|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przelej kasę na konto klubu, kupią go wtedy! Nie masz? To amatorka z Twojej strony...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Najłatwiej się gospodaruje cudzymi pieniędzmi. Gdybym Ci powiedział, że mam dla ciebie zajebista inwestycje w akcje. Musisz tylko zadłużyć się się w 3 bankach na 500 tyś, a za pół roku będziesz miał milion na koncie więcej. Oczywiście istnieje ryzyko, że wszystko stracisz, ale jest naprawdę małe! Wchodzisz? Nie mamy kasy i tyle, a w klubie nikt nie podejmie podobnego ryzyka, które kiedyś podjął np Basałaj. Pamiętamy jak wtedy skończyła na tym Wisła.I tyle w tym temacie A już pomijam fakt, że większość 'faktów' o transferze Wolskiego, nie pochodzi z klubu, ale z plotek medialnych.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.06.2016 o godz. 19:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie wiem czy potrafisz czytac, ale Jedrek pisał ze Wisła mogła kupić Wolskiego za nie swoje pieniadze tylko pieniadze inwestora. Po stronie Wisły stałoby tylko opłacanie jego pensji. Wiec jedyne ryzyko jakie ma Wisła to opłacanie pensji zawodnika. Tyle ze ten zawodnik jest motorem napędowym zespołu i podstawowym zawodnikiem, wiec Wisła i tak by kogoś na tej pozycji opłacała.Nawet jakby nie odszedł i byśmy na nim nie zarobili to on sam jest wartościa dodana w tym zespole.
A dywagacje o tym ze nikt by juz nie kupił to zwykłe .......enie. Wystarczyłby mu jeden dobry sezon i chętny by sie znalazł.Tyle ze tu chodzi o to ze chłopak jest dobry o czym niektorzy zapominają. E: widze ze z czytaniem jednak nie jest kolorowo. Popatrz na post Jedrka raz jeszcze ,potem drugi i trzeci i moze dostrzerzesz ze sie nie wycofał tylko Wisła powiedziała pas z racji 30%. Masz znajomych w krk, popytaj, moze nie bedziesz musiał czytac a dowiesz sie czegoś....
Ostatnio edytowane przez szprotson : 13.06.2016 o godz. 19:49.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Oczywiście, każdy kibic wie lepiej od klubowej księgowej ile mamy pieniędzy, na co nas stać i co się lepiej opłaca.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.06.2016 o godz. 19:46.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pewnie Gaszyński
Chociaż Brlek nie zastąpi Wolskiego, to trzymajmy za niego kciuki, nic innego nam nie pozostaje. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wszystko zależy teraz od Rafała i od tego czy znajdzie się ktoś bardziej zdeterminowany od nas, żeby dać mu szansę. Czas pokaże, jeżeli odejdzie to szkoda, ale nie zamierzam po nim płakać. Wszak długo miejsca nie zagrzał.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
tego Ci nie powiem, bo nie wiem. Mogę się jedynie domyślać. Wiem, że była propozycja o której napisałem najpierw zaakceptowana (co zresztą przez kilka miesięcy potwierdzały doniesienia prasowe), a następnie odrzucona przez Wisłę, a nie przez faceta, który proponował wyłożenie swoich pieniędzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W Wiśle robią to od zawsze. Gospodarują pieniędzmi Cupiała. Na tym to polega. Nie swoimi. Z niestety coraz gorszym efektem.
Nie ma znaku równości między wykupem Wolskiego a rokiem 2010 czy jakimkolwiek innym "czasu Basałaja". Albo Wisła zdoła zerwać z fatalną polityką ostatnich lat, albo dalej będzie pogrążać się jeszcze bardziej. Brak wykupu Wolskiego to prawdopodobne znów druga ósemka w tabeli w przyszłym sezonie, gorsza frekwencja, mniejsze wpływy. W skali znaczenie większej niż 0,5 mln Euro. To też trzeba brać pod uwagę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Markus, gdy graliśmy bez Wolskiego, zawsze była górna ósemka. Gdy z Wolskim, to niestety dolna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Idąc tym tropem bez Wolskiego trzy razy spadliśmy z najwyższej klasy rozgrywkowej
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Teraz juz zaczeło sie .......enie i odejscie od tematu.
Jak ktos uwaza ze metoda o ktorej pisal Jedrek jest chujowa jegp prawo, ja uwazam inaczej-moje prawo. Stan na dzis jest taki ze Rafała nie ma z Wisła i na 99,9% nie będzie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I z tym się trzeba liczyć.....
Z drugiej strony ,nie widzę,żeby ktoś się o Niego bił,a myślę za małe pieniądze ( szybko by się dogadał inwidualnie ) mógłby wrócić do swojej Legii,która wyrażał Nim zainteresowanie.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
I na tym proponuję zakończyć temat. Skoro nie wykupiliśmy go mając w ręku asa, to z pewnością również nie wykupimy go mając na ręku same blotki.
Zresztą widać, że kontraktowani nowi zawodnicy (Mójta, Zachara być może Danch) są wyraźnie dobierani do składu pod kątem gry bez klasycznego rozgrywającego (trzech stoperów + 2 wahadłowych bocznych obrońców (Mójta - Jović) plus wysoko grający skrzydłowi (Małecki/Boguski/Guerrier/Zachara), w środku Mączyński/Popović z przodu Brożek/Ondraszek/Zachara. Wygląda na to, że klub raczej robi dobrą minę do złej gry i ewentualny 0,01 % szans na pozyskanie Wolskiego będzie wówczas, gdy nikt nie będzie chciał go kupić za większe pieniądze niż oferuje Wisła, a Viola stwierdzi, że Wolski jest jej niepotrzebny. Z polskiej ligi jeżeli Lechia będzie chciała to przebije bez problemów naszą ofertę, tak jak zrobiła to wówczas, gdy zakontraktowała Chrapka, który w odróżnieniu od Wolskiego jest Wiślakiem.... Tak to mi wygląda.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Według mnie dramatyzujecie. Brak jakichkolwiek wieści na ten temat jest paradoksalnie dobrą wieścią.
Jakby Viola już postawiła na nas krzyżyk to dawno byłby dopięty transfer Wolskiego do innego polskiego klubu (myślę, że taka Lechia już dawno wysłała ofertę). Nie zdziwię się jak warunki transferu są już dawno dopięte tylko Viola czeka na przelew i wtedy transakcja zostanie ogłoszona. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wg. mnie Viola nie postawiła na nas krzyzyka, tylko po prostu ma nas w dupie. Znaczy się nie nas, tylko tego co sie tam dzieje z Wolskim. To jest chłopak trzeciego sortu u nich, wiec moze w którąś niedziele usiądą do sprzątania papierów, a tam odnajdą mega biedną ofertę Wisły rozpisaną w dodatku na raty. Wtedy może tą oferte dadzą pani sprzątaczce by nad nią uklękła bo oni bawią sie w transfery liczone w milionach euro a nie jakies marne kilkaset rozpisane na raty z dziwnym klubem.
E: Kwolfie : w zimie Wisła postępowała jak gracz.A teraz postępuje jak cinkciarz. Takie moje zdanie
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.06.2016 o godz. 12:02.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnie dwa (obecne i poprzednie) okienka sprawiły, że ufam osobom decyzyjnym w Wiśle, że mają pojęcia o przeprowadzaniu transferów.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 14.06.2016 o godz. 11:45.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Czy nikt nie wpadł na jedna rzecz ? Jak myślicie, która ze stron chciała zapis w kontrakcie o rzekomych odstępnych 500tysE za transfer definitywny. Chyba nie Viola ? To by bylo trochu nielogiczne. A jeśli Wisła, a raczej Wisła, to po co chcieliśmy taki zapis ? Zeby go olać ? nie widzi mi sie to.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Wolski ma w Violi kontrakt do czerwca 2017, czy Dunin poważnie myśli, że Fiorentina będzie się bawić się w przedłużanie kontraktu z zawodnikiem, którego mają gdzieś i wypożyczanie go na kolejny rok do Wisły?
Toż to trzeba mieć ku*wa zero wyobraźni. Jest u nas do 30-ego czerwca, bo taka jest umowa, a później Viola sprzedaje go za realne pieniądze do jakiejś Lechii, czy kto tam inny się zgłosi. Jak zwykle, kombinatorstwo i pie*dolenie, a dobrzy zawodnicy żegnają się z nami szybciej, niż Dunin jest w stanie wypowiedzieć słowo "negocjacje". |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Fiorentina się nie odzywa bo nie jesteśmy dla niej w tym momencie strona do rozmów. Mieliśmy prawo wykupu a my zaproponowaliśmy wypożyczenie....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wolski już niestetety u nas nie zagra. Nie ma się co oszukiwać w tej kwestii. No nic, kurewsko go szkoda, ale przecież nie odwrócimy się od drużyny przez to, że jakiś grajek (nawet bardzo dobry) od nas odchodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pisałem wyżej " Biała Gwiazda nie skorzystała z prawa do wykupu zawodnika, które wygasło 15 maja" i tyle w temacie koniec kropa trzeba z tym się pogodzić.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale mnie w....ia takie slodkie pierdzenie....
i jeszcze ten tekst"sprawa wolskiego ma sie wyjasnic do 30.06" ....a a dokiedy niby miala sie wyjasnic do sylwestra ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Panowie po pierwsze polityka ze tak to powiem .................ku....restwo bo jak to nazwać. Wisła sprzedaje piłkarza na przykład za milion pieniądze ze sprzedaży idą do TF w ramach spłaty długów tak, tak tych zakup Wisły został zapisany jak dług WISŁY względem TF .I co dalej z tego miliona jest udzielana pożyczka na 30 procenta następnie jest kupowany koleiny piłkarz ,i tak się produkuje dług .Bez tego procederu Wisła nikogo nie kupi . Po drodze zarabiają KAPKI I INNE PASOŻYTY.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
to tzw. kroplóweczka
co wy ....a nie przejrzeliscie jeszcze naszych dyrektorskich asów przestworzy? Oni negocjuja nawet z kupa w kiblu. A Wolski przyjdzie jak mu sie kontrakt skonczy i nikt go nie bedzie chciał bo tylko tak kupujemy. Nie wierze w Dancha bo za niego trzeba zapłacić. Gergel bardziej prawdopodobny bo moze sam rozwiąze umowe z Górnikiem. Bramkarz przyjdzie jak trafi sie okazja, czytaj jak sam Paweł Kieszek przyjedzie do Krakowa i powie ze zagra za tyle ile mozemy mu zaoferować ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|