|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bardzo jestem teraz ciekaw jeszcze jednej rzeczy. Jak to wszystko dalej się potoczy. Niby przedłużenie kontraktu z Nawałką jest oczywistym krokiem. Wygląda na to, że nie będzie problemu z porozumieniem. Niestety przed nami teraz wybory w strukturach PZPN i sprawa otwarta czy zostanie Boniek, jak nie, to kro i jak się będzie miał do Adama...
Do tego masa pieniędzy, która teraz wpłynie do związku po tak kapitalnym wyniku. Nowe kontrakty pewnie z Lotosem i Biedronką. Obyśmy się okazali dojrzalsi i jakoś wykorzystali tą pozytywną energię z dobrem dla ligi (nawet nie chce mi się komentować wczorajszych wyników w rundzie przedwstępnej do rundy wstepnej). Pewnie się zgodzicie ze mną, że nie mamy ochoty oglądać nowych wynalazków pokroju Laty, ani czekać kolejne 20 - 30 lat na wyjście z grupy... oby nie powtórzyło się to, co stało się z ekipą Barcelona 92. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Decyzja o zatrudnieniu Nawałki przez Zbigniewa Bońka była strzałem w dziesiątkę.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko Zieliński zawiódł z tych co dostali szanse we Francji. Trudno było przypuszczać, ze spalony zagranicą Wolski da więcej tej reprezentacji Zielinski, który zbiera pochlebne opinie i jest przymierzany do Liverpoolu, Milanu.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Szkoda, bo szansa na przejście Portugalczyków była ogromna i byłem przekonany, że nam się to uda po szybkiej bramce. Niestety mam wrażenie że znowu trochę zbyt się cofnęliśmy nie czując tego instynktu killera. Można szukać tego czy innych błędów bardziej czy mniej faktycznych bądź wydumanych (też mi się osobiście wydawało, że Fabiański zbyt wcześnie rzuca się przy karnych), ale nie ma to chyba największego sensu. Mamy wreszcie świetnego Trenera i grupę klasowych piłkarzy, którzy jestem przekonany, że za 2 lata wyciągną naukę z tego turnieju i zrobią progres. Byleby zmiennicy się jeszcze znaleźli (ot być może taki wariat jak Mały na skrzydle dojrzeje do tego, aby grać w Reprezentacji? Wszak nikt z nas nie myślał, że Chłopak tak się odrodzi i powstanie jak "feniks z popiołów" jak to miało miejsce po powrocie na wiosnę), bo to była nasza największa bolączka w tym turnieju.
Gdybyż tak z tej cudnej akcji w 21 minucie meczu padła druga bramka Cristina i jego koledzy chyba by się już nie podnieśli https://twitter.com/pietro_gg/status/748663775818055680 Pięknie się to oglądało ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Reprezentacja wstydu nie przyniosła. Odpaść w karnych w ćwierć finale to nie wstyd. Zawiedli Ci na których najbardziej liczyłem. Lewandowski i Milik. Nie da się wygrywać meczów bez bramkostrzelnych piłkarzy. Tym dwóm piłkarzom możemy podziękować za to że nie zaszliśmy wyżej. Podsumowując - brawo Polska!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie no, jakbym słyszał Wojtka Kowalczyka sprzed godziny ze studia Polsatu. Zdanie w zdanie. Jego tam szybko Gmoch sprowadził na ziemię, a ja przemilczę tak banalną i głupią ocenę forumowicza. Każdy ma prawo przecież mieć własne zdanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Tej reprezentacji brakuje jedynie postawienia kropki nad i. Nie potrafiliśmy w żadnym meczu powiedzieć tego ostatniego słowa. Jeśli to zmienimy to byłoby super. Nie jest to jakaś drużyna, która pojedzie na turniej za 2 czy 4 lata żeby na pewno bić się o medale ale taka solidna ekipa, która może być czarnym koniem turniejów, może napsuć krwi każdemu i nikt nie postawi oczu bo Polska wygra z Francją czy Niemcami. Także jest super. Ważne jest, że mamy trzon w tej kadrze. Pierwszy raz po wielkim turnieju nie ma bólu głowy tylko uśmiechy. Nie ma myślenia "kogo tu wywalić bo z nim to nic nie osiągniemy". Do tego właściwie cała kadra to "młode" chłopaki. Kolejne 2-4 lata gry przed nimi. Ja trochę żałuję, że nie powołał Nawałka Teodorczyka. Może on by mógł wejśc za Milika i cos pokazać. Także z młodych piłkarzy mamy tego Dawidowicza, jest Wolski, który nawet jak będzie grał słabo to może posłać dobra piłkę, Teodorczyk. I właśnie tych 3 bym widział w kadrze na kolejne lata. Zamiast Cionków, Starzyńskich itp. Zieliński na pewno też zrobi postęp. To jest typowa droga piłkarza, który w klubie gra dobrze ale w kadrze sobie nie radzi. Trochę okrzepnie, zgra się z chłopakami, nabierze pewności siebie i będzie wymiatał. Kapustka też będzie wielki bo 19 latek, który gra w kadrze i ma talent na 90% się już nie zmarnuje. Do tego niech dojdą jeszcze jakieś 2-3 nazwiska i już jest zajebiście. Nic tylko się cieszyć, że mamy w końcu normalny zespół a nie jakichś ochlapusów, którzy albo mieli na kadrę wyjebane albo się o własne nogi zabijali jak przychodziło co od o czego. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Naszpikowana nazwiskami Belgia odpada, Walia staje sie czarnym koniem turnieju.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Belgia kolejnym przykładem, że przede wszystkim organizacja w tyłach, obrona.
Spadnie kolejna głowa trenera. Ktoś z pary Portugalia - Walia zagra o złoty medal. Hmm... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dziwny to turniej, doprawdy
Walia dziś zasłużenie awansowała, Beldzy w obronie polegli po całości.Mam nadzieję, że Walijczykom uda się pokonać Portugalców, szczerze im tego życzę. Jeszcze jedno - Walia to dobra drużyna, ale z naszą obroną moglibyśmy z nimi powalczyć jak równy z równym... o finał... Niestety. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Udany turniej, ale według mnie na tych mistrzostwach graliśmy słabiej niż w eliminacjach. Coś szwankowało w ofensywie, a dokładnie to skuteczność i wykończenie. Sądzę, że deczko zbyt defensywnie graliśmy. To było takie granie na 0-0 z myślą, że może uda się jakoś strzelić jednego gola i jednocześnie mając nadzieję, że nie stracimy żadnego. Tymczasem powinniśmy grać na 2-0 w każdym meczu.
Ponadto Nawałka nie miał większego pomysłu na zmiany - ciągle ten sam skład i takie same zmiany, zero zaskoczenia przeciwnika. Z Portugalią przedwcześnie ściągnął Grosickiego, który był jeszcze jedynym grajkiem mogącym szarpnąć w ofensywie - zaraz po tym jak zszedł zabrakło go w akcji ofensywnej która gdyby jeszcze był, mogła zakończyć się golem. Mógł dać Kapustkę za Błaszcza który był słabszy od Grosika, albo dać go na pierwsze 60 minut za Błaszcza, a świeżego Błąszcza wpuścić około 60 minuty. Zdecydowanie. Gość byłby lepszy niż Mąka, Zieliński czy Jodłowiec
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 01.07.2016 o godz. 23:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A asysty przy dwóch bramkach dla Walii kto miał? Kto w 90 minucie został zmieniony?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Przecież chodzi o półfinał w którym nie zagra za kartki.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeszcze taka moja uwaga odnosnie naszej kondycji. w dogrywkach to juz nie mieli sil biegac nasi. Ewidentnie grali na czas aby dotrwac do karnych. A byl taki pilkarz w rundzie wiosennej w naszej lidze, ktory po 90 minutach gry mial wiecej sil do biegania niz rywal, ktory weszedl 10 min. wczesniej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Eh... jednak Niemcy.
Nieprawdopodobny konkurs rzutów karnych. Te drobienie kroczków, bieg na dwa tempa, zwykle dekoncentruje strzelca. Interwencja turnieju Florenziego na linii bramkowej w powietrzu, piętką. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najbardziej to szkoda Buffona, wyczuwał wiekszosc karnych ale jednak ta pilka jakos sie przeslizgneła przez jego rece. To był niewiarygodny konkurs rzutow karnych, pierwszy raz takie cos ogladałem i za pewne nie ja jedyny. Na koncu oczywiscie i tak wygrywaja Niemcy ale to powiedzenie juz wszyscy znaja.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z calego tego Euro to zapamietam najlepiej dzisiejszego karnego Zazy
https://www.facebook.com/pilkanoznab...7233987991870/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
#dobrazmiana
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Do wczoraj wydawało mi się, że Conte to świetny strateg, który wie co robi. Aż wpuścił murzyna na karne. Mieli Włosi Niemców na widelcu. Najpierw po karnym Muellera zawalił w niesamowity sposób "dżoker" (
) Zaza, a później gdy Oezil trafił w słupek, jeszcze bardziej zjebał Pelle, gdy trzeba było wyjść na 3:1 i praktycznie zakończyć mecz.Konkurs jedenastek nieprawdopodobny, myślę sobie, że raczej nie do powtórzenia - wśród Niemców zawaliła cała "gwiazdorska" druga linia. U Włochów wyszło zlekceważenie i nic poza tym. Jak piszecie, szkoda Gigi Buffona, który jak wino - im starszy tym lepszy. Niestety, Niemcy prawdopodobnie sięgną po tytuł, przypuszczam że po finale z Portugalią, która się prześliźnie z Walią przez brak Ramseya. Dziś chyba cały piłkarski świat trzyma kciuki za Islandczyków ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Każdy popełnia błędy, intuicja go zawiodła i tyle. Strateg wybitny. I po balu. Szacunek dla Islandii, ale to nie ten poziom. Świetna zmiana i wreszcie gra na 4 obrońców. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Conte zagrał va banque i przegrał. Teraz z Zazy kpi mem maestria. Być może gdyby Nawałka poszedł va banque i wykorzystał w meczu z Portugalcami ostatnią zmianę na wprowadzenie Boruca zamiast Fabiana byłoby podobnie, a może... gralibyśmy z Walią o finał ME?
Taka dola trenera. Jeśli ma żyłkę hazardzisty czasem wygrywa, ale zazwyczaj staje się pośmiewiskiem w oczach publiki. Jeśli opiera się na swojej wiedzy, doświadczeniu i wierze w umiejętności swoich zawodników czasem wygrywa, czasem przegrywa, ale... zazwyczaj nikt nie ma do niego pretensji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Półfinały zapowiadają się arcyciekawie.
Terminarz działa na korzyść zwycięzcy pary Walia - Portugalia. Na końcowym etapie turnieju 1 dzień więcej regeneracji to jakiś tam przywilej. Z tej czwórki kibicuje Francji. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przegraliśmy z finalistą.
Co by nie powiedzieć o Portugalii, ale wyeliminowała po drodze poniekąd trzech potencjalnych czarnych koni - Chorwację, Polskę, Walię. Ma dobrze wyszkolonych technicznie piłkarzy. Przygotowanych fizycznie. Efektywność nad efektownością. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
I niech teraz Portugalia wygra w finale - co będzie moim zdaniem niespodzianką, bo czy przyjdzie grać z Niemcami czy Francją to powinni być skazani na porażkę - i będzie Polska, która na Euro nie przegrała meczu. Zremisowała z Niemcami (być może też finalistą) a z mistrzem odpadła po równym meczu i karnych.
Najśmieszniejsze jest to, że gdyby nie ten nowy system to Portugalia odpadłaby po fazie grupowej ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wynik, pozycja w tabeli determinuje grę. Zapewne inaczej by grali Portugalczycy, gdyby wiedzieli, że tylko pierwsze i drugie miejsce daje im awans. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|