The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2016, 19:54
Ten mecz wygrał Wdowczyk i to fakt
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.03.2016, 19:57
Nie da się ukryć, e nas postawiono a ostrzu noża. Robienie teraz fermentu w drużynie to może być nasz gwóźdź do trumny. Najlepiej by było dać pracować normalnie Wdowczykowi i jak się utrzymają to wtedy się wypowiedzieć na jego temat i chcieć jego ustąpienia.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Zooey_Deschanel
Member

Od: 07.2015

Stary 14.03.2016, 19:59
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze na kolana kleknij i podziekuj temu sprzedawczykowi.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.03.2016, 19:59
wikink1 napisał(a):Wyświetl post

Gówno prawda, równie dobrze mogliśmy przegrać. Cały czas się bałem o wynik. Mam nadzieje że Wdowczyk przyniesie szczęście i będziemy punktowac.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.03.2016, 20:03
Gratulacje Darek! W koncu super mecz. Teraz stanac na glowach i wygrac trzy pozostale a moze wejdziemy do pierwszej ósemki.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.03.2016, 20:03
Cudotwórca!!!

żartowałem....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.03.2016, 20:06
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Gówno prawda, równie dobrze mogliśmy przegrać.
Ale nie przegraliśmy. I nie zremisowaliśmy.

Można Wdowczyka oceniać różnie, ale po raz pierwszy od niepamiętnych czasów zagraliśmy mądrze, zadziornie i zrobiliśmy wynik, bezlitośnie punktując drużynę, która stuknęła lidera 3-0 tydzień temu.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.03.2016, 20:08
Pierwszy raz zagralismy z 6 ofensywnymi pilkarzami. Skonczylo sie to nie 1, a 4 bramkami... i nawet wszystkie 3 zmiany wykorzystal .
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.03.2016, 20:12
Trener z jajami a nie pacholki stojace na lini, szkoda ze zostaly tylko trzy mecze do konca ale moze cud sie zdarzy.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.03.2016, 20:12
d napisał(a):Wyświetl post
Ale nie przegraliśmy. I nie zremisowaliśmy.

Można Wdowczyka oceniać różnie, ale po raz pierwszy od niepamiętnych czasów zagraliśmy mądrze, zadziornie i zrobiliśmy wynik, bezlitośnie punktując drużynę, która stuknęła lidera 3-0 tydzień temu.
Cieszę się z wyniku i chciałbym żeby każdy mecz kończył się takim rezultatem.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.03.2016, 20:15
chimba napisał(a):Wyświetl post
Trener z jajami a nie pacholki stojace na lini, szkoda ze zostaly tylko trzy mecze do konca ale moze cud sie zdarzy.
SZEŚĆ drużyn, które są przed nami musiałoby punktować minimalnie, a biorąc pod uwagę, że grają też między sobą, to lepiej skończ się łudzić.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.03.2016, 20:16
Wdowczyk przyszedł tu nie po to by zostać legendą Wisły, ale aby zrobić wynik. Pierwszy krok ku temu wykonał.

Jeśli teraz wygra z Jagiellonią to o kuriozum - ma szansę nawet na awans do 8. A wtedy idę o zakład - będziemy go na rękach nosić. Jednak to wariant hurra optymistyczny.

Póki co niech wykonuje swoją robotę i czekajmy na efekty.Jednak co ważne pierwszy raz od października widać, że zespół ma trenera. Było czuć tę różnice na boisku.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.03.2016, 20:31

Podłe czasy nastały...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.03.2016, 20:31
Już się zaczęło pierwszy mecz, jeden mecz, JEDEN i już się podniecacie jak dzieci. Jeden mecz o niczym nie świadczy a tu już stado ekspertów wie, że to dzięki Wdowczykowi, że w ogóle jest git. Ogarnijcie się trochę bo nie ocenia się niczego ani nikogo po jednym meczu, na podstawie tak małego wycinka danych.

Cytat:
Jeśli teraz wygra z Jagiellonią to o kuriozum - ma szansę nawet na awans do 8. A wtedy idę o zakład - będziemy go na rękach nosić
A dlaczego na rekach ma go ktoś nosić? Czy ktoś mu zarzucał bycie słabym trenerem? Czy tutaj chodzi o warsztat trenerski?
Ludzie, nie sprzedawajcie honoru i zasad za nic, za żadne świętości nie dopuśćcie do s....ienia się, choćbyśmy mieli być najlepsza drużyną Europy to jest to niewarte straty honoru. Bo sukces jest i mija, przychodzą chude lata (jak te nasze ostatnie), sukces może powrócić, a honor jak raz się straci to już się go nie odzyska.

Gdzie Wy macie jakieś zasady? Dali nam jakąś legijną ....ę, sprzedawczyka a Wy byście za garść srebrników, za ewentualny sukces czy raczej "sukces" (bo nie wiem czy 5-9 miejsce Wisły to sukces, nie wiem czy awans do LE w przyszłym sezonie to dla Wisły sukces) się sprzedali?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 14.03.2016, 20:35
Mamy fajny zespół, brakowało nam tylko trenera. No to już go mamy. Gratulacje dla wszystkich! Brawo
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 14.03.2016, 20:37
Jaki procent ludzi w dzisiejszych czasach zdaje sobie sprawe z tego co to jest Honor? 2% ?
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 14.03.2016, 20:38
^^ A ja proponuje trochę stonować bo Wdowczyk ani nikogo nie zamordował ani nie zgwałcił. Nie widzę powodu dla którego miałby być potępiony do końca życia, zwłaszcza że karę odbył. Drużna w końcu wyszła na mecz z wiarą w siebie co było widać. Owszem były słupki i trochę szczęścia ale piłkarze gryźli glebę do końca i głównie dlatego Termalice nic z tego nie wpadło.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.03.2016, 20:41
To co odpuszczamy Wdowczykowi?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.03.2016, 20:42
Glazik napisał(a):Wyświetl post
Jaki procent ludzi w dzisiejszych czasach zdaje sobie sprawe z tego co to jest Honor? 2% ?
A ile procent ludzi w dzisiejszych czasach zdaje sobie sprawę z tego co to jest "Przebaczenie" czy "Odkupienie grzechów"? Jesteśmy tylko ludźmi i błądzimy. Ważne jest czy chcemy się podnosić.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.03.2016, 20:44
To każdy przyzna że pomimo błędów, szczególnie w pierwszej połowie było widać że mamy trenera.
Zobaczymy tak jak Karherop piszesz niech robi wynik, nic więcej nam na ten moment nie potrzeba...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.03.2016, 20:46
Cytat:
Drużna w końcu wyszła na mecz z wiarą w siebie co było widać
Super, wyniki się skończą prędzej czy później i pozostanie nam na ławce Darek korupter. I wtedy już nie napiszesz, że dzięki niemu gramy dobrze. Pozostanie tylko drugi człon jego profesji czyli sprzedawczyk.
I nikt ut nie mówi, że kogoś zabił, nikt mu za to śmierci nie życzy tylko po prostu od takich łajz się trzeba trzymać z daleka. Każdy kupował i spoko ale ten ma udowodnione więc oficjalnie jest spalony. Dopóki nie ma wyroku to istnieje domniemanie niewinności. Darek wyrok miał. Jak wam, co poniektórym pasuje sprzedawczyk na ławce trenera to trudno.
Piona
drozd:
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.03.2016, 20:47
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
To co odpuszczamy Wdowczykowi?
zróbmy sondę

Żart.

Cieszmy się 3 pkt i pamiętajmy jest rok miłosierdzia
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 14.03.2016, 20:50
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Super, wyniki się skończą prędzej czy później i pozostanie nam na ławce Darek korupter. I wtedy już nie napiszesz, że dzięki niemu gramy dobrze. Pozostanie tylko drugi człon jego profesji czyli sprzedawczyk.
I nikt ut nie mówi, że kogoś zabił, nikt mu za to śmierci nie życzy tylko po prostu od takich łajz się trzeba trzymać z daleka. Każdy kupował i spoko ale ten ma udowodnione więc oficjalnie jest spalony. Dopóki nie ma wyroku to istnieje domniemanie niewinności. Darek wyrok miał. Jak wam, co poniektórym pasuje sprzedawczyk na ławce trenera to trudno.
Piona
Aha czyli Ci co kupowali/sprzedawali ale nie dali się złapać są honorowi, a Wdowczyk, który dostał karę jak miał szansę na jakąś tam trenerską karierę jak na nasze warunki to sprzedawczyk. Coś mam dziwne wrażenie, że te 2% społeczności co niby wie co to honor jednocześnie ma problem ze zdrowym rozsądkiem i logiką.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.03.2016, 20:53
No chyba ty masz problem z logika i czytaniem ze zrozumieniem bardziej
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.03.2016, 20:53
Ludzie, nie sprzedawajcie honoru i zasad za nic, za żadne świętości nie dopuśćcie do s....ienia się, choćbyśmy mieli być najlepsza drużyną Europy to jest to niewarte straty honoru. Bo sukces jest i mija, przychodzą chude lata (jak te nasze ostatnie), sukces może powrócić, a honor jak raz się straci to już się go nie odzyska.
Jak najbardziej się oczywiście zgadzam co do meritum, ale z drugiej strony wydaje mi się, że takie szafowanie "honorem" to trochę przesada w tym kontekście i nigdzie nas nie zaprowadzi. Bo co da nam na dobrą sprawę wpieprzanie wszystkich gromów we Wdowczyka, gdy mleko się rozlało, a zespół odstawia przez 1/3 sezonu totalną manianę? W Wiśle od wielu, wielu lat funkcjonuje o wiele większy problem, który akurat mnie (i podejrzewam, że wielu innym osobom), bruździ o wiele bardziej, niż szkoleniowiec, który dzisiaj jest, a za pół roku go zapewne nie będzie. Dopóki bowiem "pewne" gęby, które powinny mieć wilczy bilet na Reymonta, będą zajmowały najwyższe stołki (albo formalnie nie będąc zatrudnionymi i tak wciąż będą kręciły się wokół właściciela, służąc mu złotymi radami), nigdy u nas nie będzie normalnie. Niestety.

Transparentów anty z nazwiskiem rzeczonej "osobistości", o której tutaj myślę (a której choćby i inicjałów nawet nie zamierzam w tym miejscu wymieniać, bo nawet na to obecnie nie zasługuje), akurat na naszym stadionie nie widać... Bądźmy więc może fair wobec siebie i zajmijmy się w pierwszej kolejności najpoważniejszymi problemami, a więc "wycięciem" syfu, który zalazł nam w przeszłości za skórę najbardziej. Zresztą dzisiaj widząc tę facjatę na trybunach w Niecieczy aż mnie skręcało...

Bo jak to ktoś słusznie kiedyś powiedział "ryba psuje się od głowy" i na pewno naszym najważniejszym zmartwieniem nie powinien być trener, który, owszem, był skazany za korupcję i, owszem, przyznał się, że był frajerem (bo moim zdaniem ustawianie spotkań to frajerstwo wobec kibiców; sorry jeśli komuś ten zwrot zbyt mocno trąci - tak jednak uważam). A z drugiej strony jest jeszcze inny paradoks w tej sytuacji. Nasz niedoszły "zbawiciel", przed którym tak się ostatnio wzbranialiśmy (a przecież nie z powodu korupcji go nie chcemy na ławce trenerskiej oglądać). On skazany co prawda nie był, ale czy ktoś o zdrowych zmysłach wierzy dzisiaj, że jako szkoleniowiec Lubinian nie maczał palców w tym procederze? I nie przeszkodziło mu to i tak zająć później u nas stołka trenera...

Facet, który sądzi się z Wisłą o zaległy hajs. Ten, który w glorii i chwale chciał na białym koniu przejąć Klub w niedoli i ratować nas przed spadkiem - znajcie jego serce, on zrzeknie się wynagrodzenia.

Czy naprawdę fanatyków / kibiców / sympatyków / januszy / pikników takie PRL-owskie mendy mają za totalnych idiotów, którzy łykną i tego typu naciąganą bajeczkę? Mam nadzieję, że w niedługim czasie jakimś cudem po wielu latach uda nam się wytępić tego typu myślenie. I nie wiem czemu, ale liczę na nowego prezesa - choć wiem, że to naiwne, bo przecież i on niewiele w tej sytuacji może ugrać.
Ostatnio edytowane przez enzo : 14.03.2016 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 14.03.2016, 20:55
Szkoda że nikomu nie przeszkadzał przez lata m,in. Dariusz D, który w wieku 19 lat pod wpływem alkoholu zabił osobę. Oczywiścię jego nie skazali bo się mu drużyna złożyła na adwokata, pomógł Janas i cała reszta to jest czysty.

Łukasz G. też dla wielu jest bohaterem bo zgodził się obniżyć zarobki,

A i Tomasz Frankowski okazałem się Judaszem,
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 14.03.2016, 21:04
Zwycięstwo firmowane nazwiskiem oszusta i złodzieja.

Tyle w temacie.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.03.2016, 21:07
Jak wam, co poniektórym pasuje sprzedawczyk na ławce trenera to trudno.
Piona
Gwoli ścisłości to żaden sprzedawczyk. Przecież Darek kupował a nie sprzedawał

Co do meczu - duża ulga. Wreszcie któryś trener zrozumiał, że mamy drużynę pod grę ofensywną i tak ją zestawił. Pokazał tym samym duże cohones w porównaniu do zachowawczych taktyk poprzedników.

Mam nadzieję, że Urygi na boisku już do końca sezonu nie zobaczę. Serio.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 14.03.2016, 21:11
Rozumiem, że panowie "Bóg, HONOR, Ojczyzna" byli wczoraj w kościele i pamiętają treść czytania z ewangelii?

Nie mówię, że Wdowczyk nic złego nie zrobił, nie jestem z jego zatrudnienia zadowolona. Ale bojkotowanie trenera w momencie, gdy mamy szansę wyjść na prostą, jest po prostu sraniem do własnego gniazda. Nieufność - tak, to zrozozumiałe, myślę, że nawet Wdowczyk to rozumie. Nikt nie musi go całować po stopach.

I nie mylcie honoru z debilną zaciekłością w pokazywaniu, że musi wyjść "na nasze".
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.03.2016, 21:16
Darek przyszedł od razu sędziowie widzą co trzeba, gwiżdżą co trzeba

Oczywiście żartuję, żeby ktoś nie pomyślał sobie.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów