The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2016, 18:01
Jak słaba musi być liga norweska, że Ondrasek był tam królem strzelców?!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.04.2016, 18:09
A ja wam mowie, ze zabraknie dwoch punktow ktore mogł nam dac wykorzystany karny Brozka z Piastem
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 03.04.2016, 18:18
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A ja wam mowie, ze zabraknie dwoch punktow ktore mogł nam dac wykorzystany karny Brozka z Piastem
A ja ci mówię, że jak masz ciągle pieprzyć o tym samym to już lepiej nic nie mów.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.04.2016, 18:33
rafkur napisał(a):Wyświetl post
A ja ci mówię, że jak masz ciągle pieprzyć o tym samym to już lepiej nic nie mów.
Przeciez pierwszy raz o tym napisałem, nie wiem czemu sie pienisz
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2016, 19:02
Przeciez pierwszy raz o tym napisałem, nie wiem czemu sie pienisz
Nie personalnie na ciebie tylko ogólnie się pienię jak słyszę o karnym Brożka. Równie dobrze można pisać w kółko, że gdyby nie jego bramki to teraz bylibyśmy tam gdzie Górnik.
Nie jego karnego może braknąć tylko 10 kolejnych meczów granych bez pomysłu.

PS Nie zmienia to faktu, że nadzieja umiera ostatnia i ja ją dalej mam - i na ósemkę i na to, że tam też nie będziemy dla dekoracji.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.04.2016, 19:04
50%.........
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 03.04.2016, 19:04
Jeśli wygramy z Zagłębiem, a Jaga przegra jeden z dwóch pozostałych jej meczów to awansujemy.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.04.2016, 19:05
Od objęcia pracy przez Wdowczyka nie wierzyłem, że mamy szanse na tę ósemkę. Wydawało mi się niemożliwe żebyśmy wygrali 4 mecze pod rząd i do tego żeby masa meczy naszych konkurentów ułożyła się na naszą korzyść. Teraz tak na prawdę wszystko (no prawie) zależy od nas, jesteśmy bardzo blisko. Szok.

Z tego co widzę to nawet na Jagę się nie musimy oglądać ale wtedy jedyne założenie to oczywiście nasze zwycięstwo z Zagłębiem i wygrana Lechii z Ruchem. Jeśli Jaga jutro wygra i np z Piastem zremisuje lub wygra to przeskoczy wszystkich i ma 7 miejsce (39-41 pkt). Lechia wygrywa z Ruchem, my z Zagłębiem i o ósme miejsce tworzy się mała tabela.

Ktoś chce się pobawić w zrobienie małej tabeli Wisła-Lechia-Ruch-Jaga?
Jeśli Lechia wygra z Ruchem, my wygramy z Zagłębiem i Jaga wygra np jutro i z Piastem przegra/lub odwrotnie, jutro przegra a wygra z Piastem to wtedy 4 drużyny mają po 38 pkt. Wtedy z małej tabeli wchodzą dwa zespoły zajmując miejsca 7 i 8.
Tak jak pisałem, to dzielenie pkt jest trochę niesprawiedliwe i w....iające ale daje kurewsko dużo emocji. Jeszcze nie doszło do podziału a już dwie z tych czterech drużyn będą czuły się wielkimi przegranymi. Każdy o coś walczy, na górze walka o MP i puchary, na dole o jak najlepszą pozycję wyjściową w obronie przed spadkiem a na środku walka o pierwszą ósemkę. Kurewsko ciekawy system.

Mam nadzieję, że nie skończy się na wielkim smutku i braku awansu do ósemki. Po tylu meczach i emocjach gdybyśmy teraz mieli się obejść smakiem to by było chujowo. Warunki są 2-3. Po pierwsze oczywiście my nie możemy dać dupy, po drugie Jaga by mogła dać dupy i po trzecie Lechia musi dać (przy założeniu, że Jaga nie daje dupy) radę. Ale czymże są 2-3 warunki kiedy już w tych ostatnich kolejkach tych warunków się spełniło z kilkanaście?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 03.04.2016 o godz. 19:07.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 03.04.2016, 19:13
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Z tego co widzę to nawet na Jagę się nie musimy oglądać ale wtedy jedyne założenie to oczywiście nasze zwycięstwo z Zagłębiem i wygrana Lechii z Ruchem. Jeśli Jaga jutro wygra i np z Piastem zremisuje lub wygra to przeskoczy wszystkich i ma 7 miejsce (39-41 pkt). Lechia wygrywa z Ruchem, my z Zagłębiem i o ósme miejsce tworzy się mała tabela.
Tabelka troche skomplikowana będzie ale my ją przegramy z Lechią jedynie
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.04.2016, 19:19
Albo tego punktu ze zaczynalismy od -1.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.04.2016, 19:21
Od objęcia pracy przez Wdowczyka nie wierzyłem, że mamy szanse na tę ósemkę. Wydawało mi się niemożliwe żebyśmy wygrali 4 mecze pod rząd i do tego żeby masa meczy naszych konkurentów ułożyła się na naszą korzyść. Teraz tak na prawdę wszystko (no prawie) zależy od nas, jesteśmy bardzo blisko. Szok.

Ktoś chce się pobawić w zrobienie małej tabeli Wisła-Lechia-Ruch-Jaga?
Jeśli Lechia wygra z Ruchem, my wygramy z Zagłębiem i Jaga wygra np jutro i z Piastem przegra/lub odwrotnie, jutro przegra a wygra z Piastem to wtedy 4 drużyny mają po 38 pkt. Wtedy z małej tabeli wchodzą dwa zespoły zajmując miejsca 7 i 8.
Tak jak pisałem, to dzielenie pkt jest trochę niesprawiedliwe i w....iające ale daje kurewsko dużo emocji. Jeszcze nie doszło do podziału a już dwie z tych czterech drużyn będą czuły się wielkimi przegranymi. Każdy o coś walczy, na górze walka o MP i puchary, na dole o jak najlepszą pozycję wyjściową w obronie przed spadkiem a na środku walka o pierwszą ósemkę. Kurewsko ciekawy system.

Mam nadzieję, że nie skończy się na wielkim smutku i braku awansu do ósemki. Po tylu meczach i emocjach gdybyśmy teraz mieli się obejść smakiem to by było chujowo. Warunki są 2-3. Po pierwsze oczywiście my nie możemy dać dupy, po drugie Jaga by mogła dać dupy i po trzecie Lechia musi dać (przy założeniu, że Jaga nie daje dupy) radę. Ale czymże są 2-3 warunki kiedy już w tych ostatnich kolejkach tych warunków się spełniło z kilkanaście?
Chyba tak to wygląda:
Wisła 11
Lechia 10+mecz
Jaga 6
Ruch 4+mecz
Najlepsza byłaby 2 jutro - wtedy wszystko mielibyśmy w swoich rękach (nogach).
Albo chociaż x - tak żeby Jaga musiała w ostatnim meczu wygrać w Gliwicach.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.04.2016, 19:27
Na naszą niekrozyść przed ostatnią kolejką jest to iż Piasta jest w chujowatej formie i wcale niepowiedziane, że wygra/zremisuje z Jagą u siebie - chociaż ta też w nie lepszej formie. Do tego Zagłębie jest na fali teraz i może być trudny mecz. Oni tak po cichu, po cichu i wykorzystując słabość Amici, Judovii i Pogonie w najlepsze sobie grają o pierwszą trójkę, a więc o puchary. A po podziale pkt to i nawet słabego Piasta mogą pyknąć i zając 2 miejsce. Także na pewno są zdeterminowani.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MatiRbk
Member

Od: 10.2013

Stary 03.04.2016, 19:30
Jezeli wygra za tydzien Wisla,Lechia a Jagielonia zrobi w tych 2 meczach tylko 3 pkt to wtedy w gornej 8 bedzie Lechia i Wisla!!! Potrzeba juz tak niewiele Moze sie jeszcze wlaczyc Podbeskidzie ale tak czy siak najlepszy bilans ciagle bedzie miala Lechia i Wisla
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.04.2016, 19:33
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Albo tego punktu ze zaczynalismy od -1.
i Ruch i Lechia....
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Stary 03.04.2016, 19:34
Z Zagłębiem u siebie zazwyczaj szło nam dobrze, choć trzeba wziąć pod uwagę, że aktualnie grają dobrze.

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.04.2016, 19:38
arti napisał(a):Wyświetl post
Chyba tak to wygląda:
Wisła 11
Lechia 10+mecz
Jaga 6
Ruch 4+mecz
Najlepsza byłaby 2 jutro - wtedy wszystko mielibyśmy w swoich rękach (nogach).
Albo chociaż x - tak żeby Jaga musiała w ostatnim meczu wygrać w Gliwicach.
Potwierdzam, mi tez tyle wyszlo w tabeli.
Lechia z Ruchem gra jeszcze mecz w 30 kolejce!!

Tabelka
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.04.2016, 19:38
No wlanie, ogląda ktoś Zagłębie? Czy poza wynikami bronią się gra? Znając Stokowca, bazują na kontrach, a to idealne podejście do obecnej Wisły. Każdą strata, akcja niezakończona strzałem niesie naprawdę duże zagrożenie dla naszej bramki.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 03.04.2016, 19:47
Starzyński powinien dostać bezpośrednią czerwoną za faul na zawodniku Piasta...a grają mega dobrze. Trudny mecz nas czeka...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.04.2016, 19:50
Rozwalimy ich moim zdaniem, tylko żeby Jaga się wywaliła.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.04.2016, 19:53
Powinnismy patrzec na Jagiellonie, bo to z nia powalczymy o awans do pierwszej osemki. miejsce 7. zajmie ktos z dwojki Lechia/Ruch. Wazne sa trzy mecze:

Jaga-Podbeskidzie
Piast-Jaga
Wisla-Zaglebie
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.04.2016, 20:04
Niby tak blisko, ale tak naprawdę daleko.... Ale będzie zawód jak ch*j bombki strzeli. W każdym razie patrząc z perspektywy sezonu to tak średnio na tę ósemkę zasłużyliśmy i to będzie jakieś pocieszenie... Ale wejście do górnej części tabeli byłoby mega osiągnięciem.
Odpowiedz cytując
1906ts
Member

Od: 06.2012

Stary 03.04.2016, 20:17
Jednak gdyby nie notoryczne okradanie nas przez sędziów, już dawno byśmy sobie w tej ósemce leżeli
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.04.2016, 20:20
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Niby tak blisko, ale tak naprawdę daleko.... Ale będzie zawód jak ch*j bombki strzeli. W każdym razie patrząc z perspektywy sezonu to tak średnio na tę ósemkę zasłużyliśmy i to będzie jakieś pocieszenie... Ale wejście do górnej części tabeli byłoby mega osiągnięciem.
Patrząc na to, jakich meczów nie wygrywaliśmy za Moskala, to mam wrażenie, że właśnie najbardziej z tych wszystkich zespołów zasłużyliśmy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.04.2016, 20:52
Cytat:
Powinnismy patrzec na Jagiellonie, bo to z nia powalczymy o awans do pierwszej osemki. miejsce 7. zajmie ktos z dwojki Lechia/Ruch. Wazne sa trzy mecze:

Jaga-Podbeskidzie
Piast-Jaga
Wisla-Zaglebie
Niekoniecznie musi być tak jak piszesz. Tak jak napisałem wcześniej. Jaga zwycięstwo jutro i porażka z Piastem, lub na odwrót i też ma 38 pkt. Lechia i my zwycięstwo i się kończy Ruch-Wisła-Lechia-Jaga po 38 pkt i wtedy mała tabela dla 4 ekip. Ktoś tu już napisał, że wtedy Lechia pierwsza, my drudzy w małej tabeli.

Mecz Lechia-Ruch jest również na ten moment kluczowy bo jeśli Jaga jutro chociażby zremisuje a z Piastem wygra to ma 39 pkt. Wtedy jej nie dogonimy i pozostaje nam liczyć na Lechię w meczu z Ruchem.

A ja tak dla zabawy napisze Wam jeszcze jeden hardcorowy scenariusz. Mogłoby ich być więcej ale nie chce mi się rozkminiać form pośrednich, wezmę się za tą najbardziej nieprawdopodobną.
Każdy patrzy na Lechię, Jagę, Ruch a nikt nie patrzy w dół tabeli.
Założenia:
Wisła Zaglębie x
Lechia Ruch X
Jaga Podbeskidzie 2
Jaga Piast X

Wtedy tabela wygląda tak:
7. Ruch 39 pkt
i dalej mała tabela, ale nie chce mi się patrzeć kto w niej górą
Lechia 36 pkt
Wisła 36 pkt
Jaga 36 pkt

I dwa założenia
Podbeskidzie ma 35 pkt, Termalica 33 pkt i grają mecz. Przy remisie PBB ma 36 pkt i wchodzi do małej tabeli, przy zwycięstwie Termalici to oni mają 36 pkt i wchodzą do małej tabeli. Podbeskidzie nie może wygrać bo wtedy ma 38 pkt.
Nie może też wygrać Korona z Zabrzem bo wtedy ma 37 pkt.

To już ostre kombinatorstwo i szukanie na siłę scenariusza ale gdyby to wszystko się sprawdziło to może się okazać, że awansujemy z innej małej tabeli.Wtedy dopiero by była zwała.
Do tego scenariusza ewentualnie Jaga jutro remis z Bielskiem i przegrana z Piastem. Wtedy Jaga ma 36 pkt. PBB ma 33 i mecz z Termalicą, która też ma 33 pkt. Wtedy remis tych ekip wyklucza ich z małej tabeli, a zwycięstwo, którejś z nich daje im małą tabelę z 36 pkt. Przy remisie odpadamy bo wtedy w małej tabeli jest Lechia, Jaga, my, czyli taka sytuacja jak teraz. Tutaj Lechia jest 1. Dlatego trzebaby porobić małe tabele z Termalicą czy PBB żeby zobaczyć czy z takiej tabeli jest szansa awansu. I przy tym scenariuszu już an koniec tylko Korona by nie mogła wygrać i wynik PBB-Termalica na pewno nie remis, może 1 może 2, w zależności do tego co by nam mogło dać awans.
Chcieliście zabawy w statystykę to liczcie

Na pewno nie awansujemy przegrywając z Zaglębiem bo wtedy mamy 35 pkt, zalóżmy, że Lechia też przegrywa i ma 35 pkt.Jaga też by musiała dwa razy przegrać aby mieć 35 pkt. To nam ciągle daje malą tabelę Jaga-Wisła-Lechia i szukamy kolejnego do małej tabeli aby mieć szansę przeskoczyć Lechię.
1 Mogłaby być to Korona po remisie z Górnikiem też ma 35 pkt.
2. Może to być Bielsko po jutrzejszej wygranej z Jagą też ma 35 pkt.
Ale wtedy zostaje mecz PBB-Termalica, PBB 35 pkt, Termlalica 33 pkt. I on psuje wszystko, albo Termalica wygrywa i ma 36 pkt, zajmuje 8 miejsce. Albo wygrywa/remisuje PBB ma 8 miejsce z 36 pkt, a Termalica zostaje z 33-34 pod nami. Wtedy mamy małą tabelę Wisła-Lechia-Jaga-Korona i być może PBB (jeśli przegrywa z Termalicą) ale ta mała tabela tylko o 9 miejscu by decydowała.

Nie wiem czy się gdzieś nie pomyliłem. Chyba nie. Ot takie fajne scenariusze hehe

Cytat:
Jednak gdyby nie notoryczne okradanie nas przez sędziów, już dawno byśmy sobie w tej ósemce leżeli
Ale najbardziej to chyba będzie bolała ta ostatnia sytuacja czyli karny w meczu z Piastem.
Z tym minus 1 pkt nawet dobrze wyszło. Wiele się rozegra między Ruchem, Lechią i nami, do tego Jaga. To raczej ta najbardziej zainteresowana grupa. Z tej grupy akurat wszyscy oprócz Jagi mają minus 1 pkt także wyszło w miarę sprawiedliwie. Jeśli Jaga nie awansuje to każdy z zainteresowanych pomyśli, że przegrał z rywalem sportowo a nie przez 1 odjęty punkt. No chyba, że Jaga wpłynie znacząco na wygląd małej tabeli to wtedy będzie ten minus jeden pkt miał wpływ na rozkład kart.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 03.04.2016 o godz. 21:00.
drozd:
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 03.04.2016, 21:00
Mam złe przeczucia, że Jaga zdobędzie 4 punkty w tych dwóch meczach. A i nam z Zagłębiem będzie ciężko. Grają ostatnio rewelacyjnie.

Najważniejsze, że dziś przedłużyliśmy swoje szanse i w ostatniej kolejce będą niesamowite emocje.

Wszyscy na stadion!
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.04.2016, 21:49
Jak Lechia wygra z Ruchem i Jaga zdobędzie max 3 pkt w 2 meczach + oczywiście my wygramy z Zagłębiem to Lechia kończy rundę na 7 a my na 8 miejscu. To z kolei oznacza, że jeśli nic się nie zmieni na miejscu 3 w tabeli, pierwszy mecz rundy finałowej to derby na wyjeździe a potem Legia u siebie.
Scenariusz, który wydawał się nieprawdopodobny miesiąc temu nabiera całkiem realnych kształtów
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 03.04.2016, 21:58

Tabela formy z ostatnich 5 meczów - ale będzie w sobotę meczycho! Z bukmacherów o wystawienie kursów pokusił się STS i przedstawiają się one tak: Wisła 2,10 Remis 3,20 Zagłębie 3,10.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.04.2016, 22:03

Mecz Lechia-Ruch jest również na ten moment kluczowy bo jeśli Jaga jutro chociażby zremisuje a z Piastem wygra to ma 39 pkt. Wtedy jej nie dogonimy i pozostaje nam liczyć na Lechię w meczu z Ruchem.
Tylko my i Jaga. Mecz Lechia Ruch nie ma żadnego znaczenia, bo niezależnie od wyniku jedna z drużyn zajmie miejsce w ósemce i Jaga również, jeśli zdobędzie 4 punkty.
Odpowiedz cytując
felon222
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 03.04.2016, 22:03
Jeżeli uda się szczęśliwie zakończyć ten szalony pościg za ósemką (już naprawdę blisko - o ogranie Lubina jakoś jestem dziwnie spokojny, wyjdziemy na nich na pełnej k.. i R22 wreszcie zadziała jak należy, boję się jednak trochę, że Jaga będzie ciągnięta za uszy żeby jej wcisnąć te 4 punkty) to faktycznie otwiera się duża szansa na puknięcie sąsiadki już w pierwszej kolejce w Kałuży. I najlepsze - załóżmy, że np. Cracovia nie wygrywa za tydzień we Wrocławiu (chyba realne), to po wygranych derbach doskakujemy ich na... 1 punkt! A cztery mecze temu bylo to puktow 18
Ostatnio edytowane przez felon222 : 03.04.2016 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
n_matt
Member

Od: 07.2006

Stary 03.04.2016, 22:07
Jeszcze jest jedna opcja, ze Podbeskidzie wygra jutro z Jagą. W ostatniej kolejce My wygrywamy, Lechia, Jaga i Podbeskidzie i wtedy wszyscy mamy po 38 pkt. Wtedy jest "mała" tabela między pięcioma zespołami (jeszcze Ruch)... Dwie najlepsze wchodzą do ósemki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów