|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Widać dziś było że Sadlok z Małeckim się dogadać nie mogli, co nie jest dziwne jak Małecki rzadko oddaje mu piłkę na wrzutę bądź wjazd, a Sadlok musi przelecieć całe boisko w porównaniu do Małego.. ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nigdy się nie pogodzę z tym, że Dariusz W. trenuje Wisłę, niemniej zauważyłem, że jego pojawienie się na R22 dało chłopakom pewien luz! Niezaprzeczalnie jest to człowiek, który potrafi dotrzeć do drużyny i ją natchnąć. To jest coś niebywałego, że Ci sami piłkarze potrafią wymieniać podania i grać z klepy(2 tyg. temu potykali się o własne nogi)! 5 bramka - sama akacja - PALCE LIZAĆ! Jeśli jakimś cudem awansujemy do 8 to będzie niestety(/stety) zasługa trenera i tego mu nie odbiorę...
Wolski jak można zauważyć to facet z innej bajki! Jeśli przez dwa tygodnie popracuje na przygotowaniem fizycznym to mamy zastępce Stilicia/ Meliksona. Facet po prostu "MYŚLI", jeśli cała drużyna podporządkuje się jego zagraniom to będziemy mieć z gościa pociechę, dlatego już teraz powinniśmy robić wszystko aby zagrał na R22 w przyszłym sezonie i urobić z niego Wiślaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja jebe.
Wróciłem z delegacji i z bólem serca wszedłem zobaczyć jak zagraliśmy. Z bólem serca, bo byłem przekonany, że (co w ostatnich miesiącach zdarzało się.często) znowu zobacze jakieś bicie czołem o ścianę zakończone płaskim w twarz. A tu 5-1, totalna dominacja, najlepszy mecz od miesięcy, prawie 1000 podań. Czekam na to od miesięcy i jestem ....a w podróży służbowej, jeb. Jak mi, klient nie podpisze tego kontraktu to jeszcze raz pojadę na miejsce i wytłumaczę moje podejście... ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Pierwsza połowa super. Powiem, że kartka ustawiła mecz, ale została pokazana w pełni zasłużenie.
Druga połowa moim zdaniem spoko - cały czas pod kontrolą, bez forsowania się. Trochę szkoda, że te zmiany tak późno były, ale trzeba Wdowczykowi oddać to co jego. Zmienił tą drużynę nie do poznania. Z całego meczu na WIELKI MINUS - gniazdowy - cały mecz lalalala, lalala lalala. Czy my nie mamy innych przyśpiewek? a z drugiej strony - kolo na E, który odpowiadał na nasze "O nasz TS" - MISTRZ ogólnie to każdemu humor dopisywał, nawet spikerowi ![]() dawno nie wracałem taki szczęśliwy z meczu ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tym meczem Wolski i Wdowczyk chyba zamknęli usta przeciwnikom ich zatrudnienia. O Wolskim mówiło się, że to legijny szczur i nikt taki za Wisłę umierać nie będzie. Tymczasem od pierwszego meczu pokazuje mega zaangażowanie, dużo pracy w defensywie i przede wszystkim duże umiejętności gry w ataku, przez co robi nam grę na wzór Meliksona czy Stilicia. Co do Wdowczyka to raczej nikt nie miał wątpliwości, że to dobry trener, tylko po prostu umazany gównem. Jeżeli nie zdarzy się nic nieprzewidzianego to utrzymanie powinniśmy mieć spokojne i będzie to niewątpliwie zasługa trenera. Przede wszystkim dotarcie do głów piłkarzy i ustawienie ich na boisku. Sytuacje, w których Guzmics i Głowacki robili za pierwszych rozgrywających na 40. metrze - poezja. Nawet za Moskala nie było to takie odważne jak teraz.
Co do meczu. Prawie 1000 podań i prawie 80% czasu spędzonego z piłką u nogi to jest kosmos. W porównaniu do pierwszego meczu Pawłowskiego...Można żałować, że ktoś na górze wpadł na taki fatalny pomysł, bo teraz nie byłoby rozmowy o szansach na awans do 8, ale o szansach na awans do LE. Choć w sumie nawet teraz do premiowanego 3 miejsca powinniśmy tracić około 6-7 punktów, co przy 7 meczach nie jest jakąś wielką stratą. Warunkiem jest tylko ten awans do górnej połówki, a najgorsze jest to, że nie wszystko zależy od nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Mecz cud, miód, malina. Aż nie mogłem uwierzyć w to co się dzieje. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić: słaba gra Brleka i moim zdaniem złe zmiany wykonane przez Wdowczyka. Ja bym wprowadził Bartosza, niech się chłopak ogrywa, a kiedy ma to robić jak nie przy 4:0?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Popović dobra kontrola tempa meczu, rozprowadzanie piłek, nic na siłe - duży plus. Małecki okazuje się, ze potrafi dośrodkowywać - miło. Brożek i Boguski strzelają po raz kolejny z rzędu - wiedz, ze cos sie dzieje
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chodzilo mi o to, ze po czerwonej kartce nie bylo oczywiste, ze ten mecz wygramy. Bylo pewne ulatwienie, ale nie raz juz dopisywalismy sobie 3 pkt ![]() Tak |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Brlek to na razie taki Uryga tylko, że Chorwacki. Do najbliższego, człapie, nie podejmuje ryzyka. Oby się rozkręcił
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
zastanowcie sie czasem zanim cos napiszecie. Celem jest walka o ósemke, utrzymanie, a nie ....a ogrywanie młodych. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odrazu zaznaczam, zeby chcialbym aby Kazimierz Moskal byl naszym trenerem na dlugie lata. Nie bylem zachwycony z kandydatury Wdowczyka, umoczonego, skazanego wyrokiem. Jednak, dla mnie jako trener a nie osoba to Wdowczyk bije trenersko Kazimierza Moskala o kilka klas, ma chocby mistrzostwo, ktorego wg mnie Moskal nigdy nie zdobedzie. Jest jak Charles Barkley, ktory mimo, ze byl swietnym zawodnikiem to nigdy mistrzostwa nie zdobyl... Nie wierze w to, ze Moskal kiedykwiek zdobedzie z jakas druzyna mistrzostwo jako trener. co do skladow, to badzmy sprawiedliwi - nie bylo zle , mecz z Legia: Wisła: 22. Michał Buchalik - 20. Boban Jović, 26. Richard Guzmics, 5. Dariusz Dudka, 21. Łukasz Burliga - 34. Alan Uryga, 10. Łukasz Garguła - 14. Mariusz Stępiński, 18. Semir Stilić, 11. Emmanuel Sarki - 23. Paweł Brożek. Rezerwowi: 1. Michał Miśkiewicz, 7. Maciej Jankowski, 8. Jean Barrientos, 9. Rafał Boguski, 43. Piotr Żemło, 49. Szymon Witek, 77. Donald Guerrier. Nie mowiac o sezonie, gdzie byla paka po holendrach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jeden z naszych piłkarzy powiedział że Pawłowski to pi....a a nie trener. Wystarczyło mu powiedzieć co ma trenować a na wszystko się zgadzał. Natomiast po zatrudnieniu Wdowczyka oznajmił że gość jest stanowczy i ma swoje zasady i kogoś takiego brakowało. Nie wierzyłem do wczoraj. Rzecz jasna nie zdradzę który to piłkarz ale gra w podstawowej 11.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Wyniki super ale moim zdaniem gra nie jest rewelacyjna nie marudzę ciesze sie.
![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Każdą dobrą okoliczność można zepsuć, tym większa radość,że udało się zakończyć mecz takim wynikiem.
Taki mecz potrzebny był piłkarzom. Jakby nie czerwona może byśmy wygrali, ale nie tak przekonująco + nie byłoby tylu podań, rozegrań etc. To musi skutkować większą pewnością siebie. Teraz dwa tygodnie przerwy na ogarnięcie i jedziemy dalej. O grze piłkarzy było już wiele pochwał napisanych, zwrócę tylko uwagę na świetną asystę Jovicia przy piątej bramce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wreszcie z przyjemnością oglądałem mecz. Szkoda tych 4 pierwszych meczy w tym roku "bez" trenera. Naprawdę szkoda, bo 8 byłaby prawie pewna.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wdowczyk ma tą zaletę, że jest inteligentny i zawodnicy go słuchają, z tym że zwykle wystarcza to na góra sezon a potem notuje systematyczny zjazd. Jestem ciekawy czy faktycznie Wolskiego wykupimy bo w tej formie i z każdym kolejnym spotkaniem jego wartość rośnie. Cena jaką Wisła ustalił z Włochami oscyluje podobno w granicach 700-800 tys euro. Co do Brleka to już dawno pisałem, że zawodnik akurat którego Wisła nie potrzebuje. Jego rolę spokojnie wypełnia Popović z coraz lepszym efektem. Ogólnie całe spotkanie ustawiła czerwona karta, w dalszym ciągu mamy problemy z tempem gry w II połowach, gramy zdecydowanie słabiej od jakieś 60 minuty.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie to, żebym się czepiał albo tym bardziej wpadał w euforię ale pokaż mi drużynę, która przy 4:0 gra na więcej niż 65%. Ja nie kojarzę takowej. Nawet Barca czy Bayern przy takim rezultacie odpuszczają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
ło kurewa ....nawet weszło pisze pozytywnie o Wiśle ....
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Kluczem jest przestawienie Popovicia na pozycję Urygi (obaj są słabi w odbiorze, ale Popo wie co zrobić z piłką, gdy ją ma przy nodze i dlatego nadaje się do regulowania tempa gry). Po drugie da się grać pressingiem i doskokiem. Po trzecie super sprawą jest na boisku Brożek-Zdenek i Rafał Wolski. Nikt wcześniej się na to nie zdecydował, a jeśli już to z Urygą. Górną ósemkę słabo widzę dla Wisły, testem będzie mecz z Ruchem. Jeśli go wygramy, powinniśmy nabrać rozpędu do końca sezonu. Co by nie powiedzieć o Wdowczyku, to jest jego zasługa, że ta drużyna zaczęła grać. A może być tylko lepiej.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niesamowite, fanfary odtworzyłeś z tego powodu?
Minimalne szanse na awans do ósemki są, wszystko zależy od dzisiejszych meczów. Dobrze, że w końcu Urygę odstawił od składu i ciekawe co naprawdę z Crivellaro jest. Widzimy postęp w grze, Wolski wygląda na przyzwoitego następce Stilicia, żeby tylko nasi kondycyjnie wytrzymywali pozostałe mecze w sezonie, bo pamiętamy że od 60 minuty już ledwo biegali. ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dajcie juz spokoj z Moskalem, w co trzecim poscie jakies podjazdy ze jest dobrym trenerem. Nie jest.
Tak jak ktos napisal o Wolskim w innym temacie ze na dobrego pilkarza nie sklada sie tylko to ze dobrze gra w pilke. Fakty sa takie ze KM dalej nie ma pracy mimo ze karuzela trenerska kreci sie w najlepsze. Brelek a Burliga.... dajcie Chorwatowi pograc a pozniej go obrazajcie. Cieszy ze Wisla zaczela grac i osobiscie srednio mnie interesuje kto te wyniki robi, jezeli Moskal Wislak, Pawlowski Broniszewski etc sa zaslabi to trzeba sie cieszyc z tego ze wynik robi Wolski z Wdowczykiem a ze maja zwiazki z Legia czy innym klubem..., dorosnijcie ludzie. P.s. Jest jakis wywiad z Burliga po wczorajszym meczu? ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
KU*WA! Powinny być rozdawane bany z automatu za wspominanie o Weszło. Ile można? "nawet weszło pisze pozytywnie o Wiśle"? A kim oni niby są? Wyrocznią na temat moralności, etyki i sumienia całej piłki nożnej? To banda średnio-utalentowanych podwarszawskich pismaków, którzy idealnie trafiają do grupy wiekowej 10-14. Cytowanie i powoływanie się na nich co chwilę jest już ku*wa męczące.
A co do samego meczu, to zdarzało się nam (i to nie raz) nie wygrać z przeciwnikiem, który grał taką padakę, jak Jaga wczoraj, więc pod tym względem jakiś progres jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Panowie - zejdźmy na ziemię... Jaka pierwsza ósemka ? Przypominam wam, że zaliczyliśmy dopiero 2 wygrane od X czasu... Ja wiem, że emocje, wiem, że morale w górę, a dodatkowo Ekstraklapa nieprzewidywalna, ale jeszcze 2 mecze, kilka zespołów przed nami - utrzymajmy się na spokoju i zobaczymy, jak to będzie wyglądało od następnego sezonu,a ten spiszmy na straty. Jedyne z czym się zgodzę, to obligatoryjna walka o jak najwyższe miejsce, bo z tego idzie kasa od NC+...
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Ważne, żeby w 2 najbliższych meczach wygrać, będzie ósemka jakimś cudem to będzie. Jeśli nie to i tak po podziale będziemy mieli lepsza sytuacje by nakurviać w spadkowej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie jest napastnikiem ale nie ma co pisać kto . Jak był Smuda ostatni raz przymierzany to cała szatnia była za. Brakowało im kogoś z charakterem a nie ciepłe kluchy. Wyobrażam jak Głowa, Mały i Brożek biorą w obroty naszego poprzedniego treneiro.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jaki trener wstawia na boisko zagrypionego piłkarza?
Przez pierwszą część meczu, widząc, co Ondrasek ody^&%^$^&#%aala stwierdziłem, że to najgorszy napastnik, jaki mógł się nam trafić; Gorszy od Jankowskiego czy Sikorskiego... Dobrze, że mi ktoś wytłumaczył, ze chodzi o grypę... Ale czy naprawdę, czy jednak Wdowczyk zorientował się, że ma do czynienia ze studentem z Tromso? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|