|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W sumie też obleci taki wynik. Idzie przegonić Ruch a Lechia pewnie w....... od Legii obskoczy.
Swoją drogą ten mecz to była katorga do oglądania. |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jak Lechia wygra ,a wydaje mi się że tak się stanie to bedzie mogli tylko Jagę wyprzedzić.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez manolo1906 : 19.03.2016 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Taki wynik otwiera szanse na wyprzedzenie Chorzowian, z drugiej strony nie zapominajmy że na chwilę obecną mamy tylko 2 punkty przewagi nad miejscem spadkowym, uwzględniając podział punktów
Swoją drogą, sytuacja w tabeli pokazuje jak świetną decyzją było wprowadzenie takiego systemu rozgrywek, szkoda że raczej długo się on nie utrzyma. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
wg mnie kluczowe spotkania do naszego awansu to: a) obie nasze wygrane - wymóg konieczny b) wygrana Legii z Lechia c) max 3 punkty w ost 2 meczach Jagii (grają m.in. z Piastem na wyjeździe) d) zdobycie max 6 pkt przez Termalike w ost. 3 spotkaniach |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Obstawiam na koniec.
7.Lechia 39 pkt 8.Wisła 38 pkt 9.Ruch 38 pkt 10.Jaga 38 pkt. Oby.... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
pkt c najważniejszy i oczywiście a
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
troche duzo tego XD w kazdym razie wazne ze MY wygladamy lepiej i gramy LEPIEJ. Pewne błedy zostalły poplenione duzo wczesniej (Pawłowski trenerem....wtf A moze pare meczow w grupie spadkowej nam cos uswiadomi? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Zeby nie było tak, że zabraknie nam tego jednego pkt zabranego na początku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
e tam dużo teoretycznie i... 4 punkty w ostatnich 2 meczach mogą nam dać awans, ale to już s-f tak jak i teoretycznie Zagłębie może przegrać ostatnie 3 spotkania i lądujemy na 6 miejscu po 30 kolejce XD Najbardziej się w zasadzie boję że Lechia wygra z Termaliką i w ostatnim meczu z Ruchem obu ekipom wystarczy remis do awansu, wtedy pozamiatane. Reszta jest całkiem realna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
poprostu z tego wynika ze jest masa kombinacjii wynikow na ktore nie mamy zadnego wplywu.... A jak z szansami ze wygrywamy z Ruchem i Lubinem(bez innych wynikow) i jestesmy w ósemce...duze? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Lechia przy zwyciestwie z TBB , porażka w Warszawie i remis Ruchem ma 37 pkt
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak Lechia zremisujemy z TT a my wygramy na wyjezdzie z Ruchem to uwierzę w szanse na awans do pierwszej ósemki. Na dzisiaj lepiej się nie podniecać bo już nie ra z w tym jak i w poprzednim sezonie liczyłem na puchary 4 miejsce etc. a efekty zawsze były odwrotne. Cieszmy się z 2 kolejnych wygranych meczy, bo nie pamietam kiedy to się nam ostatnio udało. Wygrane 4 kolejne mecze to chyba w ostatnim sezonie mistrzowskim z Maskantem po wygranych na żydowskiej ziemi po bramce muzulmanina
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przed tą kolejką mówiłem sobie ze musimy wygrać punkty stracić musi korona,podbeskidzie,ruch,oraz... ze Lechia zremisuje z termalica. Jeżeli tak będzie to 2 zwycięstwa dają nam pierwsza 8
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
najważniejsze żeby Lechia straciła punkty . przy naszych ewentualnych 6 oni mogą zdobyć max 4 . i tyle w temacie
Z kim oni to zgubią to już nas mało powinno obchodzić. Druga opcja jest taka że my pokonamy ruch i nasi przyjaciele go też. Jaga według mnie się już nie liczy są ewidentnie w dołku a mają dwa ciężkie mecze więc 4 punktów raczej nie przywiozą. Reasumując Wygrajmy te dwa mecze a powinno być dobrze |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje, że temat będzie do zamknięcia po meczu z Ruchem.
Obym się mylił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Po jadze też miał być. Na naszą niekorzyść będzie teraz przerwa reprezentacyjna. Moim zdaniem lepiej by było grac z ruchem na fali piątkowego zwycięstwa a nie dwa tygodnie później.
Jutro ktoś mądry z 90minut policzy ile mamy szans. Ale tak naprawdę wygrajmy po prostu dwa pozostałe mecze, mi to wystarczy żeby zapomnieć o wizji spadku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Obiektywnie rzecz biorąc górna 8-ka nam się nie należy ale... sercem i solą sportu jest 'wiadro szczęścia' bez którego byłby suchą statystyką. Trzymam więc kciuki za najbliższe zwycięstwo, krok w kierunku cudu. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Na chwilę obecną mamy 4 atak i 2 drugą obronę w lidze co powinno dać jakieś 3,4 miejsce.
Gdyby zamienić porażki na zwycięstwa to już by było 6 miejsce z możliwością ataku podium. Jednak spokojnie z tymi rozważaniami bo dopiero co mieliśmy 11 meczów bez wygranej a teraz marzymy o 4 zwycięstwach z rzędu. Chociaż wiara umiera ostatnia . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Jak dla mnie jest to takie niesmaczne. |
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A jak wyglądałaby tabela gdybyśmy my, Ruch, Jagiellonia i Lechia mielibyśmy po 38 pkt-ów?
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
regulamin ekstraklasy napisał(a):
Więc o ile dobrze pamiętam to: Lechia była by przed Wisła, Jagiellonia Wisła przed Jagiellonia Jagiellonia przed ruchem Stan na tą chwile, ważne mecze to: Wisła - Ruch Lechia - Ruch I pewnie przy tylu drużynach które maja tyle samo punktów i różne wyniki między sobą będą brali pod uwage bilans bramek w ogóle jeśli dobrze rozumiem. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Generalnie jeśli 2 zespoły mają tyle samo punktów, to dwumecz się liczy, a jeśli więcej to mała tabela między tymi zespołami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Do przerwy zagłebie 1-0 łęczna ..lechia 1-0 termalica
Jak dobrze liczę, to jeżeli tak skończą się te mecze, to zagłębie (a co za tym idzie 6ste miejsce) poza naszym zasięgiem. W grze o "awans" pozostają realnie 4 ekipy Ruch Lechia Jaga Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Natomiast przede wszystkim skupiam się na życzeniu dobrze Wiśle. Jeżeli wyższą pozycję w tabeli mogą zapewnić porażki Lechii czy Śląska to nie mam wątpliwości. Inny przykład - znajdziemy się razem w grupie spadkowej. Jaki będziesz miał stosunek do wyniku meczu? PS Biorąc pod uwagę sentymenty to przypominam, że bardzo niedawno temu Jaga nie była ....ą a ichni kibice byli "braćmi". Zostawmy tego typu dylematy naiwnym. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|