|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Skoro fachowcy mowia, ze cos w Urydze jest, to tak widocznie jest. Z calym szacunkiem, ale bardziej wierze osadom Smudy, Moskala, Probierza czy Broniszewskiego niz 20-letniego forumowicza ktorego znajomosc pilki noznej zawiera sie w rozumieniu silnika komputerowych managerow. Uryga predzej czy pozniej odpali. Jak bedzie jebany z trybun wlasnego stadionu albo wyzywany po internetach to moze nie odpalic nigdy. 21 lat to nie dziadek, jeszcze ma czas. Sobolewski tez nie eksplodowal forma w wieku 21 lat. Ja tam w Alana wierze, a i czas dziala na jego korzysc. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem bardziej leży nawet nie w tym czy Uryga odpali czy nie tylko w tym, że teraz takich zawodników już po prostu nie ma. Nawet jak zacznie grać świetnie w odbiorze i jakimś cudem zyska lepszą zwrotność (tylko, że imo to są geny i tego już nie poprawi znacząco) to wciąż będzie typem def. pomocnika z lat 90. Czyli osłabi drużynę w ofensywie. Teraz def. pomocnik lub generalnie środkowy to ktoś kto ma również wpływ na ofensywę. Nie oczekujemy kreatywności Zidana, ale gry do przodu czy to podaniem czy wyjściem z piłką. Z zachowaniem propocji - styl Krychowiaka - świetny w defensywie, mało kreatywny z przodu, ale potrafi np. rozpędzić się z piłką, wykorzystać warunki fizyczne i pociągnąć zespół do przodu.
Obawiam się, że Uryga jeśli nie ma tego teraz to mieć już nie będzie. W tym wieku poprawia się taktykę, organizację gry, mentalność (choć w mniejszym stopniu). Na technikę był czas za młodu, motorykę i pewne uwarunkowania szybkościowe dała lub nie mamusia z tatusiem. Dlaczego wciąż jest ciągnięty za uszy przez trenerów? Wcale nie zdziwiłbym się jakby trenerzy mieli może nie nakaz, ale delikatną sugestię z góry, że to jeden z niewielu zawodników, na którym Wisła może zarobić. Więc trzeba go promować, bo kasa w obecnej sytuacji jest w Wiśle bardzo ważna. I fajnie byłoby powtórzyć np. transfer Chrapka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
A co do meczu liczę na jakieś 3:1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Ja mam od długiego czasu nieodparte wrażenie, że babole Alana i jego nerwowe zachowanie na boisku mają źródło w sferze mentalnej a nie piłkarskiej. Panicznie boi się popełnić błąd i to karze mu unikać wszelkiego ryzyka (vide wyłącznie bezpieczniejsze z natury podania do tyłu) lub każe być gdzieś poza grą. Byle poza odpowiedzialnością. A jak ktoś nie ma na tak odpowiedzialnej pozycji pewności siebie, to błędy będzie popełniał właśnie przez spętane strachem nogi.Taki paradoks. Każdy kto uprawiał jakiś sport drużynowy zna ten typ. Reasumując, sam się na niego regularnie w......m, ale sądzę, że ma duży potencjał. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Ja sie na pilce noznej nie znam, mnie sie moze mecz podobac albo i nie. Gdzies podobno istnieje software analizujacy gre danych pilkarzy / koszykarzy itd ktory wylicza w sobie tylko znany sposob kto jest najbardziej zajebistym kozakiem w danej klasie.
Chyba w Mijdtylland (czy jak sie to pisze) z tego korzystaja, i cale NBA. Nie wiem, moze ktos przeanalizowal gre Urygi tym magicznym programem i mu wyszlo to czego zwykly smiertelnik nie widzi a co ma wielki wplyw na gre. Ja tez bym wolal zeby Alan gral jak Vieira czy Toure, ale mamy to co mamy i trzeba na chlopaka chuchac i dmuchac a nie jebac go od paralitykow i niedojd. Chociazby z tego powodu ze jest nasz, wlasny, a nie przybleda jak Lobodzinski czy Jankowski. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Liczę dziś na dokładne wrzuty w pole karne, Małecki jak i Jovic (Boguski na Termalice nie wrzucał) muszą to dokładnie robić! Wolski, Ondrasek, Brożek, ktoś się napałęta i powinien zrobić co trzeba.. Byle do 20:30!
Powstaje konflikt zdań na tym forum apropo Urygi, tak to nasz chłopak jak wspomniał użytkownik "7 kotów", a z drugiej strony ostatnie słabe występy.. Pamiętajmy on ma dopiero 22 lata! Rozegrał już ponad 60 meczów w polskiej lidze w tym wieku.. Najlepszym wyjściem z tego wydaje się wypożyczenie do I ligi, gdzie powinien nabrać większej waleczności itp.. Racja to nasz wychowanek ale no przykro mi bardzo, irytujące jest to że chłop prawie 190cm przegrywa główki!!
![]() http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1955
Ostatnio edytowane przez Robbie92 : 18.03.2016 o godz. 14:29.
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=1955&id_sezon=51 Podsumowując Sobolewski w obecnym wieku Urygi debiutował w Ekstraklasie. Porównywanie ich wypada na korzyść tego drugiego. Chociaż w obecnym sezonie delikatnie mówiąc Uryga nie przekonuje to robienie na tym forum z niego mega paralityka jest słabe. Ilość błędów jakie popełnił jest porównywalna z Głowackim. I nie piszę tego bo jestem jego jakimś zwolennikiem, w tym sezonie również mnie irytuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze dzis kazdy wybiera sie na R22 ,pomoc jest im teraz potrzebna.
Natomiast to kto zagra ,...niech zagra nawet pan magazynier,byle dal z siebie 200% i walczyl jak kiedys Sobolewski. A wygrac ,poprostu dzis trzeba. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Po prostu w mojej opinii forma "meczy" jest słaba jak zawodnik z numerem 8 i nigdy nie słyszałem na żywo jak ktoś jej używa, ale skoro według specjalistów jest poprawna, to zajmę się lepiej przygotowaniem koszulki na mecz
![]() Co do Urygi, to chciałbym, żeby w końcu strzelił bramkę. Kto wie, może właśnie tego potrzebuje, skoro opowiadał o blokadzie psychicznej. Na ten moment to nie jest nawet poziom I ligi, bo wygląda gorzej od Popovicia. Jeśli strzeli (tak, teoretycznie jest szansa na taki cud) bramkę i się nie odblokuje, to jak dla mnie nic już mu nie pomoże. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Alan Uryga nie tylko nie powinien grac w Wisle, ten chlopak wogole nie powinien grac w pilke - byc moze ten chlopak nie powinien wogole uprawiac sportu - bo z niego taki pilkarz zawodowy jak ze mnie kosmonauta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Weź przestan,bo jak czytam takie teksty to zaczynam wierzyc ,ze piszesz z kosmosu....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
W takim razie witam i pozdrawiam z przestrzeni kosmicznej. wiesniak
Uryga to pilkarski paralityk. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 18.03.2016 o godz. 15:13.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zgadzam się, że PÓKI CO Uryga jest paralitykiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
jakie wypozyczenie? Jemu sie kontrakt konczy po tym sezonie
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Ktoś powie, że Uryga regularnie gra w kadrze Dorny, OK, ale ktokolwiek widział któryś z ostatnich meczów U-21 doskonale wie, jaka tragiczna jest to kopanina, więc to żaden argument. WIEM, byłoby mega, gdyby jakiś wychowanek znaczył dużo dla pierwszej drużyny, ale ku*wa - Alan jest i będzie co najwyżej pomiędzy kaleką, a słabym rzemieślnikiem. Nic więcej. |
|
|
|
Guest
|
|
Strąk mi się przypomniał (choć to jak się wydaje zupełnie inna historia).
Ostatnio edytowane przez arti : 18.03.2016 o godz. 19:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wychodzimy tym samym składem. Jeśli zagramy tak samo jak z Termalicą - przegramy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Powinieneś dostać bana za głupotę
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Już dawno piłkarzy schodzących na przerwę nie zegnali kib ice na stojąco. Fakt pomogła czerwień z początku meczu. Jest dobrze!!!!
![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niewątpliwie Wdowczykowi udało się odmienić tą drużynę. Za to należą mu się brawa i pochwały.
Ogromną rolę w tej przemianie odgrywa też Wolski. To obecnie piłkarz kluczowy. Oby udało się go latem wykupić - również dlatego, że za 2-3 lata będzie można zarobić na nim wielkie pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Brawo Wdowczyk!, Brawo Wisełka!
Jeszcze 2 mecze i będzie pierwsza 8. Z tą grą to i 7egia by wpier.... dostała. Piękny piąteczek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że dopiero teraz mamy trenera, który jest charyzmatyczny (za późno o jakieś 2 kolejki).Potrafi to coś zaszczepić drużynie nie miał tego Kaziu , i pseudo trener Pawłowski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeszcze żeby inni zagrali pod nas... Jestem przeciwnikiem Wdowczyka w Wiśle ale takiej "miotły" widocznie piłkarze potrzebowali. To jak odmienił Wisłę to coś niesamowitego. Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
I Jagiellonia zdemolowana. Teraz 2 tygodnie przerwy, moze zaczna grac jeszcze lepiej. Przynajmniej beda mieli wiecej czasu by wchłonac to co im Wdowczyk załozy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Gratulacje dla calej druzyny, piekna gra. Najlepsi Wolski, Brozek, Sadlok,Boguski i Glowacki. Jazda, jazda Biala Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Czy mi się wydaje czy Mały zaczyna znów błyszczeć?. Wraca do defensywy i pomaga rozgrywać piłke w Niecieczy bramka i dwie asysty. Dziś dwie asysty drugiego stopnia. Wpierw na 11 m zamiast samolubnie strzelać, zagrywa do Brożka który trafia w Drągowskiego ale piłkę przejmuje Brożek i strzela do pustej. Potem genialne zagranie do Jovica, który asystuje Boguskiemu.
To jest jakby inna drużyna, wychodzi z wiarą w siebie i chce wygrywać. Za Moskala czy Pawłowskiego to Boguski w ogóle by do tej piłki nie wystartował, nie było by czerwieni i gry w przewadze. Takiego czegoś nie dostaje się za darmo, nawet czerwień dla przeciwnika trzeba wywalczyć. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|