|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Moim zdaniem Głowa jest dobry na ławkę, bo każdy może go brać jak chce, jest ZA WOLNY i wprowadza złą atmosferę w obronie.
![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wprowadza złą atmosferę w obronie. Żesz kuerwa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Prawde mowiac, to obrona bez Glowackiego radzila sobie calkiem niezle, a Arek mimo wszystko kilka (to jest bardzo grube kilka) bramek w tym sezonie za.......il.
Oczywiscie jest wciaz niezbedny, ale to mimo wszystko nie jest Cannavaro i w kazdym meczu przysadzi jakiegos babola po ktorym tylko siasc i zaplakac. Glowackiego mozna i nalezy krytykowac, to nie jest swieta krowa. Kapitan zespolu i dobry duch, wieloletni i zasluzony Wislak, ale nie udawajmy ze jest obronca wybitnym. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Lepszego obrońcy długo mieć nie będziemy... Szanujmy Arka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Jeśli już rozglądacie się za bramkarzem, to niech będzie dużo lepszy od Miśka, a nie chłopak tracący bramkę na mecz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Problem z bramkarzem polega na tym, że to czy traci bramki nie zależy tylko od niego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mowa o obecnej formie Arka a nie o choćby sprzed 3 lat, czy też 7. Na ten moment Arek jest przeciętny, z tendencją do baboli. Jako zmiennik jak najbardziej. Jako podstawa obrony, niestety już nie.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Żartujesz? Kto jest niby gorszy? Kujawa, Żemło.... Czekaj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
W takim razie należy znaleźć skróty wszystkich meczów w jakich grał Kieszek i zobaczyć czy popełniał błędy czy nie miał nic do powiedzenia przy traconych bramkach. Jeśli skrótów nie ma to możemy opierać się wyłącznie na statystykach.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Markfire20 : 19.05.2016 o godz. 04:13.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pojebawszy? Skoro Głowacki taki słaby to ja nie mam określeń na Guzmicia, który notorycznie zawalał nam mecze czy też Sadloka ( np. czerwień z Lechem), czy nawet ostatnie mecze co to ciągle tracił piłkę w dryblingach, ucinał się czy źle krył. Zawsze się znajdzie coś na któregokolwiek piłkarza, nawet na Wolaka i Małego, ale nie jesteśmy Realem, żeby tak narzekać. Głowa to filar i nie wierzę, że będzie siedział na ławce w przyszłym sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie gra lepiej od Guzmicsa czy Sadloka. Co nie znaczy że oni grają rewelacyjnie na tej pozycji - w tym problem. A poza tym mam nadzieje na nowego środkowego obrońcę np. Dancha.
(Głwacki tez sporo zawalił - choćby bramkę w derbach)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 19.05.2016 o godz. 07:03.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego będę powtarzał jak mantrę, że potrzebny na gwalt pomocnik, który potrafi grać w obronie ale nie Ala Uryga, który nic nie potrafi. Obrońcy to ostatni zawodnicy na drodze przeciwnika do naszej bramki ( nie licząc bramkarza ). Cały sezon w naszą obronę każdy wjeżdżał jak chciał, może poza kilkoma przypadkami ( Leczna jak nie chcieli grać itp). W pierwszej połowie sezonu spowodowane to było Uryga w środku pola. Głowacki często wychodził przed naszego ancymona Alana, widząc jego nieporadność. Od Wdowczyka to w ogóle nie ma nikogo takiego w środku, nawet Urygi, od którego mogłaby się odbić piłka. Liczba traconych bramek to nie przypadek ale proszę zauważyć że graliśmy z ogórkami. Wdowczyk dobrze o tym wie i wie, że mamy dużo lepsza ofensywę od tych ogórków więc mógł sobie pozwolić na typowa wymianę ciosów ale na przyszły sezon z lepszymi drużynami może być ciężej grając praktycznie tylko dwoma broniacymi ( nie licząc bocznych ) jeśli chcemy o coś powalczyć. Prawdopodobnie jednak nie chcemy i dalej to będzie tak wyglądać. Na uniknięcie spadku wystarczy na 100, mozliwe, że na grupę mistrzowska ale na nic więcej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakbyś nie wiedział bardzo się cieszyłem że Głowa przedłużył umowę. Dzięki temu będzie mógł zostać rekordzistą z największą ilością występów w Wiśle. Brakuje mu tylko około 15 meczy ![]() Tak ze zluzuj gościu. Bo czym innym jest sentyment i szacunek do piłkarza, a czym innym chłodna ocena jego gry. Bo opieranie środka obrony na wiekowym Arku to nie najlepsza strategia. ![]()
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
To na kim oprzeć obronę, jak nie na Głowackim?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Na Urydze. Mlody, perspektywiczny, wonderkid w fmie. 400 tys. ojro wartosc na transfermarkt, a tam sie nie moga mylic
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Najlepiej by było oprzeć obronę na kimś młodszym, ale żeby Głowa też grał, mógł nauczyć ich rzemiosła. Danch jest całkiem spoko opcją - chyba, że przyjdzie ktoś z zagranicy, ale ten transfer musiałby być równie udany co transfer Jovicia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Ktoś tu pisał o Szczepaniaku, potem ktoś dodał że wącha się z Cracovia, i miał rację - Szczepaniak oficjalnie w Cracovii. A szkoda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Szczepaniak jak Szczepaniak
Ze wszystkich sił starałbym sie sciagnac Arkadiusza Rece z Płocka Po zobaczeniu jak ona gra majac 20 lat, to tego ze bedzie lepszy od Peszki czy Mierzejewskiego jestem praktycznie pewien ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Już od roku wielu widziałoby go u nas. I zreszta słusznie. Najpóźniej w grudniu zmieni Wisłę Płock na czołówkę naszej ligi. Facet ma gaz, przyśpieszenie, technikę i ogółem papiery na najlepszego skrzydłowego ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Gdzieś czytałem, że ma świetne wyniki w testach zarówno w szybkości jak i wytrzymałości, co wcale nie jest takie częste. No ale o tym, że to wielki talent wiadomo przynajmniej od 2 lat.
Ogromnie żałuję Czerwińskiego. Mieć takiego obrońcę pod nosem i za darmo, a nawet w żaden sposób nie nawiązać kontaktu. Teraz dołożylibyśmy tylko Dancha i z obroną spokój na kolejne sezony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zapominacie, że interesujemy sie Mójtą , który jest ogranym ligowym lewym obrońcą.Do środka przejdzie Sadlok i z Danchem stworzy pare stoperów.Co do zawodników z niższych lig to zdecydowanie ofensywny pomocnik Damian Warchoł z Rakowa.https://www.youtube.com/watch?v=m1GXhzCxnFY
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.05.2016 o godz. 23:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Boże, Mójta jako LO w formacji z 4 w obronie to jest dramat, bo nie umie w defensywę, a za stary jest, żeby się tego nauczyć. Sadlok na ŚO to proszenie się o kłopoty, Danch to DP z konieczności grający w obronie, nie na odwrót.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mójta w wywiadzie mówił, że marzy o Lechu. Teraz się o niego "modlicie" a później będzie płacz, że "amikorz w Wiśle".
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|