The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2016, 07:44
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Brożek w jego wieku nie potrafił wywalczyć sobie miejsca w składzie Wisły...
Tamta Wisla to by dzisiejszy Ajax wciagnela nosem. Ja tylko zaznaczam, zeby nie robic z Milika niewiadomo kogo bo Ajax i liga holenderska to zaden wyznacznik. Pojdzie do lepszej ligi, zacznie grac, bedziemy oceniac. Mlody jest, talent ma ale na dzien dzisiejszy to Lewandowski go nakrywa czapka, podkreslam jeszcze raz, na dzien dzisiejszy, w chwili obecnej, w terazniejszosci...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 28.06.2016, 08:33
Niektórzy chcą na siłę zaklinać rzeczywistość i starają dostrzec się coś czego nie ma. Fakty są jednak niezaprzeczalne. Wszystkie sukcesy naszej kadry wiążą się z nazwiskiem dobrego napastnika, lub bardzo dobrego bramkarza. W przypadku innych reprezentacji które w jakimś stylu (nie licząc Grecji totalnie bez stylu) sukcesy osiągały, jest podobnie. Analogiczna sytuacja jest w naszej Wiśle...no może wielkich nazwisk wśród bramkarzy, nie ujmując nikomu było na lekarstwo ale napastnik był...Jeżeli Milik i Lewandowski się przebudzą to mamy szansę coś osiągnąć. Błagam nie piszcie mi już bzdur o absorbowaniu obrońców zarówno w przypadku Wisły jak i reprezentacji. To jest ważne ale nie najważniejsze.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 28.06.2016, 09:13
Grecja nie miała stylu?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 28.06.2016, 09:40
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Grecja nie miała stylu?
Jeżeli miała, to chyba tylko według Ciebie i Gmocha. Grecja miała taki sam styl jak Iran na MŚ. Taki sam anty football. Jak dla mnie, powinno się wprowadzić w piłce nożnej pojęcie gry pasywnej jak w ręcznej.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 28.06.2016, 11:01
Barti napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli miała, to chyba tylko według Ciebie i Gmocha. Grecja miała taki sam styl jak Iran na MŚ. Taki sam anty football. Jak dla mnie, powinno się wprowadzić w piłce nożnej pojęcie gry pasywnej jak w ręcznej.

Cytat:
Catenaccio (wł. rygiel, zasuwka) to w piłce nożnej system taktyczny kładący szczególny nacisk na dobrze zorganizowaną obronę oraz faule taktyczne, skupiający się na chronieniu własnej bramki bardziej niż zdobywaniu goli.
10 znaków.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 28.06.2016, 11:28
Zgadza się. Wszystko co nie jest zabronione, jest dozwolone. Za wyjątkiem może gry faul. Dlatego w niektórych dyscyplinach sportu żeby uniknąć pozorowania walki, wprowadzono pojęcie pasywności. Poza tym z gustami się nie dyskutuje. Jeżeli coś takiego się komuś podoba to ok. Wiem że niektórzy lubią, jak zawodnicy słabszej drużyny kładą się przed mocniejszą jak Rejtan, przed polem karnym. Bo to sympatyczne jak słabszy się broni przed wielkim rękami i nogami. Jak dla mnie nie o to powinno chodzić. Taka taktyka zabija piękno piłki nożnej. Dla mnie w piłce nożnej, powinno chodzić zawsze o zdobywanie goli.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 28.06.2016, 11:50
"Piękno" jest pojęciem względnym.

Dla Ciebie piękno to piłka trzepocząca w sieci. Są też tacy, którzy lubią patrzyć na idealną dyscyplinę taktyczną, czyste wślizgi, parady bramkarzy i tym podobne.

Ja lubię jak pada bramka, ale po świetnej akcji, gdzie rywal nie miał nic do powiedzenia. Albo po perfekcyjnie wykonanym stałym fragmencie.
Nie lubię gry w dwa ognie, nonszalancji, braku dyscypliny taktycznej, tak zwanego radosnego futbolu, przypadkowych goli.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 28.06.2016, 14:01
Dyscyplina taktyczna, parady bramkarskie i czyste wślizgi - tak. Parkowanie autobusu, bronienie się całym zespołem, przeszkadzanie faulami taktycznymi w prowadzeniu otwartej gry - nie.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.06.2016, 14:20
Gra pasywna w ręcznej to zbyt długie przetrzymywanie piłki bez oddawania rzutu na bramkę przeciwnika, więc jaki miałoby to mieć wpływ na zespoły takie jak Grecja które piłkę mają raz na jakiś czas? Akurat ani w koszykówce, hokeju czy ręcznej nikt defensywnej gry nie zabrania ani na nią nie wpływa.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 28.06.2016 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 28.06.2016, 14:33
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Gra pasywna w ręcznej to zbyt długie przetrzymywanie piłki bez oddawania rzutu na bramkę przeciwnika, więc jaki miałoby to mieć wpływ na zespoły takie jak Grecja które piłkę mają raz na jakiś czas? Akurat ani w koszykówce, hokeju czy ręcznej nikt defensywnej gry nie zabrania ani na nią nie wpływa.
Nie chodzi o grę defensywną tylko pasywną. Między innymi stąd bierze się "uwolnienie" w hokeju. W koszu też jest niedozwolona obrona strefowa i czas na oddanie rzutu. W piłce nożnej drużyna która jest pasywna, nie zagraża bramce przeciwnika cofa się całą drużyną na swoją połowę wybija piłki na oślep do przodu. To co napiszę teraz to jest pewnie wielka abstrakcja dla niektórych. Gdyby to ode mnie zależało to taką drużynę jeśli nie wychodzi ze swojej połowy przez jakiś czas albo nie stwarza zagrożenia przez jakiś czas ukarałbym w 60 minucie rzutem karnym i niech się rzucają wtedy do ataku. Dlatego w innych dyscyplinach zmusza się rywali do aktywności, żeby rywalizacja miała w sobie jakiś duch sportu. Wydaje mi się, że tym postem wyczerpałem cały temat i przekazałem co chciałem przekazać i już nie polemizuję.
Ostatnio edytowane przez Barti : 28.06.2016 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.06.2016, 17:31
Kolejny mały finał na euro przed nami. Niemcy i Włosi to drużyny na finał gdyby nie jeden problem, zagrają razem w ćwierćfinale. W tym turnieju lepszych od nich nie ma. Francja zawodzi, Belgowie w starciu z Włochami dostali baty. Portugalia to cień samej siebie. Do tego Walia, Polska i Islandia to ekipy z niższej półki.
Dziwią mnie takie niskie notowania dla Włochów od bukmacherów. Zarówno z Hiszpanią jak i Niemcami sa stawiani znacznie niżej od nich, kursy 2,25 na rywala i 4.0 na Włochów w meczu z Niemcami, a z Hiszpanią 2.15 i 4.6 na Włochów.
Dla mnie ekipa równorzędna do najlepszych więc powinny być szanse na zwycięstwo wyrównane.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 28.06.2016, 19:10
Gdyby to ode mnie zależało to taką drużynę jeśli nie wychodzi ze swojej połowy przez jakiś czas albo nie stwarza zagrożenia przez jakiś czas ukarałbym w 60 minucie rzutem karnym i niech się rzucają wtedy do ataku. .
Dobrze, że w niektórych kwestiach nie ma demokracji.

Twierdzisz, że catenaccio nie jest "aktywną" grą? Przecież bieganie za piłką kosztuje więcej wysiłku.

Jak ktoś chce grać takim stylem to proszę bardzo. Cel uświęca środki. Sztuką jest atakować jak i bronić się. To prawdziwa sztuka postawić skuteczny autobus. Równie wielka jak skuteczna gra w ataku pozycyjnym.

To, że Portugalia zagrała cztery słabe spotkania nie znaczy, że zagrają tak samo z Polską. Z Chorwatami już wyglądali nieco lepiej. Również uważam, że mocną stroną Portugalii jest obrona - nie atak.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 30.06.2016, 22:56
Szkoda.
Los zabrał to co dał w poprzedniej rundzie.

Wielkie brawa dla Nawałki, jego sztabu i całej drużyny.

Kolejny świetny mecz w naszym wykonaniu.

Jedyne co może martwić na przyszłość to niemal brak zmienników, zawodników, którzy pukają do tej pierwszej jedenastki.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.06.2016, 23:08
Ja wiem ze karne to jest loteria ale...

1) nie moge sie pozbyc wrazenia ze Fabianski to nie jest bramkarz na karne
2) Blaszczykowski strzela karne identycznie (towarzysko z Niemcami, ze Szwajcarami i dzis)

Szkoda....
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 30.06.2016, 23:10
A ja się nigdy nie zgodzę, że karne to loteria... ale to najmniej ważne w tym momencie bo po nich odpadamy.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.06.2016, 23:17
Drużynie za awans do ćwierćfinału należą się wielkie brawa. Jednak kolejny raz po strzeleniu bramki cofamy się i bronimy. Kolejny raz zostaliśmy za to skarceni. Mimo wszystko i tak osiągnęli wynik jaki przed euro każdy brałby w ciemno. Zwłaszcza kiedy spojrzymy co zaprezentowali w dwóch meczach przed samym turniejem.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.06.2016, 23:25
Dzieki za wszystko Panowie ale sen o Euro sie konczy na cwiercfinale. Szkoda, ze akurat odpadamy z tak koszmarna Portugalia (5 meczow, 5 remisow po 90 minutach) i wielka szkoda, ze to akurat Kuba zmarnował karnego no ale coz, zyje sie dalej. Mam tylko nadzieje, ze ten pajac Ronaldo Mistrzem nie zostanie i pozegna sie jak frajer z reprezentacja podobnie do Messiego. Tego mu zycze a mi pozostało kibicowac Francuzom o ile nie dadza ciała z Islandia tak jak zrobiła to Anglia. A kto wygra turniej? stawiam na Włochow, graja najładniejsza pilke i w tym momencie tylko Niemcy moga im zagrozic.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.06.2016, 23:36
Niestety Kamil Grosicki to jezdziec bez głowy, który ma jeden schemat kopnie tę piłkę do przodu i stara się ją gonić. Skutkuje to później tym, że chłop nie ma siły na powrót do obrony i przez to (brak doskoku do Sanchesa - spacerek) tracimy bramkę. Prawda jest taka, że na tych skrzydlach (szczególnie po stronie Grosickiego, bo Kuba turniej wzór, ale młodszy i lepszy już nie będzie) jakości nam brakuje.

Tak czy siak, szacunek dla nich za walkę i serce do gry, to zawsze się docenia. Boję się tylko, że tak prosta drabinka się już nie trafi.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.06.2016, 23:38
Zrypalismy, mecz się swietnie ułożył ale nie poszliśmy po drugiego gola. Nie bylismy lepsi ani gorsi ale raczej to było mało prawdopodobne zeby wygrać drugi karne z rzędu jeszcze bez bramkarza. Fabiański jak Oblak z Atletico nie potrafi bronić karnych to widać - to jest jakiś fenomen, ze zawsze rzuca się w drugą stronę.
Ale z drugiej strony taka porażka mniej boli. Loteria. Wszyscy piłkarze zagrali dobry turniej, byli dobrze przygotowani.
Mysle, ze teraz zaczyna sie dla nas dobry okres. Chłopaki będą grać w co raz lepszych klubach, moze pojawią się jacyś sensowni rezerowowi wiec jest szansa na mundial 2018 i euro 2020.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 01.07.2016, 06:17
Nie no, Oblak to się w ogóle nie rzuca przy karnych tylko stoi i bezradnie wyciąga jedną rękę.

Moim zdaniem brakowało nam nam tym turnieju takiego Sancheza do środka. Na zmianę za Milika czy od pierwszych minut przeciwko słabszym rywalom. Zieliński nic nie wniósł do tej reprezentacji.

"Koszmarna Portugalia" - nie przesadzajcie.
Mimo wszystko wydaje mi się, że Belgowie ich pokonają, o ile awansują dalej.

Koniec snu. Szkoda, apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.07.2016, 06:36
Napiszę krótko bo wielu może czuje to co ja.

Mecz jak najbardziej do wygrania, ale zwyczajnie się nie udało.
Konia z rzędem temu, który nas widział w ćwierćfinale, ale tak na serio, bez jakichś niedzielnych wynurzeń.
Wynik przed EURO brałbym w ciemno - w trakcie turnieju okazuje się, że można było patrzeć dalej.

Trener najlepszy od dekad. Drużyna najlepsza jaka tylko może aktualnie być. Umówmy się, nikt lepszy w domu nie został.

Klimat wokół kadry bardzo pozytywny.

Zalewam się łzami pisząc ten post. Wielkość buduje się latami. Ułańska fantazja jest niecierpliwa i taka nasza cecha, ale racjonalnie rzecz ujmując to najfajniejszy dla nas turniej od lat. Mam 35 lat i od olimpiady w Barcelonie nie pamiętam takich uczuć.

Do zobaczenia na Wiśle.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2016, 08:34
Dziwię się Adamowi Nawałce, że zostawił Fabiańskiego na karne. Już w meczu ze Szwajcarami pokazał, że ich nie czuje. Rzucał się zawsze w inną stronę. W meczu z Portugalią to samo. Do końca liczyłem że ostatnia zmiana to będzie bramkarz. Niestety nie udało się. Trudno.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.07.2016, 08:55
Dziwię się Adamowi Nawałce, że zostawił Fabiańskiego na karne. Już w meczu ze Szwajcarami pokazał, że ich nie czuje. Rzucał się zawsze w inną stronę. W meczu z Portugalią to samo. Do końca liczyłem że ostatnia zmiana to będzie bramkarz. Niestety nie udało się. Trudno.
Ciekawe jak na treningach wyglada bronienie karnych Fabianskiego i Boruca.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 01.07.2016, 09:17
Wielki szacunek dla Adama Nawałki. Wczoraj widzieliśmy nasze ligowe drużyny w rundzie wstępnej preeliminacji do Ligi Europy - kompromitacja. Taką mamy ligę. Amatorską. I ten gościu biorąc do pierwszego składu 30% piłkarzy z takiej ligi plus 3 zmiany to też fusy (Jodłowiec, Kapustka, Peszko) potrafi zrobić z nich drużynę która karnymi przegrała walkę o półfinał(!!!) ME.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2016, 09:25
Trzeba też przyznać, że trafiła nam się najlepsza generacja piłkarzy od kilkunasty (kilkudziesięciu?) lat. Poprzednie turnieje to było szukanie zbawcy w Rogerze Pereiro, podniecanie się trójką z Dortmundu gdzie w porównaniu z dniem dzisiejszym Lewy i Piszczek przerastają siebie z tamtych lat o lata świetlne, może jedynie Kuba miał lepsza formę kilka alt temu, chociaż po tym co pokazał na tym Euro to trudno mówić, że on wtedy lub teraz był/jest gorszy.
Mamy na prawdę 11 piłkarzy na poziomie, do tego dodryfował Pazdan, Jędrzejczyk tez się podciągnął.
Także nie do końca Nawałka jest cudotwórcą. Chociaż on to poukładał i nie namieszał tym chłopakom w głowach.
Problemem jest narazie, że nie ma zmienników. Chociaż są Wszołek, Kapustka, Zieliński, bramka obsadzona na lata, do tego na reszcie pozycji też mamy ludzi, którzy pograją kilka dobrych lat w piłkę. Do 2020 roku o skład nie musimy się martwić. trzeba tylko trzymać kciuki za formę tych 11-20 piłkarzy i modlić się o kolejne talenty i przyszłościowych graczy do kadry.
Same mecze były tak pół na pół. Dobrze zagraliśmy z Irlandią, z Niemcami też było fajnie. Później Nawałka dał odpocząć kilku chłopakom w meczu z Ukrainą, do tego awans już mieliśmy i wyszedł słaby mecz.
Później Szwajcaria, pierwsza połowa ok, później słabo. Z Portugalia znowu pół na pół. Tak na prawdę mieliśmy w tym turnieju trochę szczęścia, ominęły nas przy wąskiej kadrze kontuzje i kartki, każdy mecz oprócz pierwszego mogliśmy wygrać ale też i przegrać gdyby nie kapitalna postawa Fabiańskiego. Na pewno nie jest to jeszcze kadra, która będzie umiała zdominować klasową lub dobrą drużynę pokroju Szwajcarów, Niemców, Portugalczyków. Zawsze kilka większych błędów popełnimy i musi ratować sprawę bramkarz albo kiksować napastnik. Oczywiście ot też działa w drugą stronę ale praktycznie w każdym meczu to nasz bramkarz robił więcej niż przeciwny.
Nie potrafiliśmy też strzelić tej drugiej bramki w meczu. A przy 1:0 zawsze będzie nerwówka i problem.

Moim zdaniem na tym Euro zawiódł tylko Milik. Nie odbieram mu klasy bo on wiele potrafi ale ten turniej nie był jego. Gdyby nie marnowane setki, gdyby więcej dawał w napadzie to mogłoby być zupełnie inaczej. Wiele nie pokazał. Uważam, że gdyby był drugi lepszy napastnik to te mecze gdzie było 1:0 wyglądałyby zupełnie inaczej i druga bramkę mielibyśmy opcje wtoczyć. Zaryzykuję wręcz stwierdzenie, że graliśmy tak trochę w 10 bo Milik więcej w tym turnieju napsuł niż pomógł. O żadnym innym zawodniku nie można napisać, że był słabszy niż lepszy.

Fajna przygoda. W końcu schodzi z nas to odium braku wyjścia z grupy, ta szydera pt mecz otwarcia, o wszystko i o honor. Teraz można patrzeć w przyszłość z uśmiechem i budować kadrę na dumie a nie się wstydzić i szydzić bo nic nie wychodzi. Jak na dzisiaj to mamy AŻ ćwierćfinał, ogólnie to tylko ćwierćfinał ale na pewno był to historyczny turniej, który zostanie w pamięci na lata.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.07.2016, 10:29
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Drużyna najlepsza jaka tylko może aktualnie być. Umówmy się, nikt lepszy w domu nie został.
No teraz to ciężko obraziłeś Alana.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 01.07.2016, 11:35
Do tego warto pamięć, że przed nami kilka ciekawych transferów - Monaco; PSG i inne kluby. Miejmy nadzieję, że chłopaki w nich nie poprzepadają...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.07.2016, 11:55
Jakbyśmy mieli rozgrywającego, to była by niezła paka.
No ale Szymkowiaki już sie nie rodzą :(
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 01.07.2016, 12:03
Pewnie, że fajnie byłoby awansować. Nie udało się.

Koniec snu, euforii.
Umówmy się. Większa połowa osób, która tak emocjonowała się poczynaniami drużyny Nawałki we Francji, nie ma zielonego pojęcia o piłce. Nie oglądała pewnie żadnego meczu eliminacyjnego.

Szkoda, że nie ma takiego zainteresowania naszą piłką na co dzień. Tak ze strony dziennikarzy jak i ludzi w ogóle. Polska klubowa piłka na dnie.

Trzeba się przyrównywać do lepszych - nie do gorszych, ale niektórzy to ostro popłynęli w temacie widząc nas faworytem w meczu z mistrzami świata - Niemcami czy jako pewnego finalistę.
Bolesne przebudzenie.

Dla mnie oprócz siły danej kadry na przestrzeni ubiegłych lat, pierwszym najważniejszym wyznacznikiem jest liga. A tutaj, widzieliśmy wczorajsze wyniki tuzów z ekstraklasy. Wielkie słowa uznania dla Nawałki, że pomimo dobrej generacji miał pomysł i umiejętności by razem to wszystko poskładać.

Marzy mi się, żeby nasza ekstraklasa kiedyś osiągnęła poziom ligi holenderskiej. Tak... tego kraju, który w ogóle na euro nie pojechał. Niemcy i ich Bundesliga, ogrom talentów. Do czego się tutaj porównywać? Nie chcę siać defetyzmu, ale uważam, że ta 1/4 to był świetny wynik, który ciężko będzie powtórzyć na przestrzeni najbliższych lat.

Jeszcze Mundial za 2 lata. Ten skład będzie jeszcze bardziej doświadczony, może dojdzie 2-3 utalentowanych chłopaków. Bo kto z młodych rokuje? Kapustka, Dawidowicz?
22 latków już nie liczę, typu Linetty i Stępiński bo oni pewnego poziomu już nie przeskoczą.

A później gdy odejdzie cała generacja... Piszczek, Błaszczykowski, Glik, Rybus, Jędrzejczyk, Krychowiak, Grosicki, Lewandowski... będziemy się martwić.

Osiągnęliśmy świetny wynik i jest się z czego cieszyć, ale potęgą nie jesteśmy.

Największa nadzieja w tym, że ta reprezentacja da impuls i coś ruszy w kwestii szkolenia następnego pokolenia, że dzieciaki oderwą się od komputera i zaczną trenować piłkę. I tak dalej...
Kto jest w temacie ten nie musiał tego czytać...
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.07.2016, 12:05
Szkoda bo było naprawdę blisko półfinału. Szkoda również, że nie udało się strzelić drugiego gola bo może by się to inaczej potoczyło. Straciliśmy bramki po strzale życia i po rykoszecie a to też boli.
Fabiański w meczach bronił fantastycznie, ale karnych nie czuje w ogóle, może faktycznie trzeba było spróbować z Borucem.. Teraz oczywiście można gdybać.
Szkoda karnego Kuby, ale taka jest piłka, ogólnie zagrał fantastyczne mistrzostwa.
Brawo dla całej Reprezentacji, tych emocji nikt nam nie zabierze, możemy być dumni z tej drużyny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów