|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szanse na awans: Nowa Legia 40%, Zoria 60%. Amikorz 50% (no chyba że kupią napastnika to wtedy 60%), Videoton 50%.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Lech zdecydowanym faworytem - 66% szans na awans
Legia zagra przeciw lepszej od iebie drużynie, wspomaganej przez UEFA w związku z sytuacją polityczną. Będzie ciężko - ciężej niż z Metalistem rok temu. Szanse ? 40% ? i to łagodnie mówiąc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Jakoś od 20 lat tylko raz były 2 drużyny w grupie i liga dalej gra ... Jak nie masz pojęcia o piłce to wypowiadaj się w tematach o Pokemonach a nie uprawiasz mentalny ekshibicjonizm i pokazujesz jak pusto masz w głowie. |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Żal mi Maćka Skorży, no ale aktualnie nie jest trenerem gwarantującym jakikolwiek sukces w europie. Zwyczajnie nie ma jaj, przypomnę sytuację u nas z Levadią. Nie dostał prawego obrońcy i mówił że trudno, że trzeba grać tym czym się ma. Wystarczy żeby postawił zarządowi albo prawy obrońca albo odchodzę a tak to wyszedł Łobodzińskim i wiemy jak to się skończyło. Tutaj to samo.. jak można na tzw "próbę odrabiania strat" wyjść bez żadnego napastnika.. już nawet ten Robak, zawsze jednego obrońcę odciągnie. Prosiło się aż o zmianę. Czemu ci Polscy trenerzy tak się boją zaryzykować, Moskal z belgami wtedy też. Lepiej być zapamiętany z efektownej gry przegranej 3:2 niż nudnego 0:1 przegranego.
![]()
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
|
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Sam jestem za Legią, ale bądźmy poważni - Legia trafiła najgorzej jak mogła. Mało medialny klub, sportowo na wysokim poziomie, rzekłbym że półkę wyżej od nas, tak tak, taka prawda niestety, mający w swoim składzie 4-ch reprezentantów Ukrainy, ogrywający zaplecze Donieck i robiący postępy z roku na rok. poprzednia edycja el. LE była dobrym przykładem w jakim kierunku zmierzają, odpadli po pechowej bramce w doliczonym czasie gry z Feyenoordem. W tej edycji przejechali walcem klub z ligi belgijskiej, pytasz i co z tego ? ano to, że liga nasza, a belgijska to niestety półka wyżej, wystarczy wspomnieć jak Legia się męczyła z Lokeren, a teraz wyobraź sobie, że Legia ogrywa ów Lokeren różnicą 5 goli ! ja po prostu stąpam twardo po ziemi, jak Legii uda się przejść Zorię będzie fajnie ale cudów bym nie oczekiwał. Lech trafił zdecydowanie lepiej, jak tego nie wykorzystają, to za rok przygodę z pucharami będą rozpoczynać od I rundy
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
Ja jestem tego zdania, Legia grając na swoim poziomie bez problemu ich przejdzie. No, ale zobaczymy co czas pokaże.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ciekawe losowanie. W mediach już pompowanie balonika, że trzeba awansować itd. ale po mojemu nie będzie szokiem jeżeli obie polskie ekipy odpadną.
Legia Berga jest mocna, ale trudno ją oceniać od strony wolicjonalnej. W lidze ciśnie, ale z pucharowymi ogórami odstawiała raczej minimalizm, a w zeszłym sezonie liczne wtopy ze słabszymi ekipami kosztowały ich mistrzostwo. Zorja to drużyna w zasięgu Legii, ale jak się przejrzy kadrę to można wyłapać, że potencjalnie najmocniejsi kopacze są własnością Szachtara Donieck i nie jest ich 2 czy 3 w kadrze. Na miejscu Legii bardzo bym uważał na tę ekipę. Liga ukraińska jest nieporównanie silniejsza od Ekstraklasy i na takich "chłopaczkach" bardzo łatwo się przejechać. Co do Lecha, to losowanie dostał naprawdę niezłe, ale tam trenerem jest Skorża. W realiach ligowych świetny szkoleniowiec na poukładanie drużyny z potencjałem, ale na puchary za miękki. Jego drużyny przeważnie wychodzą w pucharach z zafajdanymi portkami, o mały włos, a za jego kadencji sami byśmy zawalili awans z Beitarem w pierwszym meczu. Innych przygód nie warto wspominać. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
nie wiem po co to rozkminianie kto ma jakie szanse, obydwie maja dostać regularny wpi...ol , najlepiej kilka bramek do zera w dwumeczu , i po rozkminie, no chyba ? że ktoś potrzebuje punktów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Obie polskie drużyny są faworytami w swoich parach. Natomiast, jak to w pucharach, każdy wynik jest możliwy. Tym bardziej, że w tej fazie rozgrywek słabych drużyn już raczej nie ma.
Ostatnio edytowane przez Arked : 08.08.2015 o godz. 11:55.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dobrze rozpoczęły polskie drużyny przygodę w pucharach.
Slavia Sofia - Zagłębie Lubin 1:0 i grał jeszcze jakis drugi nie do końca polski zespół, dostał baty od Shkendija Tetowo 2:0 ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ten wspaniały początek tych dwóch zespolów jest jak łyżka miodu w beczce dziegciu po tych karnych z wczoraj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hahaha Żydovia dostała od zespołu z Macedonii, wiedziałem. Jeden mecz i do widzenia, nie dla takich śmiesznych klubików Europejskie Puchary! Żydovia do 3 ligii won!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Taki to efekt tego dziwnego sezonu, gdzie naprawdę czołówka tabeli była dość... zaskakująca. I jak widać chujowo się stało tak jak się stało, bo oczywiście blamaż w Europie będzie po całości. Z czym do ludzi panieeeeeee...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
To niestety dotyczy wszystkich oprócz L i dotąd momentami Amiki. Każda nasza drużyna może zostać rozwalona przez kogokolwiek. I tj. prawdziwy obraz siły polskiej piłki klubowej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zagłębie odrobiło straty i dzisiaj pewnie wygrało 3-0. Mają ciekawego rywala teraz, bo czeka na nich Partizan Belgrad.
A Cracovia....? No cóż ... ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Szkoda, ze juz odpadaja , w koncu punkty rankigowe dla Polski mogliby zebrac...
Nie no dobra, zartowalem ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Historyczny występ w pucharach.
![]() Ktoś dobrze przepowiedział, że odpadną zanim skończy się Euro. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przeznaczenia nie oszukasz - Cracovia Krakow
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tak się napinali a tu taka plama
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Taka już dola ich garbata...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
oj rtam, oj tam ...nie oszukujmy sie ...na tym etapie pucharowym juz nie ma slabych druzyn
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Oczywiście że są! Na przykład cracovia.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Przypominam że temat dotyczy polskich drużyn, założymy o izraelskich to pogadamy sobie o zydowni
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W sumie zdaje sobię sprawę, że nie powinno się napinać, że u nas ciężko i przykro w klubie, no ale na rozpoczęcie weekendu polecam art. Weszło, o wczorajszych wyczynach przy Kałuży...no i zobaczcie, jak 2 bramka wyglądała
Cytat:
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Levadia, Karabach przy tym wyczynie Cracovii to nic! No po prostu śmiech na sali... Żenujący pokaz "siły" pasiastych... Nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać, chyba bardziej śmiać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Cracovia żenadą 21 wieku. Takiej kupy nikt nie zagrał w pucharach. Oni nie przegrali przypadkiem, po prostu są tak przechujowi, że aż się wierzyć nie chce, że Lechia z nimi przegrała wyścig o puchary. Jakim trzeba być tragicznym zespołem żeby tak zagrać. Że odpadną to było pewne po tym 0-2 ale żeby nic nie zdobyć do rankingu to jest chyba pierwszy taki przypadek w 1 rundzie eliminacji od wielu lat. 1 liga jest realna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
panowie, śmiech śmiechem ale nie róbmy zbytniej siary, widmo spadku craxy itd. Nie weszli w rytm sezonowy i tyle. Nie oglądałem meczu ale obstawiam ze nie grali tak jak przez ostatni rok. A i zakładam ze w sezonie takiej pyty grac nie będą (nie mówiac o derbach). Moze im sie nie chciało do Azerów jeździć..
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 08.07.2016 o godz. 14:39.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Do grona debeściaków dołączył Piast, w sumie mogą się już skupić na lidze.
Ciekawa sytucja Zagłębia - mają wciąż szanse wykopać Partizana. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|