|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dobrze, ze przy tym podaniu Guzmicsa Miskiewicz nie trafił w nogi Gergela, jak szedł na pilke to ja juz mialem strach w oczach, widziałem czerwona kartke i gre w 10tke.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
To samo z Ruchem bylo przy bramce Stepnia. Takze brawo za zachowanie przy tych wyjściach, opanowanie i nie skoszenie równo z trawa zawodników co na 99% oznaczałoby czerwo.
Jesli juz jesteśmy przy bramkarzach to szczere brawa ode mnie dla Kasprzika. Co ten gość wybronił to nie moge ( przy golu Wolskiego, główka Wolskiego i główka Zdenka z rożnego - strzał Cywki był tragiczny, już lepiej było podawać do Zdenka.) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie mniej jako podwieszony ,rozrzucajacy piłki Brożek,to moim zdaniem to jest to w obecnym wieku,bo doświadczeniem chyba bije wszyskich(w ofensywie). ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Rysiek ewidentnie ma problem z koncentracją przez 90 minut. Nie wiadomo kiedy może coś spieprzyć.
A co do Boguskiego: Bramka na 2:1 to szybkie wznowienie z rożnego, a bramka na 3:1 to szybkie zgranie głową do Małeckiego. Niestety wiele osób nie docenia tego jak ważny jest Boguski w tej drużynie. A jeśli już szukamy prawoskrzydłowego, to może warto tam spróbować Bartosza? Gole w rezerwach strzela, fizycznie wygląda bardzo dobrze. Jeżeli tylko ogarnął by dokładne dośrodkowania i odrobinę gry kombinacyjnej to z Bobanem mogli by na prawej ciekawie pogrywać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mam do oglądnięcia drugą połowę. Gdzie można zobaczyć? Kiedy retransmisja w C+? Dzięki za każde info....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Własnie na Canal+ Sport 2 bedzie transmisja całego meczu, odbywaja sie rozmowy z trenerami i zaraz startuja z meczem
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.04.2016 o godz. 10:55.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ponieważ pyszczyłem na powrót Małeckiego więc znowu piszę brawo Patryk Małecki dla mnie najlepszy zawodnik na boisku.
Zmiana Wolskiego ryzykowna ale dobrze że tak się podziało gramy w środę i trzeba rotować składem. Rysiu taki jest czasem zgram wspaniale ale to nie jego pierwszy błąd tego typu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Też wyśmiewałem powrót Małeckiego. Odszczekuję...
Wczoraj mecz wyglądał tak, że gdyby Małego nie było na boisku teraz płakalibyśmy po porażce. Graliśmy fatalnie - pewnie to wina zmiany ustawienia. Pozostaje mieć nadzieję, że to zaprocentuje na przyszłość. Guzmics prezentuje typową obniżkę formy przed szukaniem najwyższej na ME we Francji. Szkoda, że naszym kosztem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mecz pokazał, że jesteśmy tam gdzie jesteśmy nie przypadkowo.
W drugiej połowie kilkanaście minut rozpaczliwej obrony z najsłabszym zespołem ligi. Gramy kosmicznie kilkanaście minut a potem kosmiczne dno. Gdyby nie Małecki... Nasza gra od wielu sezonów opera się wybłyskach formy kilku graczy. Gdyby nie Melikson, gdyby nie Stilić, gdyby nie... Żeby mieć kolejną przyjemność odszczekiwania zarzucę tezą, że Małecki utrzyma formę do końca roku a potem zjazd. ![]() Jesienią mieliśmy koszmarne braki kadrowe, teraz mamy braki kadrowe. Jak ktoś myśli poważnie o czymś więcej niż rozpaczliwa walka o górna ósemkę to: pierwszy bramkarz, solidny środkowy obrońca taki, który od razu wejdzie w role głównego dyrygenta obrony, prawoskrzydłowy to minimum. Nie uzupełnienia składu tylko wzmocnienia. No i Wolski oczywista. Dariusza nieco pogięło z tą gra trzema obrońcami. Takie eksperymenta to w sparingach a nie w kluczowym meczu w walce o utrzymanie. Teraz tylko rozjechać drugiego potencjalnego spadkowicza i można nieco spokojniej myśleć o następnym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 18.04.2016 o godz. 13:29.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że wczorajsze słabe momenty były spowodowane zlekceważeniem przeciwnika. Zarówno trener - zdjęcie Wolskiego, piłkarze, oddanie inicjatywy oraz nonszalanckie zagrania w polu karnym, jak i kibice ( ktoś nawet obstawił 9-1 w typerze dla Wisły) podeszli z lekką wyższością do rywala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Moim zdaniem chciał oszczędzić Wolskiego na środowy mecz i jeśli w środę też będziemy prowadzić to też go zdejmie żeby go oszczędzić na następny mecz
Kiedy Mączyński wraca ![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Podoba mi się u trenera Wdowczyka że nie boi się eksperymentów. Tak jak wczoraj - gramy 3 obrońcami. Kontuzje łapie Pietrzak - od razu wchodzi młody Bartosz. Jestem zadowolony bo wygrywamy pomimo tego że nie dominowaliśmy przez cały mecz.
Owszem mecz może nie był piękny - ale był zwycięski. Górnik jedyne zagrożenie jakie stwarzał to po stałych fragmentach gry. A gdyby nie mega babol Guzmica to pewnie spokojnie kontrolowalibyśmy mecz i wygralibyśmy bez większej nerwówki. BTW Elektryczny Guzmics + wiekowy Głowacki to nie jest dobra para stoperów. Środek obrony mamy na prawdę słaby. Ratuje nas to że mimo wszystko większość meczu to my atakujemy. Żeby nie szukać jakichś drogich i niedostępnych opcji napiszę - Danch z Górnika + Malarczyk po nie udanych wojażach w UK i już mamy lepszy środek obrony niz obecnie. (Głowacki w wieku 37 lat to już nie jest nawet ten Arek z przed 3 sezonów). ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Jeśli w przyszłym sezonie mamy być mocniejsi, musimy odpowiednio przepracować ten okres. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Teraz trzeba szybko wygrac,zapewnic sobie utrzymanie,i juz budować zespoł .Potenciał jest .
Tylko szykuje sie wymiana stoperów bo Glowacki i Guzmics nie dają juz powoli rady.A temu drugiemu to sie dziwie ,ze tak obniżył loty. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Umiejętności techniczne faktycznie na niskim poziomie, ale umiejętność poruszania się, ustawiania, instynkt i determinacja to czołówka ekstraklasy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Liczby go bronią (zresztą nie tylko, bo z Górnikiem przeszły przez niego dwie akcje bramkowe, co nie wlicza się w staty) i na tym skończmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wszystko to może s.......ić brak przyjęcia, co ostatnio zaprzepaściło szanse sam na sam
![]()
POZnan* - miasto pedalskich doznań
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dlaczego w drugiej połowie było skandowane "Piłka nożna dla kibiców" i "Zawsze i wszędzie..."? Działo się coś?
![]()
Bramki byłych Wiślaków grających obecnie w ligach zagranicznych oraz informacje o byłych ligowcach -> https://twitter.com/misticotsw
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
I masz rację - nie pozwól, żeby fakty wpływały na zmianę Twoich poglądów. I Głowackiego. I Brożka. A prawda jest taka, że wielu piłkarzy się u nas ostatnimi laty odbudowało. Nawet bardzo wielu. Bierzemy na przykład takiego Sadloka i w krótkim czasie staje się topowym obrońcą ligi. Albo Stilicia. Albo Wolskiego. Czasem warto trochę realniej spojrzeć na naszą ligę. Tutaj naprawdę niewiele trzeba, żeby zabłysnąć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.04.2016 o godz. 13:01.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A to dlatego oni siedzieli na G3 a nie w sektorze gości?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tak dlatego, weszli dzieki naszej pomocy.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|