeprowadzona? Tak. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Nie tak. Podmiot się zgłasza z chęcią reklamy i oferowaną kwotą sponsorowania. Klub odpowiada swoimi żądaniami. Podmiot rezygnuje z dalszych negocjacji. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Naprawdę myślisz, że same zgłaszają się do nas jeszcze poważne podmioty gospodarcze z propozycjami sponsorowania?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie.....Wisła to już nie ta marka co kiedyś
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Nie musisz wierzyć. Skoro tak napisałem, widocznie mam na to pewne dowody, o których nie wszyscy wiedzą. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Oczywiście że to prawda. Jeśli Orlen chce wspierać Wisłę Płock, Lewiatan Koronę Kielce, jeżeli takie drużyny jak Ruch Chorzów, Piast Gliwice, czy Pogoń Szczecin mają swoich sponsorów to i my moglibyśmy, tylko się cenimy, chyba trochę za wysoko. Lepiej zejść z ceny i zarabiać mniej niż mieć opinię że nikt z nami nie chce współpracować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Czyli wybrać mniejsza kasę? Na jakim Ty świecie żyjesz?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastanawia mnie jedno, czy Cupiał nie mógłby się zgodzić na przerzucenie reklamy na plecy, pod numerek, oszczędzając powiedzmy 50 % (teraz dostajemy za nią niby 4 mln-dostawać 2 mln) a do przodu wpuścić kogoś za 3 mln zł. I w ten magiczny sposób jesteśmy okrągły mln do przodu.
Rozważania czysto teoretyczne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Super pomysł, tylko trzeba znaleźć jeszcze kogoś kto te 3 miliony za reklamę wyłoży.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W przeszłości, można bylo przeczytać w różnych źródłach, mniej lub bardziej wiarygodnych że pojawiały się oferty rzędu 2,5-3 mln ale byly odrzucane, gdyż więcej dawała TF.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 10.07.2016 o godz. 19:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Skoro jesteśmy przy sponsorach i często poruszany jest także temat betonu na stadionie. Czy nie dałoby się sprzedać tej powierzchni reklamodawcom, gdzie mogliby oni wziąć koszt obandowania na siebie (oczywiście obniżając odpowiednio daniny do klubu za sponsoring)? Oferując współpracę firmom, które mają swoje logotypy w barwach naszego stadionu (np. taka Coca-Cola) mogłoby to wyglądać całkiem estetycznie. Wiadomo, że milionów by z tego nie było, ale po pierwsze w obecnej sytuacji żaden grosz nie śmierdzi, a po drugie zakryto by w końcu ten paskudny beton.
Poglądowo White Hart Lane: ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podejrzewam, że nie wynajmujemy tylko dzierżawimy. Bandy reklamowe wokół boiska są.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swego czasu pytałem o to klub, bez odpowiedzi. W maju rzecznik klubu odpowiedział mi że chca zrobić coś takiego, a gdy kilka dni temu gdy ponowiłem pytanie, to usłyszałem że sam (rzecznik) lobbował za tym kilka razy, jest za tym, w klubie też ale na przeszkodzie może stanąć budżet.
Zapytałem się czy nie można byłoby stworzyć band z latami w których zdobywaliśmy Mistrzostwa Polski a w nie wkomponować naszych sponsorów (TF, Totolotek, Coca-Cola, Euro Alloys, Impel itp.) w zamian za pomoc w sfinansowaniu takiej inwestycji. Odpowiedź była następująca-nie składamy broni. Nie nastawiałbym się raczej na to....... Tak zrobili to włodarze Sevilli ![]() Obecnie występujące reklamy Totolotka, TF i jeszcze kilku innych firm pokazują że można, jest to realne do zrobienia.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 10.07.2016 o godz. 20:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
... ktore sa wynajmowane przez Wisle/miasto = nie jesteśmy wlascicielem.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
ja niestety nie mam konta na Twitterze, ale może ktoś podsunąłby taki pomysł do rzecznika klubu?
warto próbować podrzucić pomysły, które wymyślają kibice, bo niektóre z nich są naprawdę godne uwagi, tak jak chociażby obandowanie betonu przez sponsora na jego koszt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wynajmujemy tylko dzierżawimy. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś podpisał umowę z miastem, w myśl której zysk z reklam idzie do miasta. Zresztą w klubie nie ma nawet prezesa, więc kto by miał się tym zająć...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a moze jeśli dzierzawimy bez prawa do powierzchni reklamowej to mamy niższą kwotę za dzierżawę?nie znamy umowy,nie bylismy w czasie rozmów na ten temat wiec trudno oceniac czy takie rozwiazanie jest lepsze czy gorsze.tym bardziej,ze nikt z nas nie zna na ile sytuacja finansowa jest fatalna i jaka była w momencie gdy te negocjacje byly prowadzone.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze? To co piszesz brzmi absurdalnie. Spójrz na bandy wokół stadionu. Zobaczysz tam reklamy Adidas, Tele-Foniki, Impelu, Totolotka, w skrócie sponsorów i partnerów klubu. Gdyby Twoja teoria była prawdziwa, musiałoby to oznaczać, że mają oni podpisane umowy sponsorskie z miastem.
Cóż, nie rozstrzygniemy, możemy sobie tylko popisać w internecie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie róbmy z klubu większych idiotów niż nimi są.
Nie raz w wywiadach/artykułach była mowa o wynajmowaniu powierzchni sportowej. A to oznacza wszelkie trybuny, oraz wszystkie pomieszczenia/miejsca z których korzystają kibice/piłkarze/pracownicy klubu. Nie jest możliwe aby Wisła nie wynajmowała/dzierżawiła miejsc pod bandy. Gdyby tak było, nie byłaby w stanie zapewnić właściwej ochrony na meczach, czytaj: nie dostała by licencji. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Podmiot X: Daje 800 000 zł za sponsora na koszulkach Wisła : Cena to 1 000 000 zł Podmiot X: No to dziękuje. ... Tak samo zapewne jest z skyboxami. Cena ustalona z góry. -> Stoją puste. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Bandy są Wisły, nie wiem czy jest za nie coś płacone dla miasta ale bardzo w to wątpię. Bandy stałe często dawane są w ramach rozliczeń barterowych (np. Gazeta Krakowska w zamian za reklamy Wisły w gazecie). Bandy świetlne sprzedawane są tylko za kasę. Inna sprawa, że na tych bandach najczęściej pojawia się Wiślacki Świat więc procent sprzedanej powierzchni nie jest pewnie oszałamiający.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Od strony transferowej wątek finansowy wygląda następująco: http://grantthornton.pl/publikacja/w...ksze-od-5-lat/ W w całym zeszłym sezonie pod względem wydatków na transfery uplasowaliśmy się na 2. miejscu w lidze, strona 7. raportu, a w okienku zimowym, na 3. miejscu, strona 8. Autorzy używają dla wydatków określenia "strata". Dla jednych była to strata, dla innych jak np. dla Legii - opłacalne ryzyko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Z tych wyliczen wynika, ze Wisla dostanie 259 tys Euro za Euro2016
http://weszlo.com/2016/07/11/dla-leg...-pzpn-i-kluby/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tzn. dostanie je Mandziara, Jovanic itp.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mandziara juz dostal ponoc za Wolskiego
![]()