The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2016, 18:35
A co Mąką odchodzi ? nie ma żadnych informacji
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
SMOKE 8541
Member

Od: 04.2016

Stary 24.06.2016, 19:03
St Yabol święta racja z przyzwyczajenia. Stary jestem i mogę się mylić możliwe że Mączyński będzie Jokerem Nawałki i przedłuży przygodę kadry z Euro chociaż to i tak kwestia 90 minut jedno spotkanie więcej i Orły Nawałki wracają do domu.Propo transferów to po odejściu Wolskiego Mąka raczej zostanie w klubie podobnie jak Guerrier Balashow odejdzie ale chyba najwcześniej w zimowym okienku teraz tylko co najwyżej wypożyczenie. Wisła po odejściu Wolskiego nie zaryzykuje i nie będzie się bardziej osłabiać.Ciekawe czy w tym okienku jak w poprzednim będzie jakiś powrót do klubu krzaq12 oprócz transferu skrzydłowego można się spodziewać że zawita jakiś doświadczony bramkarz z kartą w ręku bo ostatnio obsada bramki to najsłabsze ogniwo Wisły Ma_niek PS od jakiegoś czasu jest pisany pod Legie nie wiedzieć czemu
Odpowiedz cytując
SMOKE 8541
Member

Stary 24.06.2016, 19:06
brylant17 Wolski odchodzi ale możliwe że kosztem Wolskiego Mączyński zostanie na dłuuużej przy Reymonta .Zastrzegam że mogę się mylić
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.06.2016, 19:20
Wolski to jedyny zawodnik który robił przewagę reszta naszej kadry to w najlepszym wypadku rzemieślnicy albo emeryci, dlatego tak bardzo wszyscy oczekiwaliśmy info. To ze dzisiaj widzę Wolskiego w koszulce Lechii a nasze władze milczą to dla mnie szczyt lekceważenia i po prostu zwykłe chamstwo. A dawac w ten sam dzień info o karnetach na nowy sezon kiedy setki kibiców wyje z wściekłości bo czują się totalnie zlekcewazeni to... po prostu rzygać mi się chce
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.06.2016, 19:46
Wolski za rok/w przerwie zimowej do Legii, później jedna dobra runda, wyjazd na zachód, odbicie się od ściany i historia zatoczy koło (no chyba że oduczy się człapania).
Odpowiedz cytując
SMOKE 8541
Member

Stary 24.06.2016, 20:03
wiśnia bez Wolskiego Wisła też dawała rade lepszy młody rzemieślnik i doświadczony emeryt niż zawodnik podatny na kontuzje .Wolski gdyby był taki dobry to by za każdym razem łapał się regularnie do pierwszej 18tki Fiorientiny lub innego klubu np. z Serii B.Jeśli władze jeszcze milczą to znaczy że rozmowy trwają albo dobiegają końca .Prezes ostatnio zapowiadał że saga z transferem potrwa do końca miesiąca z końcem miesiąca przyszłość Wolskiego ma się wyjaśnić .Wolski zakończył wypożyczenie do Wisły kilka tygodni temu od tego czasu może przebywać na testach w każdym klubie z jakiego dostanie propozycje. Zostało kilka dni i jeszcze może dużo się zmienić w sprawie transferu Wolskiego
Odpowiedz cytując
SMOKE 8541
Member

Stary 24.06.2016, 20:21
Dla tych co narzekają na Wisłe w sprawie transferów na pocieszenie w Śląsku Wrocław większy exodus transferowy bez ładu i bez połowy podstawowego składu.Transfery do klubu z Wrocławia niepewne tam dopiero mogą wyć ze wściekłości.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.06.2016, 20:33
Będą narzekać we Wrocławiu, będą narzekać w Kielcach, zobaczymy ile jeszcze wytrzymają Gliwice. Klub finansowany przez miasto to po prostu chory układ.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 24.06.2016 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.06.2016, 23:34
Mam dziwne wrażenie l, ze Dunin podał sie do dymisji przez kwestie burdelu i gierek na transferowym dworze...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.06.2016, 04:38
SMOKE 8541 napisał(a):Wyświetl post
wiśnia bez Wolskiego Wisła też dawała rade lepszy młody rzemieślnik i doświadczony emeryt niż zawodnik podatny na kontuzje .Wolski gdyby był taki dobry to by za każdym razem łapał się regularnie do pierwszej 18tki Fiorientiny lub innego klubu np. z Serii B.Jeśli władze jeszcze milczą to znaczy że rozmowy trwają albo dobiegają końca .Prezes ostatnio zapowiadał że saga z transferem potrwa do końca miesiąca z końcem miesiąca przyszłość Wolskiego ma się wyjaśnić .Wolski zakończył wypożyczenie do Wisły kilka tygodni temu od tego czasu może przebywać na testach w każdym klubie z jakiego dostanie propozycje. Zostało kilka dni i jeszcze może dużo się zmienić w sprawie transferu Wolskiego
Stek bzdur.
1. Co ma Fiorentina do tego, że u nas na ogół był najlepszy
2. Rozmowy trwają... dowodem tego są testy medyczne w Lechii
3. Podatny na kontuzje - ile meczów stracił u nas z tego powodu?
Mąka w L to też bzdura - po co puszczasz takie pierdy?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.06.2016, 07:45
szprotson napisał(a):Wyświetl post
plan B nazywa sie Brlek
plan C nazywa sie Cywka
plan D nazywa sie Dupa tudziez Drzazga
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Brawo zarzad, do piachu z wami.
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Plan B? Ten zarząd nie ma nawet Planu A. W ogóle nie ma ku*wa żadnego planu. Zdzichu ma co prawda w notesie kilka nazwisk z Bałkanów i Portugalii, ale wszystko zależy od tego, czy mu prowizja do kieszeni wpadnie.
I zarząd roz.......ony. Zadowoleni?

Przyjdzie teraz Pilch czy inny audyt z Tele-foniki i jakiekolwiek transfery zobaczycie jak świnia niebo.

Spadniemy z deszczu pod rynnę i wszystko dzięki tej pięknej nagonce na Dunina. Cupiał mu obiecał pieniądze na Wolskiego, a jak zawsze wszystkie pomyje poszły na Bogu ducha winnego człowieka.

PS. Od razu uściślę, nie, nie jestem z SKWK.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.06.2016, 07:47
Jakies potwierdzenie ze Cupiał mu obiecał czy zwykłe .......enie ?
p.s. jakbys czytał wywiady z Wdowczykiem wiedziałbys ze transferow juz nie planujemy i mamy zamknieta kadre na ta runde.
ahoj
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2016, 07:49
Jakies potwierdzenie ze Cupiał mu obiecał czy zwykłe .......enie ?
A kto zrobił przelew w styczniu na zimowe zakupy? Babcia Frania z warzywniaka czy Cupiał? Dunin zarządzał swoimi pieniędzmi? No proszę, nie rozwalaj mnie. Nie polemizuj dla samej polemiki. To Cupiał pociąga za wszystykie sznurki i jego widzi mi się nie pierwszy raz się odbija na nas tak jak teraz.

p.s. jakbys czytał wywiady z Wdowczykiem wiedziałbys ze transferow juz nie planujemy i mamy zamknieta
A jakbyś czytał wywiad z Panem Duniem, to byś wiedział, że .. tego Pana już u nas nie ma.

Wdowczyk może sobie mówić co chce, ale kadry nie ma zamkniętej. Nie zdziwię się jak 2-3 zawodników zostanie jeszcze sprzedanych.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 25.06.2016 o godz. 07:56.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2016, 10:14
[QUOTE=Karherop;1441926]A kto zrobił przelew w styczniu na zimowe zakupy? Babcia Frania z warzywniaka czy Cupiał? Dunin zarządzał swoimi pieniędzmi? No proszę, nie rozwalaj mnie. Nie polemizuj dla samej polemiki. To Cupiał pociąga za wszystykie sznurki i jego widzi mi się nie pierwszy raz się odbija na nas tak jak teraz.
/QUOTE]

wskaż gdzie ktoś powiedział to co napisałeś, ze Cupiał obiecał coś Duninowi.
Nie interesuje mnie w tej rozmowie kto co robił w styczniu itd. Napisałeś ze Cupiał obiecał pieniądze na Wolskiego - wiec moje pytanie, czy masz potwierdzenie tego co piszesz, czy to zwykła demagogia?
Logiki w to nie mieszamy, juz dawno zrobiono z niej ....e w tym klubie. Fakty, suche fakty. Masz je czy jak zwykle?

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.06.2016, 12:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I zarząd roz.......ony. Zadowoleni?

Przyjdzie teraz Pilch czy inny audyt z Tele-foniki i jakiekolwiek transfery zobaczycie jak świnia niebo.

Spadniemy z deszczu pod rynnę i wszystko dzięki tej pięknej nagonce na Dunina. Cupiał mu obiecał pieniądze na Wolskiego, a jak zawsze wszystkie pomyje poszły na Bogu ducha winnego człowieka.

PS. Od razu uściślę, nie, nie jestem z SKWK.
Zarząd, to nie tylko Dunin i dobrze o tym wiesz. Wiesz też dobrze, kto tak naprawdę powinien już dawno polecieć, a jakimś cudem dalej pływa na powierzchni, jak gówno, które nie chce spłynąć do rury w kiblu, choćbyś nie wiem ile razy spuszczał wodę.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2016, 13:46
Po oświadczeniu Dunina nie mam watpliwości, ze sprawa Wolskiego miała w tym duży udział. Wyglada to tak, ze była opcja aby został, moze nawet cos dogadane, ale Telefonika z Gaszynskim na czele to storpedowali. I ze skwk miało racje pisząc o hamulcowym z TF
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 25.06.2016, 14:55
Dokładnie, jebaliście po Duninie to teraz będziecie mieć jeszcze więcej okazji do tego. Przyjdzie pewnie ktos z TF i będzie jeszcze biedniej.
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 25.06.2016, 17:44
Akurat jakby Gergel przyszedł to myślę, że trzeba byłoby mu dać szanse. Wyglądał solidnie w wielu meczach ligowych.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.06.2016, 18:04
nesta napisał(a):Wyświetl post
Po oświadczeniu Dunina nie mam watpliwości, ze sprawa Wolskiego miała w tym duży udział. Wyglada to tak, ze była opcja aby został, moze nawet cos dogadane, ale Telefonika z Gaszynskim na czele to storpedowali. I ze skwk miało racje pisząc o hamulcowym z TF

I przez takie własnie akcje ,gdzie jeden drugiemu kopie dołki ten klub nigdy normalny nie będzie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
SMOKE 8541
Member

Stary 25.06.2016, 22:21
arti Wolski był podatny na kontuzje jeszcze w barwach Fiorientiny mogę się mylić A co do Mąki to gdzie napisałem ze odejdzie do Legii? . Owszem napisałem ze kosztem Wolskiego który odchodzi Mączyński zostanie na dłużej przy Reymonta ale nie przypominam sobie żebym pisał o transferze Mączyńskiego do Legii
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2016, 21:49
[wskaż gdzie ktoś powiedział to co napisałeś, ze Cupiał obiecał coś Duninowi.
Nie interesuje mnie w tej rozmowie kto co robił w styczniu itd. Napisałeś ze Cupiał obiecał pieniądze na Wolskiego - wiec moje pytanie, czy masz potwierdzenie tego co piszesz, czy to zwykła demagogia?
Logiki w to nie mieszamy, juz dawno zrobiono z niej ....e w tym klubie. Fakty, suche fakty. Masz je czy jak zwykle?
Dunin nigdy nie zapewniłby o możliwościach wykupu Wolskiego, jeśli by nie miał zapewnienia o tym od Cupiała. 500 tyś euro nie wydaje się od tak lekką ręką.
Jeśli z tym polemizujesz to albo urodziłeś się wczoraj, albo kibicujesz Wiśle od roku, a nie od kilkunastu lat. Zależność w tym klubie jest tylko jedna: Zarząd zawsze mówi głosem Cupiała, aż do momentu gdy Cupiał wycofuje się ze swoich słów i to nie on musi świecić oczami przed kibicami, ale prezes X.

Oczekujesz potwierdzenia na piśmie swoich słów? to przeczytaj sobie oświadczenie Dunina po dymisji.

Revolver napisał(a):Wyświetl post
Zarząd, to nie tylko Dunin i dobrze o tym wiesz. Wiesz też dobrze, kto tak naprawdę powinien już dawno polecieć, a jakimś cudem dalej pływa na powierzchni, jak gówno, które nie chce spłynąć do rury w kiblu, choćbyś nie wiem ile razy spuszczał wodę.
Ja to wiem, Ty to wiesz, więc w czym rzecz?
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.06.2016, 10:11
Szkoda Bałaszowa. Może potrzebował czasu na zgranie się z drużyną. W rezerwach grał bardzo dobrze.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 29.06.2016, 10:37
Oglądając sparing ,chyba dostaliśmy odpowiedź kogo szykują na następce Wolskiego.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2016, 10:46
jesli to wypali to czemu nie.
Ale czy to następca Wolskiego? Tak daleko bym nie szedł, bo zmieniamy taktyke na 3-5-2 z bocznymi obroncami ktorzy sa skrzydłowymi a Mały pewnie bedzie biegał gdzie chce.
Co jak co, rozegrał mega dobra runde pod Wdowcem, jeśli kolejna ma być taka sama daje mu zgodę na takie manewry.
I problem ze skrzydłowymi sie rozwiązę bo z lewej bedzie to Pietrzak/Mójta a z prawej Jovic/Bartosz

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.06.2016, 11:05
Za szybko sie pozbywaja pilkarzy. Jeszcze tak dokładnie sie nie sprawdził i juz go nie ma.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.06.2016, 11:11
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Szkoda Bałaszowa. Może potrzebował czasu na zgranie się z drużyną. W rezerwach grał bardzo dobrze.
Jeździec bez głowy, dziecko we mgle. Nic stwierdziłem żadnej przydatności tego zawodnika obserwując jego występy w I drużynie. Totalnie bezbarwny, co do występów w III lidze, to tam nawet Drzazga błyszczał a wiadomo jak w Ekstraklasie był zagubiony.
Chętnie poczytam inne opinie, może jest tak, że po prostu znowu odpuszczamy nieprzeciętny talent typu Crivellaro? Nie wiem, co w nim ludzie widzą, taki Boguski bije go na głowę, chociaż za nim nie przepadam.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.06.2016, 16:50
Co z Czekajem? Czy on nadal jest naszym zawodnikiem? Bo zero informacji na ten temat?
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.06.2016, 21:12
Kamil Kuczak na testach w Stali Mielec , wypożyczenie czy koniec kontraktu ?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.06.2016, 08:51
Też nie mam wątpliwości, że rezygnacja Prezesa jest związana z nieudanym transferem Wolskiego.

Jednak nie jestem do końca pewny jakie były motywy. Są dwie teorie.

1) Dunin zrezygnował bo zablokowano transfer Wolskiego i stwierdził, że nie będzie się kopał z koniem.

2) Dunin chciał przyoszczędzić trochę pieniędzy i negocjować transfer Wolskiego poniżej kwoty odstępnego - Wolski poszedł do Lechii a Dunin poczuł, że zawiódł i podał się do dymisji.

Bardziej prawdopodobna opcja 1) niż 2), ale obydwie bardzo możliwe, mimo wszystko.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 01.07.2016, 10:54
Nasza druga linia to jest dramat.
Odeszli Sarki Bałaszov Wolski, Crivellaro nie przyszedł nikt..
Jedyną jakość dają tam tylko Małecki i Mączyński, reszta tam jest przeciętna/słaba.
Jeśli nikt nie przyjdzie do pomocy to czeka nas znów ciężka walka o ósemke, o żadnych pucharach nie ma mowy z tą kadrą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów