The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2016, 21:29
Za Sarkiego i Czekaja nikt nie musi przychodzić bo i tak nie stanową dla zespołu żadnej wartości. Podobnie jak i za Crivellaro. Zbędny balast dla zespołu nawet nie wymagający zastępstwa.

Po cichu liczę, że uda się namówić Arka chociażby na kolejne pół roku. Myślę, że może być tym łatwiej im lepszą końcówkę tego sezonu zanotujemy. Do tego wykupić Wolskiego. Przedłużyć kontrakty z Popoviciem, Boguskim (tak tak!), Bartoszem, Kujawą i Żemło ( po czym wypożyczyć całą trójkę + Drzazgę). Z braku laku też pewnie przedłużą Urygę....

Tak czy siak, to jednak stoper w letnim oknie to priorytet. Do tego trzeba się wyczyścić z przeciętnych piłkarzy: wspomnianych już Czekaja, Sarkiego, Crivellaro. Dodajmy do tego Cywkę i kadra wygląda jakościowo ok.

I szczerze mówiąc na tych roszadach bym pozostał. Niech ta ekipa się zgrywa. Wolski niech stanowi o jej sile. Puchary nam nie grożą to i nie musimy koniecznie pompować kasy w kadrę, która już dziś jest bardzo mocna.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.03.2016, 22:17
Przedłużenie Urygi przy 3 środkowych pomocnikach ( Mączyński, Popovic, Brlek ), którzy o niebo lepiej pasują do naszego stylu gry, wydaje się być mało logiczne...
W kwestii Bartosza mam mieszane uczucia - z jednej strony potrzebujemy wartościowego zmiennika dla Jovica, z drugiej strony - jest to nasz ( moim zdaniem ) najbardziej obiecujący "młodziak". Tylko, że z jego umiejętnościami wypożyczenie do pierwszej ligi to ( również moim zdaniem ) cofanie go w tył...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.03.2016, 22:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I szczerze mówiąc na tych roszadach bym pozostał.
A ja się nie do końca zgodzę. Pożegnanie Crivellaro, Sarkiego i Czekaja jak najbardziej ok. Stoper bardzo potrzebny to też się zgadzam, ale sądzę że na tym nie należy pozostać, bo przydałby się jeszcze jeden skrzydłowy. Teraz jest Małecki, Bałashov i Guerier oraz doklejany na tę pozycję Boguski. Razem czterech, jeden wypadnie np przez kontuzję, drugi złapie kartki i zostaje tylko dwóch. A jak Boguski będzie musiał zagrać w ataku za Brożka / Ondraska to już całkiem problem.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.03.2016, 22:21
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Przedłużenie Urygi przy 3 środkowych pomocnikach ( Mączyński, Popovic, Brlek ), którzy o niebo lepiej pasują do naszego stylu gry, wydaje się być mało logiczne...
W kwestii Bartosza mam mieszane uczucia - z jednej strony potrzebujemy wartościowego zmiennika dla Jovica, z drugiej strony - jest to nasz ( moim zdaniem ) najbardziej obiecujący "młodziak". Tylko, że z jego umiejętnościami wypożyczenie do pierwszej ligi to ( również moim zdaniem ) cofanie go w tył...
do przodu cofnąć trudno...
Bartosz niech gra.lepiej na wypożyczeniu w I lidze niż w naszych rezerwach w III
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kordel.
Member

Od: 06.2014

Stary 22.03.2016, 22:24
Z profilu na FB Liga Bedzie Ciekawsza:
1. Znakomity powrót do Ekstraklasy Rafała Wolskiego nie przeszedł bez echa. Działacze „Białej Gwiazdy” zamierzają skorzystać z klauzuli wykupu wypożyczonego z Fiorentiny ofensywnego pomocnika. Media spekulują, że Wisła będzie musiała na ten cel przeznaczyć około 0,5 mln euro.
Powód: 1234
Ostatnio edytowane przez Kordel. : 22.03.2016 o godz. 22:25.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 22.03.2016, 22:37
Pytanie tylko, czy Wolski traktuje nas jako klub w którym chce grać, czy jako krótkofalową trampolinę. Ale pól miliona nie byłoby mi na niego szkoda, jest świetny.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 22.03.2016, 22:58
Trampolinę, wiadomo, ale wszystko jest w naszych rękach na ten moment. Chyba, że znowu coś zjebaliśmy podpisując umowę, ale nawet agencja Rafała pisała, że on podpisał taki kontrakt, że gdy tylko dogadamy się z Fiorentiną to jest nasz.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.03.2016, 22:58
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko, czy Wolski traktuje nas jako klub w którym chce grać, czy jako krótkofalową trampolinę. Ale pól miliona nie byłoby mi na niego szkoda, jest świetny.
Na bank traktuje nas jako trampolinę z powrotem na zachód nie można mu tego mieć za złe.
Przedłużyć i sprzedać rok przed końcem kontraktu.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 22.03.2016, 23:14
Ajax napisał(a):Wyświetl post
nie masz zbyt dużego stażu na forum żeby pisać takie bajki?
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 22.03.2016, 23:51
Na bank traktuje nas jako trampolinę z powrotem na zachód nie można mu tego mieć za złe.
Aaaa... czyli jak zawsze?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.03.2016, 06:10
picasso napisał(a):Wyświetl post
do przodu cofnąć trudno...
Bartosz niech gra.lepiej na wypożyczeniu w I lidze niż w naszych rezerwach w III
a dlaczego nie na wypożyczeniu w extra?a dlaczego nie po 20-30 minut w Wiśle przy wysokim wyniku albo w rotacji z Jovicem jeśli nie wejdziemy do 8 (obyśmy weszli).
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 23.03.2016, 09:32
I jemu takie podejscie mozna wybaczyc, bo nie sciemnia, ze "chce byc Wislakiem". Robimy "akcje sciepa"?

ps. Ajax czy Francis?
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.03.2016, 16:15
Juz sie balem ze tematu nie ma z Makami. Ale jak widac watek o trasferach bez nich nie moze istniec
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 23.03.2016, 16:29
Heh, za Brleka placimy rzekomo 220K euro - ponoc w ratach, za Wolskiego niewiadomo ile moze faktycznie tylko 500K euro - wydaje mi sie ze jednarozowo tez nie wydamy tyle, a wy tu wrzucacie propozycje typow z WAZNYMI caly czas kontraktami. Powodzenia w rozkminach
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2016, 18:36
Wyłożysz na nich pieniądze ? Chociaż Dancha widziałbym jako następce dla głowy.Nie wiem jak Reca ale gdzieś czytałem, że ponoć nim się BVB interesuje....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.03.2016, 21:21
nie masz zbyt dużego stażu na forum żeby pisać takie bajki?
No co niektórzy wierzą, że awansujemy do pierwszej 8. Ja też mogę wierzyć w bzdury
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.03.2016, 22:43
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wyłożysz na nich pieniądze ? Chociaż Dancha widziałbym jako następce dla głowy.Nie wiem jak Reca ale gdzieś czytałem, że ponoć nim się BVB interesuje....
Skoro marzymy, to ja wolę Kubę Czerwińskiego niż Dancha. Będzie z niego kawał gieroja przynajmniej jak na polskie warunki.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.03.2016, 22:57
Nie bedzie bo brakuje mu wzrostu
Cannavaro ani Puyol technicznie ani pod wzgledem skocznosci to to nie jest
Co do Dancha to jest niesmieszny zart, facet ma 29 lat i gra w najslabszym klubie Ekstrakalsy, ktory praktycznie co sezon jest na podium w ilosci straconych goli
Zdecydowanie wolalbym Malarczyka(tak, wiem ze z Korony), ktory sie odbil od Ipswich i pewnie latem bedzie chcial wrocic do Polski
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2016, 22:57
solidnie na środku obrony prezentuje sie Dejmek z Korony
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.03.2016, 23:33
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Nie bedzie bo brakuje mu wzrostu
Cannavaro ani Puyol technicznie ani pod wzgledem skocznosci to to nie jest
Czerwiński jest 3 cm niższy od Głowackiego według 90minut.pl. Aż z ciekawości sprawdziłem. Z wysokości trybun nie wygląda na konusa. A wniosków z tej różnicy wzrostu wyciągnąć nie umiem. Za ograniczony widać jestem.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 24.03.2016, 02:32
AYALA napisał(a):Wyświetl post
solidnie na środku obrony prezentuje sie Dejmek z Korony
http://ekstraklasa.tv/bramki/korona-...y-dejmka/8d8ly

niech się prezentuje jak chce, byle z dala od nas
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.03.2016, 08:51
http://ekstraklasa.tv/bramki/korona-...y-dejmka/8d8ly

niech się prezentuje jak chce, byle z dala od nas
Znależć Ci samobóje/kiksy chociażby Głowy ?
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 24.03.2016, 11:22
Chodziło mi o to, że gość, grający od 4 lat w Koronie po prostu nie jest materiałem na obrońcę dla nas. To coś jak transfer Jankowskiego do Piasta, stało się, każdy już zapomniał. Potrafimy znaleźć lepszego obrońcę (bo nie powiecie, że Dejmek lepszy od Ryśka). A filmik był tylko w celach humorystycznych, każdemu zdarzają się błędy.
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.03.2016, 14:17
baton napisał(a):Wyświetl post
Znależć Ci samobóje/kiksy chociażby Głowy ?
właśnie z kiksami to ostrożnie, np Bobek z Legią zawalił swojaka, a jak teraz gra; są oczywiście gracze mega elektryczni typu Czekaj/Nalepa/Uryga/Pawełek i takich trzeba się na tym poziomie rozgrywek wystrzegać jak ognia
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.03.2016, 15:52
Tak czytając niektórych można by rzec, jaki to cienias był z Davida Bekchama, tak spartolić karnego...

https://www.youtube.com/watch?v=vL_gEn9xyV8

Ktoś wie w ogóle jak on się w reprezentacji znalazł?
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.03.2016, 16:39
Viper napisał(a):Wyświetl post
Tak czytając niektórych można by rzec, jaki to cienias był z Davida Bekchama, tak spartolić karnego...

https://www.youtube.com/watch?v=vL_gEn9xyV8

Ktoś wie w ogóle jak on się w reprezentacji znalazł?
Miał kwity na Kapkę.
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 25.03.2016, 11:18
W ogóle teraz na koniec sezonu masie piłkarzy wygasną kontrakty, na prawdę można sobie wybrać kilku dobrych zawodników za pół darmo, tym bardziej, że kilku naszym wygasają kontrakty, których bez większego żalu można pożegnać.
http://www.transfermarkt.pl/istvan-k...spieler/121367 Jedyny, który z Gyurcso coś grał z Lechem w kwalifikacjach
http://www.transfermarkt.pl/mathias-.../spieler/84438 Dobre statystyki w lidze bułgarskiej
To tak na szybko znalezione w 5 minut, a skauci chyba dostają pieniądze i mają więcej czasu na szukanie.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.03.2016, 12:11
Akos Elek. Drugi raz już piszę o defensywnym pomocniku reprezentacji Węgier Eleku.
Pierwszy raz na jesieni tamtego roku po meczach barażowych Węgry-Norwegia. Najbardziej mi się podobał u Madziarów. Wtedy grał jeszcze w Chinach, a teraz jak widzę trafił znowu do ligi węgierskiej, do słabego Diosgyor. Wiśle potrzebny jest dobry, waleczny def.pomocnik. Gość ma 27 lat 1,91 cm wzrostu i dobrze gra głową. Miałby kto powalczyć w powietrzu z takim Covilo. Do tego wybiegany jak na taki wzrost oraz twardy. Ładnie przestawiał Norwegów. No i piłka nie przeszkadza mu w grze.

https://www.youtube.com/watch?v=DczZzJgAVU0
Ostatnio edytowane przez rozarian : 25.03.2016 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 25.03.2016, 12:18
Marzy mi się w letnim okienku transferowym, wykupienie Rafała Wolskiego. Wisła potrzebuje piłkarza o takich umiejętnościach, który weźmie odpowiedzialność za rozgrywanie piłki na swoje barki. Kiedyś był Szymkowiak, potem po okresie grania dwoma defensywnymi pomocnikami przyszedł Melikson. Całkiem niedawno grał u nas Stilić. A teraz jest Rafał. Oby go wykupili z Fiorentiny.

Kolejna sprawa to niepotrzebni piłkarze w kadrze. Wisła powinna z kilkoma się pożegnać. Crivellaro, Cywka, Czekaj, Buchalik, to piłkarze którzy nijak mają się do podnoszenia poziomu Wisły. Zastanowiłby się nad Sarkim, Urygą i Boguskim. Każdy z nich ma jakieś tam swoje zalety, ale i wady.

Celem transferowym w zimowym okienku powinien być defensywny pomocnik, bramkarz i stoper.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów