|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Gra Małego w ostatnich meczach to dowód, że kompletnie nie znam się na piłce nożnej. Hats off!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Patryk Małecki - czapki z głów. Największy optymista nie przewidziałby powrotu Małego w takim wydaniu.
Guzmics - niby solidny, niby ok, a facet zawalił w tym sezonie już zdecydowanie za dużo goli. Głowacki - coraz mniej pewny, wieku się nie oszuka. Niefajna i niepotrzebna spina do Sadloka, w ogóle nie w stylu Głowy. Transfer środkowego obrońcy to powinien być priorytet na letnie okienko. Ściągnięcie z boiska Wolskiego - dlaczego? Gra się totalnie posypała i Górnik tak nas gniótł, że tylko cudem nie straciliśmy bramki na 2:2. 3 wysokich silnych chłopów na obronie a Górnik dochodził praktycznie do każdego dośrodkowania i zabrakło im jedynie odrobiny szczęścia. To jest zdecydowanie do poprawy bo straciliśmy w tym sezonie za dużo bramek z podobnych sytuacji. Najważniejsze 3pkt, ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Niech Guzmic zabłyśnie na EURO i niech go Chińczycy kupią za 1-1.5mln EUR, żeby było na dwóch stoperów...
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Małecki przede wszystkim bardzo dojrzał piłkarsko oraz jako człowiek, choć niepotrzebna pyskówa z górnikami za którą mógł dostać żółtko. Najlepiej jego dojrzałość podsumowuje bramka na 3:1, stary Małecki schował by głowę między nogi i zapie... na bramkę albo wykiwał się poza linię a tutaj chłop pomyślał. Patryk jest też bardzo dobrze przygotowany fizycznie, kiedyś pamiętam jak przesadził na siłce i był strasznie wolny teraz jest szybki i wytrzymały. Podsumowując Panie Małecki czapka z głowy i oby tak dalej.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
mamy jeszcze sporo meczy, a Wolskiego zaczęli rywale mocno kopać po nogach. Ryzyko ściągnięcia Rafała to nic innego jak uchronienie go przed atakami drwali. Nawet zszedł w momencie, gdy była przerwa w grze po faulu na nim
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Małecki - > pojawienie się dziecka, kontuzja oraz twardy charakter, pewne przewartościowanie siebie dało efekt jaki widzimy.
Ogromne brawa za serce i umysł(może poza pyskówką) Nie wiem czy widzieliście ale gralismy 3-5-1-1 lub 5-3-1-1 - Głowa - Guzmicz - Sadlok w środku obrony a na bokach Boban i Pietrzak. Bardzo ciekawa opcja, wyglądało to rozsądnie oprócz 15 minut gdy Górnik na Nas siedział i modliłem się do wszystkich Świętych o pomoc i przybył -> Mały z super rajdem i Zdenek z patelnią |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co do zdjęcia Wolskiego, to pewnie dowiemy się więcej po konferencji prasowej.
Sporo błędów w obronie i niedokładności. Szczególnie ta bramka dla Górnika, to jakiś dramat. Nie zmienia to jednak faktu, że wynik idzie w świat i kolejne ważne punty przybyły. Ogólnie nudą z boiska nie wiało i sporo się działo. Kante ciekawe dziś się prezentował. Ciekawe, jaka będzie jego przyszłość w naszej lidze po spadku Górnika? Bo z taką grą, to nie wiem co by się musiało wydarzyć, żeby się utrzymali Narzekaliśmy, że będzie mało ludzi i faktycznie tak było. Mimo to atmosfera, jak niedzielne popołudnie całkiem fajna i Ci co nie byli niech żałują. Macie szanse odrobić zaległości na meczu z Termaliką. Chociaż coś mi mówi, że zapału takiego, jak przed Zagłębiem też nie będzie... Ktoś wie, co przydarzyło się sędziemu przed meczem? Sobotni kac czy coś poważniejszego?
Ostatnio edytowane przez Vinci : 17.04.2016 o godz. 20:32.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Guzmicsa zaraz po Euro sprzedać, gość jest mega cienki. Potrzebujemy lepszego stopera. Dużo lepszego. Kolejny gol jego, który to już w tym sezonie? Boguski dzisiaj w ogole byl na boisku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Najważniejsze 3 pkt. Szkoda za to Bartosza na ławce, bo widać, że jak chłopak wchodzi to nie ma sentymentów i gra całkiem przyzwoicie.
Wielki szacun dla Małego i Zdenka. Zapierdalają za trzech. Nie wiem, ale mnie jakoś cały czas nie przekonuje Popovic. Wróći Mąka to na szczęście siądzie sobie Denis na ławie.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.04.2016 o godz. 20:43.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Trójkąt Popowic-Glowa- Gumiś grają słabo i dlatego co mecz tracimy bramki. To tutaj potrzebne są wzmocnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Co do sędziowania - karny dla nas po strzale Pietrzaka.
Jak Górnik spadnie, to robić co się da, żeby wyciągnąć od nich Dancha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Oglądając mecz a nie patrząc na sam wynik można stwierdzić że zwycięstwo było dość szczęśliwe. To co wyprawiali w drugiej połowie do strzelenia trzeciej bramki......ehhhh całe szczęście że to był tylko górnik bo mogło by nawet nie być remisu. I jeszcze jedna rzecz, kiedy ostatni raz Wisła wygrała bez Brożka w składzie.
Ostatnio edytowane przez sl@y : 17.04.2016 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak. Miał kluczowe podanie przy akcji bramkowej.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mi najbardziej szkoda sytuacji, w której Wolski główkował w sytuacji "sam na sam" prosto w bramkarza... Ta bramka dałaby oddech, a tak, to kolejna nerwówka... Guzmic coraz gorszy, ale jak sobie pomyślę o Urydze albo Kujawie... brrrrrr <ciarki>
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Guzmics to jest ostatnio jakiś dramat. To jest ....a dramat. Przykro mi, ale powinien siąść na ławce, bo teraz to jego gra jest ze szkoda dla drużyny.
Ogólnie słaby mecz, dobrze że wygrany. Nie jestem przekonany do tego 3-2-1-3-1 bo tak to chyba wyglądalo w zamyśle. no ale kiedy eksperemyntować jak nie teraz. Może to po prostu Pietrzak nie miał na tyle jakości do takiej gry . Spaść nie spadniemy raczej, więc można sobie pozwolić na takie roszady. Ze strony Jovicia, klasycznie już wyglądało to dobrze. Bogusia dziś pierwszy raz zobaczylem przy trzecim golu, chłop zniknął. Nerwówka 60-75 z takimi ogórami nie powinna się zdarzać. Frekwencja - dramat i kompromitacja. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Na koniec dodam jeszcze jedną konkluzję...tak akcja Cywki, to niemal symboliczna. Chłopak jakoś nie może się odnaleźć w Wiśle do dzisiaj... miał wyborną szansę na bramkę.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja i tak byłem w szoku, że w bramkę trafił. Najgorszy jest ten jego długi kontrakt, będziemy mieć dwóch darmozjadów (on i Crivellaro) na minimum 2 lata. Może chociaż w rezerwach się przydadzą?
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mały jest w konkretnym gazie, ciekawe ile zrzucił kilogramów od przyjścia z Pogoni
![]() Nasuwa się parę wniosków co do następnego sezonu: koniecznie musimy zatrzymać Wolskiego, znaleźć dwóch środkowych obrońców oraz skrzydłowego ze zmysłem do gry kombinacyjnej za Rafała. Do tego trzeba znaleźć sposób na pozbycie się z drużyny panów Crivellaro i Cywki. Nasza obrona jest totalnie elektryczna w tym momencie, Guzmics popełnia tragikomiczne błędy a Głowa jest już po prostu za stary na grę na tym poziomie, Sadlok wiemy jakie numery odstawia, solidny poziom oferuje w tym momencie jedynie Boban. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Żenująco mało Nas dzisiaj było... choć i tak więcej niż "starozakonnych" w najlepszym sezonie po wojnie...Śmiać się czy płakać..
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
To było wiadome i wiele osób o tym pisało, że frekwencja zakręci się wokół tych 10 tysięcy, czyli tylu, ilu obecnie jest kibiców chodzących regularnie na mecze, a nie np. na takie, jak z Zagłębiem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To Guzmics popełnił bład przy bramce Gornika, jedynym celnym ich strzałem w tym meczu? bo z przeciwnej strony boiska nie było widac. Gosc jest katastrofalny i druga sprawa tyle razy powtarzałem nie bawic sie w podania w obronie a oni robia dalej to samo i oczywiscie tak samo popełniaja błedy. A w drugiej polowie przez te 10 minut to jakies nieporozumienie, Miskiewicz oczywiscie dobrze wykopac pilki nie potrafi i z tego chyba z 4 czy 5 kontr szło i o mało nie skonczylo sie strata drugiego gola. Musi ich Wdowczyk mocno zjechac za taka postawe na szczescie udało sie strzelic na 3 i zakonczyc ten mecz. Jak nastepne dwa mecze wygramy to juz raczej bedziemy mogli byc spokojni o utrzymanie. Walczymy teraz o wygranie grupy spadkowej, jestesmy w bardzo dobrej formie, pojawiaja sie małe błedy, ktore trzeba wyeliminowac i to wszystko.
O teraz dopiero zobaczyłem Szkoleniowiec Wisły odniósł się również do słabszej dyspozycji Richarda Guzmicsa. „Guzmics popełnił błąd w meczu z Ruchem, teraz też sprezentował bramkę przeciwnikom. Richard musi zacząć grać lepiej, w innym przypadku skończy się moja cierpliwość". Reprezentant swojego kraju, ktory prawdopodobnie pojedzie na Euro tak sie zachowywac nie moze Powód: edit
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.04.2016 o godz. 00:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Oj przerąbane jest być środkowym obrońcą zagrasz 15 bardzo dobrych meczy, masz najwięcej odbiorów z drużyny na sezon, wygrywasz wszystkie górne piłki w obronie i zdarzą ci się 2 słabe mecze to już wszyscy cie chcą sprzedawać i narzekają jaki to jesteś słaby. Pewnie gdyby Głowie się to dziś zdarzyło( a bywało że się zdarzało wcześniej) to ci wszyscy kibice oraz profesorowie futbolu radzili by zakończyć karierę. Idźcie po rozum do głowy i nie narzekajcie już bo mamy jeden z najsolidniejszych środek obrony w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Po zejsciu Wolskiego gra sie posypala, trzeba wyciagnac z gornika Dancha bo to super grajek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To był nasz 17 mecz z rzędu ze straconą bramką. Tylko sporej ilości szczęścia zawdzięczamy, że Górnik nie wyrównał w 2 połowie. W obronie jesteśmy elektryczni jak cholera. Ale to kuleje defensywna gra całego zespołu, nie tylko obrońców.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|