|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Poza tym ja pamiętam jak para Kapka-Mandziara robiła "transfery" do Wisły. Tylko, by o tym poczytać to trzeba poczytać trochę o najnowszej historii Wisły. . ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Furman gra tak jak wyglada. Czyli jak ....a.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Fakty są takie że jeden i drugi przyczynili się do ich spadku.Pzdr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Owszem ma świetną wrzutkę, pewnie wykonuje karne, może szykują go do ustawienia 3-5-1 z dwójką ofensywnych bocznych obrońców. Nie wiem, zobaczymy jak się wprowadzi do zespołu, nie ma co się oszukiwać Wisła to będzie dla niego przeskok i to duży. Zwracam jednak tylko uwagę, że jego dorobek jest praktycznie lepszy od napastnika który grał w tej samej drużynie co on. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Z jednej strony przymierza się do Wisły dwóch 30-latków, zawodników defensywnych z obu zdegradowanych klubów i nie napawa to optymizmem. Z drugiej strony, uczciwie trzeba przyznać, że to zdecydowanie wyróżniający się piłkarze z tych klubów - cóż, kokosów u nas nie ma, zarówno Danch i Mójta byliby przyzwoitym uzupełnieniem kadry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie dość, że stary amikorz to jeszcze chujowy w obronie. A pytanie, czy w ogóle zrobi drugi taki sezon na poziomie E-klasy w takim wieku.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zastanawiam się o co Wisła ma się bić w przyszłym sezonie bo nazwiska, które łączne są z klubem delikatnie rozjeżdżają się z oczekiwaniem walki o coś więcej niż utrzymanie. Poziom sportowy zespołu nie da się podnieść sprowadzając zawodników z klubów, które zleciały z ligi zwłaszcza, że nie są to gracze rozwojowi.
Widać, że staramy się uzupełnić skład a nie wzmocnić to zresztą dużo mówi o podejściu właściciela do klubu, który będzie obchodził w przyszłym roku jubileusz i jednocześnie nasz trener zdążył już udzielić wywiadu, że Wisła będzie grała o MP - dodałbym jak każda drużyna w Ekstraklasie ale nie z tym materiałem ludzkim. Podejrzewam, że po powrocie z urlopów zacznie się testowanie bezrobotnych zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mójta+Wasyl+Danch - nie idźmy tą drogą.
Jeden starszy (Danch) wystarczy, a inne wzmocnienia to niech będą kopacze max. 25 lat. Mamy już z klubu 30+ Głowę, Brożka, Guzmicsa, Boguskiego - tylu wystarczy
Ostatnio edytowane przez arti : 26.05.2016 o godz. 05:12.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Ja radzilbym spojrzec, i to w miare szybko na obroncow beniaminka ekstraklasy w przyszlym sezonie Wisly Plock, a zwlaszcza bocznego Patryka Stepinskiego, lat 21. Trzeba bedzie go wziazc ostro w obroty bo ekstraklasa to niestety, ale juz nie zabawa, ale ten czlowiek to lepsza opcja niz dzisiejszy sklad Wisly, ktory mijany jest pacholki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja nie uważam żeby Mójta to była zła opcja. Owszem, ma 30 lat ale tak z 3 sezony jest w stanie pograć na dobrym poziomie. On i Szczepaniak to byli jedyni ciekawi piłkarze w Podbeskidziu. Co do wieku naszej kadry. Dla Arka to będzie ostatni sezon. Nie wiadomo co z Pawłem czy Rafałem Boguskim (mają kontrakty tylko na 1 rok). Tak że może się okazać że Mójta będzie najstarszy za rok w zespole.
Ja ten transfer rozumiem tak - mamy kasę na max 1-2 piłkarzy młodych a już ogranych (jak np. Wolski). Na resztę pozycji musimy szukać darmowych okazji. Mogą to być no name z Bałkanów, albo wyróżniający się piłkarze ekstraklasy/I ligi. Takim piłkarzem jest Mójta. Mogliby to być młodzi piłkarze z niższych lig - ale tu wiemy że czasem to loteria (sprawdzi się/nie sprawdzi) - a przede wszystkim tacy piłkarze potrzebują czasu. Mójta od razu wchodzi na boisko i gra. Zresztą pozyskanie Mójty nie wyklucza szukanie innych młodszych piłkarzy. Jak wiadomo, od lat uważam że powinniśmy również stawiać na młodych piłkarzy (wychowanków, czy z niższych lig). Ale tu potrzebny jest lepszy scouting + cierpliwość. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Chciałbym jedynie dodać, że moim zdaniem lepiej sprowadzać wyróżniających się piłkarzy z ekstraklasy niż jakichś nonameów, jakichś pseudoeksperymentów Zdzisia Kapki. Zgadza się. Musimy zabezpieczyć tyły na najbliższy sezon plus Wolski, a wtedy będziemy bić się o puchary. Powód: dodana treść.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 26.05.2016 o godz. 08:58.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zabezpieczeniem tyłów nie nazwałbym ściągania typa który nie umie bronić. No i ma 30 lat. No i prędzej Alan Uryga zaliczy dokładne podanie do przodu niż on zaliczy drugą taką rundę.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Nie wiem czy już była mowa o tym ,ale Wolak ma kosztować jednak 800tys.euro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Coś więcej na ten temat?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Odnośnie Mójty, raczej z niego skrzydłowego nie zrobimy, więc albo Wdowczyk nauczy go grać lepiej w obronie albo będziemy seryjnie nękani przez rywali po jego stronie defensywy. Słyszałem że w PBB miał głównie atakować a nie bronić. Wyszło jak wyszło....
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 26.05.2016 o godz. 09:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może będziemy grali systemem 3-5-2, albo 3-4-3, bo Wdowczyk ostatnio też takie rozwiązania próbował zastosować.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mójta to nie jest boczny obrońca, który w spotkaniach z czołówką będzie grał bezbłędnie. To jest słaby zawodnik, gdzie on zresztą wcześniej grał? Odra Wodzisław, Sandecja etc.. sama czołówka Ekstraklapy. Przede wszystkim zainteresowałbym się zawodnikami młodymi ale grającymi na określonym poziomie w I lidze, na których w przyszłości moglibyśmy zarobić i którzy mogą się u nas rozwinąć. Dodatkowo poszukajmy młodych gości w Czechach, Słowacji, Bułgarii i Rumunii - na zawodników dobrych z Serbii czy Chorwacji nas nie stać.
Jeżeli Wolski faktycznie miałby nas kosztować 800 tys euro to uważam, że trzeba byłoby się nad sensem jego sprowadzenia mocno zastanowić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A weź ....a przestan .......ic...
To co się stało z tym forum to jakas kpina i masakra. Sami znawcy,fachowcy,informatorzy,ludzie majacy dojścia i Ci z info telefonicznego.. Sami z pomysłami takimi ze ....a az ciężko się nie zasmiac... Czytam o Tytoniach,Rybusach,Dossach Juniorach,Stilicach I Meliksonach to az slabo się robi... Kiedys,te kilka lat temu to było ....a prawdziwe forum,stara ekipa i poważni ludzie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
I Wasilewskich! Zapomniałeś o Wasilewskich
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Powód: Taki cytat
Ostatnio edytowane przez Gero : 26.05.2016 o godz. 13:36.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mnie nie chodziło o ustawienie tylko o hipotetyczne ściąganie dość leciwych gości, na których już nie zarobimy i też moim zdaniem nie są tak dobrzy żeby nas wepchnąć na pudło.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.05.2016 o godz. 15:16.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Mójty, Wasilewskie, Dossy Juniory będą wam odbierali smak życia. Sadlok was tak nie wyruch... jak was Mójta wyru...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() ..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Danch i Mojta- podstawowi obroncy druzyn ktore wlasnie z hukiem spadly z ligi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, że ciężko się z tym pogodzić, ale moim zdaniem to optymalne rozwiązanie na najbliższy 1-2 sezony. Danch mógłby pograć jeszcze dłużej. Spokojnie. Na chwilę obecną Wisła musi się odbić finansowo, dlatego piłkarze może nie będą fantastyczni, ale mimo tego - iż odchodzą z grona spadkowiczów, to w swoich drużynach w ich liniach obronnych byli ważnymi postaciami, jeśli nie powiedzieć - najlepszymi piłkarzami w swoich formacjach ich drużyn. Dlatego warto w nich zainwestować, bo mają doświadczenie gry na polskich boiskach, a to też ważne.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|