The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2016, 19:55
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Dopóki w Wiśle nie będzie zerwania z układem powiązań na tle towarzysko - biznesowym, to nie będzie poprawy sytuacji.

Swieta racja.Dopoki w klubie beda ludzie pokroju Kapki ten klub nic nie osiagnie wiecej.To jest jak wrzód ,trzeba wyrwać a nie maskować.

Zrozumialem to jak zwolniono Kasperczaka a zatrudniono Liczkę.Czyli jakies 10 lat temu....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.06.2016, 20:02
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
To forum jest doskonałym przykładem zasady KŁAMSTWO POWTÓRZONE STO RAZY STAJE SIĘ PRAWDA tak było z tym jak zaczęto pisać TU na forum ze Cupiał był w młodości kibicem WISŁY był kibicem ale Cracovii ,reszto potem próbował ja kupić ale go z tamtat pogoniono .I tak oto kibic Cracovii ZOSTAŁ właścicielem Wisły o zgrozo .Kolejnym kłamstwem jest pisanie jatko źli Holendrzy zniszczyli WISEŁKĘ .SZLAK człowieka trafia jak się to czyta .
Ochłoń troche
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 21.06.2016, 20:40
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
Agencja menadżerska Wolskiego napisała na Twitterze że Wolski przechodzi do Lechii.
Kapka & Mandziara i wszystko jasne, niestety po raz kolejny ze szkodą dla Wisły.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.06.2016, 20:46
Podoba mi się ta logika, że co złego to Kapka

Również te utarte slogany - "złe zarządzanie", "pańszczyzna", "amatorka" itd. itp. Ja generalnie chciałbym was spytać chłopaki, jakie liczby w następnym losowaniu totka będą, skoro jesteście w stanie przewidzieć bez żadnych DANYCH, kto co spieprzył, czy spieprzył oraz kto jest za ten cały wasz 'burdel' odpowiedzialny.

Prawda jest taka, że funkcjonujemy w realiach w których Cupiał w przeciągu ostatnich paru lat stracił lwią część majątku, Telefonika Kable chyba nigdy nie stała tak słabo jak obecnie. Ewidentnie odbija się to na klubie, nie ma pieniędzy, których kiedyś było krocie.

Ja nikogo nie bronię, ale śmieszą mnie te omnibusowe frazesy, które czytam na tym forum na porządku dziennym. Nie wiem czy to kwestia wylewania frustracji, że nie jest tak dobrze jak kiedyś, czy po prostu udziela się Wam nasza polska mentalność.

Lubię dyskutować o faktach, ew. o plotkach transferowych, historie o klubie, opinie na temat naszych szans w przyszłym sezonie, na temat piłkarzy - wszystko fajnie. Ale komunały, frazesy i banały to jest coś czego to forum zupełnie nie potrzebuje. Szczególnie te co bardziej przypominają Lament Świętokrzyski niż posta na forum Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.06.2016 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.06.2016, 23:48
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Podoba mi się ta logika, że co złego to Kapka

Ale komunały, frazesy i banały to jest coś czego to forum zupełnie nie potrzebuje. Szczególnie te co bardziej przypominają Lament Świętokrzyski niż posta na forum Wisły Kraków.

Skoro od 10 lat robimy ciagle te same błedy ,począwszy od mlodziezy,poporzez działaczy,trenerów a na pilkarzach skonczywszy to chyba cos w tej Wiśle nie halo.No chyba ze nie zauważyłeś.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 22.06.2016, 06:46
Za deale Kapki z Mandziarą, sprzed paru lat dalej płacimy wyroki i odsetki dla mnie to są fakty nie frazesy.
Jak była kasa to kupiliśmy kilku ogórów i lub dali kontrakty za setki tysięcy euro to też fakty.
Kapka za to co odstawił z prowizjami dla Mandziary nie powinien mieć wstępu na obiekty klubowe ale to tylko moja opinia oparta na podstawie tego co czasami z klubu wypłynie.
Nie dam sobie ręki uciąć że to była akcja "jak puścić Wolskiego do Lechii" ale gdy złoże razem oba nazwiska i możliwość wyrwania kasy to niestety tak mi się kojarzy.
Dla mnie koleś jest totalnie skompromitowany i tyle, a czemu ciągle w klubie pracuje to już pytanie do BC.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 22.06.2016 o godz. 06:54.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.06.2016, 08:43
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, ale bzdura totalna. Nie można tworzyć budżetu który przy spadku o jedno, dwa trzy miejsca w tabeli powoduje zawalenie się finansów. Informacja o pieniądzach musiała pochodzić z innego żródła niż 'dział księgowości'.
Oczywiście, że nie można, co nie znaczy, że w naszym klubie się tego nie robi.

Poza tym nikt nie pisze, że powoduje "zawalenie się" finansów, ale spowodowało brak pieniedzy na transfery - np. Wolskiego.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.06.2016, 10:00
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Za deale Kapki z Mandziarą, sprzed paru lat dalej płacimy wyroki i odsetki dla mnie to są fakty nie frazesy.
Jak była kasa to kupiliśmy kilku ogórów i lub dali kontrakty za setki tysięcy euro to też fakty.
Kapka za to co odstawił z prowizjami dla Mandziary nie powinien mieć wstępu na obiekty klubowe ale to tylko moja opinia oparta na podstawie tego co czasami z klubu wypłynie.
Nie dam sobie ręki uciąć że to była akcja "jak puścić Wolskiego do Lechii" ale gdy złoże razem oba nazwiska i możliwość wyrwania kasy to niestety tak mi się kojarzy.
Dla mnie koleś jest totalnie skompromitowany i tyle, a czemu ciągle w klubie pracuje to już pytanie do BC.
"Niezatapialny" - ta ksywa nie wzięła się znikąd, po akcji z Mandziarą, gdzie Kapka przyprawił Wiśle "rog wielkości afrykańskiego bawoła", powinien być traktowany jako persona non grata na obiektach Wisły..

Przynajmniej nie miał czelności aby zaawizować się do składu Wisły w meczu wieńczącym akcję "Wisła to nasza historia" .....

Zdzisław po wyprzedaży całej linii obronnej w 2010 roku (przegrane mistrzostwo z Amiką po pamiętnej główce Jopa z parchami) - Głowacki, Marcelo, Junior Diaz i koniec wypożyczenia Alvareza, ściągnął do Wisły bałkański zaciąg - Jovanić, Bunoza i wypożyczył Cikosa co łącznie kosztowało klub ok. 850 tys euro). Cikosa nie wykupiliśmy, Bunoza odszedł po zakończeniu kontraktu, Jovanić - marny bramkarz z wysokim kontraktem, który wychodzi nam bokiem (przegrana sprawa o rozwiązanie kontraktu). Jak przypomnę sobie pierwszy "brazylijski zaciąg" Kapki z 1998 - Deci + Brasilia oraz historię z Mielcarskim zarządzaniem bodajże w ŁKS i KSZO oraz zaangażowanie się w wejście Mandziary w Lechię Gdańsk, to Zdzich jest dla mnie w Wiśle spalony, dla wielu kibiców również.

Tak jak wielu z Was żartuje sobie, jakie to kwity na kolejnych trenerów ma Boguski, to w przypadku Kapki wydaje się nie być to żartem....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.06.2016, 12:07
funkykoval napisał(a):Wyświetl post

Tak jak wielu z Was żartuje sobie, jakie to kwity na kolejnych trenerów ma Boguski, to w przypadku Kapki wydaje się nie być to żartem....
Do najnowszych dokonań Zdzisia, obecnie jako dyrektora sportowego, można też dopisać wybór Pawłowskiego na trenera, co przypieczętowało drugą ósemkę. Nikomu za to włos z głowy nie spadł. W zdrowo funkcjonującym klubie, gdzie słowo odpowiedzialność ma znaczenie, tak nie byłoby.

U nas Zdzisiu od zawsze jest "ponad prawem" i dobrem Wisły.

A Wolski? Jasne, że świat się nie skończy, istnieje życie bez niego na wiślackiej murawie. Tyle, że gorsze i mniej opłacalne niż z nim. Wie o tym Lechia, wie, że warto nawet zrezygnować z innych zawodników dla niego.

Nie dziwię się, że wśród osób znających najnowszą historię Wisły ciągle aktualnie jest pytanie czyich interesów naprawdę pilnuje Zdzisiu - Madziary czy jej?
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.06.2016, 13:35
Markus napisał(a):Wyświetl post
Do najnowszych dokonań Zdzisia, obecnie jako dyrektora sportowego, można też dopisać wybór Pawłowskiego na trenera, co przypieczętowało drugą ósemkę. Nikomu za to włos z głowy nie spadł. W zdrowo funkcjonującym klubie, gdzie słowo odpowiedzialność ma znaczenie, tak nie byłoby.
Skąd informacja o odpowiedzialności Kapki za kandydaturę Pawłowskiego? Czy ci dwaj panowie nie wygrażają sobie, że jeden nie poda ręki drugiemu i generalnie ich relacje są bardzo negatywne?
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.06.2016, 15:33
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że nie można, co nie znaczy, że w naszym klubie się tego nie robi.
(...)
Poza tym nikt nie pisze, że powoduje "zawalenie się" finansów, ale spowodowało brak pieniedzy na transfery - np. Wolskiego.
Ja wiem że Wisła jest wyjątkowym klubem dla nas wszystkich ale ta wyjątkowść nie może się przekładać na dziedziny takie jak finanse czy zarządzanie. Nie powinno być usprawiedliwienia dla takiego przestrzału.

Dla mnie pewnym jest że od wielu miesięcy wiadomo było czy stać Klub na na taki wydatek bez udziału Cupiała i 'osób trzecich'. Prezes musiał to wiedzieć lepiej i wcześniej niż my wszyscy. Więc albo mówił o swoich chęciach albo wygłaszał czyjeś słowa a ten ktoś zwyczajnie go w konia robił olewając współpracę. Wybór miedzy niekompetencją a brakiem silnej pozycji. Tak żle i tak niedobrze.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.06.2016 o godz. 15:48.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.06.2016, 17:05
Virusman napisał(a):Wyświetl post
Skąd informacja o odpowiedzialności Kapki za kandydaturę Pawłowskiego? Czy ci dwaj panowie nie wygrażają sobie, że jeden nie poda ręki drugiemu i generalnie ich relacje są bardzo negatywne?
Dyrektor Sportowy nie odpowiada personalnie za to, co się dzieje w pionie sportowym klubu i za wyszukanie kandydatów na trenerów? Pawłowski został wskazany i zatrudniony wbrew jego woli? Sam Cupiał go odnalazł, ocenił i przeprowadził negocjacje?
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.06.2016 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.06.2016, 17:27
Po co te wszystkie dyskusje? Kapka jest ulubieńcem Cupiała, a Wisła zabawką bossa. Więc dzieje się, jak się dzieje.
W dodatku kibice, zamiast głosować portfelem, śpiewają "W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe. Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię". To doprowadza do jakiejś chorej sytuacji. Bo mimo, iż właściciel i ci, którzy rządzą klubem mają kibiców w dupie, ci nadal dokładają się do klubowego burdelu, podtrzymując patologię o nazwie Wisła Kraków. W imię źle rozumianej lojalności...
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.06.2016, 18:21
Dyrektor Sportowy nie odpowiada personalnie za to, co się dzieje w pionie sportowym klubu i za wyszukanie kandydatów na trenerów? Pawłowski został wskazany i zatrudniony wbrew jego woli? Sam Cupiał go odnalazł, ocenił i przeprowadził negocjacje?
W normalnie zorganizowanym klubie dyrektor sportowy jest kluczową osobą przy zatrudnianiu trenera. Jednak:

1. My nie jesteśmy normalnie zorganizowanym klubem piłkarskim
2. Kapka z Pawłowskim skłócony był/jest ostatnie 30 lat... Niby w pracy swoje własne odczucia względem innych powinno się odstawić na bok, ale my mówimy o Wiśle Kraków...
3. Z tego co mi wiadomo nasz klub wewnątrz był (i pewnie wciąż jest) podzielony na frakcje, które niekoniecznie się wspierają.
4. Kandydatów na głównych autorów decyzji zatrudnienia Pawłowskiego oprócz Kapki jest paru (stary zarząd, bliżej nieznani doradcy Cupiała, nowy zarząd czyli Dunin/Smalcerz). Nie wszyscy z decyzją musieli się zgadzać - ostateczny ruch należał do Cupiała.

Nie wiem jak to wyglądało od środka, ale powyższe argumenty każą mi przy Twojej tezie postawić duży znak zapytania.

Oczywiście, jeśli masz informację z pierwszej ręki, że Kapka podpisał się pod kandydaturą Pawłowskiego to zwracam honor. Opierając się jednak tylko na przypuszczeniach nie jest to dla mnie wcale tak oczywiste.

Jak myślę "Kapka" to nic dobrego mi się nie kojarzy, ale wydaje mi się, że robicie z niego kozła ofiarnego za wszystkie nasze niepowodzenia, tak jak czasem obwiniacie za słabą grę całej drużyny w jakimś meczu jednego konkretnego zawodnika (zazwyczaj Boguskiego albo Urygę). Pewnie spora część Waszych zarzutów wobec Kapki jest prawdziwa, ale wygląda to tak:
- złe transfery? wina Kapki
- zły trener? wina Kapki
- zła sytuacja finansowa? wina Kapki

Wiecie, że to nie jest nasz jedyny pracownik? Pewnie tak, bo:
- dobre transfery? zasługa osoby x
- dobry trener? zasługa osoby y
- spłacane długi? zasługa osoby z*

Trochę dziwię się, że bronię Kapki i jeszcze raz podkreślam, że mam do niego zły stosunek, szczególnie za pamiętną akcję z Mandziarą, kiedy albo specjalnie dla swoich korzyści albo przez swoją niezaradność, dał Mandziarze wydoić Cupiała i Wisłę na dużą sumę. Chodzi po prostu o realizm.

*oczywiście nie sądzę, że Kapce zawdzięczamy spłatę naszych zobowiązań
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.06.2016, 18:35
Realizm? chcesz realizmu?
Oto przedstawie realizm.
Poł roku temu powstał dział w którym pracował raptem jeden pracownik, nie dość ze za psie pieniadze to na dodatek mu i tak nie płacono. Chłop za Wisłe moge teraz powiedziec ze oddał zycie, nie narzekał, jarał sie tym ze pracuje w klubie ktory kocha i który dzieki m.in niemu stanie na nogi. Nie udało sie tak jak chciał, miał mase pracy która robił a za która nie usłyszał dziękuje. Miało mase pomysłow jak dzwignac m.in marketingowo klub - niestety nie znalazł w klubie ludzi do rozmów.Dwóch sponsorów było baaardzo blisko - komu nie odpowiadali ze tymi sponsorami się nie stali?

Kapka zawsze w klubie był tym który jezdził z hajsem i hajsem rozporządzął. Mimo ze mowilo sie ze to np. Roma rozporzadza Nimi to jednak Zdzichu jezdził z waliza. Zdzichu odpowiadał za zatrudnienie np. Kuźbika. Super. Fajny chłop, a jako scout? Wg. mnie mierny.
Kapka jest łacznikiem klubu z Cupiałem. I teraz pytanie do Ciebie ; nie miales nigdy w pracy takiego, nazwijmy to kierownika który ciagle strzelał z ucha szefowi? Jak miałes wiesz jakie sytuacje mam na myśli, jeśli jednak nie wiesz to podpowiem : On niestety ma ceche wspolną z Czesławem Michniewiczem. Sukces jest sukcesem zawsze osoby Y a porazka zawsze X.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.06.2016, 18:50
Rafał Wolski w Lechii Gdańsk obecnie przechodzi badania lekarskie umowa na 3 lata.Brawooo saga zakończona
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.06.2016, 18:55
Z tego co słyszałem, to Pawłowskiego miało podpowiedzieć SKWK. Od razu zaznaczam, że nie wiem ile w tym prawdy.

I oszczędź nam demagogii, Markus. Wszyscy wiemy, że niektóre decyzje podejmuje Cupiał i wtedy nie ma przebacz. Patrz - Smuda w Wiśle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 22.06.2016, 18:55
Wolski idzie po prostu do Legii, tranzytem przez Gdańsk. Podobnie jak Borysiuk. Taki był jego cel, gdy do nas przyszedł. On tu nie chciał zostać.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.06.2016, 19:11
Virusman napisał(a):Wyświetl post
W normalnie zorganizowanym klubie dyrektor sportowy jest kluczową osobą przy zatrudnianiu trenera. Jednak:

1. My nie jesteśmy normalnie zorganizowanym klubem piłkarskim
2. Kapka z Pawłowskim skłócony był/jest ostatnie 30 lat... Niby w pracy swoje własne odczucia względem innych powinno się odstawić na bok, ale my mówimy o Wiśle Kraków...
3. Z tego co mi wiadomo nasz klub wewnątrz był (i pewnie wciąż jest) podzielony na frakcje, które niekoniecznie się wspierają.
4. Kandydatów na głównych autorów decyzji zatrudnienia Pawłowskiego oprócz Kapki jest paru (stary zarząd, bliżej nieznani doradcy Cupiała, nowy zarząd czyli Dunin/Smalcerz). Nie wszyscy z decyzją musieli się zgadzać - ostateczny ruch należał do Cupiała.

Nie wiem jak to wyglądało od środka, ale powyższe argumenty każą mi przy Twojej tezie postawić duży znak zapytania.

Oczywiście, jeśli masz informację z pierwszej ręki, że Kapka podpisał się pod kandydaturą Pawłowskiego to zwracam honor. Opierając się jednak tylko na przypuszczeniach nie jest to dla mnie wcale tak oczywiste.

Jak myślę "Kapka" to nic dobrego mi się nie kojarzy, ale wydaje mi się, że robicie z niego kozła ofiarnego za wszystkie nasze niepowodzenia, tak jak czasem obwiniacie za słabą grę całej drużyny w jakimś meczu jednego konkretnego zawodnika (zazwyczaj Boguskiego albo Urygę). Pewnie spora część Waszych zarzutów wobec Kapki jest prawdziwa, ale wygląda to tak:
- złe transfery? wina Kapki
- zły trener? wina Kapki
- zła sytuacja finansowa? wina Kapki

Wiecie, że to nie jest nasz jedyny pracownik? Pewnie tak, bo:
- dobre transfery? zasługa osoby x
- dobry trener? zasługa osoby y
- spłacane długi? zasługa osoby z*

Trochę dziwię się, że bronię Kapki i jeszcze raz podkreślam, że mam do niego zły stosunek, szczególnie za pamiętną akcję z Mandziarą, kiedy albo specjalnie dla swoich korzyści albo przez swoją niezaradność, dał Mandziarze wydoić Cupiała i Wisłę na dużą sumę. Chodzi po prostu o realizm.

*oczywiście nie sądzę, że Kapce zawdzięczamy spłatę naszych zobowiązań
Świetny post, idealnie oddałeś mój punkt widzenia.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 22.06.2016, 20:26
[QUOTE=brylant17;1441688]Rafał Wolski w Lechii Gdańsk obecnie przechodzi badania lekarskie umowa na 3 czyli Dunin mial racje ze sprawa wolskiego rozstrzygnie sie do 30 czerwca
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 22.06.2016, 20:28
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Rafał Wolski w Lechii Gdańsk obecnie przechodzi badania lekarskie umowa na 3 lata.Brawooo saga zakończona

czyli Dunin mial racje ze sprawa wolskiego rozstrzygnie sie do 30 czerwca [/QUOTE]
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.06.2016, 20:32
wiertar napisał(a):Wyświetl post
czyli Dunin mial racje ze sprawa wolskiego rozstrzygnie sie do 30 czerwca
[/QUOTE]

Fax Fiorentiny już płonie od pism Dunina
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.06.2016, 20:32
Guzmics i Maka tez podobno wroca do Krakowa tylko zeby sie przepakowac. Tak wiec niezle sie oslabiamy.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.06.2016, 20:34
Kto u nas był ostatnim normalnym prezesem?
Odpowiedz cytując
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.06.2016, 20:57
Za Ryśka 1 mln € za Mąkę tez min 2mln € chyba za takie pieniądze można kogoś ściągać jak myślicie?
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.06.2016, 21:00
Znajac naszych to za ich dwoch miliona nie dostaniemy.
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.06.2016, 21:03
konik28 napisał(a):Wyświetl post
Za Ryśka 1 mln € za Mąkę tez min 2mln € chyba za takie pieniądze można kogoś ściągać jak myślicie?
I tak kaske Cupial przytuli na poczet magicznego dlugu..
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.06.2016, 21:12
Spekulować nie było sensu, ale skoro juz wszystko jasne to nalezy podkreślić dwie kwestie:

1. Zycie przed Wolskim istniało i po tez bedzie istnieć. Wiadomo, ze szkoda ale kibicujemy 'czy wygrywasz czy nie' nieprawdaż ? Takze lamenty sa niepoważne.

2. Druga kwestia ścisłe związana z pierwsza. Dunin opowiadał ze kwota jest w zasięgu. I nie ma żadnego usprawiedliwienia teraz. Żadne bajki zakładające niby awans do górnej 8 nie wchodzą w grę. Jak przychodził Wolski to walczyliśmy o utrzymanie. Takze albo prezes wychodzi i mowi nie chcieliśmy wolskiego i dlatego go nie kupiliśmy (co oczywiscie bedzie bzdura) albo wychodzi i mowi ze niestety ale Wisły od samego poczatku nie było stac na wolskiego i to było kłamstwo. Jesli tego nie zrobi ro nie różni sie niczym od innych bajkopisarzy zasiadających za sterami Wisły. I nic tu nie zmienia fakt ze jest z nadania skwk i ts. Straci zaufanie i wiarygodność wsród kibiców.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.06.2016, 22:12
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Spekulować nie było sensu, ale skoro juz wszystko jasne to nalezy podkreślić dwie kwestie:

1. Zycie przed Wolskim istniało i po tez bedzie istnieć. Wiadomo, ze szkoda ale kibicujemy 'czy wygrywasz czy nie' nieprawdaż ? Takze lamenty sa niepoważne.

2. Druga kwestia ścisłe związana z pierwsza. Dunin opowiadał ze kwota jest w zasięgu. I nie ma żadnego usprawiedliwienia teraz. Żadne bajki zakładające niby awans do górnej 8 nie wchodzą w grę. Jak przychodził Wolski to walczyliśmy o utrzymanie. Takze albo prezes wychodzi i mowi nie chcieliśmy wolskiego i dlatego go nie kupiliśmy (co oczywiscie bedzie bzdura) albo wychodzi i mowi ze niestety ale Wisły od samego poczatku nie było stac na wolskiego i to było kłamstwo. Jesli tego nie zrobi ro nie różni sie niczym od innych bajkopisarzy zasiadających za sterami Wisły. I nic tu nie zmienia fakt ze jest z nadania skwk i ts. Straci zaufanie i wiarygodność wsród kibiców.
Straci ? Wydaje mi się, że już stracił
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.06.2016, 22:41
konik28 napisał(a):Wyświetl post
Za Ryśka 10 mln euro, za Mąkę 20... - a co tam...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów